Yang Taijiquan

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod luen » úte 23. zář, 2008 18:24

JRup píše:
luen píše:
roza píše:...Spíš jsem chtěl předejít situaci,kdy si to tu bude číst nějaky laik,začátečník nebo primitivní násilník(Luen nebo Ukropcany :lol: :wink: ),a tvoje zkratkovité vyjadřování je svede na zcestí nebo k nepochopení.

Ja to vidim :lol: primitiv??? Z cizich slov znam jen cylindr a to jeste nevim, co to znamena :lol: Ale jestli je to pochvala, tak jsi potesil i mou malickost :wink:

Když se podívám na 7/9, tak musím zcela změnit názor...
http://www.cfwckt.org/?q=category/image ... %A1%C5%99e
Luen je totálně cool. Téma se však celé bortí, takže si říkám stop.

No neke ... jsi prvvni kdo si toho tady vsimnul ... myslim ten web :lol:

Jinak k tem formam at nejsem OT. Z meho pohledu jsou formy potrebne v jakemkoli stadiu vyvoje. Asi ne vzdy si to clovek uvedomuje a ne vzdy se to projevuje ihned. Hold jsou momenty, kdy pro jedno nevidime druhe ..., ale ani to neni na skodu a patri to k veci :wink: Jen je treba mit na mysli to, ze se nas pohled na formu neustale meni a to ruku v ruce s nasim vlastnim vyvojem. V kazde casti vyvoje si clovek muze brat vsema deseti (pokud toho je schopen) ... spolu s vyvojem se meni i pohled na to, co forma obsahuje a nabizi ...
Otazka je spise jak chapat formu v urcitem stadiu vyvoje a co si z ni brat a jak metodicky pouzit napady v ni obsazene.
Mimochodem kdyz uz tady byl zminen ukrop, tak MT ma formy take :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Trochu praktického taichi nebo jak se to píše

Příspěvekod Boris68 » úte 23. zář, 2008 22:11

hele taichi pohyby, zajímavé, to by mohlo fungovat

http://www.youtube.com/watch?v=tL8mw-2mANM
www.wingchunpraha.org

Jednoduchost, přímočarost, ekonomie pohybu, minimální využití fyzické síly, praktičnost.
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Trochu praktického taichi nebo jak se to píše

Příspěvekod Boris68 » úte 23. zář, 2008 22:11

double
www.wingchunpraha.org

Jednoduchost, přímočarost, ekonomie pohybu, minimální využití fyzické síly, praktičnost.
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod skiorh » úte 23. zář, 2008 22:15

:) To je zase nas starej znamej strejda Erle ... :D
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod roza » úte 23. zář, 2008 22:57

Luen - počkéj,ty fotky si ještě vyřídíme.Jednak na nich vypadam jak debil,druhak mi cumej slipy a za treti a vubec - Red musel prisahat na smrt neci matky,ze je nikdy nikam neda :lol:

Takze v sobotu to doresime,ju? :wink:

PS:bys moh vedet,ze primitivni nasilnik je pochvala,o dva stupne lepsi nez cylyndr....
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » stř 24. zář, 2008 16:48

luen píše:Jinak k tem formam at nejsem OT. Z meho pohledu jsou formy potrebne v jakemkoli stadiu vyvoje. Asi ne vzdy si to clovek uvedomuje a ne vzdy se to projevuje ihned. Hold jsou momenty, kdy pro jedno nevidime druhe ..., ale ani to neni na skodu a patri to k veci :wink: Jen je treba mit na mysli to, ze se nas pohled na formu neustale meni a to ruku v ruce s nasim vlastnim vyvojem. V kazde casti vyvoje si clovek muze brat vsema deseti (pokud toho je schopen) ... spolu s vyvojem se meni i pohled na to, co forma obsahuje a nabizi ...
Otazka je spise jak chapat formu v urcitem stadiu vyvoje a co si z ni brat a jak metodicky pouzit napady v ni obsazene.
Mimochodem kdyz uz tady byl zminen ukrop, tak MT ma formy take :lol:

©up a jsem na druhém konci republiky. To astrální cestování po D1...

Teď zase musím pochválit já Tebe. S tím musím jen souhlasit. Víš zažil jsem a i viděl školy, kde se učily především formy. Desítky forem. Není to pravidlem, takže sorry těm, kterých se to netýká.
Otázkou je co s formou na začátku a jestli jí tam hned nacpat, co s formou v pomyslném prostředku a jak jí rozpustit v pokročilém stádiu. Pak je potřeba se zamyslet co s formou v rannějších stádiích a jak formu rozkládat, abys z ní vymačkal alespoň část toho co tam je, ale velmi často mnohým nevyplyne pouhým cvičením formy dokola. Ááá nebó proč formu v Yang stylu a kdy cvičit celou.

Další věc je ta, že většina do toho vstoupí s degenerovaným tělem, což je další hráč v celé té hře.

Pro nechápavé připomínám, že BU nebo Yang Taiji quan není o zvládnutí formy a cvičením formy se nezíská kung fu v konkrétním stylu. Mě však její správné zvládnutí přijde dosti náročná věc. Ta forma je jakousi páteří, ale pouhá páteř tělo nedělá.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » stř 24. zář, 2008 17:15

JRup - nechápavý se hlásí do služby! :lol: :wink:

Ba ne,podruhý už ti na špek neskočim,tůdle nůdle :lol: :lol: :lol:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod skiorh » stř 24. zář, 2008 17:37

skiorh píše:JRup: Jake misto tedy zasazujes forme ve vyvoji ?

Takze este jednuc? JRup co ty na to?
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod JRup » stř 24. zář, 2008 17:43

skiorh píše:
skiorh píše:JRup: Jake misto tedy zasazujes forme ve vyvoji ?

Takze este jednuc? JRup co ty na to?

Doporučuji přečíst si moji dnešní odpověď a dlouze o ní meditovat. Pak mi řekni na cos přišel.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » stř 24. zář, 2008 17:53

roza píše:JRup - nechápavý se hlásí do služby! :lol: :wink: :

Hele Roza, Luen má školu, má to i na webu. Doporučuji - požádej ho jestli tě bude učit a buď s ním až do konce jeho života. A když Ti každý den ve škole dá do ruky koště, tak přemýšlej proč Ti ho vlastně svěřil. Co Tě chce naučit. Vnímej malé kroužky uvnitř velkých kroužků. A hlavně se neptej. Je to nezdvořilé.

roza píše:Ba ne,podruhý už ti na špek neskočim,tůdle nůdle :lol: :lol: :lol:

Už chápeš rozdíl mezi praváky a leváky?
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Janoj » stř 24. zář, 2008 19:00

Promiňte prosím, všichni, jestli to tady padlo (třeba i "skrytě" - např. v luenově příspěvku se mi to zdálo už vyjádřené), ale neměl jsem moc času to tu pozorně celé přečíst.
Chtěl bych upozornit, že pravděpodobně obecná povědomost o Jang stylu taiji je taková, že si každý pod cvičením formy(sestavy) představí ten pomalý, plynulý, kruhový pohyb.
Moje pochopení mi říká, že se jedná jen o určitou část tréninku, kdy tendence nejdříve je sestavu zpomalovat.
Ale po dosažení určitého kungfu je pak nutné dělat opak - tj. sestavu zrychlovat a nebo cvičit přímo nějakou jinou formu v rámci stylu, která má sice hodně jednotlivých forem, ale cvičí se rychle, takže je hotová za jen pár minut :) Pro mě osobně by bylo přijatelnější zkoušet rychleji cvičit nejdříve jednotlivé techniky(formy) a pak je zkusit teprve spojovat do rychlého cvičení.
Bylo by mírně řečeno bláhové a silně řečeno osudové :) :wink: kdyby si někdo myslil, že oponent počká, dokud se mi nepodaří se pomalu k němu kruhovým pohybem přilepit a bránit se. Nemyslím si, že by mě k tomu stačilo jen cvičení tuišou.
Bohužel nikoho jsem v těchto zeměpisných šířkách rychle Yang styl taiji neviděl cvičit a ani neumím dát teď honem nějaký příklad videa :oops: :(

Napadl mě snad jen zatím tento příklad:
http://www.youtube.com/watch?v=K0J6A7T3laI

Tak se do něj třeba zatím puste a já si to po víkendu rád zase přečtu :wink:

Janoj
Janoj
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod skiorh » stř 24. zář, 2008 19:17

O Yangu vim celkem prd, ale tohle videjko se mi moc libi. Vypada to, ze hlava i pata tam jsou ..
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod roza » stř 24. zář, 2008 22:42

JRup -1.chtěl jsem,ale mě nikdo ani koště nesvěří ,jsem vyhlášený netáhlo....
2.ano,ve výkřiku sojky poznal jsem sám sebe......

:D

PS:Co to teď v Písku hulíte,proboha? :D
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kmotr » čtv 25. zář, 2008 0:55

roza píše:JRup -1.chtěl jsem,ale mě nikdo ani koště nesvěří ,jsem vyhlášený netáhlo....
2.ano,ve výkřiku sojky poznal jsem sám sebe......

:D

PS:Co to teď v Písku hulíte,proboha? :D

Zdarec.JRup je z Písku???Kdo to je???V Písku znám všechny bojovníky i všechny idioty počínaje feťákama,fašounama,pankáčema a jinou svoločí:)

Neni to náhodou....

:roll:
Nepřítel mého nepřítele je mým přítelem
Kmotr
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod roza » čtv 25. zář, 2008 8:07

Vládiku,běž si hrát někam na zahradu a nezlob,než zase dostaneš banána,ju?
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 25. zář, 2008 13:33

Na Tajti je nejzajímavější to,že je to shaolin ale do detailů rozpracovaný. kdo začne brát šaolin vážně,propracuje se časem k tajti :D
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » čtv 25. zář, 2008 14:53

pavela píše:Na Tajti je nejzajímavější to,že je to shaolin ale do detailů rozpracovaný. kdo začne brát šaolin vážně,propracuje se časem k tajti :D

:idea: Díky Pavelo. A proto když se vynechá A, pak se v B příliš daleko nedojde. A to je kámen úrazu mnohých a bolavá zkušenost, že když vynecháš A, tak možná jednou v B přijdeš na to, že se musíš vrátit k A, abys jednou mohl znova přes B postoupit k C. Jenže bod B je lukrativnější než bod A.

To Roza: Nic nehulim. Spim 4 hodiny denně a ono se to děje samo. Budu tomu říkat podvědomí nebo bych si musel myslet, že jsem idiot. 8)
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ArchEron » sob 11. dub, 2009 15:07

zdravim chcel by som sa spitat ci ma yang tjq Paochui?diki za odpovede
ArchEron
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » úte 14. dub, 2009 14:23

ArchEron píše:zdravim chcel by som sa spitat ci ma yang tjq Paochui?diki za odpovede
Má ale málokdo ho cvičí. Byl jsem o svátcích v Yongnian ve městečku kde žil a vyučoval Yang Lu Chan a povídá se tam, že to vyučoval málo, neboť to bylo fyzicky moc náročné. ®áci Yang Shaohou (je jich pět a půl) to taky ještě cvičí. říkají tomu malý rám.Pozor,neplést s idiotským blábolem který vynalezl Erle. O malém rámu jsem napsal článeček skromě doporučuji: http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... le&sid=101 Když mi vyjde čas, tak někam napíšu starý Yang Chenfu quan pu,jak jsem se ho dozvěděl v Yongnianu, nebo vůbec vyplodím nějakou reportáž odtamtuď,moc hezký městečko.. PS, k tomu Paochui, Yang Lu Chan se učil v Chenjiagou, takže samozřejmě uměl Chen styl...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ArchEron » úte 14. dub, 2009 16:44

diki viem ze cheng fu pozmenil tu zostavu, vyucuje se v chenu viac veci ako v yang? myslim take ty malo pouzivane techniky? diki
ArchEron
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...