EBMAS vs. EWTO

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod lukwong » úte 26. zář, 2006 8:47

TAPTAK

Čau
Ty teda cvičíš WT?jak jsem pochopil.Ty jsi ale říkal že-(Nejsi spokojený s EWTO a že WT neni kung-fu) tak tomu nerozumím?
Co to teda cvičíš?
A proč to děláš když s tím nejsi spokojen?

Měj se
Lukáš Novák

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
lukwong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » úte 26. zář, 2006 9:43

raduz - zkusim se poptat. Pravdepodobne Vale tudo. Nikdy me to nezajimalo.

lukwong - vyuku WT v EWTO vnimam spis "sebeobranny system" a nemam problem s tim, kdyz nekdo tvrdi, ze WT neni kung-fu. Asi i proto, ze si kung-fu a pristup lidi k nemu predstavuji jinak, tradicneji.
Nejsem spokojen s radou veci, protoze vim nebo spis tusim, jak funguji jinde. Cviky, ktere se jinde cvici pro rozvijeni sily a schopnosti, se v EWTO uci az nakonec, jako tajne, specialni a bojove. Pritom je i z videa jasne (ac videa nerad soudim), ze to, co LT predvadi, jako bojove aplikace napr. s tyci, je proste bejkarna. Nejsem spokojen s tim, ze v nasi male pobocce je nas malo na stejne urovni, takze se hodne cvici stale se stejnymi lidmi. Uz vubec nema smysl rozebirat nesmyslny vztah EWTO k jinym skolam WCH. atd. atd.

Proc to delam? Protoze jsem dospel k zaveru, ze je to nejlepsi kompromis mych casovych, prostorovych a financnich moznosti. Tim, ze nejsem spokojeny, jsem minil, ze nejsem slepe spokojeny, nejsem spokojen se vsim, ne vsechno se mi libi a ne za vsechno jsem ochoten se postavit. Zatim mi nepripada, ze se ucim kraviny, az ten pocit budu mit, svuj postoj prehodnotim.

Zdar. :wink:
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lukwong » úte 26. zář, 2006 10:40

Zdar

Ty jsi myslíš že LeugTing není v pohodě,potvrdil jsi mi že je magor, sám uznáváš že se základy BU učí v EWTO jako tajné až na konci(proč?-první se staví základy ne střecha-možná protože ty základy chybí?nevím).WT není kung-fu.

Teď jsi uvědom, že Ty jsi člen EWTO a tohle si myslíš.
8O 8O
Lukáš Novák

www.wing-chun.cz
lukwong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod lukwong » úte 26. zář, 2006 10:40

Zdar

Ty jsi myslíš že LeugTing není v pohodě,potvrdil jsi mi že je magor, sám uznáváš že se základy BU učí v EWTO jako tajné až na konci(proč?-první se staví základy ne střecha-možná protože ty základy chybí?nevím).WT není kung-fu.

Teď jsi uvědom, že Ty jsi člen EWTO a tohle si myslíš.
8O 8O
Lukáš Novák

www.wing-chun.cz
lukwong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » úte 26. zář, 2006 12:59

lukwong - ale ja jsem preci myslici clovek, ktery ma pravo na svuj nazor. Ten nazor se casem vyviji a meni. Kdyz jsem chodil na taekwon-do, take jsem vnimal spoustu "slabin" vyuky nebo spis toho, co konkretne mne pri vyuce chybelo.
Kdyz souhlasim, ze WT neni kung fu, minim to ve smyslu tradicniho cinskeho bojove umeni a ne ve smyslu dovednosti (dovednost muze mit clovek i v piti piva). Ze WT neni kung fu prece neni duvod, proc bych ho nemohl cvicit, pokud primarne nehledam tradicni kung fu.

No, asi jsi cetl, co ve vedlejsim foru napsal Yiwan. Potom se opravdu nemuzu na nikoho zlobit, kdyz tvrdi, ze LT je kreten a mysli si totez i o mne.
Zdar.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lukwong » úte 26. zář, 2006 14:34

Zdar
Já si vůbec nemyslím že jsi kretén-ba naopak si myslím že víš jak se věci mají.
Myslet jsi můžeš co chceš-a Tvůj názor je ok-ale Tebe samotného nemrzí že z Tebe dělají blbce,že Váš hlavní mistr je podvodník a lhář a Ty mu ještě za to platíš. Chápu že Ti jde třeba jen o sebeobranu a né kungfu jako takové,ale i ta sebeobrana je velice nereálná-Tebe nemrzí že tam trávíš čas cvičením ničeho co vymyslel a i podle Tebe magor?
Já jsem taky dělal WT ,ale kdybych věděl tenkrát to co dnes Ty- hned bych tam skončil.
Máš li skutečný zájem o sebeobranu, kung fu, nebo nějaké zdravotní cvičení ( já si osobně myslím i když Tě neznám že ten zájem asi mít budeš) tak musíš skončit v EWTO a já pevně věřím a budu Ti držet palce abys skončil co nejdřív.
Měj se fajn
Lukáš Novák

www.wing-chun.cz
lukwong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » úte 26. zář, 2006 15:33

Jo, mrzi, stydim se cim dal vic.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lukwong » úte 26. zář, 2006 15:59

TAPTAK

Oceňuji Tvůj přístup :arrow: nenech ze sebe dělat blbce :evil:

Ahoj
Lukáš Novák

www.wing-chun.cz
lukwong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod nevedecko » úte 26. zář, 2006 20:23

no takze bol som na EBMASe......to sa neda porovnavat s EWTO.....uplne iny pristup,proste vsetko....
nevedecko
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TaoCircle » úte 26. zář, 2006 21:28

nevedecko píše:no takze bol som na EBMASe......to sa neda porovnavat s EWTO.....uplne iny pristup,proste vsetko....

V com sa neda porovnat pristup, je lepsi, horsi? a ozaj v ktorom meste je Ebmas skola, ktoru si navstivil? :?:
TaoCircle
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod nevedecko » úte 26. zář, 2006 22:04

pristup omnoho omnho lepsi,vsetko som mal ukazene a vysvetlene a odovodnene ako sa patri :D
nevedecko
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Bolo » stř 27. zář, 2006 10:16

to nevedecko:

A kde si bol v ewto a kde v ebmas?
Napis viac...
Prosim

Bolo
Bolo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Fukki » čtv 28. zář, 2006 17:32

TAPTAK - teda celkem koukám 8O Máš můj obdiv, že i přes své názory a uvědomění tam stále cvičíš..

A teď krátká pohádka -> dlé mého osobního názoru bys neměl čekat a měl by ses zajít mrknout na nejaké jiné kungfu a porovnat. Nemyslím jen WCH. Čím dřív člověk prokoukne, tím lépe. Kolega kungfista změnil po 13ti letech cvičení WCH i styl a teď toho lituje že neprozřel dříve. Právě on mne nakopl a dík mu za to, že jsem se rozhoupal a zašel se mrknout a pokecat jinam. Vyhrotilo to v navšťevování dvou kungfu škol současně, po jistou dobu. Nyní cvičím zas v jedné a WCH, ač ho mám rád to není. Čistě z praktických důvodů. (Asi se na tom podepsaly i zkušenosti z mládí ze Shotokanu (i přes + a -), kde se cvičilo podstatně tvrději a se 100% lepším výsledkem).

Můj názor je takový, že chceš-li cvičit dobré poctivé kungfu s výsledky, cvič tam kde se nejvíc maká, lidé se potí a kde je učitel s dobrým jménem. Nechceš-li cvičit průměrný WCH, ale daleko komplenější kungfu, najdi si jinou než Yip Man linii. A o LTWT ani nemluvě... to s tím nemá co dělat.

A pokud Ti vyhovuje sebeobrana, nemyslím si, že tradiční škola je překážkou, ba naopak. Je to sebeobrana jak vyšitá a žádnou tradicí se zaobírat nebudeš.
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Boris68 » pát 29. zář, 2006 8:04

[quote="Fukki"]Nechceš-li cvičit průměrný WCH, ale daleko komplenější kungfu, najdi si jinou než Yip Man linii. quote]

Na to jsi přišel jak?
www.wingchunpraha.org

Jednoduchost, přímočarost, ekonomie pohybu, minimální využití fyzické síly, praktičnost.
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

e

Příspěvekod luen » pát 29. zář, 2006 8:46

Boris68 píše:
Fukki píše:Nechceš-li cvičit průměrný WCH, ale daleko komplenější kungfu, najdi si jinou než Yip Man linii. quote]

Na to jsi přišel jak?

Rozumem??? :wink: Nějak z toho neni jasné na co reaguji, tak jinak...

Dalibore tomu se říká rozumná dedukce. :)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bolo » pát 29. zář, 2006 9:03

Ahojte

moze sem niekto dat linku/y na tie ine linie nez Yip Man liniu ?

Bolo
Bolo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: e

Příspěvekod Boris68 » pát 29. zář, 2006 9:15

luen píše:
Boris68 píše:
Fukki píše:Nechceš-li cvičit průměrný WCH, ale daleko komplenější kungfu, najdi si jinou než Yip Man linii. quote]

Na to jsi přišel jak?

Rozumem??? :wink: Nějak z toho neni jasné na co reaguji, tak jinak...

Aha, ale pro mě je spíše relevantní špatná osobní zkušenost!

for Bolo:

Tady Luen jednu zastupuje!
www.wingchunpraha.org

Jednoduchost, přímočarost, ekonomie pohybu, minimální využití fyzické síly, praktičnost.
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Fukki » pát 29. zář, 2006 18:03

luen píše:Rozumem??? :wink: Nějak z toho neni jasné na co reaguji, tak jinak...

Přesně tak ;) Co dodat, vždyť je to vidět už na první pohled :)

Boris68 - samozřejmě, že většině lidí se tenhle názor líbit nebude a ani se nedivím. Tak klidně si mysli, že je to jen můj osobní názor. ...ostatně ovšem, stejný názor mi potrvdili lidé, jichž si velmi vážím a jsou pro mne kapacity.

Nicméně jsem tím nechtěl říct, nic zlého o Yip Man WCH, to vůbec!!! :roll: Když máš dobrého učitele a pořádně cvičíš, tak ok. Jen jsem řekl, že když chceš cvičit daleko komplexněji, hledej jinde a pokud možno žádný mainstream Hong Kong WCH. ®e u nás není moc možností, to je další věc :D ;)

Pro mne jsou školy MGWWCH moc daleko. Proto jsem se dal na Hung Kyun ;)
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod majkx » ned 01. říj, 2006 9:00

Fukki píše:
luen píše:Rozumem??? :wink: Nějak z toho neni jasné na co reaguji, tak jinak...

Přesně tak ;) Co dodat, vždyť je to vidět už na první pohled :)

Boris68 - samozřejmě, že většině lidí se tenhle názor líbit nebude a ani se nedivím. Tak klidně si mysli, že je to jen můj osobní názor. ...ostatně ovšem, stejný názor mi potrvdili lidé, jichž si velmi vážím a jsou pro mne kapacity.

Nicméně jsem tím nechtěl říct, nic zlého o Yip Man WCH, to vůbec!!! :roll: Když máš dobrého učitele a pořádně cvičíš, tak ok. Jen jsem řekl, že když chceš cvičit daleko komplexněji, hledej jinde a pokud možno žádný mainstream Hong Kong WCH. ®e u nás není moc možností, to je další věc :D ;)

Pro mne jsou školy MGWWCH moc daleko. Proto jsem se dal na Hung Kyun ;)

4 Fukki, mně se ten názor líbí moc, dívám se na to podobně.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...