Hung Gar - článek

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Re: Martinovi

Příspěvekod Anonymní » stř 28. črc, 2004 21:37

pavela píše: George, Tedy nevím nevím,já jsem nikdy nezažil žádný tajnosti s vyučováním, všichni mistři který jsem poznal vyučovali naprosto veřejně v parku, totiž kungfu je hlavně o každodenním cvičení, nikolvěk však o nějakých tajemství, předávaných za klozetovými dveřmi mistrem za svitu svící a pod sochou buddhy, to teď v Ćíně, sorry patří akorát do kungfu filmů. Ty původně tajné traktáty kungfu, teorie, kchou jue atd, co patří k tomu, co dřív bylo v kungfu tajné, se dá totiž koupit v každym krámu s knihama v Pekingu. :lol:

Já tedy nevím, cvičím japonská bojová umění (karate Shotokan) - ale kde jsou ty urážky a zesměšňování toho Huška ( to někdo ty příspěvky vymazal?)? Já tam čtu jen o tom že v čínském kung fu nejsou už dávno žádná tajemství :-). Osobně si myslím, že když se někdo začne ohánět nějakým schováváním technik a tajemstvím tak je určitě podvodník, lhář a nebo nic ukázat nechce protože se stydí za to co umí (spíš asi neumí).
A vůbec kdo je to ten Hušek ( to je někdo od Hladíka ? jak soudím podle jejich chování)? Jeho jméno mi nic neříká... Kdo to vůbec je, že se cítí tak uraženej nějakým neškodným komentářem a brečí že se ho nezastávají ještě nějaký jiný trenéři ? ten "pavela" je asi Frost ne ? Toho si vybavuji ještě z roku 1991 z časopisu BUDO kde začal propagoval čínský kung fu když tu ještě nikdo nevěděl co to vlastně je. Jak malý kluci :roll: .
Yokozuma
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 28. črc, 2004 21:44

PrayingMantis píše:Tak a ted už víte, že my se v žádném případě nenecháme vmanipulovat do Pavelou vykonstruovaného "p.......o českého dvorečku"! ... !!!

:lol: , koukám že vy jste přímo modelovej příklad tohohle termínu :lol: ( mám za to že patříš do skupiny která se uprdla z toho neškodnýho příspěvku) ha ha ha , ledaže bys to myslel ironicky a v tom případě s tebou souhlasím :wink:
Yokozuma
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » čtv 29. črc, 2004 6:45

Napred jsem se do toho nechtel michat, ale to co se tu deje, nad tim fakt zustava rozum stat.
Vim dobre o cem pavela pise, protoze jsem v cine chvili bydlel. Vsichni uci v parku a naprosto verejne, nikdo nic "nekamuflazuje" a i ty nejlepsi mistri zacvici cokoliv protoze jak pavela napsal, vsechno je o kazdodennim cviceni. Pokud chteji neco tajit, proste to ukazou, ale nevysvetli. I muj mistr rika, ze tajny muze byt treba qigong protoze to neni videt a vyzaduje to odborne vedeni).
Nechapu co bylo na pavelove prispevku tak urazejiciho. Podle me nic z kontextu nevytrhl a nikoho nezesmesnil. Prispevek byl napsan ve veselejsim duchu, ale neprisel mi arogantni ani urazlivy. Obcas pavela sice trochu prestreli, ale myslim, ze tohle nebyl ten pripad.
Nebyt jeho, tak neni v cechach Dufukun a Qin nebo Zhaihua by si bez nej taky nevedeli rady, takze jeho zasluhy jsou nepopiratelne.
Pripada mi trochu zcestne napadat to jak cvici, jaky je student nebo jaky je clovek protoze to s jeho prispevkem nema nic spolecneho a nevylucuje to aby to co napsal nebyla pravda. Ne?
Opravdu by me zajimalo, jak by se k tomu vyjadril sifu Husek OSOBNE a ne nejaky "my" ALKAS (prosim neberte to jako urazku).
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 29. črc, 2004 11:28

nemúžu věřit,že příspěvky alkas psal ShiFu Jiří Hušek a jeho žáci.zatim jsem o něm slyšel jen dobrý věci.ovšem údajný příspěvky od jeho žáků (pan Petr Dostál,alkas, PreyingMantis),jsou jako od členů Svědků Jehovových.i když Pavelu zrovna nemusim.souhlasim v tom, že to vypadá,že někdo dotknul boha.někdo řekl,že se ShiFu nesouhlasí,a pubertální děti se zlobí,a ShiFu je v tom ještě podporuje.Protože ShiFu má přeci vždycky pravdu.ale lidí je spousta, a zkušeností mnoho.nakonec jsem chtěl napsat:ve WuLin (lese čínských válečnických umění)existuje přísloví(o bambusu): čím výše vyroste,tím níže se skloní.Jestli se chce alkas zařadit po bok "ShiFu"Romana Hladíka,ať pokračuje v týhle povyšující se nenávistný urážlivý diskuzy.jo akdyby něco cvičil jsemKungFu u ZhaiChua.nechci nikoho urazit,ale nelíbí se mi když se lidi co cvičíopravdový KungFu hádaj jak ješitný uražený děti (to je na všechny,i na tebe Pavelo,dávej si pozor na jazyk,někdy to fakt přeháníš).
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 29. črc, 2004 12:09

Tak, tak. Tomik mi mluvi z duše. Nechápu proč je tak propastný rozdíl v tónu příspěvků od pana Huška (klidne, velmi rozumné, vyrovnané) a v tónu některých lidí co tvrdí, že jsou jeho žáky(agresivní, demagogické,..)
Osobně jsem spíš čekal zajímavou diskusi na téma tajemství v kungfu. Vždyť např. v jednom rozhovoru na ChinaInside jeden z mistrů uvádí, že dle jeho názoru utajování technik a postupů, ublížilo kungfu, mnohem více než jiné vnější vlivy.... (už si bohužel nepamatuju, který to byl)

Asi je spíš težší rozneznat tu správnou míru, co dát a co nedat všem, ale když se podívate do literatury (bohužel většinou zatím jen čínské) tak zpousta uznávaných mistrů již od počátku minulého století vydávalo knížky, jen proto aby ty důležité poznatky nezmizely. (ono stejně bez dovysvětlení mistra člověk moc nepochopí a ti co pochopí jsou již na jiné úrovni)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

bacha

Příspěvekod pavela » čtv 29. črc, 2004 12:45

Kluci, velmi správně, nenechme se vyprovokovat, jestli to psal Sifu Hušek, tak jsem Čínskej bůh srandy, někdo tady těžce provokuje a chxce vyvolat ozbroje. Nic co by zesměšňovalo Sifu Huška jsem neřekl a pod svým článkem je posdepsanej George, to tykání snad je jediná "neuctivost" kterou jsem si dovolil. Myslím spíš, že smradlavý vítr fouká odkudsi od známého "věhlasného" sifu.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Konec,zasmáli jsme se,navrhuji

Příspěvekod pavela » pát 30. črc, 2004 11:17

navrhuji konec srandy a bavit se zase vo kungfu,potažmo o hungga :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 31. črc, 2004 9:57

PAVELA:Cau,pravdepodobne si me vubec nepamatujes,ale ja te znam jeste z doby asi pred peti lety,kdy jsi jezdil s Qinem do Brna a pomahal prekladat.Od te doby cvicim Chen a v Brne je fungujici skola.Mel jsi na to velky vliv a chtel jsem ti za to podekovat, i kdyz o to pravdepodobne vubec nestojis.Doufam,ze budes dal psat o kungfu,protoze jsi jeden z mala ceskych lidi co ho maji v Cine takrka pod nosem a vi o cem pisou.<br><br>ALKAS:V dobe,kdy je v ocich ceske verejnosti za hvezdu v Taiji povazovana Zorka s Turnebrem a Hladici a jim podobni vesele uci dal,je TRAGEDII ceskeho kungfu prave jen nedostatek lidi jako Pavela,kteri se neboji veci nazyvat pravym jmenem.Ze obcas prestreli se da prominout,dulezitej je obsah a ne obal.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

ahoj Juro

Příspěvekod pavela » ned 01. srp, 2004 14:15

Jura píše:PAVELA:Cau,pravdepodobne si me vubec nepamatujes,ale ja te znam jeste z doby asi pred peti lety,kdy jsi jezdil s Qinem do Brna a pomahal prekladat.Od te doby cvicim Chen a v Brne je fungujici skola.Mel jsi na to velky vliv a chtel jsem ti za to podekovat, i kdyz o to pravdepodobne vubec nestojis.Doufam,ze budes dal psat o kungfu,protoze jsi jeden z mala ceskych lidi co ho maji v Cine takrka pod nosem a vi o cem pisou.<br><br>ALKAS:V dobe,kdy je v ocich ceske verejnosti za hvezdu v Taiji povazovana Zorka s Turnebrem a Hladici a jim podobni vesele uci dal,je TRAGEDII ceskeho kungfu prave jen nedostatek lidi jako Pavela,kteri se neboji veci nazyvat pravym jmenem.Ze obcas prestreli se da prominout,dulezitej je obsah a ne obal.
Ahoj Juro, sorry fakt si nepamatuju jménem, pamatuju akorát bezva kluka který si říká Puma.(i když pamatuju si Juru z Olomouce, to ale asi nejsi ty???) Jsem moc rád, že vám to jde a je zbytečný děkovat. Vždyť bojové umění je pro všechny, nejenom pro nějaké vyvolené, a je dobře když to co nejvíc lidí cvičí v té správné formě, nepokřivené a originální. Vždyť to je krásný hobby. Jen do toho a pozdravuj Pumu, určitě ještě cvičí. Zdar a sílu Pavela
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » pon 02. srp, 2004 6:28

w...
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 02. srp, 2004 9:19

PrayingMantis píše:w...

"w"? Na vašem místě by mě taky došly slova - ale s jedním (tady čtyřma) ti klidně pomůžu :

" Sorry, byl to omyl ! "

To ale tak "tradiční" lidi nedělají co, uznávat svůj omyl?
Yokozuma
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » pon 02. srp, 2004 12:34

For ALKAS

Jsem velice zarmoucen Vaši zlobou.
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 02. srp, 2004 13:58

ALKAS píše:Ještě na vysvětlenou … :

V příspěvku sifu Huška byl naznačen rozdíl mezi výukou na semináři a výukou v TRADIČNÍ škole. Pavela vyňal z kontextu, překroutil a zesměšnil to, co sifu Hušek napsal. Tím znevážil jeho osobu, způsob výuky jeho učitele a tisíciletou tradici čínských bojových umění! Je to o to horší, že si vůbec neuvědomuje fakt, že sifu Hušek je stejná generace, jako Pavelovo učitelé!
Podle Konfuciánského učení (kterým jsou řízeny tradiční školy) nezanechat potomky je menší hřích, než zanechat špatný odkaz. (Bud učit někoho, kdo nemá dobrý morální charakter, nebo dělat úpravy ve stylu). Oba tyto hříchy nejsou nic proti tomu, pohanit či pošpinit jméno našich předchůdců.
Proto se Petr Dostál zachoval naprosto přesně tak, jak měl. Jeho odpověď na urážlivý komentář Pavely byla 100% správná. Pavela, i když mluví čínsky a žije v Číně, je pouze řadovým studentem bojových umění, jakých jsou po celém světě statisíce, s tím rozdílem, že on nemá vychování a respekt pro nikoho a zodpovědnost k nikomu. Raději chodí po parcích a paběrkuje, než aby prokázal úctu a respekt. O jeho znalostech čínských bojových umění se dá pochybovat. Neznalost rozdílu mezi Wu Shu (výplod kulturní revoluce – 1967) a tradičním čínským bojovým uměním je neomluvitelná. Tak jako jeho selektivní znalost čínské historie. Komunisté věděli, že mnohem účinnější než zakázat bojová umění, je nahradit je něčím, co vypadá jako bojové umění a je hezké napohled. Osvědčilo se to … Takové skutečnosti, jako že tradiční učitelé bojových umění (představovali minulost) byli vězněni, mučeni, věšeni a stříleni – to Pavelovi zázrakem uniká. Také mu uniká způsob tradičního (konfuciánského) myšlení, protože se nikdy v tradiční škole neučil a nepoznal celý systém tradičního učení. Jak tedy může pomlouvat a zesměšňovat něco, čemu vůbec nerozumí!!
Proto jsme byli šokováni a o to více nás mrzelo, že sifu Rzounek a Macek neshledali nic špatného na Pavelových urážkách a ještě veřejně napomínali Petra, čímž potvrdili, že Pavela má „pravdu“! Je to o to horší, že tato konfirmace přišla od dvou respektovaných představitelů tradičních čínských bojových umění!
Snad někdy pochopíte, že Pavela není v ČR přínosem kung-fu, ale jeho tragédií!!

S úctou,

ALKAS - sifu George Hušek ( to není nick, to je jméno! ) + všichni studenti …
jsem ata z ceske skoly maigei wong wing chun zak ivana rzounka, 1.co se tejka tajneho predavani v gong fu.tak si myslim ze mistr jiri husek ma pravdu.skutecne se nektere trenigove posupy neukazovali drive kazdemu.stim kamuflovanim mam osobni zkusenost ale tu dam k dobru u piva protoze na netu by to zase vyvolalo fatalni tragedii. 2.ale pravdu ma i pavela boxerske povstani ukazalo cinskem lidu ze gong fu je v porovnani se strelnejma zbranema k smichu.a tak skutecne v kazdem obchodaku koupite co drive bylo tajne,byl jsem tam vim ocem mluvim.i zde mam nekolik osobnich zkusenosti ale jak jsem rekl zdelim je napokecu u pivka ale ne zde na netu /chytne se toho nejakej blb a.../ 3.pavle dostale kde jsi byl kdyz hladik nevibiravim zpusobem urazel tveho sifu a magdu.kdyby si byl skutecny hrdina tak bys mu za to dal do drsky.moc mne mrzi ze nemuzu jet za panem huskem
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pon 02. srp, 2004 16:45

Jesuse, uz to nechte bejt... Vzdyt de o internet, nee? :lol: Kto este dnes berie internet vazne?
Osobne si myslim, ze George Husek a Pavela by si pri osobnom stretnuti v pohode rozumeli, ak by zasli do hlbky a netlachali iba na povrchu... George je starsi a rozvaznejsi, absolvoval tradicnu vychovu bojovych umeni, co sposobuje, ze ludom sa zda byt jeho styl bojoveho umenia akoby prilis uzavrety a konzervativny - Pavela je zase mladsi, verbalne stale este tak trochu vetroplach, a s modernejsou ci progresivnejsou (co sa tyka reality dneska) vychovou bojovych umeni, co sposobuje, ze ludom sa zda byt jeho styl bojoveho umenia akoby bez tradicnych korenov. Nazdavam sa, ze v oboch pripadoch tomu tak nie je. Oba pristupy maju svoje klady a zapory - a obaja maju svoju pravdu. Georgovo "life according to martial arts", aj Pavelovo "martial arts according to life". Ci uz vyslovime Georgovo "life is martial arts" alebo Pavelovo "martial arts is life", v konecnom dosledku, nazdavam sa, im ide o jedno a to iste.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 02. srp, 2004 19:38

Miro píše:Jesuse, uz to nechte bejt... Vzdyt de o internet, nee? :lol: Kto este dnes berie internet vazne?
Osobne si myslim, ze George Husek a Pavela by si pri osobnom stretnuti v pohode rozumeli, ak by zasli do hlbky a netlachali iba na povrchu... George je starsi a rozvaznejsi, absolvoval tradicnu vychovu bojovych umeni, co sposobuje, ze ludom sa zda byt jeho styl bojoveho umenia akoby prilis uzavrety a konzervativny - Pavela je zase mladsi, verbalne stale este tak trochu vetroplach, a s modernejsou ci progresivnejsou (co sa tyka reality dneska) vychovou bojovych umeni, co sposobuje, ze ludom sa zda byt jeho styl bojoveho umenia akoby bez tradicnych korenov. Nazdavam sa, ze v oboch pripadoch tomu tak nie je. Oba pristupy maju svoje klady a zapory - a obaja maju svoju pravdu. Georgovo "life according to martial arts", aj Pavelovo "martial arts according to life". Ci uz vyslovime Georgovo "life is martial arts" alebo Pavelovo "martial arts is life", v konecnom dosledku, nazdavam sa, im ide o jedno a to iste.

Miro
Miro máš sice pravdu, ale nejlepší sranda je, že já jsem ten nehjtradičnější kungfujista na světě, hjenže moje "tradičnost" se neprojevuje planejma kecama a čáry máry-mambo jumbo okolo ale HLAVNĚ tím, že cvičím TRADIĆNÍ kungfu s TRADIČNÍMI mistry. Jelikož ovšem nejem omezenec a mám oči a uši a spoustu kamarádů který cvičeji "moderní" formy a vědí "vo čem to je" se zavile zastávám "moderního" wušu(pro někoho paradoxně), pokud má hlavu a patu, (neboť co je moderní a co tradiční, wušu se pořád vyvíjí a ty rozdíly jsou mizivé, pro toho kdo ví PROČ to cvičí tak, jak to cvičí). Takže paradoxně, i když jsem NIKDY moderní formy necvičil, nemůžu říct, že by byly špatné, špatné je jenom a jenom sračkové wušu, když někdo DOBŘE umí "moderní" wušu, je to lepší než sračkově cvičit NĚCO a zaklínat se tradicí (jako třeba "taoistické tajči" a podobné hrůzy). Jsem PŘESVĚDČEN že kdybychom se se Sifu Huškem sešli a konzultovali rozdíly mezi "moderním" a tzv.tradičním" došli bychom k překvapivé shodě. Bohužel někdo, nevím jestli skuteční žáci, nebo nějaký provokatér odjinud tady jakýkoliv dialog bojkotuje. ©koda, nicméně nijak pro mě, jako obyvatele Pekingu mě události na českém dvorečku příliš nevzrušují. A pro pitomce, kteří napadají moje "tradiční" kořeny bych rád dodal, kdo si tady troufá říci, že Wang Jiwu,Zhang Baoyang, Li Ziming, Li Tianji, Chenfake a další moji velmistři (kungfu dědečkové, pro nedoftipné moji Si Gungové)byli nějací moderní "blbci", nepřipouštějící srovnání s českými Sifu? Proberte se lidi,ztratili jste rozum?! ! ! 8O
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 03. srp, 2004 6:00

V příspěvku sifu Huška byl naznačen rozdíl mezi výukou na semináři a výukou v TRADIČNÍ škole. Pavela vyňal z kontextu, překroutil a zesměšnil to, co sifu Hušek napsal. Tím znevážil jeho osobu, způsob výuky jeho učitele a tisíciletou tradici čínských bojových umění! Je to o to horší, že si vůbec neuvědomuje fakt, že sifu Hušek je stejná generace, jako Pavelovo učitelé!
Podle Konfuciánského učení (kterým jsou řízeny tradiční školy) nezanechat potomky je menší hřích, než zanechat špatný odkaz. (Bud učit někoho, kdo nemá dobrý morální charakter, nebo dělat úpravy ve stylu). Oba tyto hříchy nejsou nic proti tomu, pohanit či pošpinit jméno našich předchůdců.
Proto se Petr Dostál zachoval naprosto přesně tak, jak měl. Jeho odpověď na urážlivý komentář Pavely byla 100% správná. Pavela, i když mluví čínsky a žije v Číně, je pouze řadovým studentem bojových umění, jakých jsou po celém světě statisíce, s tím rozdílem, že on nemá vychování a respekt pro nikoho a zodpovědnost k nikomu. Raději chodí po parcích a paběrkuje, než aby prokázal úctu a respekt. O jeho znalostech čínských bojových umění se dá pochybovat. Neznalost rozdílu mezi Wu Shu (výplod kulturní revoluce – 1967) a tradičním čínským bojovým uměním je neomluvitelná. Tak jako jeho selektivní znalost čínské historie. Komunisté věděli, že mnohem účinnější než zakázat bojová umění, je nahradit je něčím, co vypadá jako bojové umění a je hezké napohled. Osvědčilo se to … Takové skutečnosti, jako že tradiční učitelé bojových umění (představovali minulost) byli vězněni, mučeni, věšeni a stříleni – to Pavelovi zázrakem uniká. Také mu uniká způsob tradičního (konfuciánského) myšlení, protože se nikdy v tradiční škole neučil a nepoznal celý systém tradičního učení. Jak tedy může pomlouvat a zesměšňovat něco, čemu vůbec nerozumí!!
Proto jsme byli šokováni a o to více nás mrzelo, že sifu Rzounek a Macek neshledali nic špatného na Pavelových urážkách a ještě veřejně napomínali Petra, čímž potvrdili, že Pavela má „pravdu“! Je to o to horší, že tato konfirmace přišla od dvou respektovaných představitelů tradičních čínských bojových umění!

S úctou,

Pane Hušek, s pravdou ven, psal jste to nebo ne???!!!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 03. srp, 2004 7:03

Anonymní píše:

S úctou,

jsem ata z ceske skoly maigei wong wing chun zak ivana rzounka, 1.co se tejka tajneho predavani v gong fu.tak si myslim ze mistr jiri husek ma pravdu.skutecne se nektere trenigove posupy neukazovali drive kazdemu.stim kamuflovanim mam osobni zkusenost ale tu dam k dobru u piva protoze na netu by to zase vyvolalo fatalni tragedii. 2.ale pravdu ma i pavela boxerske povstani ukazalo cinskem lidu ze gong fu je v porovnani se strelnejma zbranema k smichu.a tak skutecne v kazdem obchodaku koupite co drive bylo tajne,byl jsem tam vim ocem mluvim.i zde mam nekolik osobnich zkusenosti ale jak jsem rekl zdelim je napokecu u pivka ale ne zde na netu /chytne se toho nejakej blb a.../ 3.pavle dostale kde jsi byl kdyz hladik nevibiravim zpusobem urazel tveho sifu a magdu.kdyby si byl skutecny hrdina tak bys mu za to dal do drsky.moc mne mrzi ze nemuzu jet za panem huskem

SIFU Hladík je můj učitel a řikal mi,že žádného pana huska nikdy neurážel.
Taky řikal,že žádnej ata ani rzounek mu do držky nikdy nedali.Tak nevim přoč se tady nějakej ata vytahuje a hrdině na mého SIFU posílá někoho,když na něj sám nestačí.Za další nevim proč se nějakej ata sere do diskuse o hung garu,když cvičí vinčun.
J.K.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » úte 03. srp, 2004 9:16

J.K.: Uprimnou soustrast.
Jestli to, ze tvuj SIFON nedostal do huby nebude tim, ze na kazdeho vyzivatele zavolal policii :)
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 03. srp, 2004 9:25

Anonymní píše:
SIFU Hladík je můj učitel a řikal mi,že žádného pana huska nikdy neurážel.
Taky řikal,že žádnej ata ani rzounek mu do držky nikdy nedali.Tak nevim přoč se tady nějakej ata vytahuje a hrdině na mého SIFU posílá někoho,když na něj sám nestačí.Za další nevim proč se nějakej ata sere do diskuse o hung garu,když cvičí vinčun.
J.K.

A proc se do toho "seres" ty, kdyz cvicis u HLADIKA?(tzn. ze nemas s Hung Gar taky NIC spolecnyho ?!) Jo a kde si ty trubko vycet ze ten Ata a Rzounek Hladikovi rozbili hubu ? Vis, ale co neni, muze byt :wink: . Ono to je strasne rychly, kde je poptavka je i nabidka !
ďuďu
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 03. srp, 2004 9:54

Dong_wu píše:J.K.: Uprimnou soustrast.
Jestli to, ze tvuj SIFON nedostal do huby nebude tim, ze na kazdeho vyzivatele zavolal policii :)

Jestli to nebude tim,že tam vyzyvatelé choděj v přesile
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...