Wing Chun Kuen Phai

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod dawei » úte 06. led, 2009 20:06

Platil jsem dříve za výuku dost peněz,ale až po letech jsem našel někoho,komu jde o umění a ne o peníze.Každý najde,co hledá..
dawei
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » úte 06. led, 2009 20:24

dawei píše:Platil jsem dříve za výuku dost peněz,ale až po letech jsem našel někoho,komu jde o umění a ne o peníze.Každý najde,co hledá..

Vzdyt jo a o to jde :wink: Konec koncu ... kdo hleda najde.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dmitry » stř 07. led, 2009 0:22

Hele lide, mě to fakt překvapilo :wink: - to co já beru jako samozřejmě - vy o tom diskutujete. Jenom že já viděl skutečných mistru, a brzo vy také budete mít možnost uvidět. "Bojove umění" proto tak se jmenuje že to je umění, umění sebeovládání, umění seberozvoje - to není sport a není žádná soutěž. Soutěž má na základě sobeckost a cvičí jenom pýchu.
Proto stupni existuji není pro motivace (aby dostat pas novou barvy), a také není pro kariérní řád. V naše ©kole je to tak - dostal větší stupeň - to znamená že ty svou práci dokázal že můžeš pokračovat dál a Učitel ukazuji tě novu informace. Můžete mi věřit - zkoušky na to jsou moc těžké.
Já pokud mám jenom první žákovský stupeň, ale už něco vím a můžu něčemu naučit.
A co se tyká motivace "umět bojovat" - IMHO také není správná motivace - je hodně vice zajímavějších věci, než přáni vždycky byt vítězem v rváčce. Nejvetšejší boj - je boj se sebou, se svoji vady - lenivost, závist, sobeckost, pycha a tak dal. Když umíš to zvítězit - jsi mistr.
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
http://www.wingchunkuen.cz
dmitry.pasenko@gmail.com
linie : Nguyen Te Kong (Yuen Chai Wan) -> Nguyen Zui Hai (Ho Hai Long) -> Huynh Ngoc An -> Astašev Igor Vladimirovič
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 8:44

B.L. a savle??? :wink:[/quote]

non capisco.
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 8:47

A techniku "kosa z nosa" si už tiež videl v praxi? :lol:[/quote]

nie, nahraj na viedeo a posli, sme same oci... :lol:
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 8:50

jeikob píše:no já doma cvičím s tyčí a motýlíma mečema. velmi mi to pomahá v mé rehabilitaci. a co se týká hung kyun ,které až se ještě víc rozhýbu chci dělat pořádně,kde cvičím zatím jen opravdu ty nejzákladnější základy.tak jsem o tom mluvil s pavlem mackem. a ten mi to schválil.stejně nepočítám že s tím někdy budu bojovat. mám v rukou držet malé činky.nebo meče ty mne baví víc. a co se týká cvičení s tyčí to mi pomohlo hodně.o hodně procent se mi zlepšili rozsahy a síla v rukou

vies s tou tycou aj preskakovat polty? ja ked sa k nej dostanem, toto bude asi to prve, co vyskusam... :wink:
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 8:57

To je jasne o tom neni pochyb ... ja nepolemizuji s tradici ve smyslu metodiky, jen mi nekdy prijde, ze se spousta lidi jaksi na tzv. tradici vymlouva ... nevim jak mas zmapovanou zdejsi resp. evropskou scenu wing chun, ale ve vetsine skol se tvrdi, ze se zbranema se musi cvicit az v nejakem mistrovskem modu a pod.

Co se tyka tradice, tak cinani o tom asi vedi nejlepe a nic takoveho neznaji ... cvici se zbranema od sameho zacatku, protoze je treba prave tema zbranema posilit a pripravit cloveka na "radeni" s ni ... takze jejich tradici nerozumim, resp. ano oni to neumi a proto se museji vymlouvat :wink:

Ale to je jiny pribeh ...[/quote]

podla mna ma kazdy ucitel svoj plan, co chce, resp. nechce ziakov naucit aj co sa tyka zbrani, je to proste vec nazoru ucitela, nemusi to byt preto, ze so zbranou nevie narabat. mozno len mal on sam takeho ucitela, pri ktorom bojoval so zbranou az neskor a ma pocit, ze mal dobry pristup, tak jednoducho kraca v jeho slapajach...
moj ucitel je schopny naucit cloveka bojovat so zbranou hocikedy, ale raz potom mozete zistit, ze bez tej zbrane neviete nic...
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 9:13

Dmitry píše:Hele lide, mě to fakt překvapilo :wink: - to co já beru jako samozřejmě - vy o tom diskutujete. Jenom že já viděl skutečných mistru, a brzo vy také budete mít možnost uvidět. "Bojove umění" proto tak se jmenuje že to je umění, umění sebeovládání, umění seberozvoje - to není sport a není žádná soutěž. Soutěž má na základě sobeckost a cvičí jenom pýchu.
Proto stupni existuji není pro motivace (aby dostat pas novou barvy), a také není pro kariérní řád. V naše ©kole je to tak - dostal větší stupeň - to znamená že ty svou práci dokázal že můžeš pokračovat dál a Učitel ukazuji tě novu informace. Můžete mi věřit - zkoušky na to jsou moc těžké.
Já pokud mám jenom první žákovský stupeň, ale už něco vím a můžu něčemu naučit.
A co se tyká motivace "umět bojovat" - IMHO také není správná motivace - je hodně vice zajímavějších věci, než přáni vždycky byt vítězem v rváčce. Nejvetšejší boj - je boj se sebou, se svoji vady - lenivost, závist, sobeckost, pycha a tak dal. Když umíš to zvítězit - jsi mistr.

to je uzasne, co si napisal.
ja som sa nedala na karate preto, lebo som na zakladnej vzdy bola najhrosia na telocviku a myslela som si, ze budem aj teraz a to by bolo tak trochu frustrujuce, keby kazdy ziskaval dalsie a dalsie pasy a ja by som zostala stale pri tom istom. je to isty druh motivacie, ale niekedy je lepsie sa neporovnavat, ako vravis, dolezite je vyhrat nad svojou lenivostou - mne ucitel na treningu zakazal sediet... :lol:
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 10:12

ukropcany píše:U nás je sedenie riešené "motivovaním" (=švacnutím palicou po riti)... funguje výborne... jediné ospravedlnenie je vyfučaný kyslík pri sparingu... 8)

co cvicis thajsky box??? :lol:
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Marty » stř 07. led, 2009 10:41

Dmitry píše:Hele lide, mě to fakt překvapilo :wink: - to co já beru jako samozřejmě - vy o tom diskutujete. Jenom že já viděl skutečných mistru, a brzo vy také budete mít možnost uvidět. "Bojove umění" proto tak se jmenuje že to je umění, umění sebeovládání, umění seberozvoje - to není sport a není žádná soutěž. Soutěž má na základě sobeckost a cvičí jenom pýchu.

Souhlasím. Dá se říct, že nikdo z nás opravdu žádné mistry nikdy neviděl. Už se těším, že budu taky jedním z vyvolených.
To je snad každému jasný, že"Bojové umění" se tak jmenuje, protože to je hlavně umění sebeovládání a seberozvoje, pokud vynecháme, jako ty, to první slovíčko. Proč by se přece jinak nazývalo bojové, ne? :roll: No, nevadí, to časem přejmenujem.

No, vždyť o tom jsem přece psal! Tovaryšský a učňovský glejty.

Já pokud mám jenom první žákovský stupeň, ale už něco vím a můžu něčemu naučit. A co se tyká motivace "umět bojovat" - IMHO také není správná motivace - je hodně vice zajímavějších věci, než přáni vždycky byt vítězem v rváčce. Nejvetšejší boj - je boj se sebou, se svoji vady - lenivost, závist, sobeckost, pycha a tak dal. Když umíš to zvítězit - jsi mistr

Takže, když nemám žákovský nebo jiný stupeň, tak bych neměl raději učit, jo? Hele Ukrope, jak to máte vy v thaiboxu nebo ostatní, co děláte "kontaktní umění" (protože "bojové" je přece pro sebeovládání). Taky ses někam "dopracoval" až potom, co ti dali tovaryšský list?
A máš pravdu, je daleko lepší přemoci svou lenivost, závist, sobeckost a pýchu než nedát při napadení pár ran a nějaké taky ustát. To dá přece rozum! ("bojové" umění = náboženská sekta"? - asi jo, protože pár podobných agitačních letáků jsem už v ruce měl-scientologové apod.)

Já se fakt bavím :lol:
Martin Císař
Marty
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Marty » stř 07. led, 2009 10:41

sorry, double.
ale nebojte, už nebudu prudit :wink:
Martin Císař
Marty
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 10:46

Tajný tip - kuk do profilu užívateľa... 8)[/quote]

Ja som ale do tvojho profilu nepozerala - fakt!!! az teraz. to preto ma napadlo, lebo brat chodil na thai box a tam mali podobne moresy, ked dal prestavku cvicili, 20 klikov, 20 drepov, 20 brusakov atd., vraj oddychovat mozu doma, na to nemusia chodit na trening, ale co ak clovek doma neoddychuje...
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 11:41

4lubbione - ale on im to povedal správne - nepovedal "doma oddychujete", ale povedal "môžete oddychovať" (je tam niekde "musíte"? :lol: )... okrem toho, preto to tým chlapcom aj funguje... keď niekto nevie porobiť pár klikov, ťakžko sa bude vládať s niekým fakt pomlieť...[/quote]

ano, kliky vraj posilnuju tricepsy ci co to a su dobre na udery, ak ich robis na pastiach, ale bez udierania - ako u nas, to aj tak nie je bohvieco, vy mate aspon tie vrecia. ja som sa najnovsie naucila od brata motat bandaze na ruky, lebo u nas do nicoho nemlatime, tak ich ani nepouzivame. s posilovanim sice clovek moze mat silny uder, ale ta rychlost... 2. vec, uder sa vraj ma koncit par cm za cielom a vychadzat z bedier, no fakt je lepsie do niecoho mlatit... ale to thai boxeristov netrapi...
aj si pri sparovani poriadnu schytal???
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 12:46

ukropcany píše::D

Máš recht, ako capnúť, to nás netrápi, to sme sa už naučili... :wink: No a či som schytal? :lol: Pár yo, prevalené podočnicové oblúky, 6 štichov na brade, spolu asi 15 cm sekov na obočiach (to som si nenechal šíť, tá brada sa musela, lebo to bolo 4x3 cm :x ), rozkývané horné jednotky, nejaké pohybujúce sa čosi v lakti a tak... 8)

nič v zlom, ale na môj vkus si prehnane akčný. to na spáringu alebo na ulici? ja mám našťastie len pár modrín, za ktoré si (svojou šikovnosťou) môžem sama.
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 13:13

ukropcany píše:Nie je každý bábätko... :wink:

Ale aby som odpovedal - niečo zo sparingu, niečo zo zápasov... na ulici sa totiž nebijem... 8) Už som veľký... :wink:

to bábätko mám byť ja???
sranda je, že u nás asi každého, česť výnimkám bolia kolená a mňa nebolia ani keď mám na nich x modrín. len mám niekedy po strečingu doma pocit, že patrím do dôchodku...
aj niekoho trénuješ alebo len sám seba???
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 14:13

ukropcany píše:To neviem, pre mňa je dôležité, že nie som bábätko ja... :wink:

U nás bolia kolená - myslíš ako v klube?

Trénujem v Hanumane BA, ak si v Blave, tak môžeš prísť fandiť 25.1. do Zrkadlového hája... :wink:

nie, asi všetkých, čo cvičia kungfu. o koľkej???
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 14:14

ale ja sa nerada divam na box.
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 14:22

tak to neprídem, musím šetriť. poznáš toho trénera, čo je 5 násobný majser sveta?
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod roza » stř 07. led, 2009 14:39

Tywoe,Ukrope,tohle neni Seznamka.cz....... :lol: :lol: :lol: :wink:
Nesplet sis stranky?
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lubbione » stř 07. led, 2009 14:44

ukropcany píše:Moje úmysly sú prísne vypočítavé - treba tam dostať čo najviac ľudí... 8)

Okrem toho, ako napísala, že sa na box nepozerá, tým si to u mňa a u mojej ženy a chalanov totálne rozhádzala... :twisted: :lol: :wink:

ja neviem, ako sa volá. aj tvoja žena cvičí thai box??? ako si ju k tomu dohnal?
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...