Zvedavec - Jen málo spíše pro rozšíření informací, jinak souhlasím s tím, co píšeš.
Dnes už existují organizace, které nabízí členství, pokud složíš ony zkoušky, jak jsem psal. Tyto org. mají za účel jakousi ochranu lidí, právě před lidmi, kteří chtějí spíše peníze a o léčotelství ví více méně houby.
Je však pravdou, že členství není povinné, a to je si myslím taky dobře. Vše co je unifikované časem zkostnatí. Vše je na vůli onoho léčitele. Pokud se drží určité filosofie léčitelství, je si i ten začínající léčitel vědom svých činů. Alespoň já se s tím setkal všude, kde se můžeme bavit o seriózních léčitelích.
Slyšel jsem však i takových, že se mi začínají líbit ty různé techniky, o kterých tu píše např Miro
Hodně mladých doktorů hledá další způsoby léčby - jen dodám, i starších. Někteří z nich však po určitém vzdělání v alter. naukách od své práce odchází, protože pochopili, že tudy cesta k uzdravení nevede.
Ale chápu, že je to o rozvoji medicíny a navíc je mi jasné, že i když chirurgii nefandím, je v akutních případech důležitá.
Víš, můj názor není pro rozbroje mezi medicínami, spíše naopak. Nicméně, naše zákony onu alter. med. zavrhují i když mnoho lékařů se chodí uzdravovat právě k léčitelům. Tolik k tomu, jestli tato AM existuje.
Slyšel jsem, že v čínští lékaři jsou/byli placeni za počet zdravých lidi, ne za ty nemocné. To je zásadní rozdíl v přístupu.
Je pravdou, že spousta léčitelů nemůže prokázat původ svých schopností, ale to neznamená, že je nemají. To je spíše na vědě, aby zkoumala, čím to je. Ta si ovšem těchto věcí cení akorát tak pro zbrojní programy a jiné ohavnosti.
Navíc, mezi léčitelství patří i akup- resura, punktura, shiacu, reflexní terap., homeopatie apod. a na to jsou už dnes oficiálně vydávané certifikáty.
V této souvislosti ještě drobnost - slyšel jsem, ale nevím - prý lékaři na zvládnutí akupunktury potřebují dní, aby ji mohli používat. My se ji učíme min. 3 roky a používat ji nesmíme. Prostě, to že jsi jednou vystudovaný medik ti zřejmě dává jakýsi patent na veškěrou medicínu.
Jen jednou jsem viděl dělat běžného lékaře akupunkturu a řeknu Ti, že i ten šarlatán v BU o tom dle mého ví více.
Být pod rukama dobrého léčitele není žádný horor, věř mi. Spíše naopak.
Jestli všechny léčitelské metody jsou placebo? Nevím, ve smyslu předchozích uvedených metod AM, asi ne. Nicméně, co se enrgetické léčby týče (každá je energetická, ale beru teď ty, u kterých se nepoužívá jiného prostředku než pouze energie jdoucí z léčitele), používáme pravidlo, že jenom tělo, mysl a vůle toho konkrétního člověka dokáže uzdravit. Pokud dotyčný nechce, neuzdraví se. Spousta lékařů i léčitelů Ti tohle potvrdí.
Energií se snažíme dodat ji do těla, a pracujeme s myšlenkou, že tělo ví samo kam ji dát, a nikdo na světě není pro jedince lepší disagnostik, než on sám. Samozřejmě na úrovni podvědomí či ještě hlouběji.
Víš který průmysl v poslední době získává nejvíce peněz? Farmaceutický.
Je to mnohem složitější téma a sem nepatří.
Takže bych to chtěl ukončit. Jak už jsem psal, vše co tady píšu je jen pro rozšíření a myslím si, že jsme se shodli. Pokud bys chtěl něco víc, napiš mi prosím soukromě.
Měj se fajně a cičení zdar
Mantis