Zde jde prostě o dvě věci, které spolu nesouvisí - Leung Tingovo marketingové Wing Tsun a autentické Wing Chun.
Přiznám se, že sám mám "zmatek" v názvech a že mi mnohdy dělá problém rozlišit WT, VT, WCH ap. Ale myslím si, že to byl právě ten marketingový plán, který začal rozlišovat, jen aby se to nějak rozlišilo!!!
A proč někteří členové LTWT stojí tolik o onu "identifikaci"??? To je právě byznys, nic jiného - z LTWT se stala "prodejná děvka", "kurva", která jen inkasuje prachy - za jakoukoliv cenu a hlavně bez námahy! Proč odešli kluci od Ivana??? Peníze, nic než peníze!!!!!!! Sláva, nic než sláva!!! Ať už je jakkákoliv (i pochybná)!
Důvod, proč nelze srovnávat WCH s WT je jen jeden - OBCHOD!!! Protože WCH není postavené na obchodní bázi, narozdíl od LTWT!!!
Proto stále budou tyto hádky a myslím si, že nikdy neskončí - můžeme jakkoliv dokazovat, že LT je podvodník a že jeho WT je nanic, můžeme jakkoliv obhajovat, že WCH, které prezentuje v ČR Ivan, je autentické, zbavené všech xenofobních a materialistických prvků ("Číňani-Evropané", "tradice-obchod"), ale nikdy to nikdo nevyřeší - pokud nedojde k přímé konfrontaci! Ale ani potom se stejně nic nezmění, protože se opět najdou lidi, kteří to celé otočí a pomluví.
Bojové umění - ať má jakýkoliv název - slouží k úplně jiným věcem, má jiný cíl...lépe řečeno, má jediný cíl - ubránit se násilí a zlu - a to násilí a zlo NEMUSÍ být vůbec ve viditelné formě!!!
Bojové umění slouží k rozvoji osobnosti - není to demagogie, co zde píšu, je to můj názor... Názor člověka, který se o bojové umění zajímá už pár desítek let - ne proto, abych někomu něco dokazoval, ne proto, abych někoho mlátil, ne proto, abych byl nejlepší... Jen proto, že MĚ TO BAVÍ A JE TO MŮJ KONÍČEK... a taky proto, a to je ten "cíl", abych se popř. ubránil NEBO se alespoň POKUSIL o obranu, pokud mě nebo mého blízkého někdo napadne!
Různé názory a konfrontace budou - dokud budou lidi, kteří NEPOCHOPILI skutečný smysl bojového umění, nebo dokud budou lidi, kteří tento princip teprve hledají. Je to tu od nepaměti a bude to tu, i když bude rok 4000! Ale není dobré pro bojovníka, aby jakkoliv odsuzoval a pomlouval jiný styl nebo druhého bojovníka jen proto, že dělá jiný styl!!! Ale takoví lidé zde jsou a budou a je jen na těch druhých, aby se nenechali vyprovokovat!
No, to jsem se ale rozepsal