JKD

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod RUNAR » čtv 24. črc, 2008 17:14

Panda píše:
Jendis píše:
Panda píše:kdo ppozná zakladatele Tea ba má 10 bodů :lol:

Billy Blanks

Máš deset bodů, každý bod se rovná jeden panáček :wink: splatno v září na setkání BU.cz.Snad budeme mít víc času než minule :wink:

Heh :) konečně rozumný příspěvek 8) Záleží snad na nás né? Jsem pro pořádnou after party.

Třebas i s divadýlkem, si představte třeba hádání osob (fighterů) nebo BU/BS stylů na základě mimických vystoupení účastníků setkání 8) :lol:
Normálně se hádaj třeba filmy nebo tak ale my by jsme si to upravili, smíchem bych omládl tak vo dekádu 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 24. črc, 2008 17:35

player píše:Ten film by me ale skutecne zajimal, byla by to pro tebe velka prace najit alespon nazev toho filmu?

Ten film sem viděl taky, končí Brucovou smrtí, tudíž tam Bruce představoval někdo jiný měl sem to na videokazetě, kterou mi rodiče koupili kdysi na burze na Spartě. Na obalu kazety je napsáno KARATE a na hřbetu kazety je napsáno BRUCE LEE a AMERICKÝ NIND®A 4 snad to pomůže :lol: :lol:
tehdy byla za lidovku cca 400,-
Naposledy upravil Toman dne čtv 24. črc, 2008 17:38, celkově upraveno 1
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 24. črc, 2008 17:35

player píše:Luen : smutne u tvych prispevku je prevazne to, ze po druhych zadach argumenty, kdyz sam nejsi schopen zadne dolozit.A ted nemluvim o tom filmu, tam jsem dal dost padne argumenty, ale hlavne o nejakem dokazovani souboje o kterem tu tak rad hovoris.Zrovna tak jako ja nejsem schopnej dolozit, ze byl v tolika a tolika zapasech a uspesny, tak zrovna tak ty nemas absolutne zadnou moznost dolozit, ze v zadnych nebyl nebo byl a dostal pres budku.
Ten film by me ale skutecne zajimal, byla by to pro tebe velka prace najit alespon nazev toho filmu?

Playere, nebud traged :wink: O faktech mluvim jen v jednom prispevku. Ale zase v jine souvislosti ... lidi neberou jako argument, ze se hybe jak para, tak jsem chtel aspon zakladni znalost jeho jasnych a nezvratitelnych zivotnich pribehu. Kdyz ani nevite jak a na co umrel, tak s kym se tady bavime? (nerikam, ze ty to nevis, ale bylo to na adresu tehle znalcu)!!! Mimochodem Playere vsimas si, ze jsi zase v jedne mnozine s detma???
Jinak k tomu B.L. ja vidim jak se hybe a to je dukaz sam o sobe ... o cem proboha mluvis? Jak to, ze u jeho vrstevniku se zapasy dokazat daji a u nej je to problem, kdyz byl nejvetsi fighter vsech dob. Si delas srandu a nebo jsi pozil? Co na tom nechapes?

Jinak ten film rozhodne ne, projdi si to sam, ja nebudu koukat na vsechny jeho filmy a hledat jednu stupidni scenku. B.L. je tvuj milacek, tak si to najdi, nebo myslis, ze to nezvladnes?
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 24. črc, 2008 17:42

ukropcany píše:To je super nápad - napajedeného nervného karatistu dovtedy bombovo natrénujem.

:x
Zkusím secvičit tvoje kopy na hlavu :lol: 8)
Omládnu tak o dvě dekády :P :)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 24. črc, 2008 17:51

Panda píše: každý bod se rovná jeden panáček :wink: splatno v září na setkání BU.cz.

ukropcany píše:4ranař - 100 bodov... :lol:

No nevím jestli tohle zvládnu :lol: 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Trian » čtv 24. črc, 2008 18:59

4RBR:
Som zvedavý, odkiaľ každý berie toľko verzií o jeho živote... Ja sa veľmi o Brucea nezaujímam a videl som len jeho životopisný film a Enter the dragon. Niečo ma zaujalo, ale jeho filmy mi prídu nudné, kričí ako pavián... ale ako osobnosť ho rešpektujem, predsa len niečo dokázal - minimálne spopularizoval wushu.
Van Damm detto - idol mojich detských rokov, teraz sa na tom človeka smeje, ale vtedy...
Jediné, čo ma zaskočila je tvrdá kritika týchto modiel. Príde mi trochu nenáležitá. Boli to predsa len herci, legendy svojej doby, tak prečo riešiť ich bojové dovednosti? Keď predsa vidím v TV lietať nindžu, neuverím hneď tomu, že skutočne lieta, nie? (možno lamy :lol: áno).

A na Segala nešahať, brutalita jeho ranných filmov lahodí mojej duši dodnes :lol: :lol: :lol:
Trian
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 24. črc, 2008 19:02

Myslím, že tu jde spíš o to, že někteří mají BL za nej fightera, kterej neměl sobě rovnýho.
V jednom článku sem četl, že ho v HongKongu vyzýval kde kdo, ale jeho žena dokládá jen scénku kdy udělil lekci malýmu klukovi :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Trian » čtv 24. črc, 2008 19:11

4 ghekon:
1. Pletiem pojmy? Postrehol si prídavné meno ako combat, alebo vojenske? Mal som na mysli všetky druhy samba - volá sa to zovšeobecňovanie. Napr. nebudem hovoriť o wing tsun, alebo tai ji a pod... ale nazvem to všeobecne wushu.
S poznamkou ku klasickemu sambu - ako si ho popisal prvy krat samozrejme suhlasim.
2. Judo som robil len chvíľu, takže sa zdržím slova, ale za tým, že obsahuje aj grappling si stojím.
3. Neviem, k akým prameňom máš prístup ty, ale ja som sa zo svojich vyzvedel, že judo vzniklo z pôvodného jujutsu - od trénerov, z dokumentarnych filmov, od ľudí čo to cvičia... Bjj je kapitola sama o sebe, ale nadväzuje na pôvodné jujutsu z japonska. Učiteľom zakladeľa bjj bol japonský emigrant, brazílčan si ho prispôsobil a bum, bolo tu bjj.
4. Všade by MAL byť sparring :wink: , ale veľa klubov sa zameriava viac na športovú činnosť. Pripomienkou som mal na mysli fakt, že pri tých bs sa naučíš najskôr poriadne udrieť. Napr. v takom taekwonde sa venuje človek viac nohám a kým bude mlátiť ako boxer, nejaká tá voda pretečie :D . Predsa len si priznajme, že na ulici človek najskôr použije päste. Málokto myslí na kopačku do hlavy, keď na teba vybehne nejaký opilec na diskotéke a na nejaké kopy nie je miesto.
Trian
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Trian » čtv 24. črc, 2008 19:15

4luen:
??? :?: Nejako som tvoju poznámku nepochopil? S čím nesúhlasíš? Tvrdím len toľko, že napríklad na aikide som sa rozcvičil asi toľko, ako keď idem ráno na záchod. Na kungfu bol strečing oveľa intenzívejší (wc-ko by muselo byť vo fest nepriaznivých podmienkach :lol: )
Trian
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 24. črc, 2008 20:44

Trian: OK
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 24. črc, 2008 21:10

RBR píše:
player píše:
Panda píše:našel jsem co se použizí týče třeba todle :) http://youtube.com/watch?v=VOI3IKf93BI&feature=related kdo ppozná zakladatele Tea ba má 10 bodů :lol:

Toto je spis ushiro geri.

Vedle. Ushiro to není ani náhodou. Spíš se to blíží ura mawashi geri.

RBR

Ano mas pravdu, myslel jsem na ura mawashi a napsal ushiro.Za to muze Luen:))
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 24. črc, 2008 21:22

Luen : o jacich jeho vrstevnicich to hovoris?Fakt je to, ze pokud neni fajt zdokumentovan nejlepe videozaznamem, tak se nasledne bude tezko cokoli prokazovat, staci si vzit priklad ze setkani BU, jak se tady pak v urcite mire resi jak to vlastne bylo a kazdy na to ma vlastni pohled.Co je pro nekoho bomba, pro druheho muze byt saskarna, obrazne receno.
Na co umrel vim pouze z verejnych dokumentu a sice edem mozku, co ho zpusobilo, o tom uz se pouze s oblibou spekuluje, jedna z verzi("oficialni") hovori o precitlivelosti(alergii?) na nakou slozku onoho prasku("leku") co pozil, takze ve vysledku z toho je nestastna shoda okolnosti.Nemam duvod to rozebirat a resit, co je na tom pravdy a jestli to nebylo nahodou jinak, jestli se mu nahodou nakej cinskej velmistr neusral pri spanku do ksichtu smrtelnym psoukem, cas to nevrati.
Film samozrejme zadny takovy neni, ja JEHO filmy znam moc dobre, k tvemu neprekvapeni, v zadnem jeho filmu nikdo takovy, jako si popsal, nevystupuje.Jestli vystupuje v nejake parodii na BL filmy, kterych se po jeho smrti vyrojilo pozehnane a ty nektery z nich nazyvas "filmem Bruce Leeho", pak je to dost blbe, nemyslis?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » čtv 24. črc, 2008 21:29

ghekon píše:Smrt:
Jako oficiální příčina smrti je uváděn mozkový edém. Ten den byl Lee v Hong Kongu a po normálním pracovním dni, který strávil s lidmi, se kterími měl točit nový film. Po večeři si stěžoval Ting Pei (herečka, jenž měla hrát hlavní roli), že ho bolí hlava a ona mu dala nějaké prášky proti bolesti. V 19:30 si šel lehnout na gauč a když pro něj Ting Pei po chvíli přišla, nebyla schopna ho probudit. Přivolaný doktor se ho pokoušel vzkřísit, ale přes všechny pokusy byl Bruce Lee mrtvý dříve, než ho sanitka vyložila u nemocnice. Druhá (mystičtější) verze hovoří o tom, že Bruce Lee zemřel následkem takzvaného "doteku smrti" (dim-mak - funguje na stejném principu jako jednopalcový úder, ale následky se mohou projevit až po týdnech, nebo i letech), kvůli tomu že šířil východní tajemství mezi lidi na Západě. V té době mu bylo pouhých 32 let. Nedozírná škoda.

Ja bych veril tomu dim-maku :lol: :lol: :lol:

Před smrtí prý upadl do komatu...
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 24. črc, 2008 21:32

Trian píše:Predsa len si priznajme, že na ulici človek najskôr použije päste. Málokto myslí na kopačku do hlavy, keď na teba vybehne nejaký opilec na diskotéke a na nejaké kopy nie je miesto.

Tak zrovna treba ja ano, ja myslim na nohu do ksichtu, holt nejsem boxer, ale s tim uz jsem se dobrovolne smiril:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » čtv 24. črc, 2008 21:36

Panda píše:Jinak co se toho kopu týče, myslím že by to byla zbytečná debata...ten kop co dělá BL není ani joko geri kekomi, ani keage, ani joko geri s překrokem tak jak ho známe mi z karate, ale je to kop s přísunem, přeskokem, který se prostě používá jinde a jinak a je spíš z kickboxu...
našel jsem co se použizí týče třeba todle :) http://youtube.com/watch?v=VOI3IKf93BI&feature=related kdo ppozná zakladatele Tea ba má 10 bodů :lol:

no on se zajímal o víc bojových umění a né jenom o jedno, vždy je lepší nesoustředit se pouze na jedno...
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » čtv 24. črc, 2008 22:31

Hele já nevím, není ten film, kde BL bojuje s tím co má ty Hung Gar potítka náhodou Sbohem Bruce Lee? Ta scéna jak bojuje asi se čtyřma chlápkama v nějakým parku. No asi ne tam to byl nějakej dvojník BL nebo to mohl být Dračí život Bruce Lee ta scéna, kde bojpval s tím co ho údajně zranil. Ten měl ty potítka ne? Ale to vlastně taky nebyl BL.

Tak nic... 8O
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 24. črc, 2008 22:34

player píše:
RBR píše:
player píše:
Panda píše:našel jsem co se použizí týče třeba todle :) http://youtube.com/watch?v=VOI3IKf93BI&feature=related kdo ppozná zakladatele Tea ba má 10 bodů :lol:

Toto je spis ushiro geri.

Vedle. Ushiro to není ani náhodou. Spíš se to blíží ura mawashi geri.

RBR

Ano mas pravdu, myslel jsem na ura mawashi a napsal ushiro.Za to muze Luen:))

:lol: :lol: :lol:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 24. črc, 2008 23:27

player píše:Luen : o jacich jeho vrstevnicich to hovoris?Fakt je to, ze pokud neni fajt zdokumentovan nejlepe videozaznamem, tak se nasledne bude tezko cokoli prokazovat, staci si vzit priklad ze setkani BU, jak se tady pak v urcite mire resi jak to vlastne bylo a kazdy na to ma vlastni pohled.Co je pro nekoho bomba, pro druheho muze byt saskarna, obrazne receno.
Na co umrel vim pouze z verejnych dokumentu a sice edem mozku, co ho zpusobilo, o tom uz se pouze s oblibou spekuluje, jedna z verzi("oficialni") hovori o precitlivelosti(alergii?) na nakou slozku onoho prasku("leku") co pozil, takze ve vysledku z toho je nestastna shoda okolnosti.Nemam duvod to rozebirat a resit, co je na tom pravdy a jestli to nebylo nahodou jinak, jestli se mu nahodou nakej cinskej velmistr neusral pri spanku do ksichtu smrtelnym psoukem, cas to nevrati.
Film samozrejme zadny takovy neni, ja JEHO filmy znam moc dobre, k tvemu neprekvapeni, v zadnem jeho filmu nikdo takovy, jako si popsal, nevystupuje.Jestli vystupuje v nejake parodii na BL filmy, kterych se po jeho smrti vyrojilo pozehnane a ty nektery z nich nazyvas "filmem Bruce Leeho", pak je to dost blbe, nemyslis?

O lidech, kteri zili v jeho dobe, Chuch Noris atd ... Jinak k tem filmum, neprijde mi to blbe i kdybych se zmejlil, ja si jeho filmy uz dlouho nepoustim, ale jestli to tam je a ty to nevis, tak to blbe je, protoze ty jsi jeho fanda :wink: A jak jsem uvedl neni to podstatne, bavime se o jeho bojovych schopnostech a ne o scenach ve filmu.

Jak uz jsem uvedl, kdo to potrebuje,. tak at je pro nej B.L. idol ... kazdy cas od casu potrebuje ve zlejch dobach nejakou tu berlicku :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 24. črc, 2008 23:53

Luen : mno tak to by byl patrne zazrak, aby ty si priznal, ze jsi se spletl, ale co uz, kazdy sme nejaky.
Kolik ma Norris zdokumentovanych zapasu mimo oficialni zavody?Kolik ty mas zdokumentovanych sportovnich(a treba i nesportovnich, cert to vem) zapasu, smim li se zeptat?Je to hrozne dulezite, protoze podle toho co tu pises, tak podle toho se totiz urcuje zdatnost v bojovych schopnostech, tak si dej zalezet, jake cislo mi napises, abych si nahodou o tobe nemyslel, ze si vetsi cajicek nez za jekeho povazujes BL:)
Mozna te to bude sokovat, ale nemam zadny idol.Naprosto v nicem.Pouze je mi BL sympaticky jako clovek, s hodne jeho nazory se ztotoznuji a opravdu to neni z principu, ze to je BL, cemuz je urcite pro tebe velmi obtizne uverit.Zrovna tak jsou mi sympaticti jini lide, diky urcitym nazorum a nebo cinum.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 25. črc, 2008 0:04

player píše:Luen : mno tak to by byl patrne zazrak, aby ty si priznal, ze jsi se spletl, ale co uz, kazdy sme nejaky.
Kolik ma Norris zdokumentovanych zapasu mimo oficialni zavody?Kolik ty mas zdokumentovanych sportovnich(a treba i nesportovnich, cert to vem) zapasu, smim li se zeptat?Je to hrozne dulezite, protoze podle toho co tu pises, tak podle toho se totiz urcuje zdatnost v bojovych schopnostech, tak si dej zalezet, jake cislo mi napises, abych si nahodou o tobe nemyslel, ze si vetsi cajicek nez za jekeho povazujes BL:)
Mozna te to bude sokovat, ale nemam zadny idol.Naprosto v nicem.Pouze je mi BL sympaticky jako clovek, s hodne jeho nazory se ztotoznuji a opravdu to neni z principu, ze to je BL, cemuz je urcite pro tebe velmi obtizne uverit.Zrovna tak jsou mi sympaticti jini lide, diky urcitym nazorum a nebo cinum.

Ale ja nebudu koukat na ujete filmy s B.L. ja bu cvicim, ja se na parodii bu nepotrebuji koukat ve filmech na to je muj cas drahej a jak jsem napsal i kdyby to tam nebylo, tak co? Copak je tohle predmetem diskuze? Jsijak malej Jarda ... nic ve zlem, ale tohle vazne neni to nejdulezitejsi v teto diskuzi, ale jak bejva zvykem chytil ses toho nejmene podstatneho ... ja ti verim, ze je znas z pameti ... o to hur :lol:

Ja mam vice jak 150 mozna 200 sportovnich duelu (judo, karate) ... Rvacek nevim o tom se nevedou zanamy, krom tech policejnich a i tech bude vic nez bych chtel ...

No a ted k B.L. co rekl noveho? A dej si zalezet, bude to podrobeno kritice :wink: On byl totiz velkej znalec bu jako dite par let cvicil, ze? :wink:

Ale vazne je mi sumak celej B.L. je mi tak trochu ukradenej i s jeho kradenejma myslenkama ... ja mam sve a toho se drzim :wink:

Jdeme chrnet, ne? Dobrou noc a at se ti zda neco pekneho - treba o JKD :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...