SAMO píše:pavela píše:Dongwu, neni, pamatuješ jak jsem tě kdysi vzal za pekingskym mistrem pakua Lingem? Tak ten to umí. Jinak na Qinna je v ČR dost dobrej DufukunDong_wu píše:SAMO píše:No sou to ruzne paky,drzeni,uchopy..za vrchol Qin Na je povazovano ovladani nervoveho systemu cloveka pomoci tlakovych bodu.Jeli ti macknuto spravnym tlakem na spravne misto muze dojit k lokalnimu ochrnuti atd...Sam sem to zazil.Jeden Sifu mi to ukazoval.Pul dne sem skoro nemohl natahnout prsty na ruce...
To je ale pitomost![]()
![]()
Cože Du Fu Kun???Vždyť Dong Wu jednou psal že si ani nepamatuje všechny sestavy své školy a že by ovládal vrcholné Qin Na???To se mi nezdá.Kort když sem ho viděl cvičit.Nějak mne jeho cvičení nepřesvědčilo.A Dong Wu-na to že u něj cvičí přes deset let-sorry,ale taky celkem bída.Po deseti letech u mistra...
Vlado, ty jsi ale expert......
Jak si muzes dovolit posuzovat Michalovo cviceni?! U Du Fukuna jsi skoncil po par lekcich, nedostal ses ani ke cviceni ve dvojicich. Dal sis nekdy s nim sparring? Anebo zkousel jsi nekdy neco primo s mistrem? Absolutne nevis o cem mluvis.
Nechces prijit opet na trening k Du Fukunovi, aby jsi nam predvedl jak ma vypadat "ne-bida"?
Myslim si ze z tebe mluvi akorat urazena jesitnost.
Martin