dva prsty

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 13:14

spam?
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 13:21

jáj tak já jsem nevěděl že tady se to nějak hlídá šmankote tak se omlouvám moje chyba, že jsem vám to chtěl ukázat dobrý se nezblázníte snad.
Majster diskuter si buď klidně. Když jsem mluvil o moderním Wushu byl jsem špatnej, když sem pošlu tohle je to špatný, nevím co chcete k tomu aby se vedla normální diskuze bez sprdnutí někoho komu se to nelíbí. Ten chlápek je nějakej mástr tak jsem se chtěl třeba vo něm něco dovědět (ten děda), páč se mi líbí jak v tom dokumentu cvičil se tím zubem (nevím jak se ta zbraň jmenuje, na jedný straně měsíc na druhý zub) neeeee tady se do toho musí začít rejpat, že to není Kung Fu.
Nechápu vás, ale to bude možná tím, že jako jedinej tady necvičím vaše styly.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 13:23

omlouvám se tedy všem co se jim to nelíbí.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 10. pro, 2007 13:27

wushupetr píše:jáj tak já jsem nevěděl že tady se to nějak hlídá šmankote tak se omlouvám moje chyba, že jsem vám to chtěl ukázat dobrý se nezblázníte snad.
Majster diskuter si buď klidně. Když jsem mluvil o moderním Wushu byl jsem špatnej, když sem pošlu tohle je to špatný, nevím co chcete k tomu aby se vedla normální diskuze bez sprdnutí někoho komu se to nelíbí. Ten chlápek je nějakej mástr tak jsem se chtěl třeba vo něm něco dovědět (ten děda), páč se mi líbí jak v tom dokumentu cvičil se tím zubem (nevím jak se ta zbraň jmenuje, na jedný straně měsíc na druhý zub) neeeee tady se do toho musí začít rejpat, že to není Kung Fu.
Nechápu vás, ale to bude možná tím, že jako jedinej tady necvičím vaše styly.

Vidis, kdybys to rekl rovnou ... mam o nem cely ten dokument ... stacilo napsat a nespamovat :wink: Mi posli SZ a domluvime se :wink:
Moderni wushu neexistuje ... to uz bys mohl vedet! Jinak je nam vsem ukradene co cvicis, hlavne se sveho ucitele zeptej na veci o kterych vis evidentne prd at nedelas ostudu :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 14:00

Prosím moderní Wushu už necháme jo? Snad jen poslední co o něm napíšu a nechejme toho.
Člověk kterej mě učí je člověk, kterej sám používá slovo moderní a tradiční. Jenomže ví, že to jsou jen slova. Pavela říká dnes moderní, zítra už tradiční a nevím proč se za to tak bije.
Jestli se tomu tak v Číně neříká, pak všude ve světě ano.
Ono se může říct moderní a moderní a význam je jínej.
To moderní, co myslím já je, že sestavy jsou tvořený pro jinej účel než boj a s prvkama jinejch sportů a trochu toho divadla (vím, že to je to co se vám nelíbí a v tom vás všechny chápu), ale také mají i bojový techniky, to záleží na tom jak moc ten člověk chce tu sestavu obohati. Každý podle svýho vkusu, já třeba rád vymýšlím něco originál, něco co bouchne do očí, ale taky jsem rád, když tam mám techniky pro boj. Jsou lidi, co tam šoupnou něco a už to není Wushu ale opravdu balet a ani mě se to nelíbí. I v dnešní době se může jít na soutěž s bojovou sestavou který se třeba učíte vy , ale v disciplíně Chang Quan, byste s ní neuspěli i kdybyste jí zacvičili mistrovsky, protože neobsahuje poviný prvky, který vám dají dva body z deseti. To je důvod, proč s bojovým Chang Quanem je na nic jít do disciplíny Moderní Chang Quan. Dnešní sestavy se tvoří a vypočítavají se při nich body z prvků když vám to nedá dva body, tak se tam dá eště nějakej skok, pokud se ale nespojíte s menším počtem bodů.
Však se koukněte na tyhle videa
http://www.youtube.com/watch?v=D1h95b1o ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=Bz8iu3RX ... re=related

Vím, že asi nikdo z vás nesleduje současný soutěže, ale kdyby jo, určitě si všimnete, že do Chang Quanu chodí lidi se sestavami podobnými tý z prvního videa, ale nikde nenajdete sestavu podoubnou tomu mnichovi z druhýho videa, pouze v v tradičních kategoriích.
Slovem moderní nemyslím něco jako starý a moderní auto, protože moderní auta jsou lepší, dokonalejší, kvalitnější (jsem milovník veteránů :D )
Slovem moderní nemyslím lepší nebo účínější, těžší nebo lehčí, nic víc nic míň.
Jde jen o důvod stvoření sestavy. Dřív sloužila jako nácvik boje, dnešní pro soutěže a estetický dojem (dřív se nokoukalo na to jestli je ta sestava pěkná, ale jestli funguje)
Já vím, co tím myslíte , když říkáte, že moderní neexistuje, i Pavelu chápu jak to myslí, ale je těžký to jen tak vysvětlit na diskuzi aniž by o tom vznilkly hádky :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 10. pro, 2007 14:07

Nechci nikomu brát iluze, ale ten mnich Hai Deng ze Sečuanu, co je na tom videu s jednim prstem byl prej podvodník, říkají to mniši v šaolínu, že prej se jim tam tehdy ,když obnovovali šaolin na začátku 80 let nasral a to stání na jednom prstě dělal pro TV tak, že měl za tělem schovanou železnou tyč. Na 2 prstech to ještě jde, na jednom nikoliv. Jak jsem slyšel dávám dál :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 14:09

ok to beru
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 14:11

no to je to vo čem tu mluvím čéče :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » pon 10. pro, 2007 14:20

Mimochodem sestava se nikdy necvicila (ani v praveku) pro nacvik boje :!: Mas vazne spatny informacni kanal :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 14:26

ty jo já vím ale tak jsem to tak napsal pro rychlejší psaní
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 14:33

nácvik boje jako že jejich účel je bojovej ne estetickej tak jsem to myslel, neřešil jsem k čemu přesně jsou. Chápeš?
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 10. pro, 2007 14:43

wushupetře, stačilo by říct,že pojmy moderní a starý nemají nic společnýho s účinností a podobnejma blábolama. Koukal jsem přes internet na poslední díl toho seriálu vo BU a připadlo mi vždycky strašně směšný, když tam někdo blábolil, že vyzkoušel několik BU a pak hledal neco "účinnýho", praktickýho, blábláblá, techniky který jsou "účinný" blábláblá, to je náramná legrace. Za měsíc vyzkouším karáte, judo, tajči, moderní (hahaha) wušu a penčaksilat a pak zjistim, že to neni účinný a vymyslím superkickboxkombatkravmagakostilamhlavolamWTbombastyl, který je založený na.... a teď vypočítám REFLEXY, RYCHLOST, SÍLU, POSTŘEH atd, zkrátka všechny věci, které jsou charakteristické pro TRADIČNÍ styly. Ale systém tradičních stylů je zkostnatělý, zatuhlý a zatuchlý(to mi ve snu pověděl duch Brjůklího) takže je zbytečné to cvičit, a stane se zázrak, najdu ZKRATKU, která mi umožní obejít tu zbytečnou dřinu a flák flák, zametu s každým.Alespoň pro televizi. Lidi, kde to jsme? V bambulárně? 8O 8O 8O
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » pon 10. pro, 2007 15:02

pavela píše:Nechci nikomu brát iluze, ale ten mnich Hai Deng ze Sečuanu, co je na tom videu s jednim prstem byl prej podvodník, říkají to mniši v šaolínu, že prej se jim tam tehdy ,když obnovovali šaolin na začátku 80 let nasral a to stání na jednom prstě dělal pro TV tak, že měl za tělem schovanou železnou tyč. Na 2 prstech to ještě jde, na jednom nikoliv. Jak jsem slyšel dávám dál :lol:

Prosim te, mohl by jsi o tom zjistit neco vic? Je to neuveritelnej vykon stat na jednom prste, ale nenapada me duvod, proc by ten mnich mel podvadet...co by z toho mel dedek. Nemuze to byt tak, ze mnisi proste jenom zavideli, ze to neumi a pomluvili ho?
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pon 10. pro, 2007 16:40

Nemuzu odolat pocitu ze wushupetr vsechno vi, vsechno zna, vlastne nas tady jenom tak zkousi, jestli to vime/zname taky...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jacopo » pon 10. pro, 2007 17:06

Hmm... zajimave... kdyz je pichne do solaru, tak to asi boli... :P
Jacopo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » pon 10. pro, 2007 18:06

ghekon píše:Nemuzu odolat pocitu ze wushupetr vsechno vi, vsechno zna, vlastne nas tady jenom tak zkousi, jestli to vime/zname taky...

Taky jsme si prosli pubertou a museli zkouset, jestli nase znalosti a argumenty obstoji pred dospelakama :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 21:45

Pro Pavelu
Jo mě se to taky nelíbí, hlavně takový ty moderní styly, co se učí ve fitness a tak. To se zase směju já :D No to jsem rád Pavle, že jsme si to vyjasnili co se se týče slov moderní, tradiční, starý, nový....už to neřešme :D

Pro Luena a Leguana (nebo gekon) :D

Hele, vím, že se vám styl co cvičíms nelíbí. Neberu vám to a to, že jste bojově založený to vám taky neberu. Mě se líbí Bojový Umění.
Ale abych pravdu řek to co píše Ghekon směrem ke mě, to já si občas myslím třeba o pm, luenovi i Pavelovi, ale možná dřív jo ale v současnosti bych si to nedovolil už napsat, protože osobně neznám ani jednoho. Pokud vím ani ty mě Ghekone. Je mi 20 let, cvičím od 10 let, nejdřív u Zhai Hui (Shaolin, rodinný styly, Tcha Ji) a pak jsem od ní odešel, abych mohl cvičit sotěžní sestavy. Protože jsem byl její osobní student, asi mě zavrhla, když jsem od ní odešel, protože jsem vyvolal vlnu odchodů a přestupů (dobře ne vlnu ale odešli po mě i další) ale o Wushu mě učila pravdu a věřím v to, že tyhle hádky jsou jen nepochopením mě z váší strany a nepochopením vás z mojí strany (samozřejmě teď nemám na mysli hádky třeba z Plzně 2006)
Opakuju se ale všimni si prosím, že u mě se často objevuje slo MYSLÍM, tudíš bych řekl, že to znamená, že ne všechno vím, ne všechno znám. A já toho plno nevím. Jen jsme každá jiná škola i ty i já i všichni a každej s nějakým názorem. Takže jestli ti připadá, že všechno vím a znám, to mě mrzí, snad někdy třeba změníš názor.
No možná by bylo dobrý a budu rád, když se někdo z vás třeba někdy až bude Mistrovství ČR příjde kouknout. Myslím, že se tím nic nezkazí, a když se nějak domluvíme, podáme si ruce, když ne tak ringů je tam dost, můžeme si dát nějaký to kolečko :D (ne s tím ringem to je fór, asi bych dostal do držky :D )
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pon 10. pro, 2007 21:52

Fajn ze k tomu pristupujes takhle, takze to shrnu v bodech :lol:

a) Ano, jsem bojove zalozeny, kdyz dva typci kolem sebe tancuji a staveji se na prstech ( a klidne i hlavach) nepovazuju to za bojove umeni, ale pouze za umeni.

b) Tvoje wushu nebudu komentovat, jelikoz se v nem nevyznam.

c) Samozrejmne ze te neznam osobne, delam si o tobe obrazek jen z tveho vystupovani na foru. Muj minuly prispevek byla spis takova skryta narazka, ale to je jedno :)

d) Kdyz mi reknes kdy a kde, a bude to v dosazitelne oblasti, rad se prijdu podivat, a kdyz mi chces dat mermomoci do nosu, luen mne pak pomsti :lol: :lol: Nebo ne? :D:D
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 21:59

ne já nejsem ten kdo rozdává rány, páč já jsem bratr sokol Saša:D
Kdy je soutěž zatím nevím, moc jich do roka není, ale dám vědět.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pon 10. pro, 2007 22:01

Ok, btw: pokud delas wushu 10 let, tak mne utancis i kdybys nechtel :)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...