Praying mantis Kung fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod fakt » pon 03. dub, 2006 9:47

Skutečnost je ještě horší. Při kulturní revoluci totiž všichni mistři utekli. Ti horší do HK a ti opravdoví do USA. V číně zůstali pouze praktikanti zdravotního wušu. Opravdové bojové kungfu se dnes cvičí pouze v USA. Můžeš se sám zeptat někoho, kdo v kungfuráji studoval.
A na to vem jed, že je to fakt.
Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

sinusoida

Příspěvekod kelt » pon 03. dub, 2006 10:16

:?: :?: :?: V Americe je spoustu super Čínských mistrů a také je tam Dolly Buster...ale ta nikam utíkat nemusela....V Číně už nezbyl žádnej mistr Kung Fu.To také vim.Je to tam jen samej šarlatán a dědulové cvičící zdravotní gymnastiku.Nejhůř jsou na tom vážně v tom Hong Kongu.Tam prý nosej místo tradičních úborků doktorské pláště...zkrátka masakr....Je to fakt a nikdo s tim nic neudělá.Takže taková je realita.Musíme všichni pokud se chcem něco naučit do USA.USA jsou na tom vůbec nejlíp prakticky ve všem a mají nám všem svojí bohatou kulturou co předat.Naprosto souhlasim. KELT
kelt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Raptor » pon 03. dub, 2006 10:18

Obrázek
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » pon 03. dub, 2006 10:32

Klucí jste blázni. Já osobně jezdím do Číny cvičit, takže se nikoho ptát nemusím. Jestli ovšem kolenu 80ti letýho dědečka mezi svejma nohama a jeho prstech zabodnutejch ve vašich očích říkáte zdravotní wushu, tak vo co de v tom vašem opravdickym wushu? Setkal jsem se tam se spoustou žáků slavnejch mistrů a nikdo netrpěl nevzdělaností, netrpělivostí ani žádnejma jinejma neduhama. Zdar všem amíkovskejm zaslepencům.
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

nemo

Příspěvekod kelt » pon 03. dub, 2006 10:41

Pokud jde o mé vyjádření týkající se mistrů kung fu v Číně tak můj příspěvek který jsem sem napsal byl spíše Ironický.Samozřejmně že názory osoby s přezdívkou "Fakt"jsou velice zkreslené a omezené.Mediální tahy dnešní doby mají vliv i na silné jedince a dle zdejšího vyjadřování usuzuji že Fakt nebude přihlouplé kůzle.Proto si myslim že jde buďto o nějakou provokaci nebo o nějakou formu zaslepenosti.Nejspíš v Číně nikdy nebyl a jezdí pouze s rodinkou do Chorvatska a do USA od Čedoku. :wink: V USA je spousta mistrů i mistrů zcela zkorumpovaných kteří byli ochotni klidně i za dobré finance trénovat Americké vojáky v boji muže proti muži.Tito vojáci byli samozřejmně posíláni do Vietnamu a jiných zemí.... :wink:
kelt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » pon 03. dub, 2006 11:11

Pro Kelt :
Máš sympatickou přezdívku.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » pon 03. dub, 2006 13:36

Pro Roza + Fakt

Tak vám tedy mnohokrát děkuji, to, že se jednalo o určitou ironii (+ navíc to, že Fakt má s píseckou školou nějaké nesrovnalosti), jsem vážně nevěděl a ani mi to nedocvaklo :oops:

Ale tady sami vidíte, jak je pobyt v těch západních zemích špatný, má neg. vliv na ducha, tělo i mysl a proto bychom odsud měli všichni jezdit do HK se léčit, neboť tam si všichni oblekli doktorské pláště, nebo do nevzdělané a bohatou přírodou porostlé Číny, kde se cvičí zdravotní Wu šu, protože 80. letí staříci v pekingskem parku jsou zdravým příkladem neodiskutovatelnosti správnosti konání jejich :D :wink: :wink: :wink:

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

ponor

Příspěvekod kelt » pon 03. dub, 2006 20:20

:lol: Chlapi začíná mne hryzat svědomí-takže se musím přiznat-v Číně sem nikdy nebyl-jen sem byl udiven že "Fakt"může psát takový hovadiny.Kdoví kdo to je...na net může lézt i dítě :lol: Pravdou ale je že možná píše větší sračky než Littlearts....a to už je co říct :!: :lol: Kdoví kde je littleartsovi konec.Možná že už po něm de BIS.Nebo teď sedí za počítačem a píše pod přezdívkou Kelt.... :roll: :lol: :roll: :lol: :roll:

Vir Litllearts upgradován.Vyhlašte pohotovost. :idea:

Ale jinak je vše co sem napsal pravda :!: Teď jen uvidíme jestli mne Sifu Bakoš opět vyřadí z funkce.Snad ne.
Nebo doufám že mi zas nebude vyhrožovat žák od Sifu Du Fu Kuna.Myslim že někdo kdo cvičí přes deset let pod váženým mistrem by se měl výrazům jako "rozkopat prdel"atd vyvarovat.Kde je chyba???

Miro-nech mne žít.Koupil sem si dobrou knihu a rád bych se trochu podělil-takže sem z ní občas něco napíšu.
kelt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SianLang » stř 03. kvě, 2006 13:49

Zdravím všechny kolegy kudláky!! :wink:

Zdá se, že jste celkem zcestovalí!! :) Nemáte tedy někdo čirou náhodou šajna, jestli se dá Tang Lang cvičit i v hlavním městě Mexica? At luxuju Internet jak chci, nikde nemůžu najít žádnej odkaz, přitom do Californie to není tak daleko, určitě by se nějaká pobočka najít mohla...

Díky, S.L. :wink:
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod JRup » stř 03. kvě, 2006 14:28

SianLang píše:Zdravím všechny kolegy kudláky!! :wink:

Zdá se, že jste celkem zcestovalí!! :) Nemáte tedy někdo čirou náhodou šajna, jestli se dá Tang Lang cvičit i v hlavním městě Mexica? At luxuju Internet jak chci, nikde nemůžu najít žádnej odkaz, přitom do Californie to není tak daleko, určitě by se nějaká pobočka najít mohla...

Díky, S.L. :wink:

Zdar S.L.,

v Mexiku mají jiné tradice a navíc pro číňana je více solventnější zákazníkem američan nebo mexičan žijící v USA než "mexičan mexický".
Navíc je tam už dost horko, takže vítězí jiné zájmy. Více škol BU včetně kudlanky nalezneš mezi Los Angeles a San Franciskem. Jednu z nich jsem zmiňoval na předchozí straně a další budou určitě na netu. Nicméně nevylučuji, že lze nalézt něco i v Mexiku.

Ať ti to kudlá,
JRup.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SianLang » stř 03. kvě, 2006 16:57

To:JRup

Zdravím a děkuju za odpověd!! :-))

Jsem si toho vědom, ale u mé drahé mexické polovičky by asi další cestování už neprošlo. :lol: :lol:
Myslím, že tady něco ale určitě bude. Nevěřím tomu, že v největším městě na světě je "jen" pobočka Bucksam Konga a to je všecho... Budu se holt muset pídit...

Kudlání zdar! S.L. :wink:
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pm » stř 03. kvě, 2006 17:02

mam v Mexiku jednoho zaka, a gf skol je tam co mi rikal vic
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ShogunShade » sob 12. srp, 2006 13:29

možná se to sem nehodí, ale kudlanka mě taky zaujala. Mám otázku, kolik stylů kudlanky vůbec je ( já vím o Shaolinský a Tai-ji kudlance) a jakej je mezi nima rozdil. Popř jestli nevíte o nějaké Prážské škole, kde kudlanku vyučují.

I kdyby nebyla odpověď, tak dík :D
ShogunShade
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » úte 15. srp, 2006 7:27

ShogunShade píše:možná se to sem nehodí, ale kudlanka mě taky zaujala. Mám otázku, kolik stylů kudlanky vůbec je ( já vím o Shaolinský a Tai-ji kudlance) a jakej je mezi nima rozdil. Popř jestli nevíte o nějaké Prážské škole, kde kudlanku vyučují.

I kdyby nebyla odpověď, tak dík :D

Zkus google. Mě vyjelo tohle: kudlanka- sedmi hvězd
tai
osmi kroků
velkého předělu
wah lum
6 box
švestkový květ
Na rozdíli bych moc nekoukal. Třeba o Law Kwon Yuk sestavil svúj styl z 50% sevenstars 30%plum a 20% 6box.
Jediný rozdíl mezi třeba sevenstars a tai mantis vidím v tom, že jedno se cvičí sedm dní v týdnu a druhé každý den.
Jinak jestli rád boxuješ kudlanka není špatná volba
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 17. srp, 2006 7:20

Ještě pár info o kudle.
Při hledání kvalitních obrázků se zaměř spíše na starší mistry. V dnešní době je mantis oblíbený styl. Je rozšířený podobně jako taichi, vinchun nebo třeba hunggar. A i zde platí staré pravidlo, že kvantita neznamená kvalitu.
Ze starých jmen je dobré znát jméno Law Kwon Yuk. Ten je považován za velice dobrého bojovníka a jednoho z učitelů org Jingwu. Málokdo o něm ví, že měl pochroumanou nohu a proto nebyl typickým představitelem technika. Za technicky zdatnějšího je považován jeho žák Won Hon Fun. Jinak také přezdívaný král kudlanky. Jedním z nejznámějších bojovníků, techniků, léčitelů a učitelů je Chiu Chi Kite.
Pokud své hledání budeš orientovat na západ, tak budeš mít také štěstí. V americe žil (+2002) jeden učitel, který je považován za velmistra. Jeho jméno je Brendan Lai.
Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 17. srp, 2006 8:21

Brendan Lai

http://www.youtube.com/watch?v=_To0yELMLs4

mrzi me ze jsem jej nenavstivil, kdyz jsem se v San Franciscu zacinal ucit gf :-(
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 17. srp, 2006 11:40

Díky PM

Jedná se o sestavu švestkové pěsti. Mistr Lai je na videu poměrně mladý.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ShogunShade » pát 08. zář, 2006 11:14

Díky za odpovědi :P
ShogunShade
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Tak je to přece lepsí než cca před 18měsíci

Příspěvekod Fung » pát 08. zář, 2006 20:49

Raptor píše:
Mantis píše:... vím například, že jistý "Iron" Pavel z Brna učí v systému jeho mistra Bei shaolin, i kudlanku, ovšem ne celou ...

Pěkný příspěvek, tím "železným" Pavlem z Brna myslíš Pavla Kalu?

To videjko se mi moc líbilo, zdá se, že kluci polští cvičí kvalitní GF s kvalitními lidmi ... proto jsem Ti sem to videjko pohodil ;) Tady a tady najdeš linii Qi Xing Tang Lang Quan, kde jsou i ti Poláci.

Vypadá to, že cvičíš jeden ze stylů kudlanky v Anglii, tam je poměrně dost kvalitních učitelů na různé styly GF ... Nechceš napsat třeba něco víc o tom, kde, jak, u koho a co přesně cvičíš, případně předhodit na veřejnost nějaké obrázky / videjka ze systému, který cvičíš?

Jmenovaný je Pavel Stratil, jeho web je http://www.ccak.org/index.php/Main_Page
Byl žákem Pavla Kaly (ale předtím i Oldřicha Kroupy).
Fung
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Beginning?

Příspěvekod OpenYourEyes » sob 09. zář, 2006 7:13

Jak vubec vznikl styl kundlanky?Cetl sem jednou jeden pribeh ale nevim jestli byl pravdivej tak by mi tady nekdo uceny to mohl popsat,diky :wink:
Nejlepsi BOJOVNIK,nejhezci klucina a proste BEST of BU
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...