Moderátor: pm
Anonymní píše:Mne ide hlavne o to, najst nieco praktickejsieho, co by sa podporovalo s tchaj-ti. Mozno mi povies, ze tchaj-ti podporuje vsetko... z nicim sa nerusi... tak potom mi ide o to, najst styl, ktory je praktickejsie zamerany ako tchaj-ti (cize netreba cakat 10 rokov, kym sa budem vediet ubranit pred ciganom so zeleznou trubkou), a zaroven ho tchaj-ti co najlepsie podporuje.
Mam totiz moznost cvicit popritom aj WT, tak preto sa pytam. Ak poznas ucinejsiu kombinaciu, tak von s nou.
pavela píše:Anonymní píše:Mne ide hlavne o to, najst nieco praktickejsieho, co by sa podporovalo s tchaj-ti. Mozno mi povies, ze tchaj-ti podporuje vsetko... z nicim sa nerusi... tak potom mi ide o to, najst styl, ktory je praktickejsie zamerany ako tchaj-ti (cize netreba cakat 10 rokov, kym sa budem vediet ubranit pred ciganom so zeleznou trubkou), a zaroven ho tchaj-ti co najlepsie podporuje.
Mam totiz moznost cvicit popritom aj WT, tak preto sa pytam. Ak poznas ucinejsiu kombinaciu, tak von s nou.
Proč by si měl čekat 10 let? S taiji,pokud ho cvičíč dobře a hlavně s někym kdo tomu rozumí (opravdu do hloubky), se musíš umět slušně prát(samozřejmě ne bejt neporazitelnej...) po 2-3letech. Ale musíš to cvičit se všim všudy, jako wingchun, to znamená hlavně tchuišou.
tekki píše:Co je "Skinske karate"
Anonymní píše:Zdar ludia.
Videl som WT (na videu), ktoreho ukazky pripominali tzv. "Skinske karate" a videl som aj WT co pripominalo bojove umenie. Neviem co si mam o tom mysliet... mozno islo o nejake rozne styly, ale zeby sa lisili az natolko? Co si teda myslite o WT... da sa pouzit na prakticku sebaobranu? A da sa dobre skombinovat s niecim tak vnutornym ako tchaj-ti? Lebo jeden z instruktorov mi na to povedal, ze WT je prilis otesane:
citujem:
"ked niekto cvičí VT je zbytočné aby robil niečo iné v tom zmysle, je VT príliľ
otesané aby sa kombinovalo s niečim iným..tak isto i iné ±porty ako karate,
kick box a pod. sú to len ±porty ako futbal alebo ±ach..aspoň teda v na±ich
slovenských podmienkach."
Boris68 píše:Pořád čekám, že se svěříte z nějakými konkrétními zkušenostmi s interním tréninkem. Pocity, nápady, podněty???![]()
Třeba se taky někdy cítíte jako supermani, ruce tězké a lehké zárověň i ta zeď by asi povolila, kdybych se tolik nebál že si rosekám prsty. A to vše bez posilovny jsem silnější a silnější....![]()
Boris
Anonymní píše:Boris68 píše:Wing Chun je samozřejmě na počátku více externí a určitě dobré pro sebeobranu a časem vice a více interní protože bez interní části tomu bude vždy něco chybět.
Myslite, ze tchaj-ti v tomto moze pomoct?
Boris68 píše:No nením nevím, ale koukám že pořád mluvíme o vnitřním cvičení ale pořád mi tady chybí nějaké příklady, něco praktického, třeba i subjektivního, nebo jste o tom jen četli ale prakticky nemáte žádné zkušenosti.
Jasně o některých věcech se blbě mluví a píše. A tak možná chci nemožné?
Boris
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků