aikido or Ju-jitsu?

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod prcekdablice » stř 16. kvě, 2007 9:37

Sennin píše:
Frank píše:No jenže SENNINE zrovna bojovaumeni.cz je jeden ze zdrojů o BU na internetu..Přide sem nováček uvidí fórum a bude se chtit optat přímo od lidí ,který to praktikuji uz dlouho a budou čekat nějaký dobry nazor a radu ktera jim pomuze dal jenze se misto toho dockaji jen arogance a vysmivani...tak jim radši pomáhej a rad

Ale jo, to je to, na co poukazuji! A není to arogance - je to ironie a zoufalé konstatování nad stavem. Vezmeme si modelový příklad:
1. Jsem nováček, lačný po informacích, nemám možnost se jít někam kouknout do nějakého klubu, nemám žádné knížky, do knihovny nechodím.
2. Mám internet a do vyhledávače zadám "bojové umění" a\ mezi prvními je web bojovaumeni.cz
3. Najedu na stránky a pokud chci získat první informace, začnu si pročítat příspěvky, nebo rovnou zadám do vyhledávání určité slovo a sbírám informace NEBO
4. Jsem línej hledat a číst - pak zadám dotaz, byť je naivní a mnohdy nesmyslný ALE
5. Potom musím očekávat, že nedostanu hned to, co chci nebo že dostanu spoustu doplňujících otázek, nebo mě někdo slušně pošle do pr...le... Ale protože jsem nováček, neumím hledat informace na internetu nebo se mi je nechce hledat (pohodlnost???) tak ani nemohu dodat potřebné informace CO VLASTNĚ CHCI.

Tazatelka "prcekdablice" je ve věku 23 let (skončila M© v 7 letech a od té doby uplynulo 16 let) - takže to už předpokládá jistou vyspělou a samostatnou osobnost (v tomto věku se ženy již vdávají a mají děti) - takže nějaké řeči o tom, že je musíme vést za ručičku a radit jim, začátečníkům, mi připadají zcela zbytečné.

Za našeho mládí, když jsme v 70. a 80. letech minulého století začínali s bojovým uměním, tak první a hlavní zdroj informací byl V®DY učitel, trenér, instruktor a proto to vyžadovalo NĚKAM zajít a ptát se. Pak tu bylo pár knih - sice nic moc kvalita, ale byly to alespoň základní informace - internet v té době nebyl. Dnešní mladí jsou pohodlní někam zajít, jsou pohodlní si vzít knihy a číst, raději si hned sednou k PC a mezi chatováním a bezcílným brouzdáním na netu položí naivní a neodpověditelnou otázku na specializovaném webovém fóru.

Je to POHODLNOST, nic víc.

Aha takže ty zastáváš toho názoru, že ženy ve 23letch mají byt vdané a mít dítě a trčet jen u plotny.Bohužel já toho názoru nejsem a najít si čas přečíst si knížku bohužel nemám kdybych měla tak se neptám. Jak si studují na V© kde se většinou vracím až ve 20h večer a to musím řešit jiné záležitosti. BU si plánují až na podzim, kdy mi už škola nebude tak náročná a budu mít i dostatek času. A právě už teď se snažím nabrat co nejvíc inf. Abych se pak rozhodla správně a jestli tě můj dotaz obtěžuje tak se ještě jednou omlouvám. A navíc nikdo tě nenutí to číst a ani odpovídat. Pěkný den přeji
prcekdablice
diskutér - nováček
diskutér - nováček

....

Příspěvekod prcekdablice » stř 16. kvě, 2007 9:37

Sennin píše:
Frank píše:No jenže SENNINE zrovna bojovaumeni.cz je jeden ze zdrojů o BU na internetu..Přide sem nováček uvidí fórum a bude se chtit optat přímo od lidí ,který to praktikuji uz dlouho a budou čekat nějaký dobry nazor a radu ktera jim pomuze dal jenze se misto toho dockaji jen arogance a vysmivani...tak jim radši pomáhej a rad

Ale jo, to je to, na co poukazuji! A není to arogance - je to ironie a zoufalé konstatování nad stavem. Vezmeme si modelový příklad:
1. Jsem nováček, lačný po informacích, nemám možnost se jít někam kouknout do nějakého klubu, nemám žádné knížky, do knihovny nechodím.
2. Mám internet a do vyhledávače zadám "bojové umění" a\ mezi prvními je web bojovaumeni.cz
3. Najedu na stránky a pokud chci získat první informace, začnu si pročítat příspěvky, nebo rovnou zadám do vyhledávání určité slovo a sbírám informace NEBO
4. Jsem línej hledat a číst - pak zadám dotaz, byť je naivní a mnohdy nesmyslný ALE
5. Potom musím očekávat, že nedostanu hned to, co chci nebo že dostanu spoustu doplňujících otázek, nebo mě někdo slušně pošle do pr...le... Ale protože jsem nováček, neumím hledat informace na internetu nebo se mi je nechce hledat (pohodlnost???) tak ani nemohu dodat potřebné informace CO VLASTNĚ CHCI.

Tazatelka "prcekdablice" je ve věku 23 let (skončila M© v 7 letech a od té doby uplynulo 16 let) - takže to už předpokládá jistou vyspělou a samostatnou osobnost (v tomto věku se ženy již vdávají a mají děti) - takže nějaké řeči o tom, že je musíme vést za ručičku a radit jim, začátečníkům, mi připadají zcela zbytečné.

Za našeho mládí, když jsme v 70. a 80. letech minulého století začínali s bojovým uměním, tak první a hlavní zdroj informací byl V®DY učitel, trenér, instruktor a proto to vyžadovalo NĚKAM zajít a ptát se. Pak tu bylo pár knih - sice nic moc kvalita, ale byly to alespoň základní informace - internet v té době nebyl. Dnešní mladí jsou pohodlní někam zajít, jsou pohodlní si vzít knihy a číst, raději si hned sednou k PC a mezi chatováním a bezcílným brouzdáním na netu položí naivní a neodpověditelnou otázku na specializovaném webovém fóru.

Je to POHODLNOST, nic víc.

Aha takže ty zastáváš toho názoru, že ženy ve 23letch mají byt vdané a mít dítě a trčet jen u plotny.Bohužel já toho názoru nejsem a najít si čas přečíst si knížku bohužel nemám kdybych měla tak se neptám. Jak si studují na V© kde se většinou vracím až ve 20h večer a to musím řešit jiné záležitosti. BU si plánují až na podzim, kdy mi už škola nebude tak náročná a budu mít i dostatek času. A právě už teď se snažím nabrat co nejvíc inf. Abych se pak rozhodla správně a jestli tě můj dotaz obtěžuje tak se ještě jednou omlouvám. A navíc nikdo tě nenutí to číst a ani odpovídat. Pěkný den přeji
prcekdablice
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sennin » stř 16. kvě, 2007 11:21

Hmmm a kde jsem napsal, že zastávám názor, že ženy ve 23 letech mají být vdané a mít dítě a trčet jen u plotny???
Napsal jsem: - takže to už předpokládá jistou vyspělou a samostatnou osobnost (v tomto věku se ženy již vdávají a mají děti) a všimni si toho v té závorce, že je to jen doplnění mého předpokladu a je to jaksi všeobecně řečeno. ALE NENÍ TO MŮJ NÁZOR.
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 16. kvě, 2007 11:53

Sennin píše:Hmmm a kde jsem napsal, že zastávám názor, že ženy ve 23 letech mají být vdané a mít dítě a trčet jen u plotny???
Napsal jsem: - takže to už předpokládá jistou vyspělou a samostatnou osobnost (v tomto věku se ženy již vdávají a mají děti) a všimni si toho v té závorce, že je to jen doplnění mého předpokladu a je to jaksi všeobecně řečeno. ALE NENÍ TO MŮJ NÁZOR.

A pak ze se tu neresi kraviny :lol:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » stř 16. kvě, 2007 11:57

4Sennin:
To je "zenska logika". Nema cenu se tomu vysmivat, nebo to komentovat, je to uplne prirozene, zeny hledaji nejaky skryty vyznam i tam, kde zadny neni. S tim se proste musi pocitat.

4prcekdablice:
Muzi nejsou absolutne schopni pochopit rafinovane skryte vyznamy a uz vubec a v zadnem pripade nejsou schopni se rafinovane vyjadrovat. Muzsky mozek na to proste a jednoduse nestaci. Kdyz Sennin pise: "takže to už předpokládá jistou vyspělou a samostatnou osobnost (v tomto věku se ženy již vdávají a mají děti)", tak tim mysli pismeno od pismene presne to co napsal. Kdyby chtel Sennin se chtel vyjadrit v tom smyslu, ze zeny patri za plotnu, tak by proste/trivialne/primitivne napsal: "ženy ve 23letch mají byt vdané a mít dítě a trčet jen u plotny". Je to pro tebe jako pro zenu mozna tezko predstavitelne, ze se muze nekdo vyjadrovat tak primitivne primocare, ale muzi to jinak neumi. S tim se proste musi pocitat.

Uz jsi byla nekde na treninku? Jestli ne, tak co nejdrive (treba dnes odpoledne/vecer) na nejaky zajdi a pak nam sem napis, jake to bylo. A jestli uz jsi na nejakem treninku byla, tak nam taky napis jake to bylo :wink: .
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pe25tr » stř 16. kvě, 2007 12:15

4prcekdablice

BOX (ale nevim jestli to by Te zajimalo):
Adresa:
SKB VIKTORIA HAVÍŘOV
Rostislav Gatnar
Fibichova 19
736 01 Havířov - město

Kung Fu:
Adresa:
Tělocvična TJ Sport Moravia Havířov
Leoš Kotlár
Palackého 2/689
736 01 Havířov-Město

JUDO:
Judo Club Havířov
Internetové stránky Judo Clubu Havířov, Judo, posilovna, sauna.
www.judo-havirov.kvalitne.cz/

AIKIDO:
Aikido Tekedoš, Astronautů 2, Havířov-Město, 596 433 468-domů, každou středu 20.30-21.30, sobotu 19.00-20.00 neděli 19.00-20.00 35 Kč / trénink, Hala Slávie

Wing Chun kung fu:
Wing Chun Klub Havířov, Hornická 64, Havířov-Prostřední Suchá, 596 440 759, 0603 469 110, Z© K. Světlé - po, pá 16.30-18.30 hod. st 17-19 hod., 250 Kč za měsíc

Taekwondo:
Taekwon-Do Gen. Svobody, Havířov-©umbark, 0596 039 388 06, Z© na ul. Gen. Svobody

Tai či čuan:
Tai či, MKS Hlavní tř. 31, Havířov-Město, 777 767 090 - Libuše Lunkmossová, 1 x týdně 2 vyuč. hodiny, sport, tai chi, thai chi, út 18.15 hod.

Páni, máte v Havířově takových možností...
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DMC » stř 16. kvě, 2007 16:25

Na VS se uz tedka neuci mluvit cesky?:D Popr. porozumet psanemu textu?

4Sennin:
To je "zenska logika". Nema cenu se tomu vysmivat, nebo to komentovat, je to uplne prirozene, zeny hledaji nejaky skryty vyznam i tam, kde zadny neni. S tim se proste musi pocitat.

Ale prd, je to prachobycejna blbost a vztahovacnost... Nastesti existuji i zeny, ktere takhle hloupe nejsou.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...