Miro píše:Jesuse, uz to nechte bejt... Vzdyt de o internet, nee?

Kto este dnes berie internet vazne?
Osobne si myslim, ze George Husek a Pavela by si pri osobnom stretnuti v pohode rozumeli, ak by zasli do hlbky a netlachali iba na povrchu... George je starsi a rozvaznejsi, absolvoval tradicnu vychovu bojovych umeni, co sposobuje, ze ludom sa zda byt jeho styl bojoveho umenia akoby prilis uzavrety a konzervativny - Pavela je zase mladsi, verbalne stale este tak trochu vetroplach, a s modernejsou ci progresivnejsou (co sa tyka reality dneska) vychovou bojovych umeni, co sposobuje, ze ludom sa zda byt jeho styl bojoveho umenia akoby bez tradicnych korenov. Nazdavam sa, ze v oboch pripadoch tomu tak nie je. Oba pristupy maju svoje klady a zapory - a obaja maju svoju pravdu. Georgovo "life according to martial arts", aj Pavelovo "martial arts according to life". Ci uz vyslovime Georgovo "life is martial arts" alebo Pavelovo "martial arts is life", v konecnom dosledku, nazdavam sa, im ide o jedno a to iste.
Miro
Miro máš sice pravdu, ale nejlepší sranda je, že já jsem ten nehjtradičnější kungfujista na světě, hjenže moje "tradičnost" se neprojevuje planejma kecama a čáry máry-mambo jumbo okolo ale HLAVNĚ tím, že cvičím TRADIĆNÍ kungfu s TRADIČNÍMI mistry. Jelikož ovšem nejem omezenec a mám oči a uši a spoustu kamarádů který cvičeji "moderní" formy a vědí "vo čem to je" se zavile zastávám "moderního" wušu(pro někoho paradoxně), pokud má hlavu a patu, (neboť co je moderní a co tradiční, wušu se pořád vyvíjí a ty rozdíly jsou mizivé, pro toho kdo ví PROČ to cvičí tak, jak to cvičí). Takže paradoxně, i když jsem NIKDY moderní formy necvičil, nemůžu říct, že by byly špatné, špatné je jenom a jenom sračkové wušu, když někdo DOBŘE umí "moderní" wušu, je to lepší než sračkově cvičit NĚCO a zaklínat se tradicí (jako třeba "taoistické tajči" a podobné hrůzy). Jsem PŘESVĚDČEN že kdybychom se se Sifu Huškem sešli a konzultovali rozdíly mezi "moderním" a tzv.tradičním" došli bychom k překvapivé shodě. Bohužel někdo, nevím jestli skuteční žáci, nebo nějaký provokatér odjinud tady jakýkoliv dialog bojkotuje. ©koda, nicméně nijak pro mě, jako obyvatele Pekingu mě události na českém dvorečku příliš nevzrušují. A pro pitomce, kteří napadají moje "tradiční" kořeny bych rád dodal, kdo si tady troufá říci, že Wang Jiwu,Zhang Baoyang, Li Ziming, Li Tianji, Chenfake a další moji velmistři (kungfu dědečkové, pro nedoftipné moji Si Gungové)byli nějací moderní "blbci", nepřipouštějící srovnání s českými Sifu? Proberte se lidi,ztratili jste rozum?! ! !