Moderátor: pm
dawei píše:Platil jsem dříve za výuku dost peněz,ale až po letech jsem našel někoho,komu jde o umění a ne o peníze.Každý najde,co hledá..
jeikob píše:no já doma cvičím s tyčí a motýlíma mečema. velmi mi to pomahá v mé rehabilitaci. a co se týká hung kyun ,které až se ještě víc rozhýbu chci dělat pořádně,kde cvičím zatím jen opravdu ty nejzákladnější základy.tak jsem o tom mluvil s pavlem mackem. a ten mi to schválil.stejně nepočítám že s tím někdy budu bojovat. mám v rukou držet malé činky.nebo meče ty mne baví víc. a co se týká cvičení s tyčí to mi pomohlo hodně.o hodně procent se mi zlepšili rozsahy a síla v rukou
Dmitry píše:Hele lide, mě to fakt překvapilo- to co já beru jako samozřejmě - vy o tom diskutujete. Jenom že já viděl skutečných mistru, a brzo vy také budete mít možnost uvidět. "Bojove umění" proto tak se jmenuje že to je umění, umění sebeovládání, umění seberozvoje - to není sport a není žádná soutěž. Soutěž má na základě sobeckost a cvičí jenom pýchu.
Proto stupni existuji není pro motivace (aby dostat pas novou barvy), a také není pro kariérní řád. V naše ©kole je to tak - dostal větší stupeň - to znamená že ty svou práci dokázal že můžeš pokračovat dál a Učitel ukazuji tě novu informace. Můžete mi věřit - zkoušky na to jsou moc těžké.
Já pokud mám jenom první žákovský stupeň, ale už něco vím a můžu něčemu naučit.
A co se tyká motivace "umět bojovat" - IMHO také není správná motivace - je hodně vice zajímavějších věci, než přáni vždycky byt vítězem v rváčce. Nejvetšejší boj - je boj se sebou, se svoji vady - lenivost, závist, sobeckost, pycha a tak dal. Když umíš to zvítězit - jsi mistr.
Dmitry píše:Hele lide, mě to fakt překvapilo- to co já beru jako samozřejmě - vy o tom diskutujete. Jenom že já viděl skutečných mistru, a brzo vy také budete mít možnost uvidět. "Bojove umění" proto tak se jmenuje že to je umění, umění sebeovládání, umění seberozvoje - to není sport a není žádná soutěž. Soutěž má na základě sobeckost a cvičí jenom pýchu.
Proto stupni existuji není pro motivace (aby dostat pas novou barvy), a také není pro kariérní řád. V naše ©kole je to tak - dostal větší stupeň - to znamená že ty svou práci dokázal že můžeš pokračovat dál a Učitel ukazuji tě novu informace. Můžete mi věřit - zkoušky na to jsou moc těžké.
Já pokud mám jenom první žákovský stupeň, ale už něco vím a můžu něčemu naučit. A co se tyká motivace "umět bojovat" - IMHO také není správná motivace - je hodně vice zajímavějších věci, než přáni vždycky byt vítězem v rváčce. Nejvetšejší boj - je boj se sebou, se svoji vady - lenivost, závist, sobeckost, pycha a tak dal. Když umíš to zvítězit - jsi mistr
ukropcany píše::D
Máš recht, ako capnúť, to nás netrápi, to sme sa už naučili...No a či som schytal?
Pár yo, prevalené podočnicové oblúky, 6 štichov na brade, spolu asi 15 cm sekov na obočiach (to som si nenechal šíť, tá brada sa musela, lebo to bolo 4x3 cm
), rozkývané horné jednotky, nejaké pohybujúce sa čosi v lakti a tak...
ukropcany píše:Nie je každý bábätko...![]()
Ale aby som odpovedal - niečo zo sparingu, niečo zo zápasov... na ulici sa totiž nebijem...Už som veľký...
ukropcany píše:To neviem, pre mňa je dôležité, že nie som bábätko ja...![]()
U nás bolia kolená - myslíš ako v klube?
Trénujem v Hanumane BA, ak si v Blave, tak môžeš prísť fandiť 25.1. do Zrkadlového hája...
ukropcany píše:Moje úmysly sú prísne vypočítavé - treba tam dostať čo najviac ľudí...![]()
Okrem toho, ako napísala, že sa na box nepozerá, tým si to u mňa a u mojej ženy a chalanov totálne rozhádzala...![]()
![]()
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků