Moderátor: pm
TAPTAK píše:Tak nejak z kontextu vyplyva, ze oni boxeri byli trenovani velmistry bojovych umeni = telocvikari mozna i v ramci zajmovych krouzku.
Ponocnej - ty brdo, to by me nenapadlo. Hele, myslis, ze by me mohl taky kousnout?
TAPTAK píše:A, zase Bruceho fighty. Tady je odkaz:
http://www.ocf.berkeley.edu/~chenj/bruc ... e_faq.html
O kazdem jinem cloveku, ktery ma za sebou spoustu vysledku, se dozvis jeho nejlepsi vykony.
Tady jsou 3 vysledky doplnene dvema, co je tak na urovni rvacky na zabave.
A mame tu jednoho boxera - anglicky boxer Gary Elms trojnasobny sampion.
Bruce was also trained in Western boxing and won the 1958 Boxing Championship match against 3-time champion Gary Elms by knockout in the 3rd round. Before arriving to the finals against Elms, Lee had knocked out 3 straight boxers in the first round.
Zkusis hledat trochu vic a zjistis:
He enrolled at St Francis Xavier where a teacher encouraged him to enter the inter-school boxing championships. He went through the elimination rounds easily, then faced the three-time champion Gary Elms from the rival British King George V High School. Bruce won by knock out in the third round.
Takze Brucovi bylo 18 a vyhral nad sampionem meziskolnich zapasu.
To uz nezni tak dobre, vid? Takze v 18 letech snad oblekl poprve boxerske rukavice a porazil kluka, ktery uz mozna par let boxoval? (ted samozrejme myslim ty, na ktere narazil v predchozich kolech)
Tady je obsirnejsi zaznam:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Lee
obdoba zde:
http://groups.msn.com/CHINESEBOXINGRING ... ecord.msnw
Takze tady je odpoved Luenovi. Ten boxer se asi jmenoval Yang Huang.
Dalsi krasne zavadejici priklad je Uechi, ktery v lidech vyvolava dojem nekoho z rodiny Uechi-Ryu, zvlaste kdyz zapas je z doby, kdy se Uechi Ryu usazuje v Americe. Nenarazil jsem na jediny seriozni odkaz, jen ojedinele dotazy a popreni.
Pokud bychom pripustili, ze si to 50 lety Kanei Uechi prisel rozdat s Brucem Lee a soudcoval jim to Bruceho zak, ani tak nebude vitezstvi moc impozantni.
Take by to mohl byt 20 lety syn Kanmei Uechi, ale opet zadna informace, nakonec ani o tom, ze by nekdo z rodiny Uechi byl tou dobou v USA.
Potom jiz zbyvaji jen sami neznami "rvaci" z ulice a Wong Jack-Man, o jehoz zapase je kontroverznich informaci vice nez dost.
Narazil jsem na dalsi "zajimavost". Porad se tu debatuje o ucitelich uz po roce=podvodnicich a jak to drive bylo uplne neco jineho.
<i>Winter, 1956: George Mattson, a U.S. serviceman and (today) father of Uechi-ryu karate in the United States, arrives in Okinawa and begins his practice of Uechi-ryu karate-do.
Summer, 1958: Mattson returns to the U.S. and begins teaching karate at the YMCA in Boston. It is the first time Uechi-ryu is taught outside of Okinawa.. </i>
Diplomaticky receno:
<i>George progressed rapidly and after a few years was given permission to begin teaching in the United States.</i>
Podtrzeno, secteno - po roce a pul.
Aby bylo jasno, nijak to neodsuzuji. Pana neco nadchlo, poctive makal a chtel se o to podelit, mozna neco vydelat, tak zacal ucit.
Teda Luene -
je take treba rozlisovat ... ja psal o Mai Gei Wong wing chun, ne o wt
kdokoli s kymkoli je o lidech, ale jak je to WT, je to o stylu a ... mimozemstanech?
wushupetr píše:Ahoj Luene, jak si psal o Bruce Leeovi, že cvičil jen pár let a co pak teda dělal dál, to jako trénoval sám nebo trénoval něco jinýho?
Protože já už toho o Bruce Leeovi přečet hodně, ale mám pocit, že se o něm v každý knize a článku píše jinak.
Třeba jsem někde četl, že byl poloviční němec (po matce) a jinde že měl matku číňanku a s jeho trénováním taky psali všude jinak. tak mi řekni prosím, kde ses o tomhle dočetl nebo dověděl, páč by mě to zajímalo jak to s ním bylo. Taky jsem se dočetl, že byl neporazitelnej, ale taky, že zase tak dobrej nebyl. Tak dík
Ze své 10 lete praxe jako vyhazovac muzu rict cestne ,wing chun ani thai box na ulici neustoji proti boxerovi .
Jak zvednes nohu a boxer do tebe zatlaci a jsi tam. Kdyz umis v pravou chvili zatlacit .
wushupetr píše:Auplně největší zvíře budete, když budete jak tenhle děděček z videa a když si vytáhnete tepláčky až ke krku jak on a budete pohazovat patkou jak on, tak z vás půjde strach.![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=BqKa5ga6U8k
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků