"LOK YIU WING CHUN" a ELYWCIMAA

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

ELYWCIMAA lže !

Příspěvekod Anonymní » čtv 04. zář, 2003 20:25

Z českého webu ELYWCIMAA :

( http://www.elywcimaa.cz/wingchun/wingchun8.html )

Když Yip Man v roce 1972 zemřel, ztratila rodina Wing Chun svého otce.

Prosím ??? Yip Man je otcem i všech ostatních linií v Číně, Hong Kongu a Malaysii ? Lež jako věž!!! ELYWCIMAA verbuje lží !

další :

Lok Yiu, nejstarší žijící To-Dai velmistra Yip Mana, předává svým žákům...

Opět LE® ! Lok Yiu NENÍ "nejstarší žijící To-Dai" Yip Mana ! Jsou to jak se můžeme dočíst i na tomto webu Lun Kai a Kwok Fu ve Fatshanu !

Proč ELYWCIMAA lže ?!

guk
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Guk

Příspěvekod Jamamba » pon 08. zář, 2003 15:30

Proč někdo lže?

Najít odpověď není těžké. Možná trošku zklamu ty, kteří by čekali strhující kritiku ELYWCIMAA.
Je to jen reklama, žijeme přece v tržní ekonomice, která už dnes řídí absolutněn všechny sféry našeho života.
Pokud nechceš jen přežívat, ale chceš být úspěšný, musíš mít super reklamu.
Viděl jsi někdy v televizi reklamu, která by se mohla pochlubit absolutní pravdivostí všech uváděných faktů?
Taková neexistuje, protože minimálně se některá fakta záměrně zamlčují.
Proč asi, neměla by ten správný účinek.
Ti kdo ví, si výrobek nekoupí, ale většina neví a reklama je přiláká!

S tím co jsi psal je to stejně, ten kdo ví, tak stejně není potencionálním zájemcem o cvičení v ELYWCIMAA, na a ten zbytek je většina, takže proto, aby jsi se zviditelnil holt lehce upravíš nějaká fakta a hned jsi pro zájemce atraktivnější!

Jestli je to správné, už je na zvážení každého jedince, i toho, který tak činí?!

Bye
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: ELYWCIMAA lže !

Příspěvekod Anonymní » sob 13. zář, 2003 17:32

guk píše:Z českého webu ELYWCIMAA :

( http://www.elywcimaa.cz/wingchun/wingchun8.html )

Když Yip Man v roce 1972 zemřel, ztratila rodina Wing Chun svého otce.

Prosím ??? Yip Man je otcem i všech ostatních linií v Číně, Hong Kongu a Malaysii ? Lež jako věž!!! ELYWCIMAA verbuje lží !

další :

Lok Yiu, nejstarší žijící To-Dai velmistra Yip Mana, předává svým žákům...

Opět LE® ! Lok Yiu NENÍ "nejstarší žijící To-Dai" Yip Mana ! Jsou to jak se můžeme dočíst i na tomto webu Lun Kai a Kwok Fu ve Fatshanu !

Proč ELYWCIMAA lže ?!

guk

Proc lzou ? Podivej se sem na videoukazky http://www.elywcimaa.cz/foto/foto15.html a uvidis. Nic jineho nez lhat jim totiz nezbyva. Pri tom co delaj :lol: !
Rudy
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 13. zář, 2003 17:58

Rudy píše:Proc lzou ? Podivej se sem na videoukazky http://www.elywcimaa.cz/foto/foto15.html a uvidis. Nic jineho nez lhat jim totiz nezbyva. Pri tom co delaj :lol: !
Rudy

Tie videa su hardcore...nic v zlom, ale toto by malo ist na bullshido...ti ludia sa asi mozno velmi snazia, ale keby som takto cvicil (co je mozne ze tak cvicim :oops:, aj ked snad az take zle to nebude), tak by som to v zivote nedal na net... :!:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 18. zář, 2003 8:48

MT© píše:
Rudy píše:Proc lzou ? Podivej se sem na videoukazky http://www.elywcimaa.cz/foto/foto15.html a uvidis. Nic jineho nez lhat jim totiz nezbyva. Pri tom co delaj :lol: !
Rudy

Tie videa su hardcore...nic v zlom, ale toto by malo ist na bullshido...ti ludia sa asi mozno velmi snazia, ale keby som takto cvicil (co je mozne ze tak cvicim :oops:, aj ked snad az take zle to nebude), tak by som to v zivote nedal na net... :!:

Tedy tomu rikam narez :roll: , neni to nejaky vtipek ? Vzdyt to je TRAGEDIE ! Tohle se tam uci ? Tohle se musi ucit ? To je "Lok Yiu WC" ?
Jestli tohle Lok Yiu uvidi tak ho klepne pepka a bude klid.
AAA
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod slunko » pát 19. zář, 2003 17:50

vanitas vanitatum pro neznalé - marnost nad marnost - toť vše k výrokům všech lidí, kteří "jakoby" cvičí WCH, VT... a přitom si asi myslí, že cvičit a procvičovat formu ať už siulim tau nebo cham kiu, cviky sat san choi, chi dan sao nebo základní techniky siulim tau jako jsou tan sao, gang sao, pak sao, gam sao a další jsou totálně pod jejich úroveň a zbytečné věci, nemluvě už pak o dalších jako lap sao, qan sao atd. atd. Ještě se tady snad nakonec dovím, že ve WCH, VT.... se ani nemusí cvičit chi sao.

A jestli byly příspěvky předemnou od lidí, kteří WCH, VT... necvičí tak pro ně platí citát vanitas vanitatum stokrát více.

Nezlobte se na mě lidi ale takové s prominutím kecy nemůžu nechat bez povšímnutí.
Jinak nazdarek
slunko
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » sob 20. zář, 2003 8:57

slunko píše:vanitas vanitatum pro neznalé - marnost nad marnost - toť vše k výrokům všech lidí, kteří "jakoby" cvičí WCH, VT... a přitom si asi myslí, že cvičit a procvičovat formu ať už siulim tau nebo cham kiu, cviky sat san choi, chi dan sao nebo základní techniky siulim tau jako jsou tan sao, gang sao, pak sao, gam sao a další jsou totálně pod jejich úroveň a zbytečné věci, nemluvě už pak o dalších jako lap sao, qan sao atd. atd. Ještě se tady snad nakonec dovím, že ve WCH, VT.... se ani nemusí cvičit chi sao.

A jestli byly příspěvky předemnou od lidí, kteří WCH, VT... necvičí tak pro ně platí citát vanitas vanitatum stokrát více.

Nezlobte se na mě lidi ale takové s prominutím kecy nemůžu nechat bez povšímnutí.
Jinak nazdarek

Prosim te, co to pises za hovadiny? Cetl sis o cem vsem se tu pise ? Nejde zrejme jen o ty pripitomely videicka, je tu toho vic kde u ELYWCIMAA neni neco vporadku. Fakt se nemylis kdyz pises ze nejde o Tan Sao apod, to tedy v pripade ELYWCIMAA a "si-fu" Blecha fakt nejde.
AAA
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod slunko » sob 20. zář, 2003 16:24

To anonymni anonym:
reagoval jsem na posledni tři příspevky: tvůj, od MT© a od RUDYho, kde všichni kritizujete to, co je na těch jak ty říkáš videičkách.

Jinak s těmi fakty bych souhlasil s jamambou, jde o reklamu a zviditelnění se. (s Yip Manem to na svém webu Elywcimaa myslela zřejmě tak že je otec linie Lok Yiu a s jeho smrtí zemřel i otec jejich WCH). Ty si myslíš, že tyto fakta nějak ovlivňují kvalitu jejich wch??

Zdarec
slunko
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » ned 21. zář, 2003 8:53

slunko píše:To anonymni anonym:
reagoval jsem na posledni tři příspevky: tvůj, od MT© a od RUDYho, kde všichni kritizujete to, co je na těch jak ty říkáš videičkách.

Jinak s těmi fakty bych souhlasil s jamambou, jde o reklamu a zviditelnění se. (s Yip Manem to na svém webu Elywcimaa myslela zřejmě tak že je otec linie Lok Yiu a s jeho smrtí zemřel i otec jejich WCH). Ty si myslíš, že tyto fakta nějak ovlivňují kvalitu jejich wch??

Zdarec

Takze ty a Jamamba obhajujete / omlouvate lhani a podvadeni, protoze "se nic nedeje, jenom se chteji zviditelnit" ? Pokud ELYWCIMAA potrebuje na zviditelneni LHANI a PODVADENI, nestaci jim na to jejich bajecny "Lok Yiu Wing Chun" (peknou sanci se zviditelnit svym umenim mel Blech tenkrat s Giesem...) tak jejich "kvalita wch" nebude valna. Myslim ze smerodatne neni "jak to zrejme ELYWCIMAA myslela", nybrz CO FAKTICKY DELA (za kazdou cenu si urvat co nejvetsi kus kolace kopirujic uspesnou EWTO, jakymkoliv zpusobem, vsechny prasarny povoleny, okrast zaky ( seminar Blecha, kde Blech neni:-))) to je vytecny kousek :-))), podvest potencionalni zaky, apod.) !!! Jenom zasnu kdyz se porozhlednu po ceskych skolach Wing tsun, Wing Chun, Ving tsun... Jenom ZASNU...
:roll: AAA
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 21. zář, 2003 15:15

Ahoj vsem,

rád bych reagoval na zde zmiňované.

Asi je skutečně pravda, že Ely se v poslední době změnila z nekomerční organizace na organizaci která chce být komerčně tak úspěšná jako EWTO. Nebývalo to tak, ale vždy a není ani v současné době u všech učitelů Ely.
Nicméně se domívám, že podstatné je jedno. WCh které ELY vyučuje patří ke špičce tomu, co jse dá v Evropě naučit.
Situace WCh v Čechách je poměrně zajímavá otázka. Osobně se domívám, že v Čechách moc kvalitních škol neexistuje. Máte na výběr z EWTO - kvalita je asi všem známá. AVSE - jejich pojetí Wch mě osobně přijde stejné jako u EWTO. Potom Mai Gei Wong.
Domívám se, že Yiwanova škola a školy Ely jsou v republice to nejlepší, kde je možné trénovat.
Jsou to jediné školy, kde se kromě pohybů vyučují i principy Wch.
Blech versus Giese - nemyslím si, že Giese prokázal nějaké skvělé bojové schopnosti. Nepodařilo se mu ani jedenkrát Blecha účině zasáhnout. Nehlědě na, že třeba Andreas který přišel do místnosti dostal hned tyčí ze zadu do hlavy od spolubojovníků pana Gieseho a skončil v nemocnici. Je zajímávé si na souboj vybrat seminář, kde bylo dost dětí a přijít ochrankou vyzbrojenou tyčemi.
Myslím, že si každý může svobodně vybrat komu dá svoji důvěru a u koho bude cvičit. Koneckonců žije ve svobodné zemi.
Ptal jsem se Matthewa T K So, zda je možné se naučit kvaliní Wch v Evropě. Odpovědí mi bylo, že ano, ale je zde velice těžké najít kvalitního učitele.

Dave
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 21. zář, 2003 20:19

Dave píše:Ahoj vsem,

rád bych reagoval na zde zmiňované.

Asi je skutečně pravda, že Ely se v poslední době změnila z nekomerční organizace na organizaci která chce být komerčně tak úspěšná jako EWTO. Nebývalo to tak, ale vždy a není ani v současné době u všech učitelů Ely.

Muzes prosim jmenovat ty kterych se to netyka ??? Byl bych ti moc vdecny :wink: !

Nicméně se domívám, že podstatné je jedno. WCh které ELY vyučuje patří ke špičce tomu, co jse dá v Evropě naučit.

Opravdu si to myslis ? Vis jak vypada wing chun v Chinatowns v Londyne? V Holandsku? Viktor Kan, Wang Kiu, zaci Lee Shinga v Anglii (mimochodem zaka Lok Yiu), Wai Po Tang, zaci Ho Kam Minga v Recku, zaci Wong Shun Leunga po cele Evrope, spousty dalsich... podle ceho soudis ? Mas se vsemi osobni zkusenost, nebo jsi o nich proste neslysel, narozdil od prolhane reklamy ELYWCIMAA, ktera je videt celkem dost ?

Situace WCh v Čechách je poměrně zajímavá otázka. Osobně se domívám, že v Čechách moc kvalitních škol neexistuje. Máte na výběr z EWTO - kvalita je asi všem známá. AVSE - jejich pojetí Wch mě osobně přijde stejné jako u EWTO. Potom Mai Gei Wong.

pomuzu ti s vyberem :

- Ceska Asociace Wing Chun Kung Fu / Ceska skola "Guangzhou MaiGeiWong Wing Chun Kung Fu", Ivan Rzounek
- Ceska vetev "Lok Yiu Wing Chun", ELYWCIMAA, Wilhelm Blech
- AVSE (Asociace Ving Tsun, Security System a Escrima), Ladislav Hodač (Linie: Yip Man - Leung Ting - K.R. Kernspecht - Ladislav Hodač)
- Ceska vetev "Emin Boztepe Martial Arts System", EBMAS, Ivan Zimmel (puvodne clen České "EWTO")
- Wing Chun Klub Havirov, Leos Kotlar (samouk)
- Tigers Wing Chun Karvina (neni blizsi info o instruktorovi a linii nebo u koho se instruktor sam ucil...)
- Ceska vetev "EWTO-Leung Ting System", Drdla, Jedlicka, Kopecky a spol.
- KUNG FU klubu FENG SHAN SHI (v programu vyuky vedle mnozstvi jinych i styl Wing Chun..., neni info o linii nebo u koho se instruktor sam ucil...)
- Wing Lam, Centrum tradicnich cinskych cviceni pro zdravi a bojova umeni, Josef Prosek (neni info o linii nebo u koho se instruktor sam ucil...)
- Jim Fung Wing Chun, zástupci: Dalibor Kuběna a Jan Kroupa
- Comitatus, zapadoceska skola sebeobrany, boje ozbrojeneho a neozbrojeneho (mimo jine i Wing Chun...), Daniel Struzka (neni info o současné linii, původně : I.Rzounek -> J.Novák ->D.Stružka)
( okopirovano z : http://www.okoun.cz/ , klub wing chun )

Zajimalo by mne dle jakych meritek posuzujes "kvalitu" ???

Domívám se, že Yiwanova škola a školy Ely jsou v republice to nejlepší, kde je možné trénovat.
Jsou to jediné školy, kde se kromě pohybů vyučují i principy Wch.

Mas zkusenosti z jinych skol, napr. AVSE ??? Cvicil jsi u tech ostatnich??? Jestli ne, jak vis ze tam neuci "principy" ??? A jak vis ze u ELYWCIMAA se uci "principy" a nepapouskuji jen fraze Blecha ???

Blech versus Giese - nemyslím si, že Giese prokázal nějaké skvělé bojové schopnosti. Nepodařilo se mu ani jedenkrát Blecha účině zasáhnout. Nehlědě na, že třeba Andreas který přišel do místnosti dostal hned tyčí ze zadu do hlavy od spolubojovníků pana Gieseho a skončil v nemocnici.

Andreas Wichter tam vubec nebyl, na videu jsem videl jen Rolfa Wichtera. Dale jsem tam nevidel zadne tyce, policejni vysetrovani zadne tyce neprokazalo, Giese nebyl odsouzen, cela vec se nejak ututlala. Jak to tedy vsechno vlastne dopadlo u soudu ??? Rekl to nekdy nekde Blech ??? Jake schopnosti ukazal Blech behem te rvacky??? Nebylo to tak ze utekl za podpory sve ochranky do kancelare kde se zamkl a zavolal policii??? Neni to tak ze Blechova ochranka na Gieseho strikala slzny plyn???

Je zajímávé si na souboj vybrat seminář, kde bylo dost dětí a přijít ochrankou vyzbrojenou tyčemi.

Na seminari v Kaufbauernu zadne "deti" nebyli. Podivej se poradne na video.

Myslím, že si každý může svobodně vybrat komu dá svoji důvěru a u koho bude cvičit. Koneckonců žije ve svobodné zemi.
Ptal jsem se Matthewa T K So, zda je možné se naučit kvaliní Wch v Evropě. Odpovědí mi bylo, že ano, ale je zde velice těžké najít kvalitního učitele.
Dave

No ano, to je pravda. Protoze najit muzes jen ty kam znas cestu z reklam a jak vidime , v reklamach na skolu kung fu se vesele LZE a PODVADI a nikomu to nevadi a berou to jako zanedbatelnou soucast hrani si na velkeho SIFUa.
AAA
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 21. zář, 2003 21:38

Ahoj Anonymní,

ano opravdu si to myslím. Psal jsem, že je řadím mezi tj. určitě učí kvalitní Wch stějně tak, jako např. ty které jsi vyjmenoval.
Osobní zkušenost mám pouze s P. Bayerem žákem Wong Shun Leunga. Domívám se, že Wch které vyučuje je stejně kvalitní jako vyučuje Ely resp. obráceně.
S tím Giesem mám infromace pouze od Yiwana a pak ty které byly prezentovány v Otweilleru od lidí kteří tam byli. Asi máš pravdu, že je těžko najít, kde je pravda. Pokud vím bylo to ohlášeno na policii.
©koly vyjmenovávat nemusíš, znám všechny. Osobní zkušenosti mám s Mílou a EWTO a jeho dřívější školou, když ještě nespadal pod EWTO. AVSE byl jsem na jejich treninku - pro mě stejné, jako v případě EWTO.
Jak to vím, jednoduše. Cvičím/l přes osm let. Nejdřív Yiwanova Česká asociace Wch následně Lok Yiu. Cvičil soukromně a principy byly skutečně vyučovány na"soukromkách" - je to o důveře a fungovalo to, možná je to málo nevím. Jméno ti ( nechci dělat zlou krev, snad pochopíš ) neřeknu, ale chtěl bych tě poprosit, neházej všechny učitele do stejného pytle. Jsou mezi nimi i tací kterým jde o věc.
V současnosti necvičím nikde, protože se vyskytly důvody které mě přimněli k odchodu. I když ten u koho jsem cvičil rozhodně komerční učitel není, spíše to byly důvody kolem které on asi nemohl ovlinit.
Situace kolem Wch u nás mě taky deptá, ale moc na výběr u nás není mj. toho kvalitního.
Ano cestu najdeš podle toho, koho znáš z reklam.I když jsem začínal žádné reklamy nebyly a šlo to také. Myslíš, že to v dnešní době, v Evropě lze jinak? Taky bych si přál, aby to bylo tak, že se bude cvičit pro dobré bong-sau:-), ale obávám se, že ta doba je dávno pryč anebo se ještě nevykrystalizovala.
Nicméně to nic nezmění na tom, že Ely budu považovat za kvalitního představitele Wch.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 22. zář, 2003 19:10

co sa tyka toho videa blech vs. gies, nachadza sa volne na internete ? alebo nie je verejne ? google mi nepomohol...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 22. zář, 2003 19:53

Ahoj Anonymní,

Blech versus Giese na netu nenajdeš. Jedinou kopii kterou jsem viděl měl Yiwan a jsou na jasně patrné střihy. Údajně se mělo jednat o zaznam z EWTO.
Zkus Yiwana třeba bude svolný ti ji poskytnout.

Wing Chun Yat Pai.
Dave
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 23. zář, 2003 7:48

Ahoj Dave

Zaujimalo by ma co znamena to Yat Pai

PS: Spominany suboj ma tiez zaujima. Ak niekto ma video zaznam o tom ako to tam prebiehalo a je ochotny ho poslat tak nech sa ozve.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Anonymní anonym

Příspěvekod Jamamba » úte 23. zář, 2003 7:50

Přečti si pořádně co jsem napsal, ale je to jedno, chtěl jsem jen říct, že se těm lžím nedivým, prostě mě to neudivuje, je to všude kolem nás. Otázka byla proč ELY lže, tak jsem se na ní snažil odpovědět.
Jinak je to tak, že každý jsme tam, co nám patří. Když je někdo kretén, tak dnes cvičí u Hladíka!
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

to Bolo

Příspěvekod Anonymní » stř 24. zář, 2003 19:04

Yat pai=jedna rodina,cha cha :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: to Bolo

Příspěvekod Anonymní » čtv 25. zář, 2003 23:02

roza1 píše:Yat pai=jedna rodina,cha cha :D

jedna rodina, spousty zavrzenihodych zmrdliku, moc tolerantni ke zmrdum (Kotlar, Drdla...), takze hovno plodi hovna.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 26. zář, 2003 7:32

Preco davas Drdlu a Kotlara na rovnaku uroven? Poznas ich oboch? Cvicil si s nimi? .........nevies o com hovoris...........

Anonymni je dalsi s obmedzenou slovnou zasobou!

Bolo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 26. zář, 2003 9:36

bolo píše:Preco davas Drdlu a Kotlara na rovnaku uroven? Poznas ich oboch? Cvicil si s nimi? .........nevies o com hovoris...........

Anonymni je dalsi s obmedzenou slovnou zasobou!

Bolo

Bolo -
Nafoukanyho stupida Drdlu znam ja i spousta lidi tady vic a lip nez si dokazes ty predstavit. Kotlara min, je moc daleko na vychode. Ale uroven maji stejnou - proste kasparci co si hrajou na "bojove umelce" :lol: :lol: !
Meli by nosit ty spicaty cepice s rolnickama, aby to rozeznali vsichni hned a ne az potom co jim nakradou jejich prachy za picoviny.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...