TaoCircle - je to tak ,jak pise Gino :na to nepotrebujes chodit do zadne skoly BU.
Kdyz uz jsme u toho a nastinil jsi modelovou situaci ,jak bys to tedy resil ty ,co bys rekl cloveku-zacatecnikovi ,ktery ma tendence vzit macetu a nekomu podrezavat krk?Jak bys ho vychovaval?Myslis ,ze ho lekce etiky v ramci treninku prevychova?A nepis ,ze bys ho nic neucil ,on by se ti s tim jen tezko sveroval na prvnim treninku a na cele to taky nikdo napsano nema....Tolik k realite a napis tedy prosim tebou navrhovany postup.Dik.
Nerad bych ,aby diskuse gradovala timhle smerem ,to bys mi mohl v pristim prispevku oponovat zneuzitim strelnych zbrani lidmi ,kteri chodi do streleckych sportovnich oddilu.....
K tomu ,jak by se lidi meli chovat od zacatku - myslis tim v dojo ,poklona a tak ,nebo venku?Ma ucitel povinnost plizit se mestem za svymi zaky a kontrolovat je ,jestli pousteji sednout starenky v tramvajich?
Ja ti nevim ,a bez urazky ,ale zda se mi ze za sebou nemas zadnou delsi zkusenost ,nebo je tve okoli plne nasili a psychicky narusenych jedincu....
Zkus napsat co a jak dlouho cvicis ,treba se to vyjasni....