hung ga, ving tsun a ...

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 7:57

Pro WT_Martina: Možná jsi nečetl mé první příspěvky dostatečně pozorně, ale napsal jsem tam větu, že současnou podobu hungaru neznám a že se mnoho věci pravdepodobně změnilo. Popisoval jsem zkušenosti lidi co přešli z hungaru na WT a dodal jsem, že uz je to nějaky ten rok zpátky co cvicili hungar. Pořád nevim proč se do mě tak pouštíš? Tvé nadšení pro hungar ti neberu, ale proč ho prosazovat tak dramaticky?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 11. srp, 2004 8:01

Anonymní píše:Pro WT_Martina: Možná jsi nečetl mé první příspěvky dostatečně pozorně, ale napsal jsem tam větu, že současnou podobu hungaru neznám a že se mnoho věci pravdepodobně změnilo. Popisoval jsem zkušenosti lidi co přešli z hungaru na WT a dodal jsem, že uz je to nějaky ten rok zpátky co cvicili hungar. Pořád nevim proč se do mě tak pouštíš? Tvé nadšení pro hungar ti neberu, ale proč ho prosazovat tak dramaticky?

Proc hledas v mych prispevcich neco, co v nich neni? :-) Jeste jednou - ja Hungga neprosazuji na ukor niceho jineho. Nemyslim si, ze je to jediny spravny styl. Taky nemam nic proti Tobe - ani Te neznam... Ale podle vyjadrovani na me pusobis relativne rozumne. Takze nehledej v mych prispevcich zadnou agresivitu. Pouze se snazim rict, ze Hungga zdaleka neni jen nekvalitni hnus v podani Romana Hladika. Vic nic. :-) Takze mir? ;-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 8:03

WT_Martin píše:Ja na to reagovat nebudu. At Pavel odpovi tedy sam. Jen mam jednu poznamku - to, ze ma nekdo nekde pobocku a ziskava z ni nejake provize, neni MLM. To je neco trosku jineho... Doporucuji prostudovat si nejakou manazerskou literaturu.

Tento termin uvadim proto, protoze ty sam si ho uvedl v souvislosti s EWTO. Potom mi asi rad vysvetlis proc se tento termin hodi pro EWTO, ktere nedela nic jineho nez, ze ma vice pobocek po celem svete. Nebo mi snad sdelis jiny duvod proc EWTO oznacujes za multilevel marketing?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 11. srp, 2004 8:05

Anonymní píše:Tento termin uvadim proto, protoze ty sam si ho uvedl v souvislosti s EWTO. Potom mi asi rad vysvetlis proc se tento termin hodi pro EWTO, ktere nedela nic jineho nez, ze ma vice pobocek po celem svete. Nebo mi snad sdelis jiny duvod proc EWTO oznacujes za multilevel marketing?

Samozrejme. V EWTO je MLM videt v kupovani stupnu. Vsechno je to jen a pouze obchod na pyramidovem zakladu = MLM.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 8:07

WT_Martin píše:
Anonymní píše:Pro WT_Martina: Možná jsi nečetl mé první příspěvky dostatečně pozorně, ale napsal jsem tam větu, že současnou podobu hungaru neznám a že se mnoho věci pravdepodobně změnilo. Popisoval jsem zkušenosti lidi co přešli z hungaru na WT a dodal jsem, že uz je to nějaky ten rok zpátky co cvicili hungar. Pořád nevim proč se do mě tak pouštíš? Tvé nadšení pro hungar ti neberu, ale proč ho prosazovat tak dramaticky?

Proc hledas v mych prispevcich neco, co v nich neni? :-) Jeste jednou - ja Hungga neprosazuji na ukor niceho jineho. Nemyslim si, ze je to jediny spravny styl. Taky nemam nic proti Tobe - ani Te neznam... Ale podle vyjadrovani na me pusobis relativne rozumne. Takze nehledej v mych prispevcich zadnou agresivitu. Pouze se snazim rict, ze Hungga zdaleka neni jen nekvalitni hnus v podani Romana Hladika. Vic nic. :-) Takze mir? ;-)

:-) Mír? Vzdyt já s tebou neválčím, takže samozřejmě mír. Nevím pod kým jsi cvičil WT a moc by mě to zajímalo, tipnul bych si na Drdlu. Uhodl jsem? Myslím, že hodně záleží na učiteli. A pak bych i pochopil tvuj odpor k EWTO
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 11. srp, 2004 8:11

Anonymní píše::-) Mír? Vzdyt já s tebou neválčím, takže samozřejmě mír. Nevím pod kým jsi cvičil WT a moc by mě to zajímalo, tipnul bych si na Drdlu. Uhodl jsem? Myslím, že hodně záleží na učiteli. A pak bych i pochopil tvuj odpor k EWTO

:-) Cvicil jsem celkem pod tremi instruktory EWTO. "Sifu" Drdla byl jednim z nich. Dalsi dva byli jeho asistenti.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 8:21

WT_Martin píše:
Anonymní píše:Tento termin uvadim proto, protoze ty sam si ho uvedl v souvislosti s EWTO. Potom mi asi rad vysvetlis proc se tento termin hodi pro EWTO, ktere nedela nic jineho nez, ze ma vice pobocek po celem svete. Nebo mi snad sdelis jiny duvod proc EWTO oznacujes za multilevel marketing?

Samozrejme. V EWTO je MLM videt v kupovani stupnu. Vsechno je to jen a pouze obchod na pyramidovem zakladu = MLM.

Prostě mi to nedá i když jsme teď v příměří :-) Za zkoušky platíš v kickboxu, taikwondu.. tam se tomu říká páskovaní. Jinak ten multilevel bych viděl právě spíš v těch pobočkách a v tom, že všichni defacto platí centrálnímu vedení. Rozhodně ne v tom za co se platí, ale komu se platí..
Ja mám super trenera, proto cvicim rad a je mi jedno jestli je to bussines nebo ne.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 11. srp, 2004 8:29

Anonymní píše:Prostě mi to nedá i když jsme teď v příměří :-) Za zkoušky platíš v kickboxu, taikwondu.. tam se tomu říká páskovaní. Jinak ten multilevel bych viděl právě spíš v těch pobočkách a v tom, že všichni defacto platí centrálnímu vedení. Rozhodně ne v tom za co se platí, ale komu se platí..
Ja mám super trenera, proto cvicim rad a je mi jedno jestli je to bussines nebo ne.

Jenze cinske kung-fu neni kickbox ani taekwondo. :-) OK, OK, uzavreme to. Hlavni je, ze mas dobreho trenera a jsi spokojen.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 8:39

Docela mě dostává jak za ten hungar a čínské kungfu bojuješ. Musim říct, že jsem hrozně zvědavej v jaké podobě se to těď cvicí. Docala rád bych to viděl, děláte nějaké exhibice, předváděčky nebo něco takového? Tradiční trochu mystické kunfu z různých legend a pověstí se mi vzdycky líbilo, ale bohuzel to jsou jen bajky. Měl jsem dojem, že v čechách se nedá cvičit lepší kungfu než WT. Ty ovšem tvrdíš opak, proto mě dost láká to vidět na vlastní oči. Namátkou jsem našel jeden odkaz <a href="http://www.sinerj.org/guyancourt/iles/dragonnoir.htm"> link</a> podívej se dole na ty "bojové" fotky. Tohle mi kupříkladu přijde jako nesmyslné a nepoužitelné. Co ty na to? Cvičí te to jinak?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 8:40

Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 11. srp, 2004 8:48

Anonymní píše:Docela mě dostává jak za ten hungar a čínské kungfu bojuješ. Musim říct, že jsem hrozně zvědavej v jaké podobě se to těď cvicí. Docala rád bych to viděl, děláte nějaké exhibice, předváděčky nebo něco takového? Tradiční trochu mystické kunfu z různých legend a pověstí se mi vzdycky líbilo, ale bohuzel to jsou jen bajky. Měl jsem dojem, že v čechách se nedá cvičit lepší kungfu než WT. Ty ovšem tvrdíš opak, proto mě dost láká to vidět na vlastní oči. Namátkou jsem našel jeden odkaz <a href="http://www.sinerj.org/guyancourt/iles/dragonnoir.htm"> link</a> podívej se dole na ty "bojové" fotky. Tohle mi kupříkladu přijde jako nesmyslné a nepoužitelné. Co ty na to? Cvičí te to jinak?

Z toho, co na vetsine tech fotek vidim, se mi chce zvracet.

Kazdopadne - "cinske kung-fu" a "WT" nejsou dve ruzne veci. I Ty delas cinske kung-fu. A navic se stejnymi koreny, jako ja (Hungga i Wing Chun datuji svuj vznik zhruba do stejne doby a maji svuj prvotni puvod ve Fukginskem klastere Siulam).

Kazdopadne na tradicnim kung-fu neni nic mystickeho ani jinak zvlastniho. Mrkni se kdyztak sem:

http://www.hungga.org/cz/clanky/interview_pm.htm

Jde o rozhovor, ktery jsem kdysi davno udelal se svym sifu. Myslim, ze z toho ziskas hodne slusny prehled o tom, co je Hungga.

Pokud bys to rad videl na vlastni oci, tak se muzes urcite zastavit u nas na normalnim treninku, aby ses podival a pokud budes mit zajem, urcite nebude problem zkusit si s nekym i jednoduchy sparring.

Blizsi informace o nasi skole - vcetne rady fotek - najdes na http://www.hungga.org/
Naposledy upravil WT_Martin dne stř 11. srp, 2004 9:14, celkově upraveno 1
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » stř 11. srp, 2004 8:50

Ja sice necvicim ani hungga ani WingChun, ale cvicim pomerne dost dlouho, tak se taky vyjadrim :wink:
Videl jsem jak Drdlu, tak Jedlicku a musim rict, ze Ivanovy Rzounkovi nesahaji ani po kolena (ted mluvim o kvalite gongfu, protoze jsem slysel, ze par lidem nevyhovoval zpusob treningu u Ivana, ale o tom nic nevim a nedokazu to posoudit).
Hungga od Hladika je skutecne nepouzitelny paskvil (o tom neni treba mluvit), ale kdyz jsem byl u Pavla Macka na pratelsky sparring, tak jsem docela dostal. Sice jsem dost vysel ze cviku, ale ten kluk byl proste dobrej (necvici ani ctyri roky) a bojoval ciste (technicky), coz se vidi malokdy.
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 11. srp, 2004 8:58

Dong_wu píše:Hungga od Hladika je skutecne nepouzitelny paskvil (o tom neni treba mluvit), ale kdyz jsem byl u Pavla Macka na pratelsky sparring, tak jsem docela dostal. Sice jsem dost vysel ze cviku, ale ten kluk byl proste dobrej (necvici ani ctyri roky) a bojoval ciste (technicky), coz se vidi malokdy.

Mno, Pavel Macek ted cvici cca 7 let (pod vedenim Y.C.Wonga a Lam Jansinga). Ja osobne pod nim cvicim 4 roky.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 11. srp, 2004 9:04

Anonymní píše:Ještě mě napadlo v souvislosti s tím multilevel marketingem. Kouknul jsem se na stránky Pavla Macka - hungar gungfu a všiml jsem si, že má pobočky i v jiných městech. Zřejmě tam učí jeho žáci. Rád bych se zeptal, zda mu platí nějakou provizi nebo nevim jak to mám nazvat. Prostě zda má Pavel M. zisk z těchto poboček. Na tu to otázku at prosim odpoví přímo Pavel M. nebo ať se k ní nevyjadřuje nikdo. Pokud Pavel nebude chtít odpovědět pochopím to, je to přeci jenom otázka možná až moc na tělo.

zdar a silu, no problem, kluci, kteri se staraji o "pobocky", mi zadnou provizi neplati - veskere poplatky jsou v nasi skole spojene jen s vyukou.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » stř 11. srp, 2004 9:07

WT_Martin píše:
Dong_wu píše:Hungga od Hladika je skutecne nepouzitelny paskvil (o tom neni treba mluvit), ale kdyz jsem byl u Pavla Macka na pratelsky sparring, tak jsem docela dostal. Sice jsem dost vysel ze cviku, ale ten kluk byl proste dobrej (necvici ani ctyri roky) a bojoval ciste (technicky), coz se vidi malokdy.

Mno, Pavel Macek ted cvici cca 7 let (pod vedenim Y.C.Wonga a Lam Jansinga). Ja osobne pod nim cvicim 4 roky.

Ja vim, dal jsem si sparing s Honzou.
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 9:15

To jsem blázen, před chvilkou tady byl odkaz na fotky některých technik a už zmizel. Stihl jsem se na ně ještě podívat a přišlo mi, že kdyby PM stál malilinko v jiném postoji tak to jsou nachlup stejné techniky jak ve WT. Obrana proti kravatě, udery na spodek a vykryti, paka a vyvadeci technika atd. proste lehounce jiné wing ch(ts)un. Asi na tom něco bude, že to bojová umění vychází ze stejného základu, a nebo že jsi pavla M. naučil i hodně z toho co jsi se naučil v dobách, kdy jsi trénovat WT. :-)) nic,nic, jen jsem si trochu rejpnul.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 9:17

Martine, proč ty odkazy neustále měníš????
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 11. srp, 2004 9:18

WT_Martin píše:

s Dong_Wu sparringoval muj zak, Honza z Hradce (full kontakt, bez chranicu, bez pravidel), a Dong_Wu nam ukazal vyborny xing yi quan v praxi, a udelal svemu stylu a mistrovi jen cest, dostali jsme i my.

Dong_Wu, vymyslime nejake ty pravidelne sparringy, urcite se pridaji i kluci od Yiwana, Qina i dalsi, je to vyborna zkusenost pro vsechny!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 11. srp, 2004 9:18

Anonymní píše:To jsem blázen, před chvilkou tady byl odkaz na fotky některých technik a už zmizel. Stihl jsem se na ně ještě podívat a přišlo mi, že kdyby PM stál malilinko v jiném postoji tak to jsou nachlup stejné techniky jak ve WT. Obrana proti kravatě, udery na spodek a vykryti, paka a vyvadeci technika atd. proste lehounce jiné wing ch(ts)un. Asi na tom něco bude, že to bojová umění vychází ze stejného základu, a nebo že jsi pavla M. naučil i hodně z toho co jsi se naučil v dobách, kdy jsi trénovat WT. :-)) nic,nic, jen jsem si trochu rejpnul.

Odkaz jsem smazal, protoze mezi tim se tady objevil jiny prispevek, tak jsem tam radsi svihnul odpoved a doufal, ze si fotky najdes na strankach sam. :-)

Kazdopadne - vsechno je to jihocinske kung-fu se stejnymi koreny, takze se nediv. :-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 11. srp, 2004 9:20

Anonymní píše:Martine, proč ty odkazy neustále měníš????

Ted je zase zrejme rec o rozhovoru. :-) Mno proto, ze tamty odkazy smerovaly na zpravodajsky server, kde to vyslo a tenhle odkaz smeruje k nam na stranky. Az si to tu bude nekdo za rok prochazet, tak nemuzu zarucit, ze ten server bude jeste funkcni. Ale na nasich strankach by to stale byt melo.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...