Wing Chun

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod krasty » ned 16. pro, 2007 20:42

Juju na tenhlete sport musi bejt holt clovek zdravej a s dobrou kondici. Nebylo by neco jineho? Co vlastne cvicit, kdyz clovek neni 100% fit? Puvodne jsem si myslel ze WCH nebude tak narocne :cry: .
krasty
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » pon 17. pro, 2007 2:36

A, zase Bruceho fighty. Tady je odkaz:
http://www.ocf.berkeley.edu/~chenj/bruc ... e_faq.html

O kazdem jinem cloveku, ktery ma za sebou spoustu vysledku, se dozvis jeho nejlepsi vykony.
Tady jsou 3 vysledky doplnene dvema, co je tak na urovni rvacky na zabave.

A mame tu jednoho boxera - anglicky boxer Gary Elms trojnasobny sampion.
Bruce was also trained in Western boxing and won the 1958 Boxing Championship match against 3-time champion Gary Elms by knockout in the 3rd round. Before arriving to the finals against Elms, Lee had knocked out 3 straight boxers in the first round.

Zkusis hledat trochu vic a zjistis:
He enrolled at St Francis Xavier where a teacher encouraged him to enter the inter-school boxing championships. He went through the elimination rounds easily, then faced the three-time champion Gary Elms from the rival British King George V High School. Bruce won by knock out in the third round.
Takze Brucovi bylo 18 a vyhral nad sampionem meziskolnich zapasu.
To uz nezni tak dobre, vid? Takze v 18 letech snad oblekl poprve boxerske rukavice a porazil kluka, ktery uz mozna par let boxoval? (ted samozrejme myslim ty, na ktere narazil v predchozich kolech)

Tady je obsirnejsi zaznam:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Lee
obdoba zde:
http://groups.msn.com/CHINESEBOXINGRING ... ecord.msnw

Takze tady je odpoved Luenovi. Ten boxer se asi jmenoval Yang Huang.

Dalsi krasne zavadejici priklad je Uechi, ktery v lidech vyvolava dojem nekoho z rodiny Uechi-Ryu, zvlaste kdyz zapas je z doby, kdy se Uechi Ryu usazuje v Americe. Nenarazil jsem na jediny seriozni odkaz, jen ojedinele dotazy a popreni.
Pokud bychom pripustili, ze si to 50 lety Kanei Uechi prisel rozdat s Brucem Lee a soudcoval jim to Bruceho zak, ani tak nebude vitezstvi moc impozantni.
Take by to mohl byt 20 lety syn Kanmei Uechi, ale opet zadna informace, nakonec ani o tom, ze by nekdo z rodiny Uechi byl tou dobou v USA.

Potom jiz zbyvaji jen sami neznami "rvaci" z ulice a Wong Jack-Man, o jehoz zapase je kontroverznich informaci vice nez dost.

Narazil jsem na dalsi "zajimavost". Porad se tu debatuje o ucitelich uz po roce=podvodnicich a jak to drive bylo uplne neco jineho.

<i>Winter, 1956: George Mattson, a U.S. serviceman and (today) father of Uechi-ryu karate in the United States, arrives in Okinawa and begins his practice of Uechi-ryu karate-do.

Summer, 1958: Mattson returns to the U.S. and begins teaching karate at the YMCA in Boston. It is the first time Uechi-ryu is taught outside of Okinawa.. </i>

Diplomaticky receno:
<i>George progressed rapidly and after a few years was given permission to begin teaching in the United States.</i>
Podtrzeno, secteno - po roce a pul.

Aby bylo jasno, nijak to neodsuzuji. Pana neco nadchlo, poctive makal a chtel se o to podelit, mozna neco vydelat, tak zacal ucit.

Teda Luene -
je take treba rozlisovat ... ja psal o Mai Gei Wong wing chun, ne o wt
kdokoli s kymkoli je o lidech, ale jak je to WT, je to o stylu a ... mimozemstanech? :wink:
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ponocnej » pon 17. pro, 2007 3:51

jj je to vzdy utkani dvou lidi ne dvou stylu nicmene se nedopoustej omylu typu ze te boxer na ulici nemuze nakopnout protoze je boxer :)
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TAPTAK » pon 17. pro, 2007 10:52

Tak nejak z kontextu vyplyva, ze oni boxeri byli trenovani velmistry bojovych umeni = telocvikari mozna i v ramci zajmovych krouzku.

Ponocnej - ty brdo, to by me nenapadlo. Hele, myslis, ze by me mohl taky kousnout?
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ponocnej » pon 17. pro, 2007 12:21

TAPTAK píše:Tak nejak z kontextu vyplyva, ze oni boxeri byli trenovani velmistry bojovych umeni = telocvikari mozna i v ramci zajmovych krouzku.

Ponocnej - ty brdo, to by me nenapadlo. Hele, myslis, ze by me mohl taky kousnout?

zalezi na tom kolik mu zbyde zubu ... jinak to byla reakce na prvi prispevek VT variora ze ktereho mi vyslo ze do guli muze kopnout jen nekdo kdo se uci na treningu "spinave" techniky coz je blbost a s kopajicim boxerem mam i asi rok starou osobni zkusenost o kterou se tu mozna nekdy ve foru o streetu podelim
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » úte 18. pro, 2007 1:50

TAPTAK píše:A, zase Bruceho fighty. Tady je odkaz:
http://www.ocf.berkeley.edu/~chenj/bruc ... e_faq.html

O kazdem jinem cloveku, ktery ma za sebou spoustu vysledku, se dozvis jeho nejlepsi vykony.
Tady jsou 3 vysledky doplnene dvema, co je tak na urovni rvacky na zabave.

A mame tu jednoho boxera - anglicky boxer Gary Elms trojnasobny sampion.
Bruce was also trained in Western boxing and won the 1958 Boxing Championship match against 3-time champion Gary Elms by knockout in the 3rd round. Before arriving to the finals against Elms, Lee had knocked out 3 straight boxers in the first round.

Zkusis hledat trochu vic a zjistis:
He enrolled at St Francis Xavier where a teacher encouraged him to enter the inter-school boxing championships. He went through the elimination rounds easily, then faced the three-time champion Gary Elms from the rival British King George V High School. Bruce won by knock out in the third round.
Takze Brucovi bylo 18 a vyhral nad sampionem meziskolnich zapasu.
To uz nezni tak dobre, vid? Takze v 18 letech snad oblekl poprve boxerske rukavice a porazil kluka, ktery uz mozna par let boxoval? (ted samozrejme myslim ty, na ktere narazil v predchozich kolech)

Tady je obsirnejsi zaznam:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Lee
obdoba zde:
http://groups.msn.com/CHINESEBOXINGRING ... ecord.msnw

Takze tady je odpoved Luenovi. Ten boxer se asi jmenoval Yang Huang.

Dalsi krasne zavadejici priklad je Uechi, ktery v lidech vyvolava dojem nekoho z rodiny Uechi-Ryu, zvlaste kdyz zapas je z doby, kdy se Uechi Ryu usazuje v Americe. Nenarazil jsem na jediny seriozni odkaz, jen ojedinele dotazy a popreni.
Pokud bychom pripustili, ze si to 50 lety Kanei Uechi prisel rozdat s Brucem Lee a soudcoval jim to Bruceho zak, ani tak nebude vitezstvi moc impozantni.
Take by to mohl byt 20 lety syn Kanmei Uechi, ale opet zadna informace, nakonec ani o tom, ze by nekdo z rodiny Uechi byl tou dobou v USA.

Potom jiz zbyvaji jen sami neznami "rvaci" z ulice a Wong Jack-Man, o jehoz zapase je kontroverznich informaci vice nez dost.

Narazil jsem na dalsi "zajimavost". Porad se tu debatuje o ucitelich uz po roce=podvodnicich a jak to drive bylo uplne neco jineho.

<i>Winter, 1956: George Mattson, a U.S. serviceman and (today) father of Uechi-ryu karate in the United States, arrives in Okinawa and begins his practice of Uechi-ryu karate-do.

Summer, 1958: Mattson returns to the U.S. and begins teaching karate at the YMCA in Boston. It is the first time Uechi-ryu is taught outside of Okinawa.. </i>

Diplomaticky receno:
<i>George progressed rapidly and after a few years was given permission to begin teaching in the United States.</i>
Podtrzeno, secteno - po roce a pul.

Aby bylo jasno, nijak to neodsuzuji. Pana neco nadchlo, poctive makal a chtel se o to podelit, mozna neco vydelat, tak zacal ucit.

Teda Luene -
je take treba rozlisovat ... ja psal o Mai Gei Wong wing chun, ne o wt
kdokoli s kymkoli je o lidech, ale jak je to WT, je to o stylu a ... mimozemstanech? :wink:

Pozorny ctenar se uz dovtipil, ze jsem cynik. Coz ale neznamena, ze si cas od casu nepotrpim na seriozni informace. Ja bych totiz vubec nespojoval pana Bruce Lee s wing chun!!! Asi leckoho zaskocim, ale ...

(sorry hraju travian, tak sem sve myslenku dam trochu neusporadane)

:lol: Ja vyhral jako dite zapasu :wink: On je trochu rozdil mezi zapasama kluciku a dospelejch :wink: Konec koncu nemam nic proti B.L. jen mam jine vzory, ale o to tady asi nejde!

Nevim jestli jsi videl napr. ty slavne zapasy na strechach v H.K. Tak za tohle bych se stydel i ve 12 letech, ale co se da delat ... Jinak jeste k tomu B.L. wing chun. Pokud se nepletu, tak se ucil par roku jako dite ... no nechci byt zlej, ale tohle preci nikdo nemuze vydavat za wing chun! Ja delal dele judo a s vetsima vysledkama ..., ale ze bych nekdy v dospelosti o sobe tvrdil, ze jsem judoka??? To bych si nedovolil ...

Jinak mas pravdu je to o lidech a kdyz prijde na pretres wt, tak se neznam. Vis tech par kapek jako jsi ty, more nedelaji. Jestli se te to nejak dotklo, tak od ted ... krom Taptaka (parkrat jsem se o tobe s nekym bavil a vim, ze jsi rozumnej) :wink: Ja myslim, ze si moc dobre uvedomujes jak jsou na tom lidi jako Ting, Kernspecht ... A myslim, ze neni o cem diskutovat. To, ze se nekdo z wt snazi ... je jen dobre, ale ja myslim, ze to lide jako ty nezachranite a budete to zkouset jen tak dlouho ,dokud vas to bude bavit a neutaha ... Jak dloho to vydrzeli ostatni? Tak dlouho, nez to vzdali :wink: Kdyz napisu ze wt neni jako MGW, nemyslim tim, ze lide na wt jsou spatni. Jen to, ze se pokousi podojit vola misto kravy ... A to jeste nikomu zadne vysledky neprineslo. Kde nic neni, ani smrt nebere. Pokouset se odnest si neco od nekoho, kdo nic nema, je naivni pocin. Spousty let ucim, spousty kluku k nam z wt prislo (vetsina z nas wt take cvicilo) a oba vime, jak na tom lide od Tinga jsou. Kdo je na tom lepe, nema to od nich a jde si svou vlastni cestou ... takze to nepovazuji za wt ... i kdyz se to rado takto prezentuje 8) Casto se setkavam s tim, ze lide kteri k nam zablodi, jsou vykuleni z MGW a rikaji: "tak tohle jsem necekal ... ja myslel, ze je to jen dalsi v rade wt shit modifikaci"! Proto se vuci tomu vyhranuji a nikdy neprestanu rikat: "wt nema s wing chun nic spolecneho"!

Muj nazor je mnohem vyhranenejsi nez ho zde prezentuji ... Jen nechci vyvolat flame! Mozna bys mohl prijit k nam na pokec, trenink a pak sem napsat sam, jak se veci maji :wink: Nebo jakou jsi udelal zkusenost ... byt kratkou ... 8)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » úte 18. pro, 2007 8:15

TAPTAK - Já si zde dovolím odbočku, kdysi jsem dělal WT cca 2,5 roku a fakt jsem se cítil dobře, trénink mi celkem šel, bral jsem i soukromky, cvičil jsem s instruktory, dostával, ale hodně se naučil. Tedy, tak jsem tomu věřil....
Po čase necvičení WT, když jsem přijel do UK, a začal se naplno věnovat kudlance, jsem navštěvoval i zdejší WCH - můj sifu Derek je žákem Lung Kaie (Foshan WCH) už v té době, kdy WT bylo "king" u nás. Musím říci, a nechci se chlubit, že místní studentíky jsem si "dal k večeři" 8), tdy jen do určité úrovně, pak jsem pozna "osobně" ty lepší a řeknu upřímě, že takovou sodu jsem nikdy v životě nedostal, zkrátka, ty zásady a principy, které se WT učí mají "dočasnou platnost", pakliže se potkáš s někým, kdo dělá "staré WCH" zjistíš, že dělá spousty věcí jinak, dle tvého blbě, ale později.....no, dostaneš :twisted: :lol:
Vo co go? Některé věci jsou už v základu diametrálně odlišné a věř mi, je to podstatné. WCH je super systém, s dobrými učiteli, u WT možná najdeš ty učitele, ale ne ten systém, bohužel, to nepoznáš, pokud to nezkusíš....

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

.

Příspěvekod luen » úte 18. pro, 2007 9:31

Taptak vi moc dobre jak se veci maji ... netreba ho poucovat 8) ja s nim jen spickuji :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » úte 18. pro, 2007 10:47

Už dříve jsem si říkal, že by nebylo špatné, vy co se znáte (a jak to sleduju tak v Praze se znáte všichni), kdybyste napsali nějaký "rodokmen" kdo s kým a proti komu (můžou být i větší podrobnosti :lol: ), abychom tu mi "cizinci" nemrhali naším v librách placeným časem :twisted: :lol: :lol: :lol:
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushupetr » úte 18. pro, 2007 10:53

Ahoj Luene, jak si psal o Bruce Leeovi, že cvičil jen pár let a co pak teda dělal dál, to jako trénoval sám nebo trénoval něco jinýho?
Protože já už toho o Bruce Leeovi přečet hodně, ale mám pocit, že se o něm v každý knize a článku píše jinak.
Třeba jsem někde četl, že byl poloviční němec (po matce) a jinde že měl matku číňanku a s jeho trénováním taky psali všude jinak. tak mi řekni prosím, kde ses o tomhle dočetl nebo dověděl, páč by mě to zajímalo jak to s ním bylo. Taky jsem se dočetl, že byl neporazitelnej, ale taky, že zase tak dobrej nebyl. Tak dík
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 18. pro, 2007 14:51

wushupetr píše:Ahoj Luene, jak si psal o Bruce Leeovi, že cvičil jen pár let a co pak teda dělal dál, to jako trénoval sám nebo trénoval něco jinýho?
Protože já už toho o Bruce Leeovi přečet hodně, ale mám pocit, že se o něm v každý knize a článku píše jinak.
Třeba jsem někde četl, že byl poloviční němec (po matce) a jinde že měl matku číňanku a s jeho trénováním taky psali všude jinak. tak mi řekni prosím, kde ses o tomhle dočetl nebo dověděl, páč by mě to zajímalo jak to s ním bylo. Taky jsem se dočetl, že byl neporazitelnej, ale taky, že zase tak dobrej nebyl. Tak dík

njn musis patrat :lol: Ja bych nechal mrtve spat :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hummer » stř 19. pro, 2007 7:19

Jsme klub kde trenujeme mma , combat sambo, a vše k ultimátním zápasům. Ze své 10 lete praxe jako vyhazovac muzu rict cestne ,wing chun ani thai box na ulici neustoji proti boxerovi . Cim toho mas min na rukou tak min kopes (kdyz se dostanes na zem a druhy spadne na tebe jde o velmi nebezpecnou pozici) Jak zvednes nohu a boxer do tebe zatlaci a jsi tam. Kdyz umis v pravou chvili zatlacit .Jak zacnes kopat stracis silu vuderu rukou.
Bavime se o rvacce ! V ringu je to jiny ,protoze je to na nekolik kol a na rukou maji velke boxerky
www.hummer.cz/fitness/
hummer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod xiuwei » stř 19. pro, 2007 8:22

Hummer:
Ze své 10 lete praxe jako vyhazovac muzu rict cestne ,wing chun ani thai box na ulici neustoji proti boxerovi .

Není to o WCH,MT,BOXU, ale o lidech(připravenost,fyzička,aj.)

Jak zvednes nohu a boxer do tebe zatlaci a jsi tam. Kdyz umis v pravou chvili zatlacit .

A co když boxer v ,,pravou chvíli,, nezatlačí ? Kdo půjde k zemi po provedení kopu ? :wink:
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 19. pro, 2007 8:51

hummer-box je na ulicu zaklad :!: ,to je jasne.. ale boxeri su casto totalne mimo v klinci ked zacnu kolena a lakte a hlavicky aspon na priemernej urovni a tazke kopy do slabin im taktiez nechutia..a vlastne tieto vsetky debaty su k h.vu,dneska uz davno "ferovky" nefrcia,povacsinou si na vas pockaju viaceri zmrdi, alebo zmrd s partickou za chrbtom a casto ozbrojeni nejakymi "pomockami",takze riesit ci to a ci ono je lepsie je mierne out :?
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 19. pro, 2007 9:09

8)
Naposledy upravil diablik dne pát 15. úno, 2008 19:53, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 19. pro, 2007 9:18

tak nevím pánové, možná kolikrát stačí bejt divoký surový agresivní prase a seš neporazitelnej. Jednou jsem se pral a porazil jsem ho ale jen díky tomu, že jsem ho chytil za vlasy a on pak nadával, že se to nesmí. Tak jsem mu řek že až se příště s někým popere, ať nejdřív sepíše co se smí a co ne :D
Ale stejně si myslím, že je to k něčemu cvičit obranu, páč to je výhoda, protože se v tom pohybuješ a otužuješ a hlvně pak pro ženy. Přinejmenším jí to dá trochu času než jí někdo třeba příjde pomoct
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 19. pro, 2007 9:28

:roll:
Naposledy upravil diablik dne pát 15. úno, 2008 19:53, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 19. pro, 2007 9:57

Auplně největší zvíře budete, když budete jak tenhle děděček z videa a když si vytáhnete tepláčky až ke krku jak on a budete pohazovat patkou jak on, tak z vás půjde strach. :D :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=BqKa5ga6U8k
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » stř 19. pro, 2007 10:46

wushupetr píše:Auplně největší zvíře budete, když budete jak tenhle děděček z videa a když si vytáhnete tepláčky až ke krku jak on a budete pohazovat patkou jak on, tak z vás půjde strach. :D :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=BqKa5ga6U8k

:lol: kdyby mu tam nekdo strcil opravdovou cihlu...
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 19. pro, 2007 10:48

taky jsem si říkal jestli to je nebo není pravá cihla, ale pak jak je tam ta co jí jakoby roztrhne tak jsem si všiml, že ona se nejdřív utrhne a až po chvíli on udělá pohyb jako že to s ním cuklo :D :D ale je to fešák
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...