Miro-Seminář Baguaquan

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Miro » úte 22. bře, 2005 12:58

/end/
Naposledy upravil Miro dne úte 22. bře, 2005 14:46, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

dotaz

Příspěvekod Anonymní » úte 22. bře, 2005 13:12

Takze si myslis, ze tvoje Yang Taiji je (bylo) lepsi nez Taiji Michaela Guena, o kterem jsi prelozil ten hezky prispevek? Protoze tam je, ze on cvici nejakych 30 let. A taky´s tam psal, ze si s nim cvicil. Zajimalo by mne to, protoze v tom clanku pise o Taiji docela zajimave veci, i kdyz v porovnani s Pakua se mu tam moc nevenoval. BTW, nasel jsem si original jeho clanku a mas to opravdu dobre prelozene.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 22. bře, 2005 13:20

A jeste by mne zajimalo, jak dlouho jsi vlastne Yang Taiji studoval, kdyz ses nam o tom tenkrat nezminil. Neber to jako shazovani, ale jako normalni dotaz, protoze jsem to nikde nenasel. V nejake diskusi se te na to ptal jakysi Slovak a tohos odbyl docela zhurta :-)) Jake to bylo studium? V ramci one Katedry cinskych BU? Nebo soukrome studium u one pani? A jak casto atd. Zajimalo by mne to, protoze jsem zvedavy, za jak dlouho se tento styl da zvladnout tak, ze uz clovek na Taiwanu nepotka nikoho, kdo by byl lepsi. Jasne, ze zalezi na tom, u koho studujes. Vzdycky jsem veril, ze Taiwan,Hongkong a kontinentalni Cina jsou obyvany lidma, co se venuji bojovym umenim celozivotne. A i kdyz jich mozna neni 12 do tuctu, tak je jich tam docela dost. A to ona pani nemela na Taiwanu nejakeho dlouholeteho zaka, u ktereho se dalo se studiem pokracovat?
Diky za odpoved.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » úte 22. bře, 2005 14:44

Pre ostatnych citatelov: sorry, islo o debatu prevazne sukromneho charakteru, takze nepovazujem za potrebne to uchovavat. Vdaka za pochopenie.

Miro
Naposledy upravil Miro dne úte 22. bře, 2005 18:25, celkově upraveno 2
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 22. bře, 2005 14:51

Diky za odpoved. Pripada mi velice seriozni a ferova. Ne se vsim v ni souhlasim, ale to je vec pristupu a netvrdim, ze muj je jediny spravny. Takze pristupuju na info, precetl jsem a mazu to :-)
Hodne stesti ve tvem cviceni i soukromem zivote.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chorche » stř 23. bře, 2005 18:05

sorry za offtopic, ale jsem zvedavy: cvici se nekde v brne pakua? nejaky netovy odkaz? dik moc, pekny den
chorche
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Doktor » úte 29. bře, 2005 6:29

chorche píše:sorry za offtopic, ale jsem zvedavy: cvici se nekde v brne pakua? nejaky netovy odkaz? dik moc, pekny den

Cvičí. Záleži, co od toho očekáváš.
Doktor
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod chorche » úte 29. bře, 2005 8:05

Zkousel jsem napsat soukromou zpravu, ale nejak se mi to nepovedlo. Ocekaval bych od toho cviceni. Mohl bys to trochu rozvest? jako kde? kdy? a tak. Nepresunem to prosim na email? muj je voronwe.s@seznam.cz
dik moc
chorche
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

seminare bagua a taiji

Příspěvekod paja » čtv 21. dub, 2005 13:40

Zdravim vsechny,

6. - 8. 5. 2005 (patek, sobota, nedele) se v Plzni uskutecni v poradi druhy seminar Baguaquan. Naplni bude 8 materskych dalni. Na zacatku se rychle zopakuje latka predchoziho seminare, tedy bagua jibengong a osvetli se pripadne nejasnosti kolem jibengong(u). Maximalni pocet ucastniku je 15.

Chci jeste upozornit, ze na prelomu kvetna/cervna probehne v Plzni take 3 denni seminar Yang taijiquan s naplni: celkova rozcvicka, jibengong (chansijin, atd.), zakladni energie (peng, lu, ji, an, cai, lie, zhou, kao), jednotlive pohyby ze sestavy (kazdy pohyb zvlast, na obe strany, mnohokrat opakovane a skladani do sestavy). Maximalni pocet ucastniku je 15.

V pripade zajmu piste na baguaquan@cbox.cz

:P
pavel.prucha
paja
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 6:51

No, a mohl by sem Miro napsat, jak dlouho se učil Yang Taijiquan u paní Fu (v kterých letech) a jak dlouho se ona učila u Yang Cheng-fu? Teda trochu přesněji napsat, jaký byl její vztah k němu. Kdy, kde (v kterém městě) u něj studovala. Díky. To aby měl člověk představu, jestli má na ten seminář smysl jet. Přece jen 3 tisíce nerostou na stromě.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pát 22. dub, 2005 11:15

Naozaj nemam problem odpovedat na Tvoje otazky, ale nechcem, aby si siel na seminar len kvoli tomu, ze moja ucitelka studovala s Yang Chengfu. Ak si si doteraz neurobil o mne dostatocny jasny nazor, potom je mi luto, ale naozaj nie som vhodny ucitel na to, aby som Ta mohol ucit.

Maj sa fajn
Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 11:53

No ono to ale vyzera, ze mas problem odpovedat na uvedene otazky. :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 12:13

No a ja teda vobec nerozumiem v com je problem? Je to predsa uplne normalna otazka. Keby sa mna niekto v 1994 spytal, odkial ze mam Yangovu dlhu zostavu, ktoru som vtedy cvicil, tak by som odpovedal ze od Wang Chen Sheng (alebo tak nejak, musel by som pozret doma na kaligrafiu), ktory ma to ucil 3 tyzdne cca 6 hodin denne v lete 1993, a on sa ju naucil od svojho otca, ktory sa ju naucil od nejakeho clena rodiny Yang, ktoreho meno Wang nevedel. A je to, aky problem. No a pokial tie informacie nevies, no tak sa to nehambi priznat, vsak uz si velky.

A neviem comu sa divis, si v Slovensko-Cesku, a ludia chcu podrobne informacie. Pred casom napriklad dvojica Yiwan & Pavela povazovala podrobnu znalost genealogie za jeden z dolezitych ukazovatelov kvality dotycneho cloveka (teraz to uz tak nie je :) ).

No a snad si nemyslis, ze si clovek urobi predstavu o urovni cvicenia nejakeho cloveka podla internetovej diskusie.

Este by ma zaujimalo, ze ci sa plati vopred, a ci mu v pripade, ze sa ucastnikovy napriklad po hodine nebude pacit seminar a odide, budu vratene peniaze, alebo aspon adekvatna cast.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 12:15

Anonymní píše:
... za jeden z dolezitych ukazovatelov kvality dotycneho cloveka ....

Sorry, preklep, nie kvality cloveka, ale kvality vyuku toho co uci
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pát 22. dub, 2005 13:58

S madam Fu som studoval v rokoch 1997-2002. Podrobnosti ich vztahu nepoznam – viem s urcitostou, ze studovala s Yang Chengfu pocas svojich studii na Central Kuoshu Academy v Nanjingu ako jeho ziak, nie vsak ako disciple (bola disciple ineho ucitela Academy, u ktoreho studovala bagua-taijiquan). Ako dlho s Yang Chengfu studovala celkove a aky hlboky ich vztah bol, neviem, sorry.

Co sa tyka vstupneho, plati sa vopred a vstupne sa nevracia. Dovod je ten, ze tieto seminare su urcene iba tym ludom, ktori si vedia urobit predstavu o urovni cvicenia na seminari aj na zaklade internetovej diskusie a teda vedia celkom jasne, do coho idu - nie su urcene ludom, ktorym nie je jasne, co na internete pisem a hovorim, takze ak este vahas, je mi luto, ale seminar nie je pre Teba vhodny, pretoze s najvacsou pravdepodobnostou nebudes rozumiet ani tomu, co na seminari budeme robit. Vdaka za pochopenie.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 15:01

Výborně, hned je to jasnější. Yang Cheng fu byl pozván do Nanjingu jednou - v roce 1928 (v tom roce stihl stejně navštívit 5 dalších měst - viz Gu Liuxin, The Evolution of the Yang School of Taijiquan). Vzhledem k tomu, že Central Guoshu Institute v Nanjingu vznikl v říjnu 1928, tak to jsou maximálně 3 měsíce, kdy u něj mohla paní Fu studovat.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pát 22. dub, 2005 16:01

V tom pripade nestudovala s Yang Chengfu(om) v Nanjingu, pretoze urcite nepatrila medzi studentov prveho rocnika Central Kuoshu Academy (pretoze viem, ze He Fusheng bol jej starsi kolega v Academy). Okrem toho, podla jej dokumentov, ktore od nej mam k dispozicii, sa narodila v roku 1915, to by v roku 1928 mala 13 rokov... Na Central Kuoshu Academy nastupila az v roku 1933. Kde a za akych okolnosti potom s Yang(om) studovala, to fakt neviem, sorry - a rovnako sorry za nespravne tvrdenie, ze s nim studovala v Nanjingu, ale tak mi to nejako utkvelo v pamati - bud z rozpravania jej alebo inych jej ziakov, alebo som studium u Yang Chengfu(a) a studium v Academy mixol dohromady omylom ja...

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 25. dub, 2005 8:23

Yang Chengfu byl určitě v Nanjingu i poté. Gu Liuxin zmiňuje tu návštěvu v roce 1928, protože byla nejvýznamější. Do Central Kuoshu Academy ho zvali určitě i další roky. Jako "hostujícího profesora."
Tehdy běžná praxe (koneckonců i dnes na univerzitách). Přijel tak na 2 týdny, vedl semináře pro zájemce a zase odjel.
Takže Miro má určitě pravdu a paní Fu s ním cvičila v Nanjingu. Akorát nejspíš ne moc dlouho, když tam přišla v roce 1933 a on 1936 umřel :-((
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Yang Chengfu - Dong Yingjie x Fu Shuyun - Miro

Příspěvekod Anonymní » stř 27. dub, 2005 8:38

Miro píše:Naozaj nemam problem odpovedat na Tvoje otazky, ale nechcem, aby si siel na seminar len kvoli tomu, ze moja ucitelka studovala s Yang Chengfu. Ak si si doteraz neurobil o mne dostatocny jasny nazor, potom je mi luto, ale naozaj nie som vhodny ucitel na to, aby som Ta mohol ucit.
Maj sa fajn
Miro

Proč mne to zajímalo? Protože jsi se na studium své učitelky odvolával ve svém článku o degeneraci Yang Taiji. "Miro (plnym menom Miroslav Bakoš). Jeho primarnym ucitelom Yang stylu taijiquan bola Madam Fu Shuyun, ktora studovala taijiquan s Yang Chengfu." Vzhledem k tomu, jak jsi tam odsoudil Dong Yingjie, který byl s Yang Chengfu skoro 20 let, jsem předpokládal, že Fu Shuyun s ním strávila srovnatelnou dobu. A najednou se ukazuje, že s ním odcvičila pár měsíců maximálně. :twisted:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Yang Chengfu - Dong Yingjie x Fu Shuyun - Miro

Příspěvekod Anonymní » stř 27. dub, 2005 8:43

Miro píše:Naozaj nemam problem odpovedat na Tvoje otazky, ale nechcem, aby si siel na seminar len kvoli tomu, ze moja ucitelka studovala s Yang Chengfu. Ak si si doteraz neurobil o mne dostatocny jasny nazor, potom je mi luto, ale naozaj nie som vhodny ucitel na to, aby som Ta mohol ucit.
Maj sa fajn
Miro

Proč mne to zajímalo? Protože jsi se na studium své učitelky odvolával ve svém článku o degeneraci Yang Taiji. "Miro (plnym menom Miroslav Bakoš). Jeho primarnym ucitelom Yang stylu taijiquan bola Madam Fu Shuyun, ktora studovala taijiquan s Yang Chengfu." Vzhledem k tomu, jak jsi tam odsoudil Dong Yingjie, který byl s Yang Chengfu skoro 20 let, jsem předpokládal, že Fu Shuyun s ním strávila srovnatelnou dobu. A najednou se ukazuje, že s ním odcvičila pár měsíců maximálně. :twisted:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...