Small frame Yang TJQ - rare clip

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod XiaoYu » úte 28. zář, 2004 11:06

Ohladom videiciek, nie je problem najst kopec "zarucene" povodnych a tajnych zostav Yangovcov, mam doma na VHS tri zarucene povodne formy Yangovcov, jedna je "dlha forma" (standartny podorys) pochadzauja od Yang Ban Houa, potom Xiao Jia zarucene od rodiny Yang (nieco uplne ine, nez aky tu je odkaz) no co ma hodne prekvapilo, Paochui rodiny Yang (teraz nemyslim Erlovu formu vo dvojici, ale solo formu s vybusnymi pohybmi, a je to uplne ine ako Chen Paochui). A vsetko to su ze vraj zarucene formy Yangovcov (otazka je, ci o tom Yangovci vobec vedia :)). Ak budem cas, skusim to zavesit niekde na net.
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Raptor » úte 28. zář, 2004 14:37

Hola Durko,

no podívej, asi takhle: já jsem vaši debatu mezi Tebou a Mirem nesledoval, nicméně tady se nám to tak příjemně rozjelo na téma videjka Yang stylu Taiji a jeho různé varianty, že bych sem nezatahoval už vyloženě osobní spory, protože pak se to tady zvrhne jako v jiných threadech na hádání do krve o něčem, o čem bude každý z vás přesvědčený, že je pravda a ten druhý to nebude chtít uznat.

Pojďme se spíš bavit o tom, o čem se to tady rozjelo - Small frame Yang Taiji (nebo jestli chceš Xiao Jia) ... Říkáš, že máš něco na videu - tak to ripni a postni to na net, ať se můžeme taky mrknout ... myslím že nebudu sám, kdo se rád podívá ... Speciálně na tu Pao Chui bych se rád mrkl - Erlovu znám, Chen taiji jsem taky viděl ale to co máš Ty mě zaujalo. Já Vám pak za odměnu ripnu třeba něco dalšího a pohodím to u sebe k veřejnýmu pokoukání ;)

BTW - díky, že ses omluvil za off topic, ale s Mirem si to prosím vyříkej v Efektivitě, nebo pro vás dva mám založit extra thread? ;)
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » úte 28. zář, 2004 14:44

Miro píše:Podarilo sa mi ziskat este dlhsiu sekvenciu ukazky tohto small frame, ale nemam, kam by som to pichol. Nechce to niekto vycapit na svoj web (ma to 3,36 MB)? Raptor? Je to naprosto genialne...

Miro

Ahoj Miro,

pošleš mi to videjko, ať ho můžu zveřejnit u sebe na webu?
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

for Raptor

Příspěvekod XiaoYu » úte 28. zář, 2004 16:14

Hola Raptore,

asi takto: otazky na Mira som dal sem hlavne preto, ze toto je nove forum, ktore Miro zalozil. Miro moje otazky moze zmazat, odpovedat, alebo niekam inam presmerovat. Kedze som dost casovo vytazeny, nehrozi, ze by tu vznikli z mojej strany nejake siahodlhe prispevky.

ohladom ripovania videa: To najprv musim chytit nejakeho mladeho koumaka , aby to naripoval za mna, ja na to nemam cas. Ale slubujem ti, ze ak budes hodny, tak budes prvy, komu to poslem, nech si to das na stranky.

Kedze poznas Erlove Paochui a si z Brna, znamena to, ze sa pozname?
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Raptor » úte 28. zář, 2004 17:30

Jasně, známe a uvidíme se 10. října na Fáskových narozkách ... ;)
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » stř 29. zář, 2004 8:32

Ahoj Duro,

Ja sa pokusim vyjadrit rovnako arogantne ako ty:
Trufam si povedat, ze ked budem mat tolko rokov co mas ty (teraz mam 34) tak budem vediet o cviceni rodiny Yang 10x viac, nez si vobec dokazes predstavit
Dufam ze som v namyslenosti udrzal s tebou krok, a ostatnym sa ospravedlnujem.

Mozno ta arogancia a namyslenost z mojej strany bola iba nevhodna reakcia na Tvoje velmi pokorne a skromne vyhlasenie, ze teraz uz patris do tej skutocnej linie Yang stylu (ci ako si to presne formuloval).
Ale je rovnako mozne, ze zijem uz prilis dlho mimo Slovenska a tak stracam kontakt s realitou: zrejme na slovenskom dvorecku plati, ze ak niekto je studentom studentovho studenta istej linie, tak samozrejme plati, ze o par rokov sa z cloveka, ktory toho o bojovych umeniach vie minimalne, nahle stane expert... Asi by som sa Ti teda mal ospravedlnit, pretoze som nedocenil, co vsetko o taijiquan raz budes vediet.
Tak fajn, az niekedy budes o taijiquan vediet nieco, co bude mat hlavu a patu, tak prid a pochval sa. A ak to bude naozaj dobre, budes mat moj respekt a uctu. Zatial vsak bohuzial v taijiquan nerozumies nicomu ani prakticky, ani teoreticky, a tym padom nasa dalsia debata nema akykolvek zmysel.
Prajem Ti hodne uspechov v cviceni.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » stř 29. zář, 2004 8:54

Miro, byla by škoda, kdybys tu depatu ukončoval, nejspíš to tušíš, ale pro druhé, Durko se snad zlobit nebude, když to prozradím. Totiž, vždycky když se Durko chce něco dozvědět,tak je jakoby arogantní a snaží se ty druhé vyprovokovat, aby něco pustili ze svých zkušeností. Sám jsem si toho užil dost a dost, že jo, Durko. Před časem mu k tomu posloužili Pavela s Yiwanem a teď zase ty. Já se už jen potutelně usmívám :-)
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

for Miro

Příspěvekod XiaoYu » čtv 30. zář, 2004 10:59

Neviem ako som sa presne vyjadril, ale isto som nepouzil slovo jedina :)

Nie si nahodou aj ty studentom studenta v nejakej linie?

No a predpkladam, ze sa teda odpovede na moje konkretne otazky asi nedozviem.
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

for Sun

Příspěvekod XiaoYu » čtv 30. zář, 2004 11:39

Sune, Sune, za tie roky, co ta poznam, ta pokladam za inteligentneho cloveka, skus sa zamysliet nad mojimy poslednymi otazkami adresovane Mirovy a tiez nad mojim pripomienkami ku jeho clanku o degeneracii v rodine Yang. Tebe trebars nevadi, ze tam na zaver nie je Mirova fotka, ako v tej pozicii bezchybne stoji? atd, atd ....

Inac rad ta zas niekedy uvidim, bohuzial na slavnost do Brna teraz nepridem (ak si sa chystal)
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod XiaoYu » čtv 30. zář, 2004 11:53

Zdarec Raptore, na Faskovych narodkach sa neuvidime, bohuzial nemozem prist, dorazim do Brna az ten dasli vikend, cize ked dorazis v sobotu vecer na okruh, mozem ti doniest tu VHS (ak nezabudnem), a mam pokoj ja s ripovanim, a ty to mas prednostne na strankach :)
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Pro XiaoYu.

Příspěvekod petrkad » čtv 30. zář, 2004 12:01

Já jsem si ze všech tvých mailů udělal taky ten názor, že jsi studentem studujícím u studenta, studenta mistra jediného pravého Yang Taiji. A že student učící tebe, souhlasí, že se stal obětí podvodníka, ale ten podvodník zas neučil tak špatný kungfu (přece nevrátí peníze co vydělal na nesmyslu) a proto teď po chvilce studia toho znovu jedinečného taiji může vesele veřejně učit, protože s tím skvělým základem má žákům opravdu co nabídnout.
Myslím si, že Miro tě právě proto trochu provokoval, i když já bych si vsadil 7 ku 3, že to co tvrdil o budoucích rozdílech znalostí bude pravda. :D :wink:

Petrkad
petrkad
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Pro XiaoYu.

Příspěvekod XiaoYu » čtv 30. zář, 2004 12:59

- s Yang Ma Lee som necvicil, ani tak skoro nebudem :( , s Jimom Uglowom som cvicil a skoro budem :) , ale aj tak sa budem pokladat stale za ziaka Zdenka Kurfursta

- myslim ze som nepouzil nikdy slovo "jedine", iba slovo prave, co asi vyvratit nedokazes :)

- Ohladom Taiji quan Erla Montaigue, okrem inych sa Erle ucil asi 2 roky Chu King Hunga, pravdepodobne bol jeho prvym ziakom ked pricestoval Chu do Londyna, Chu King Hung uviedol Erla do rodiny Yang a predstavil ho Yang Sau Chungovy, ktory ho chcel prijat za ziaka a urobit zastupcom pre Australii. Dalsie podrobnosti najdes napriklad na mojom webe. Moj nazor je, ze to co sa naucil (napriklad to vypada, ze sa naucil prvu uroven Dim Maku rodiny Yang), potom zacal po svojom rozvijat, az vytvoril svoj system, ktory je ucinny jak zdravotne, tak bojovo. V mojich ociach je Erle podvodnikom preto, ze tvrdi, ze uci povodne Taijiquan rodiny Yang, a nie svoj vlastny system (zalozeny na cviceni u disciple rodiny Yang). Cize prosim ta nepis hluposti o niecom, o com nic nevies (predpokladam ze si Erlov system nikdy necvicil).

- p. Kurfurst moze ucit preto, lebo mu to dovolil Jim Uglow

- o zakladoch p.Kurfursta nevies vobec nic, tak prosim ta nepis hluposti

- No a nezaujima ta Mirova linia cvicenia Taiji Yangovcov? Mne odmietol odpovedat :( , ak bola jeho ucitelka pani Fu nejaka vyznamna Yang Cheng Fuova ziacka, tak sa da zisti, ako dlho a co u Cheng Fua cvicila. No a tak isto netusime ako dlho cvicil Miro u pani Fu.
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: for Sun

Příspěvekod sun » čtv 30. zář, 2004 13:49

XiaoYu píše:Sune, Sune, za tie roky, co ta poznam, ta pokladam za inteligentneho cloveka, skus sa zamysliet nad mojimy poslednymi otazkami adresovane Mirovy a tiez nad mojim pripomienkami ku jeho clanku o degeneracii v rodine Yang. Tebe trebars nevadi, ze tam na zaver nie je Mirova fotka, ako v tej pozicii bezchybne stoji? atd, atd ....

Inac rad ta zas niekedy uvidim, bohuzial na slavnost do Brna teraz nepridem (ak si sa chystal)

No, když už se ptáš, já zas mám tu zkušenost, že jsem položil Mirovi, hodně otázek a odpověděl na každou. Odpovědi na otázky, které jsi ty položil ty, mě v podstatě nezajímají. Pro mne je důležitější, že informace, které Miro uvádí, korespondují s tím, co díky cvičení vnímám i já a tak jeho info oceňuji, protože mám pak k tomu ty správné výrazy a taky potvrzení, že asi něco dělám správně. Ten rozbor je absolutně skvělý a moc mi pomohl a vůbec mi tam žádná fotka nechybí. Vůbec se na to nedívám jako na kritiku nebo snad urážku. Je to skvělé jako námět ke studiu a taky pro pokoru. (Pamatuješ snad ještě reakci vás všech když jste poprvé viděli na videu Fu Zhong Wena? - tehdy jsem si opravdu připadal, jak v nějaké tajné buňce, která jediná ví, jak správně cvičit taijiquan a těm číňanům se můžeme všichni smát, byl jsem z toho docela smutný, ale byl to pro mne další podnět proč hledat mistra). Tobě takový rozbor připadá jako arogance mně ne. Určitě je mnohem mnohem fundovanější, než jste tehdy vy hodnotili Fu Zhong Wena. S většinou věcí, co Miro napíše souhlasím a to nejsem téměř vůbec teoreticky vzdělán v čínských BU, vařím jen z toho, co jsem odcvičil. Jediné věci, které jsem shledal jinými, byl názor ohledne CCHI, zatím jsem se nesetkal s nikým kdo by byl schopen vnímat ten projev CCHI který je použitelný v taijiquan po jednom měsíci. A pak mi nějak nesedí, způsobem dosahování správného postoje. Ale to je pochopitelné, jelikož já to nechávám právě na těch projevech CCHI, aby mi s těmi postoji pomohly a nezabývám se moc vnějším - fyzickým dosažením správnosti postojů, kdežto Miro má teoretickou i praktickou průpravu a ví jak to popsat. Takže díky tomu to teď zvládám trochu i já. Za což mu děkuju, že si to nenechává pro sebe. Ale pokud máš snad jiný pocit, tak to ventiluj, je to super, na to je diskuse. Říct veřejně svůj názor oceňuji.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod XiaoYu » čtv 30. zář, 2004 14:01

Preco Sune sa neriadis tym, co ti hovori tvoj ucitel? Podla tvojich slov ti hovori danom okamziku presne to, co v danom okamziku potrebujes vediet, a ine by ta nemalo zaujimat, pretoze potom naburavas cely system vyuky tvojho ucitela. Naozaj si myslim, ze nepotrebujes zhanat nejake informacie ku cviceniu na internete. A otazky o cviceni by si mal klast predsa
Vincentovy Chu.
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod sun » čtv 30. zář, 2004 14:25

XiaoYu píše:Preco Sune sa neriadis tym, co ti hovori tvoj ucitel? Podla tvojich slov ti hovori danom okamziku presne to, co v danom okamziku potrebujes vediet, a ine by ta nemalo zaujimat, pretoze potom naburavas cely system vyuky tvojho ucitela. Naozaj si myslim, ze nepotrebujes zhanat nejake informacie ku cviceniu na internete. A otazky o cviceni by si mal klast predsa
Vincentovy Chu.

Ano jeho výuka je opravdu taková. Asi nejsem v tomhle odhledu moc dobrý žák. :-) Otázky mu sem tam taky kladu, velmi zřídka, trvá než se k tomu odhodlám-nechci vypadat, že jsem netrpělivý, tak se věci většinou sami vyřeší, raději popisuji stavy, do kterých se dostávám. Pokud dostanu odpověď víc cvič, tak vím, že to ono ještě není. Ale poslední odpověď jsem dostal něco v tom smyslu, že "Ano, takhle to cvič a všechno přirozeně nastane." Takže pokrok!
A ty bys taky mohl víc cvičit, třeba tě to popichování přejde a příjdeš konečně s něčím o taijiquan. :-)
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod XiaoYu » čtv 30. zář, 2004 14:30

Sune, viac cvicit uz nedokazem :)

No a sem tam mi to neda, nezareagovat na nejaku vtakovinu.

No a co uz sa len da o Taiji napisat? :)
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod sun » čtv 30. zář, 2004 14:39

XiaoYu píše:Sune, viac cvicit uz nedokazem :)

No a sem tam mi to neda, nezareagovat na nejaku vtakovinu.

No a co uz sa len da o Taiji napisat? :)

No moc né, však vidíš ty jsi diskutér nováček a já začátečník, takže nic moc. :-)
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Pro XiaoYu

Příspěvekod petrkad » čtv 30. zář, 2004 15:16

Já myslím, že důvod proč na tebe všichni vyjeli souvisí s tím, že jsi se ztotožňoval s názory, které jsou presentovány v rozhovoru s Jimem Uglowem, který musí urazit každého kdo cvičí Yang mimo uváděnou linii. (Mě neurazil protože cvičím původní Chen Taiji a ne moderní Yang Cheng Fuovu formu :lol: ).
Přitom uvedené argumenty postrádají logiku. Je činěn rozdíl mezi taiji styl Yang a taiji rodiny Yang. Podle všeho Jim má přístup k taiji rodiny Yang a pokud se u něj budu učit bude to taky taiji rodiny Yang (jinak bych k němu nechodil, že jo). Ale jak je to možný, dyť ani on ani já se nejmenujeme Yang natož máme šikmý oči.
A jestliže je to možný, tak je možný že i spousta jiných žáků se naučila styl rodiny Yang a že vlastně nemá smysl rozlišovat taiji rodiny Yang a styl Yang.
Nechápu proč si ty kecy nemůže odpustit, proč nenapíše: Učil jsem se poctivě roky u těch a těch dobrejch učitelů a teď u tohohle skvělýho učitele. Umím toho tolik a učitel mi to potvrdil, že můžu sám učit, což dělám se snahou naučit každého kdo se snaží maximum z toho co umím sám. A když už děláme rozhovor chci upozornit na následující obvyklé začátečnické chyby, aby to nebylo jenom o mně.
Na tohle bych si řek to je chlap k tomu du, ale když se dozvídám, že tenhle jeho kungfu strýc je lepší než tenhle atp. Tak si říkám ten chlap je ubožák, s největší pravděpodobností umí ve srovnání s nima kulový, ale klidně hodnotí.
Jo a než se dostanu na ten rozhovor tak se na http://www.taijiquan.cz/uvod.html dozvídám "Chcete-li se tedy naučit původní systém Tai Ji Quan rodiny Yang, najděte si učitele, který je s rodinou Yang nezpochybnitelně spojen a jeho výuka jednoznačně odráží rodinný systém". Z toho vyplývá, že v žádným případě nemá smysl se učit u žáka Jima Uglowa, protože ten je asi poslední spojenej. Jestli to neplatí, pak je ale s Yang Lu Chanem spojen každý kdo cvičí Yang taiji a nikde v jeho linii se nevyskytl mistr PAL/NTSC (SECAMa sem vyhodil, dneska už je mimo, i když, nebyl to špatnej učitel :P ).

Petrkad
petrkad
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Raptor » pát 01. říj, 2004 0:37

Zdravím všechny diskutující,

sice jak tak koukám je to momentáně asi off topic, ale přesto - ripl jsem kousek VCD You Xuande - Essential Wudang Taijiquan (Wudang Jing Jian Taijiquan) a můžete ho najít tady: You_Xuande.avi. Protože všichni tady cvičíme taiji, tak vás to třeba zaujme ...

Miro, zkus využít účet na serveru, který jsem Ti udělal.

©koda Ďurko, že se neuvidíme na narozkách - uvidíme se teda na semináři o týden později - zkus s sebou vzít tu kazetu, díky moc. Co Ty, Sune, budeš někdy teď v říjnu o víkendu v Brně?

Jinak co se týká diskuse, tak jsem názorově za jedno se Sunem a dodal bych - ano, já se taky chci dozvědět pokud možno co nejvíc o tom, co cvičím a vylepšit to jak to jen jde, a k tomu chci využít všechny dostupné možnosti, jaké se mi nabízejí. Nepřijímám dogmaticky jeden názor (toho jsem si užil docela dost), ale pokud zjistím, že mi může někdo nabídnout hodnotné informace, tak se nad nimi minimálně zamyslím a porovnám s tím, co jsem věděl doposud a jak je mohu zužitkovat ve svém cvičení ... třeba mi to dodá nový úhel pohledu na některé aspekty cvičení.
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » pát 01. říj, 2004 8:42

Ahoj Raptore,
taky si docela rád o taiji pokecám a něco nového dovím. Ale co se týká cvičení, cvičím pouze to co nás učí mistr. Nemíchám do toho nic jiného, nepotřebuji se ničím jiným zatím "obohacovat". Beru to vlastně tak, že cvičení učí mne a ne že já se něco učím. Čím více a déle jeden cvik cvičím, tím více mne naučí. Rád ale sleduji videa, studuji fotografie a sem tam i něco přečtu. Většinou ale sleduji i čtu pořád to samé dokolečka a jsem udiven jak se ti lidi zlepšují. :-). Díky za pěkné ukázky z tvého webu. Ale ta poslední se mi nerozjela.
Do Brna na Slavnost se bohužel nechystám, poněvadž malujeme a nešlo to odložit. Což mě docela mrzí. Pozdravuj Zdenka, Fáska a všechny ostatní.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...