Jakou školu Tchaj-ti?

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod xiuwei » ned 30. bře, 2008 9:52

Včera proběhl v Brně první seminář Hong Taijiquan s Pavlem Codlem. Na přání účastníků semináře je s Pavlem domluveno,že se bude seminář pořádat 1x měsíčně v Brně. Jinak pravidelná výuka je jen v Praze.
Kdo by tedy měl zájem o účast,sledujte termíny na web stránkách www.taijiclub.cz
Účast vřele doporučuji :wink:
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod P » úte 01. dub, 2008 11:26

P
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod xiuwei » úte 01. dub, 2008 12:52

xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod P » úte 01. dub, 2008 13:06

P
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushupetr » úte 01. dub, 2008 15:52

P píše:http://www.zlatykopec.org/cestina_front.php

:lol: :lol: :lol: :lol:
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 01. dub, 2008 16:11

wushupetr píše:
P píše:http://www.zlatykopec.org/cestina_front.php

:lol: :lol: :lol: :lol:

caj amigo, hele, my se obcas i shodnem, to mam radost :D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » úte 01. dub, 2008 16:34

tak... i já si občas bouchnu do pytle :D
Nevím, nechci se k tomu vracet, ale třeba takovej druh školy Tai Ji je úplně něco jinýho než škola Zhai Hui, páč ona pár lidí vychovala bojově a ne jen meditačně, ale tahle škole nevím nevím, to je opravdu jen meditační (jestli vůbec aspoň to) a Khooca se ptal a sháněl boj i meditaci, tahle škola nevím jestli mu nabídne to co chce. 8O
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » úte 01. dub, 2008 16:41

wushupetr píše:tak... i já si občas bouchnu do pytle :D

ale stejně vždycky dostanu na držku :lol:
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod P » úte 01. dub, 2008 17:39

wushupetr píše:tak... i já si občas bouchnu do pytle :D
Nevím, nechci se k tomu vracet, ale třeba takovej druh školy Tai Ji je úplně něco jinýho než škola Zhai Hui, páč ona pár lidí vychovala bojově a ne jen meditačně, ale tahle škole nevím nevím, to je opravdu jen meditační (jestli vůbec aspoň to) a Khooca se ptal a sháněl boj i meditaci, tahle škola nevím jestli mu nabídne to co chce. 8O

Nauci se pracovat s principy taichi. V jakem aspektu (bojovem ci zdravotnim) je vyuzije, zalezi uz jen na nem a na urovni na jake je ovladne.
P
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushupetr » úte 01. dub, 2008 18:24

Myslím, že tohle téma není třeba už řešit, páč tu už bylo :wink:
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » úte 01. dub, 2008 18:26

Ale jestli je to tak, tak všechna čest, jestli není, tak myslím, že je jasný, kam ta škola bude zařazená
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 02. dub, 2008 2:48

nganasan píše:Ahoj!
Já osobně cvičil njdřív yang styl, pak chen styl, ale nakonec jsem velmi spokojen u mistra Zhai Fenga, který učí Wudangské taiji. Jednak u něj nejvíc cítím jak teče energie a zároveň mi velmi vyhovuje jeho přátelský přístup. Pokud jde o jeho umění, troufám si říct, že patří mezi naprostou světovou špičku a já osobně neznám nikoho lepšího. Jedině snad mistra Chen Xiao Wanga, který ale v Praze bývá tak jeden týden v roce.
Zhai Fengovo wudangské taiji je podle mně ještě více bojově laděné, než Chen taiji, které jsem měl možnost cvičit v Praze u Víta Vojty, který je mimochodem taky dost dobrý.
Pokud by někoho zajímaly podrobnosti, tak rád odpovím dotazy, případně zprostředkuji možnost podívat se na trening...
Ach jo, už zase kecy o někom NEJLEP©ÍM. Kdy už z toho vyrostete? Kdyby někdo řekl v komunitě mistrů že je někdo nejlepší tak sklidí posměch.Huo Yuan Jia, když mu Chen Zhen řekl, že ho chce porazit, protože pak bude nejlepší na světě. Tak Huo Yuan Jia souhlasil a dal si s ním schůzku v uličce, kde se prodávaly meče.Na každym krámku byl nápis "Nejlepší meče v ©anghaji" a těch krámků tam bylo padesát. Stejně mu to nedošlo.... Nejlepší není NIKDO. :wink:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 02. dub, 2008 18:18

pavela píše:
nganasan píše:Ahoj!
Já osobně cvičil njdřív yang styl, pak chen styl, ale nakonec jsem velmi spokojen u mistra Zhai Fenga, který učí Wudangské taiji. Jednak u něj nejvíc cítím jak teče energie a zároveň mi velmi vyhovuje jeho přátelský přístup. Pokud jde o jeho umění, troufám si říct, že patří mezi naprostou světovou špičku a já osobně neznám nikoho lepšího. Jedině snad mistra Chen Xiao Wanga, který ale v Praze bývá tak jeden týden v roce.
Zhai Fengovo wudangské taiji je podle mně ještě více bojově laděné, než Chen taiji, které jsem měl možnost cvičit v Praze u Víta Vojty, který je mimochodem taky dost dobrý.
Pokud by někoho zajímaly podrobnosti, tak rád odpovím dotazy, případně zprostředkuji možnost podívat se na trening...
Ach jo, už zase kecy o někom NEJLEP©ÍM. Kdy už z toho vyrostete? Kdyby někdo řekl v komunitě mistrů že je někdo nejlepší tak sklidí posměch.Huo Yuan Jia, když mu Chen Zhen řekl, že ho chce porazit, protože pak bude nejlepší na světě. Tak Huo Yuan Jia souhlasil a dal si s ním schůzku v uličce, kde se prodávaly meče.Na každym krámku byl nápis "Nejlepší meče v ©anghaji" a těch krámků tam bylo padesát. Stejně mu to nedošlo.... Nejlepší není NIKDO. :wink:

Pájo kdy už vyrostež z toho, že nejsi jedinej kdo kdy byl v Číně? Všimni si u nganasana slov PODLE MĚ JE NEJLEP©Í a není tam JE NEJLEP©Í. pozdravuj všechny čínský celebrity co tam znáš mír
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 02. dub, 2008 18:24

teda vono to tam není ale musí se číst mezi řádkem
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod skiorh » stř 02. dub, 2008 18:52

2:wushupetr

Jaky je rozdil mezi JE NEJLEPSI a PODLE ME JE NEJLEPSI ? (coz jak jsi sam napsal v jeho prispevku skutecne neni :)
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushupetr » stř 02. dub, 2008 19:54

skiorh píše:2:wushupetr

Jaky je rozdil mezi JE NEJLEPSI a PODLE ME JE NEJLEPSI ? (coz jak jsi sam napsal v jeho prispevku skutecne neni :)

:D
JE NEJLEP©Í- ve smyslu jako že je si tím jistej a nikdo jinej není lepší (což je podle mě trochu divný tak psát)
PODLE MĚ nebo MYSLÍM SI ®E JE NEJLEP©Í- ve smyslu jako že se možná mýlím ale tohle si myslím (tak jsem pochopil nganasanův text)

Nemyslel jsem to ve zlým. možná to pavela pochopil špatně, možná já.
Nganasanův text jsem pochopil jako, že je to ten druhej případ :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod skiorh » stř 02. dub, 2008 20:24

oukej .. to dava smysl. Takze jinymi slovy JE NEJLEPSI = nikdo neni lepsi, PODLE ME JE NEJLEPSI = nikoho lepsiho neznam. Sry za to slovickareni, myslim, ze je v tom docela rozdil. :wink:
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushupetr » stř 02. dub, 2008 20:27

přesně tak :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » stř 02. dub, 2008 20:45

wushupetr píše:Khooca se ptal a sháněl boj i meditaci, tahle škola nevím jestli mu nabídne to co chce. 8O

Mno ono je už pasé, ale máš recht, toto bych do výběru fááákt nezařadil :D
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod P » stř 02. dub, 2008 21:58

khooca píše:
wushupetr píše:Khooca se ptal a sháněl boj i meditaci, tahle škola nevím jestli mu nabídne to co chce. 8O

Mno ono je už pasé, ale máš recht, toto bych do výběru fááákt nezařadil :D

SZ.
P
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...