4 Janoj: Prosim, pouzivej cleneni textu na odstavce. Cteni Tvych (obcas zajimavych) prispevku bude pak mene narocne. Mozna by to slo obcas i zkratit ...

Moderátor: pm
jeikob píše:Dokonce jsem četl rozhovor z nejakým mistrem,že nejaká sestava co se cvičí v evropě je ochuzená muže být zdraví škodlivá...
Raptor píše:Jen tři poznámky:
Proč nechává Zhu Tian-cai syna na univerzitě je snad celkem nasnadě - kvůli penězům. Ať už bude dělat trenéra v Číně, nebo na západě, všude se mu bude hodit, když se bude moci prokázat papírem o studiu wu-shu na univerzitě ... stačí se jen podívat, jak je to s číňanama tady u nás v ČR.
"1. celočínské mistrovství ve wu-šu z Chang-čou v roce 1929" byl ve skutečnosti turnaj v Lei-tai / 擂臺 (boj bez rukavic a chráničů) pořádaný v Hangzhou. V jeho pravidlech bylo mimo jiné "..if death occurs as a result of boxing injuries and fights, the coffin with a body of the deceased will be sent home." (... jestliže nastane smrt následekem zranění z boje, bude odeslána rakev s tělem zesnulého domů [jeho rodině]). Turnaj vyhrál Ma Cheng Xin (馬成鑫), mistr stylu Kudlanky nábožné Sedmi hvězd. Rok před turnajem v Hangzhou musel být turnaj pořádaný v Nanjingu v říjnu 1928 po pár dnech zastaven pro dvě úmrtí a několik vážných zranění. Jak je vidět, nejednalo se o nějaké moderní wu-shu, ale o dost brutální řežbu.
Pokud se tradiční systémy kung-fu zjednodušují, aby se co nejvíc rozšířily mezi lidi, tak je to cesta k pěkné gymnastice, nic jiného. Takhle za posledních cca 60 let zdegenerovala velká část Yang Taijiquan, teď ta samá situace hrozí dalším stylům, například právě Chen Taijiquan, což by byla sakra škoda ...
SiuLouFu píše:
4 Janoj: Prosim, pouzivej cleneni textu na odstavce. Cteni Tvych (obcas zajimavych) prispevku bude pak mene narocne. Mozna by to slo obcas i zkratit ...
No tak vidíš už si jeden z velkejch bojů vyhrál. Je fajn tohleto slyšet. Hodně zdarujeikob píše:No já jsem po transplantaci kostní dřeně ,měl jsem leukémii z té jsem vyléčen.Je to už skoro devet let.
wushi píše:Aaaa, tak sa ozval niekto z bývalých...
No, učiteľ sa nezháňa, ale hľadá, a kto hľadá zvyčajne nájde...našťastie nie všetci číňania sú haj...nechám to radšej tak, zbytočne zasa zdvihnem vlnu odporu na obranu Jediného Majstra na Slovensku...
proste a jednoducho - áno, mám svojho majstra, bol som prijatý do systému rodinnej výuky a plánujem nejaké semináre majstra v SR...toť vsjo...ide o štýl Sunshiquan, obsahuje taiji, xingyi a bagua...ešte niečo? sľuby plním, niekedy síce nahrá všetko tak, ako by som chcel, ale koleso života sa predsa len točí...aj keď niekedy pomalšie, ako by sme chceli...
prajem všetko dobré...
jeikob píše:No zjištuju pokud clovek ,který se chce věnovat tchai chi.Se nejdřív začte do ruzných članku a diskuzí tak bude mít dost zamotanou hlavu.Puvodní tchajchi,zavodní,bojové,zdravotní.Dokonce jsem četl rozhovor z nejakým mistrem,že nejaká sestava co se cvičí v evropě je ochuzená muže být zdraví škodlivá.Jsem po zavažné nemoci,a puvodně jsem chtel cvičit tchajchi se zameřením i na sebeobranu.Ale po zvažeí všech pro a proti si radši počkám budu se věnovat standartní rehabilitaci a po té to bude asi wing chun
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků