instruktor kung-fu/Jeet Kune Do

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod pucmaz » čtv 30. zář, 2004 12:33

Dekuji, to jsem si myslel. Nemam dalsich otazek...
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 30. zář, 2004 12:55

pucmaz píše:Dekuji, to jsem si myslel. Nemam dalsich otazek...

Děkuji, to jsem si taky myslel... :wink:
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » čtv 30. zář, 2004 14:51

Roztrhejte si občanky ;)
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 30. zář, 2004 18:09

Pucmaz:Mohu se zeptat,jak moc je pro tebe dulezity pojmenovani toho,co clovek cvici?To skoro vyzniva,ze kdyz clovek nebude cvicit BU pod hlavickou nejakeho konkretniho nazvu,tak jim opovrhujes :cry:
Mam zkusenost,ze spousta lidi se jaksi schovava poj jmeno "sveho nejlepsiho" BU misto toho,aby se otevreli jinym pristupum.Jinak receno,jak rekl Bruce Lee:"Martial arts mean honestly express yourself".S tim do puntiku souhlasim,protoze se mi to jiz nekolikrat overilo prakticky.Misto "byti" presvedcen o te a te technice,clovek jen "veri" :roll:
Bohuzel,tohla nejvice spatruju u zastancu prave "tradicnich" BU,tedy BU,ktere jedou dle osnov uz radu desetileti,mozna staleti beze zmeny repertoaru :?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 01. říj, 2004 14:58

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 12:28, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » pát 01. říj, 2004 15:38

Sennin píše:
pucmaz píše:
Sennin píše:Já totiž "nebojuji pro čest, ale bojuji, abych vyhrál"...

:lol: fakt cool, mimochodem bys k tomu mohl priste napsat odkud jsi to opsal...

Sorry - Marek Chlíbek, www.specnaz.cz - je to tak důležité? Motto je přece motto, ne?

Jen pro úplnost, tato replika poprvé zazněla ve filmu ©tvanice s Lambertem, kde ji pronesl kusa , který se v tom filmu jmenoval Kinjo.

Jinak Sennine, internetoví bojovníci, jak vidíš Tě tady kostí až běda. Myslím, že jedinou správnou taktikou vůči těm mnoha papírovým drakům je, když přestane foukat vítr. Myslel jsem že jsi jiný Marek, ale takhle taky dobrý. Jinak Tvá statečnost, s níž jsi sem dal své číslo a mail je příkladná a pokud druzí nepochopí, že na to je třeba mít fakt koule, budou se tady jen fackovat slovy a mnozí jen vyčtenými pitomostmi.

Jen se mi maně vybavil jeden verš z Tao Te Ting: Oni všichni jsou tak skvělí! Jen já mám tak tupou, tupou hlavu! 8)

Já si vždy tohle říkal, když lidé kolem mne třeba začali náhle podnikat a vydělávat miliony. Já si říkal, jak jsou skvělí a teď mi z vězení píšou, jak by jim stačil domek v lese, 5x5 metrů. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nejsem škodolibý, ale Sennine, až narazí na skutečný boj, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lionel » pát 01. říj, 2004 15:50

Bene... a co když na skutečný boj narazili :?:

Nebo prostě nechápu proč mají lidé ve zvyku se soudit podle pár písmenek na netu :idea:

Vždyť tu nikdo neví s kým má vlastně tu čest (vyjma osob vzájemně se znajících).
Je-li mysl zvládnuta, jsou zvládnuty všechny věci.
Lionel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 01. říj, 2004 16:07

pucmaz píše:A neni to snad uplne jasny? Zase se budu opakovat, ale bojove umeni neni nic, co by mohl clovek vymyslet sam. Bez kvalitniho ucitele se skutecnymi znalostmi nedojdete nikam a muzete mlatit do pytle treba celej den a celou noc potom sparovat. Na neco takovyho ucitel zapotrebi neni a taky to neni bojove umeni.
Pral bych vam vsem nahlednout do nejakeho hlubsiho rozmeru bojoveho umeni, dal za rychlost a boxovaci pytel tak jako se to podarilo me (a mnoha jinym). Proto, kdyz nekdo napise, ze ve volnem case boucha do pytle a zvysuje si rychlost, jsem schopen to brat jako zlepsovani kondicky, ale ne jako trening bu.
Tradice (jste na toto slovo uz alergicti?), neznamena zkostnatelost, nybrz vyvoj, hromady zkusenosti a praxe ruznych lidi ruznych schopnosti, ktery je shrnut do perfektniho celku. To ze se u nas vydavaji za tradicni skoly sarlatani a sportovci je smutne...
Zastitit se jmenem nejake skoly by totiz melo znamenat tvrdy, mnohalety trening pod ucitelem z teto skoly, nejen par seminaru. Abych pravdu rekl, tohle se mi zda jako nejvetsi problem ceskeho (vubec zapadniho) bu sveta. Nazvat sebe uchideshi a dodat, ze to znamena ze cvicim se svym senseiem dvakrat do mesice (viz. jedny nejmenovane karate stranky) je podle me chybne a degraduje to samotny styl a jeho jmeno.
Stale vsak jeste vim, co bych mel od takoveho cloveka cekat. Co si mam ale myslet o nekom, kdo si vymysli vlastni styl na zaklade sve predstavivosti ci prisne tajnych ucitelu atd.? Vysvetlete mi prosim co to je nin tsun do, dzucu te, dan jutsu a podobne?
Je zapotrebi videt rozdil, mezi tim byt tradicni a mezi prohlasovat se za tradicni. Chapu, ze je to znacny problem, ale nazev skoly by mohl poskytnout alespon zakladni voditko.

Ahoj "pucmaz" !
tak nejak

:wink:

zdravim te !
yiwan
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 01. říj, 2004 16:20

Yiwan: Zdar a silu :wink:

Ke me neradno se hlasit, aby se do tebe treba nepustil nekdo z tech "skutecnych bojovniku" :roll:

BenGuri: No a ty mas koule na to sem napsat svoje jmeno a tel. cislo?
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 01. říj, 2004 16:23

Myslím, že jedinou správnou taktikou vůči těm mnoha papírovým drakům je, když přestane foukat vítr. .................

Jen se mi maně vybavil jeden verš z Tao Te Ting: Oni všichni jsou tak skvělí! Jen já mám tak tupou, tupou hlavu ..............

pekneee :D :D :D
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 01. říj, 2004 20:08

pucmaz: bravo, nemuzu si pomoc, a le k tomu se hlasim

napis uz konecne neco o treninku tam u vas, sakra, prosim! ...nebo sepisu na tomhle serveru petici za clanek od pucmaze :twisted:
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » sob 02. říj, 2004 0:20

pm píše:pucmaz: bravo, nemuzu si pomoc, a le k tomu se hlasim

napis uz konecne neco o treninku tam u vas, sakra, prosim! ...nebo sepisu na tomhle serveru petici za clanek od pucmaze :twisted:

Tak se teda taky podepisuju :)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Player

Příspěvekod pavela » sob 02. říj, 2004 9:20

Bohuzel,tohla nejvice spatruju u zastancu prave "tradicnich" BU,tedy BU,ktere jedou dle osnov uz radu desetileti,mozna staleti beze zmeny repertoaru Sice na to v podstatě odpověděl pucmaz ale já dodám, kdy%z tohle říkáš,jenom prokazuješ, že o tradičních BU nevíš zhola nic. Když něco kritizuju, tak si o tom aspoň něco přečtu, když už nic jinýho. Každý mimino totiž ví, že v tradičních BU se neustále "mění repertoár",doslova každý mistr stylu provádí nějakou změnu a každý to dělá trochu jinak, právě proto, že každý člověk je jiný a má jiný způsob. JEDINÉ co se nemění, je princip. Ten zůstává neměnný stejně jako zůstává neměnná podstata člověka.JInak jistě cvičil sestavu Huang Feihung a jinak jistě Lin Shirong(protože byl mnohem tlustší) a jinak bych ji cvičil já,( protože jsem nejtlustší :lol: ) Co se ale nezměnilo je to, že podstata,dřeň či princip je pořád Hungga a proto lidé z různžch genealogií vidí a můžou říct, sice to cvičí jinak ale JE to Hungga.(PM používám příklad z Hungga,páč je to nejslavnější :wink: )
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 02. říj, 2004 9:35

tak tak - Wong Feihungovo (Huang Feihongovo) gf bylo hodne jine nez Lam Saiwingovo (Lin Shirongovo), gf jeho synovce Lam Jou (Lin Zu) jine nez Lam Saiwingovo, gf meho sifu, Lam Jouova syna, je taktez jine - kazdy samozrejme nezapomene dodat, ze lepsi;-). pokud tedy clovek narazi na skolu, ktera tvrdi, ze cvici presne jako pred tri sta lety, honem pryc. (na videu mam jednoho ceskeho "sifu" z r. 1988, ktery predvadi HG sestavu "tygr a jerab" naucenou z knizky, a tvrdi, ze je 3000 let stara a predvede ji v nezmenene podobe;-). ...modri uz vedi;-)

jinak mistr Hungga Y.C. Wong na toto tema kdysi rekl v jednom interview:

"... Myslím, že studium čínského gungfu se vždy vyvíjelo a měnilo. Pokud říkáte, že tradice je přesné předávání forem z jedné generace na další, necítím, že je to úplně správné. Tradice spočívá v předávání principů stylu. Tradiční gungfu je používání stylu, ne jenom mentorování pohybů. Mnoho velmi tradičních a konzervativních mistrů preferuje, když žáci cvičí formy a techniky přesně tak, jak je cvičili zakladatelé. Obávají se, že pokud začnou na stylu něco měnit, povede to k jeho oslabení. Někdy s tím do jisté míry souhlasím. Pronikne-li ale jednou člověk k jádru stylu, neměl by být omezován jeho podobou. Začátečníci a středně pokročilí žáci by měli formy sledovat přesně. Ale více pokročilí žáci je mohou rozvíjet a měnit. ®ádní dva žáci nebudou cvičit úplně stejně."

(Preklad celeho interview naleznete na http://www.tigercrane.cz/texts/ikf1997_cz.htm)

PS: Hungga a nejslavnejsi, hmmm, to se hned jinak cloveku po ranu vstava:-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 02. říj, 2004 10:28

pm píše:

PS: Hungga a nejslavnejsi, hmmm, to se hned jinak cloveku po ranu vstava:-)

Co je to "Hungga" , neco z Madarska :wink: ?
yw
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 02. říj, 2004 11:02

:lol:

no, pta se, co je to WC, nema cenu, to vi preci kazdej :twisted:
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 02. říj, 2004 15:24

Pavela:hm,dobra.A muzes mi prosim vysvtlit,co si predstavujes pod pojmem princip?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

sorry....

Příspěvekod pavela » ned 03. říj, 2004 2:45

player píše:Pavela:hm,dobra.A muzes mi prosim vysvtlit,co si predstavujes pod pojmem princip?
Kefalín, čo si predstavujeťě pod takým slovom "absurdný" :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Já už tomu vůbec nerozumim

Příspěvekod pavela » ned 03. říj, 2004 2:49

Yiwan a PM, co to furt plácáte, jeden furt nějaký maďaři, druhej vo splachovacím záchodě, já už jsem s toho volajaký zmeťěný, akutol, hyk :idea: škyt :? :arrow: :idea:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Já už tomu vůbec nerozumim

Příspěvekod Anonymní » ned 03. říj, 2004 10:33

pavela píše:Yiwan a PM, co to furt plácáte, jeden furt nějaký maďaři, druhej vo splachovacím záchodě, já už jsem s toho volajaký zmeťěný, akutol, hyk :idea: škyt :? :arrow: :idea:

Pavela,
uz se na ten akutol vykasli :-) , proste jde o madarsky splachovaci zachody znacky 咏春 a 洪 家 :-) , ty pry leti :wink:
yw
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...