Feng Shan Shi

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

dfd

Příspěvekod Anonymní » čtv 06. říj, 2005 13:34

:lol: :lol: :lol: Chlapi toho 22.října tam du taky.Budu se bít s kymkoliv,ale ne naplno!!!.Bude prdel.Naplno se řežu jen v sebeobraně!!! Pak dejte nějak vědět.V žádném případě sem ale nechtěl vyvolat nějakou genocidu. 8O 8O 8O
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Bei_Mou

Příspěvekod Anonymní » čtv 06. říj, 2005 13:38

Dobry den.

rad bych rekl jednu vec. Pisete tady, ze jste obchazeli skoly GF v Praze a vyzivali k pomerovani dovednosti a pan Macek byl jediny, kdo prijal.
Dovolim si rici, ze nasi skolu LYWCH nikdo nenavstivil a ani nepozadal o pomerovani dovednosti. Sumarne vzato uvadi tedy nepravdive informace.

S pozdravem
Daje
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » čtv 06. říj, 2005 13:39

Ach jo, konecne je nekdo dalsi ochotnej sparovat a hned se do nej nekdo pusti....... :?
Taky myslim, ze se to dalo vyridit jindy a ne pri pozvani na pratelsky sparing (jejich adresa je na webu, takze urcite nebyl problem tam zajit) :oops:
Ale jinak mi do toho nic neni, kazdopadne tam dorazim :wink:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » čtv 06. říj, 2005 14:04

tak to vypadá na pěkny srázek BUlidí..... :D :D

....this could be a beginning of a beautiful friendship..... :wink:
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 07. říj, 2005 5:57

©koda,že jsem tak daleko, zašel bych taky. Přeložte to na jaro
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

žák výše zmíněného klubu

Příspěvekod Anonymní » pát 07. říj, 2005 16:22

Jsem žák výše zmíněného klubu.
PM mluví o nás dvou. ano s kámošem sme obcházeli školy. byli jsme i u LUWCH ale nebyl tam pan Bruner. za Rzounkem jsme se již nedostali...

Za další - můj názor je ten že rodokmen školy není to podstatný a schovávat se za jmény učitelů ..nevypovídá o dovednostech. Za další PM zmiňuje systém a styl.. Já nechápu proč bych se nemohl učit více stylů a z nich se inspirovat a koncipovat si svůj univerzální systém kterej chápu rozumím mu a dokážu použít.

PM chci vám vzkázat že vaše hrdost je pro mě neuvěřitelná.
Ano vaši žáci nás předčili.. a to především aktivitou útoku která mě překvapila a také fyzickou silou. Pokud jste si ale z našeho setkání neodnesl víc tak ...

Dál si myslím že náš učitel V. Jirsák se poměrně zlepšil zejména v použití měkké techniky a že naše škola není špatná v porovnání s dalšími školami v Praze.

Té ode mě prozatím vše s pozdravem cvičenec více univerzálních stylů Jarda Kopecký
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » pát 07. říj, 2005 18:29

Vážený pane Jirsák. Je od vás pěkné, že chcete oživit kung-fu scénu společným sparingem, ale doufám, že přesně víte co to sparing je. Já eném, aby nedošlo k něčemu, čemu se u vás říkalo Slavnost školy Feng shan shi. Ač to byla vnitroklubová akce, videozáznam nebyl problém sehnat. Já jenom aby se k vám nepřišlo podívat spoustu mladých žáků, s myšlenkou sparingu, a nedostalo přes tlamu v Feng Shan Shi Ultimate Fightingu. Jinak nebudu-li moc zaneprázdněn, tak se přijedu kouknout. S pozdravem La-jia.
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » pát 07. říj, 2005 19:37

Chlapi je pravda jak píše La-Jia že by se to mohlo dost zvrhnout.Tak co třeba udělat zvací dopisy a pozvat různé školy Kung fu???Učitelé by se samozřejmně neřezali.Aspoň máme záruku že se tam neobjeví různý ultimáťáci a jiný Pitbulové.S těma nemá cenu dělat sparing.Na ty je dobrej nůž nebo sprej nebo 30let tréninku nebo útěk. :lol: :lol: :lol: Udělalo by se to třeba stylem každej s každym a kuli wushimu a Pavelovi by se to mohlo udělat teda až na Jaře.Myslim že by to mohli být dobré akcičky.(Je to jen návrh,samozřejmně tam jinak toho 22 budu)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: žák výše zmíněného klubu

Příspěvekod pm » pát 07. říj, 2005 20:06

Jarda_Kopecky píše:Jsem žák výše zmíněného klubu.
PM mluví o nás dvou. ano s kámošem sme obcházeli školy. byli jsme i u LUWCH ale nebyl tam pan Bruner. za Rzounkem jsme se již nedostali...

- proc jste za sifu Rzounkem nezasli? kluci z LKWCH se take vyse ohradili, doporucoval jsem vam nejmene tri skoly, ktere se "pomerovani dovednosti" rozhodne nezaleknou. sorry, ale vyzvat zaky Hladika neni zadne hrdinstvi. prazskou gf komunitu by urcite zajimalo tech "asi 10 skol", ktere jste obesli

Jarda_Kopecky píše:Za další - můj názor je ten že rodokmen školy není to podstatný a schovávat se za jmény učitelů ..nevypovídá o dovednostech.

- opravdu si po nasem "setkani" myslis, ze se schovavame za jmeny ucitelu?!? vyse V.J. napsal, ze se vasi ucitele neuci jen z knih a VCD, tak jsem se zeptal na jmena a linii. i boxer Ti rekne, ze chodi k Osickovi nebo Fiserovi - dokazes si predstavit boxera, co se ucil z VCD?

jinak - gf je o METODE, jak SE UCIT, CVICIT, POUZIVAT a PREDAVAT dovednost. muzes tupe mlatit do pytle direkt, hak, zvedak a kopat low kicky, co jsi okoukal z nekolika dilu Profesionalu, byt super street-fighter, ale to jeste neni gf. muzete si tomu rikat Mixed Martial Arts, ale ne gungfu klub, protoze s gungfu to nema NIC spolecneho. uc ze z knihy jak postavit barak nebo operovat, nebo inak - Adidas a Puma jsou asi trochu lepsi boty nez Adihash a PLIMA z vietnamske trznice, i kdyz napisy jsou temer stejny. last but not least - gf - alespon v nasem chapani, je rozhodne neco vic.

Jarda_Kopecky píše:Za další PM zmiňuje systém a styl.. Já nechápu proč bych se nemohl učit více stylů a z nich se inspirovat a koncipovat si svůj univerzální systém kterej chápu rozumím mu a dokážu použít.

- ale muzes, kdo ti to vymlouva? to je jen na Tobe, ale neni to gf, ale MMA. nic proti MMA, me osobne je to z bojoveho hlediska sympaticke, ale gf cesta me osobne nabizi mnohem vic, a bojove hledisko neni rozhodne ten jediny duvod, proc se gf venuji. a ostatne, svuj univerzalni bojovy system si koncipuje kazdy zak "tradicniho" stylu, ktery ma poradneho sifu. opravdu se neperu jako Lam Saiwing

Jarda_Kopecky píše:PM chci vám vzkázat že vaše hrdost je pro mě neuvěřitelná.
Ano vaši žáci nás předčili.. a to především aktivitou útoku která mě překvapila a také fyzickou silou. Pokud jste si ale z našeho setkání neodnesl víc tak ...

- ano, hrdi rozhodne jsme, na to co cvicime, na nase predky a nas system. vzpomen si, jak jsme se k vam chovali - vase arogantni a nepratelske chovani jsme vam nevratili tak, ze jsme vas za trest rozmlatili usta, ac jsme mohli. prijit na navstevu do skoly gf a hned po par minutach ukazat na zaky, co tam neco cvici, a rict, ze tohle je k nicemu (!), je slusne chovani?!? ja jsem neveril vlastnim ocim a usim. po zapasech, pokud si dobra vzpominam, jsem vam nabidl caj, a hodili jsme rec, v cem je rozdil mezi mis mas VCD sifu a skutecnym gf, zavery ktere jste tenkrat vyvodily, byly ponekud jine, nez co pises vyse - neptal bych se tedy, kdo si z naseho setkani nic neodnesl.

Jarda_Kopecky píše:Dál si myslím že náš učitel V. Jirsák se poměrně zlepšil zejména v použití měkké techniky a že naše škola není špatná v porovnání s dalšími školami v Praze.

- ujistujes sam sebe?

me osobne je nejaka VCD knihovna jmenem Feng Shan Shi uplne sumak, pokud se to ovsem tenhle mis mas nevydava za gf skolu (zajemce o taiji se muze ucit treba u Zhai Hua, o Shaolin treba u Qina, o WCH treba u Brunnera, o xingyi u Du shifu, nez marnit cas ve FSS) a pokud mi nechodi do skoly hosi s nosem nahoru ukazat nam, jak je to nase "gf s rodokmenem" (ktery je na prd), k nicemu. o FSS vim uz x let, a je mi uplne jedno co si tam kdo mrska, nemame potrebu navstevovat "tzvgf skoly" (FSS, Smakal, Kotlar, janevikdojeste) a dokazovat jim neco. banda nadsencu, co si cvici, perou se, proc ne, muzu byt i dobri bojovnici, ale sorry, s gf to nema NIC spolecneho. mrskejte si hosi dal svoje, nehrajte si na gf skolu, kde se lze naucit desitky systemu, a lecte si komplexy jinde.

sorry za uprimnost, vydavej primost za nafoukanost nebo aroganci, asi bych to umel zabalit do nejakych diplomatickych kudrlinek, ale dulezity je obsah

vse nej
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 07. říj, 2005 22:08

Aspoň máme záruku že se tam neobjeví různý ultimáťáci a jiný Pitbulové.S těma nemá cenu dělat sparing.Na ty je dobrej nůž nebo sprej nebo 30let tréninku nebo útěk.

Co melo znamenat tohle?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: žák výše zmíněného klubu

Příspěvekod pavela » sob 08. říj, 2005 1:59

Jarda_Kopecky píše:Jsem žák výše zmíněného klubu.

Za další - můj názor je ten že rodokmen školy není to podstatný a schovávat se za jmény učitelů ..nevypovídá o dovednostech. Za další PM zmiňuje systém a styl.. Já nechápu proč bych se nemohl učit více stylů a z nich se inspirovat a koncipovat si svůj univerzální systém kterej chápu rozumím mu a dokážu použít.

PM chci vám vzkázat že vaše hrdost je pro mě neuvěřitelná.

Dál si myslím že náš učitel V. Jirsák se poměrně zlepšil zejména v použití měkké techniky a že naše škola není špatná v porovnání s dalšími školami v Praze.

Té ode mě prozatím vše s pozdravem cvičenec více univerzálních stylů Jarda Kopecký
A jéje, zase kecy typu kombinace více stylů blablabla... Uvědomte si chlapci, že na to aby si někdo mohl kombinovat styly musí být splněny 2 podmínky. 1) dotyčný musí dva styly, které chce kombinovat OBA PERFEKTNÉ OVLÁDAT! Pokud se naučíte blbě jedno O soto gari z Juda a k tomu kop s otočkou z filmu z BruceLee a zkombinujete to, vznikne vám čisté a ryzí HOVNO :!: 2) styly musí být příbuzné, viděl jsem kombinaci Pakua a Taiji, Xingyi a Wu taiji(Sun styl), Xingyi&Chen Taiji(Feng Zhiqiang styl) ale ještě jsem neviděl kombinaci Shaolin&Pakua. Prostě křížením psa a prasete vznikne tak akorát prasopes. A když jsou navíc nedonošení,vznikne nedonošený prasopes.
Ohledně Za další - můj názor je ten že rodokmen školy není to podstatný a schovávat se za jmény učitelů ..nevypovídá o dovednostech. to není pravda, právě to je první indicií kvality školy. V číně se říká přísloví 名师出高徒, neboli slavný mistr vychovává žáky vysoké úrovně. Prostě Mistr Čang a Mistr Palsecam, v tom je rozdíl. Ještě poznámku, na rodokmen je KA¬DÁ tradiční škola hrdá, pokud nějaký má.Pokud nemá, vykřikuje že je rodokmen na hovno. Apropó, Jirsák mi kdysi na počátku 90 let říkal, že se u někoho učil, tuším v USA???
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

fgf

Příspěvekod Anonymní » sob 08. říj, 2005 11:00

Konečně se tu začínají rozlišovat zrna od plev.®e by krok kupředu???
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

FDD

Příspěvekod Anonymní » sob 08. říj, 2005 20:43

PÁNOVÉ JE©TĚ NĚCO.JELIKO® SEM SI VĚDOM ®E "KAUZU"FENG SHAN SHI JSEM ZPŮSOBIL JÁ TAK BYCH NERAD ABY SE CHODIL NĚKAM ŘEZAT DONG WU.UDĚLÁME TO JINAK.POKUD LE®ÍM NĚKOMU V ®ALUDKU ZA TO ®E SEM SE ZDE ZMÍNIL Z RECESE O TOM ®E XING YI SE UČÍ I V TOMTO KLUBU TAK TADY JE MÉ ČÍSLO-723383173.NEMÍNÍM ALE ŘE©IT NĚCO NA TRÉNINKU SHIFU DU FU KUNA.ZA PRVÉ TAM MOC ČASTO NEJSEM A ZA DRUHÉ S TIM NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO TAK PROČ BYCH MU MĚL KOMPLIKOVAT ®IVOT.U® SEM TU MĚL I VÝSTŘELEK S NĚKYM KDO CVIČÍ WING CHUN.TAKÉ ZA MNOU CHTĚL ZAJÍT NA TRÉNINK.JE TO BLBOST.POKUD SI NĚKDO CHCE SE MNOU NĚCO VYŘÍDIT TAK STAČÍ ZAVOLAT A SMLUVIT SI MÍSTO.NA "CVIČNÉ SPARINGY SI ALE HRÁT NEBUDEM.V TOM SE TOTI® NIKDY NEPOZNÁ KDO JE LEP©Í.TAK®E TO BUDE NA TVRDKU.NEMÁM CO ZTRATIT.SEM DOCELA ZOUFALEC :lol: :lol: :lol: TAK®E TAK.BYE BYE!!! :idea:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MartinMartin » ned 09. říj, 2005 12:26

:arrow: Pavela,ty jsi se mel zivit jako bavic tvoje primery jsou opravdu vt
ipne :lol:
:arrow: litllearts neblbni s tema sparringama co kdyz se nekdo chyti :?
MartinMartin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » ned 09. říj, 2005 15:38

zajimave forum,myslel jsem,ze cviceni kung-fu je spis jako takova radost do zivota,zivotni cesta a ne nastroj k reseni nejakejch sporu.

PS:sorry vubec nevim proc porad petr nebo kdo vyhrozuje V.J....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » pon 10. říj, 2005 6:29

Nevim co je litlleartsovi do toho kam jdu nebo nejdu sparovat. Myslim, ze jsem napsal jasne jak se na to koukam. Uz jsem byl sparovat v nekolika skolach a vzdycky to bylo v klidu a nikomu se nic nestalo, tak nevim proc by to ted melo vypadat jinak.
Je mi celkem jedno co cvicej, ikdyz souhlasim s tim co napsal jak pm tak pavela. Pokud jsou schopny v boji, stoji za to tam na sparing zajit :wink:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Re:

Příspěvekod Anonymní » pon 10. říj, 2005 14:56

- opravdu si po nasem "setkani" myslis, ze se schovavame za jmeny ucitelu?!?

O vás si tohle nemyslím. Jen mi jde o to... řekněte třeba začátečníkům - mě učí ten a ten. nebo tohle je náš rodokmen... To ale začátečníkovi nebo třeba i mě nic neřekne - jestli se v téhle škole budu nebo nebudu učit nějaké nesmysly.

jinak - gf je o METODE, jak SE UCIT, CVICIT, POUZIVAT a PREDAVAT dovednost. muzes tupe mlatit do pytle direkt, hak, zvedak a kopat low kicky

Já se taky zajímám o metodiku, ale moje pojetí je - univerzální vlastní systém. je to pouze moderní a OTEVŘENÉ pojetí. Proč mám přistoupit na myšlenku jediné pravé gf (je přesně takhle). Někdy i ty boty od vietnamce můžou bejt lepší (zrovna mám jedny na cvičení).

Takže klidně MMA.

prijit na navstevu do skoly gf a hned po par minutach ukazat na zaky, co tam neco cvici, a rict, ze tohle je k nicemu (!), je slusne chovani?!?

Za tohle se omlouvám. To asi řekl můj kámoš.

- ano, hrdi rozhodne jsme, na to co cvicime, na nase predky a nas system. vzpomen si, jak jsme se k vam chovali - vase arogantni a nepratelske chovani jsme vam nevratili tak, ze jsme vas za trest rozmlatili usta, ac jsme mohli. prijit na navstevu do skoly gf a hned po par minutach ukazat na zaky, co tam neco cvici, a rict, ze tohle je k nicemu (!), je slusne chovani?!? ja jsem neveril vlastnim ocim a usim. po zapasech, pokud si dobra vzpominam, jsem vam nabidl caj, a hodili jsme rec, v cem je rozdil mezi mis mas VCD sifu a skutecnym gf, zavery ktere jste tenkrat vyvodily, byly ponekud jine, nez co pises vyse - neptal bych se tedy, kdo si z naseho setkani nic neodnesl.

Pár věcí jsem si odnesl. uvědomil jsem si třeba které aspekty musím zlepšit. Ale nechápal jsem vaše hodnoty z vašich slov " skutečná výzva - to abys uvědomil rodinu". Je pro vás čest přednější než život? Já jsem byl rád že jste nás pohostil čajem. Byl jsem já pro vás natolik arogantní a nafoukaný?

Byl bych rád abysme se jen "nedrbali" takhle tady na netu. Jsou jistě produktivnější věci.

Vše nej Jarda.[/quote]
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » pon 10. říj, 2005 16:12

Jar: když tvůj kungfu předek co trénoval to samí veřejně vykostil dav lidí, zřezal jiné mistry levou zadní co o něm škaredě hovořily nebo si jen tak mimochodem železným předloktím přerazil co se mu připletlo do cesty taky lecos vypoví, jako třeba že pro nesmysly tu není místo.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pon 10. říj, 2005 18:39

Ad VCD Sifu:
Inu, chceš jezdit autem? Fajn, na videu si promítnout pár filmečků kde se jezdí, poskládat si z toho nejvoblíbenější mix stylů jízdy, můžeš koupit auťák a jet. Určitě se naučíš točit volantem, no ale možná se nikdy nenaučíš šprávně řadit nebo kontrolovat brzdovku. A až vjedeš za hustšího provozu do křižovatky, možná se budeš divit proč vostatní tak trouběj.

No, normálně člověk vsadí na autoškolu, je v každym městě. Pokud teda nechce jezdit jen pro radost po dvorku... :wink:
___
jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Jar

Příspěvekod pavela » úte 11. říj, 2005 9:24

Já se taky zajímám o metodiku, ale moje pojetí je - univerzální vlastní systém. Mno, to seš teda dobrej, jak dlouho cvičíš? Já po cca 10 letech studia u čínskejch učitelů bych si tohle netroufnul říct ani náhodou 8O Jen vyjímeční lidé v dějinách dokázali udělat svůj vlastní systém a v čechách najednou se se zakladateli stylů roztrh pytel. Rád bych ale věděl, jestli ten vlastní systém taky funguje v praxi, zatím se mi zdá, že jste od představitelů opovrhovaného prachobyčejného zkostnatělého pravého gf dostali na kokos, myslím, že pokud má někdo univerzální vlastní systém. měl by jeho účinnost ukázat v praxi a pozor na to, i velký Brjůslí se vytahoval do nebes vlastním systémem a pomlouval tradiční styl)ač ho sám nenápadně doma ve sklepě tajně praktikoval,bohužel bez učitele), až mu dalo pár lidí na budku, což se do dneška snaží jeho pomatení obdivovatelé pletoucí si film a praxi zakamuflovat...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...