Feng Shan Shi

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

video

Příspěvekod PC » úte 25. říj, 2005 13:32

Umisti nekdo nekam to video ke stazeni? Mmylsim, ze to by cele veci pomohlo, abyste se tady neobvinovali.... nechte na kazdem necht sam posoudi.
Dekuji
PC
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

sobotni sparring

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 13:46

Ahoj,
Jsem z klubu FSS, kde cvicim zhruba 7 let. Zacatky byly hodne tezke a verte nebo ne, tak v tomto klubu se vzdy kladl a klade veliky duraz na konkretni bojove aplikace. Skoro z kazdeho treningu, ktery trval dve hodiny jsem chodila vycerpana a s peknou radkou modrin po realnem sparringu, ktery vetsinou koncil na zemi.I kdyz jsem "holka" tak me rozhodne nesetrily. Nikdy se mi ovsem nestalo, ze by ke mne prisel souper a zacal do me hlava nehlava "busit", po pravde ani jsem to neocekavala, protoze by me to ani ve snu nenapadlo.Pokud se nekdy nedejboze dostanu do realneho nebezpeci, tak vam uprimne reknu, ze rozhodne pouziji to nejucinnejsi, to jest kopanec mezi nohy a utek, rozhodne si nebudu hrat na hrdinku a nebudu predvadet ukazkove udery.
Tim jsem chtela rict, ze pratelsky sparring, ktery mel nas ucitel na mysli neni to, co predveli zaci pana Macka, kteri si zrejme potrebovali neco dokazat, ten sparring se odehraval ve druhe casti s zaky od Dufukuna(verim, ze nekteri z nich by nektere od nas rozsekali, vcetne me a naopak, ale o tom to neni). Skoncil tim, ze si vsichni podali ruce, podekovali si za lekci, sli jsme na pivo a verim, ze priste to bude stejne.
Mimochodem vsichni z klubu FSS jsou normalni smrtelnici, kteri pracuji a po praci si s chuti zacvici a snazi se zdokonalit v tom, v cem dokonali nejsou. Nas ucitel mel tolik odvahy, ze zorganizoval akci se super ideou, pokud to nekdo nepochopil, tak je mi lito, ale o dost se ochudil a jedinej poradnej chlap, je v tuto chvili panove, V.J. neboli "Cinan"!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Prosim sifu Huska o jeho vyjadreni

Příspěvekod SnEk » úte 25. říj, 2005 13:46

Omlouvam se jeste jednou ze se vracim k jiz ukoncenemu tematu, ale asi by bylo na miste kdyby sifu Husek verejne (nejlepe zde na konferenci) rekl jak to doopravdy bylo. Vyroky littlearsche v mych ocich poskozuji mimo jine i jeho samotneho.

Prosim tedy timto sifu Huska o jeho resume.

SNK

PS:
to LITLEARSCH:
po nasem telefonickem rozhovoru jsi mne pouze utvrdil v tom ze nevis o cem mluvis, hlavne ze nekoho svymi recmi poburujes. Timto povazuji mou konverzaci s tebou za uzavrenou.
SnEk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SnEk » úte 25. říj, 2005 13:52

teda nechci se te Katko dotknout ale po tom co si tu popsala tak nevim jestli cvicis BU nebo aerobik ... . Pokud cvicis "BOJOVE" umeni tak ho cvicis kvuli tomu aby kdyz dojde na boj, tak abys nemusela vzdycky utikat.
To slovo "BOJOVE" je v myslim podstatou...
SnEk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » úte 25. říj, 2005 13:55

littlearts: ten, kdo cvičí 20 let Goju - kdo to je? A jméno jeho učitele, který je "lepší než asijský"? Děkuji za info...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sobotni sparring

Příspěvekod SnEk » úte 25. říj, 2005 13:56

Katka píše:Ahoj,
...Nikdy se mi ovsem nestalo, ze by ke mne prisel souper a zacal do me hlava nehlava "busit", po pravde ani jsem to neocekavala, protoze by me to ani ve snu nenapadlo.Pokud se nekdy nedejboze dostanu do realneho nebezpeci, tak vam uprimne reknu, ze rozhodne pouziji to nejucinnejsi, to jest kopanec mezi nohy a utek,...!

S tvym pristupem bud rada ze jsi se do takove situace nedosta. ona ne vzdy ta sance na utek je. A predpokladat ze kdyz na tebe nekdo na ulici vyrukuje tak ti da 2 naznaky uderu a stahne se pocka az ty das dva, pak zase druhej :D :D :D to je trochu UNREAL :-)) ja osobne par zivych stretu videl a myslim ze kdyby se nekdo z tech ucastniku ridil tvym pristupem tak uz mohl byt mrtvej.
SNK
SnEk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » úte 25. říj, 2005 13:56

:P
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sobotni sparring

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 14:05

Katka píše: Nas ucitel mel tolik odvahy, ze zorganizoval akci se super ideou, pokud to nekdo nepochopil, tak je mi lito, ale o dost se ochudil a jedinej poradnej chlap, je v tuto chvili panove, V.J. neboli "Cinan"!

"Cinan" Jirsak je ubozak, chudak kterej posila sparovat lidi kteri na to (jak se pozdeji ukaze) nemaji. Kdo to ma vedet jinej nez jejich vlastni trener?

Podobnych akci se konna do roka nekolik, FSS tam z pochopitelnych duvodu nikdo nechce - co taky s vama? Co by jste predvedli ? Nejaky novy VCD ?

:lol:

Pravidla byli jasne dana, pan Macek se na ne jeste pred zacatkem sparringu ptal. Takze co ted fnukate? Co treba sparring Dana od Dufu Kuna ? Ten byl surovejsi nez vsechny potom. Proc nepisete o tom? :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

sobotni sparringy

Příspěvekod irzounek » úte 25. říj, 2005 14:21

Zdar a silu,
Skola Feng Shan Shi se tu snazi prekrucovat co muzou a nestydate olhavaji prubeh.

Takze nabidka : dnes vecer, 25.10.2005, 21:00hod, Legerova 34, Praha 2, skola Mai Gei Wong Wing Chun. Jedina verejna projekce nafilmovaneho prubehu sobotnich sparringu exclusivne pro vsechny navstevniky www.bojovaumeni.cz. Staci se predstavit nickem ci jmenem nebo prijit s nekym nam uz znamym. Kazdy si muze udelat usudek sam a pak ho treba i prezentovat zde.

cest
yw

PS - samozrejme tu budou i primo ucastnici sparringu a hosi od FSS v cele s Jirsakem jim muzou rict to co zde pisou na webu primo do oci.
Naposledy upravil irzounek dne úte 25. říj, 2005 14:40, celkově upraveno 1
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 14:25

2Katka

K cemu podle tebe gungfu je? K tomu, abysme se po praci sesli na nejaky kockovani? Nacvicovali nejake tanecky s kamarady, kteri by nas prece ani ve snu nebusili hlava nehlava? A kdyz po mne nekdo vystartuje a fakt mi chce udelat neco, co by se mi nelibilo (treba nedejboze busit hlava nehlava, ale mozna jako holka spis cekas, ze na tebe nekdo bude nejak nevhodne sahat, nevim...), tak ho kopnu do rozkroku a utecu... Za predpokladu, ze ovsem pravidelne sprintuju, a i tak se mi to nemusi podarit... Navic kdybys kopla do rozkroku me, tak me to, vzhledem k tomu, ze jsem taky holka, asi moc neoslni. Cvicit si neco jenom tak pro zabavu a necekat od toho nejake bojove pouziti je fajn, ale copak je to nejaky bojovy umeni?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 25. říj, 2005 14:42

naposledy ad littlearts: pred chvili jsem mluvil telefonicky se sifu Huskem, potvrdilo se to, co uz ostatne vi kazdy navstevnik tohoto webu - littlearts je hystericky stvac a pomlouvac, ktery uz nevi, jak by jinak na sebe upoutal pozornost na poli b.u., kdyz ho ze vsech skol, kde drive cvicil, vyhodili.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » úte 25. říj, 2005 14:45

Dekuji PM za posledni prispevek.
Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sobotni sparringy

Příspěvekod Jendis » úte 25. říj, 2005 14:49

YiWan píše:Zdar a silu,

Takze nabidka : dnes vecer, 25.10.2005, 21:00hod, Legerova 34, Praha 2, skola Mai Gei Wong Wing Chun. Jedina verejna projekce nafilmovaneho prubehu sobotnich sparringu exclusivne pro vsechny navstevniky www.bojovaumeni.cz. Staci se predstavit nickem ci jmenem nebo prijit s nekym nam uz znamym.

©koda....do Prahy se nedostanu.....nechcete to fakt hodit na net????

Víte,já trošku nechápu tu "hysterii".....prostě se pospárovalo a když někdo "výprask" neudýchá psychicky...no co už.
Docela se mi líbilo,když byli pánové ze SitryAchry poměřit dovednost s lidma z DiPenShi.....taky to prý nebylo nic moc(ze strany DPS),ale nikdo se nevymlouval,vzali to jako fakt a poučení.....aby makali víc.Vždyť to stejně o ničem jiném není....jen poměření dovedností.... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Kde není kung fu, jsou jen slova

Příspěvekod OndaRa » úte 25. říj, 2005 14:52

Zdravim,
jsem žák Sifu Nováka (Mai Gei Wong Wing Chun), Ivan Rzounek je můj Sigung. Jsem ten, co bouchal dlaněmi.

Nebaví mě se bavit o zbytečných věcech, které nikam nevedou, a kterých tu je bohužel spousta. Sobotní klání ale okomentuju, už se tu množí zasvěcené a následně vysvětlující dodatky...V sobotu jsem byl v FSS "škole" a nastoupil proti jednomu cvičenci FSS oddílu.

Tak, jak já to viděl, předvedli jsme jen náznak převahy, protože proti nenastoupili připravení jedinci. Kdybychom se měli prát, opravdu bojovat,
neobešlo by se to bez jejich zranění. Přede mnou třikrát utekl soupeř, podruhé mě požádal, abych "šel volněji", počtvtrté už nenastoupil. Skoro jsem se ho nedotkl, ale když tu čtu, "jak to vlastně bylo," mě to začíná mrzet. Když někdo leží zbitej na zemi, nepochybuje, že prohrál, že? Doufám, že on sám není autorem takových příspěvků...

Nevím, proč cvičíte kung fu, vy z FSS, ale vím, proč ho cvičím já. Chci ho znát a umět... Tak se ho učím takovým způsobem a tam, kde se to dá dělat nejlíp. Tradičním - chcete-li prověřeným - způsobem v tradiční škole.
Vy na to jdete jinak, asi máte jiný cíl nebo důvod. Podle mě se kung fu naučit nechcete nebo si to chcete oddalovat někam na konec sansáry... To je vaše věc.

Jestli má jít ale o výuku kung fu a vy říkáte, že u vás se to dá naučit, ne-li líp než "naším způsobem", pak si tato slova musíte obhájit. Vaše obhajoba neobstála.

Takže taky asi tak :-))
OndaRa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

sds

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 15:01

for Gino-když jsme spolu hovořili u Nuseláku tak jsem ti toho chlapa i jeho učitele jmenoval.Toť vše.Určitě máš dobrou pamět. :wink:

for PM-pokud ti pan Hušek říkal že to co mi tvrdil a "ukazoval"není pravda tak si nechám vytetovat hákovej kříž na čelo,přitom budu hajlovat a všem říkat že jsem budhista... :wink:

for I.Rzounek-Prý jste mne vyhodil z Vaší školy,kdy to bylo..???Co to ty děti mezi sebou roznášej???(ps-všimli jste si že vykám???)

for Jirsák-pane Jirsák rád bych se s Vámi domluvil na nějakém rozumném poplatku a pravidelném cvičení u Vás.Tenkrát jste mi říkal že je možné získat po půl roce klíče tak se snad nějak domluvíme,abych se měl kde zdokonalovat ve svých stylech.Sparingovat s Vámi ale nebudu-jsem spíš takovej ten posránek co chce pilovat"jen"techniku.Takže jak sem psal nedávno-během dvou týdnů se tam objevim.

for šnek-no coment-ty bys chtěl abych se ti omlouval???Za co jako???Nic co by nebyla pravda jsem zde nepsal tudíž Salam Aleikum :idea:

:idea: :idea: :idea:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SnEk » úte 25. říj, 2005 15:21

Nechtel jsem aby ses omlouval mne ale tem co jsi urazil. Tva odpoved jen potvrzuje to ze cokoliv rikas lehce pokroutis tak aby to znelo ve tvuj prospech.
SnEk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

dfd

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 15:36

Koho jsem šneku urazil???A čim jsem ho urazil???Pravdivá informace je urážka???Teď tě nechápu.Radši ti zavolám jak sem ti řekl a zajdem na ten čaj :wink: :wink: :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 15:58

for Katka-jo je to frajer.Nelekl se velkých jmen a pozval je-to obdivuji.I když nemá učitele kterým se může ohánět tak je upřímný. :wink: :wink: :wink: Čauky
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sds

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 16:03

littlearts píše:
for I.Rzounek-Prý jste mne vyhodil z Vaší školy,kdy to bylo..???Co to ty děti mezi sebou roznášej???(ps-všimli jste si že vykám???)

Mas pravdu. Nikdy jsi u nas necvicil, nebylo tedy treba Te vyhazovat.
Pokud by jsi u nas kdy cvicit mel, nejpozdeji po precteni Tvych prispevku zde bys letel velmi rychle.
irzounek

PS - rychle se srovnej, nechovas se jako chlap...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 16:05

for Ivan-co je to Chlap??? :?: :?: :?:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...