Moderátor: pm
Trian píše:4RBR:
Ja niesom práve mušia váha, ale tiež pri free fighte "poskakujem". Prebral som to zo savate, kde tréneri neustále kladú vysoké nároky na pohyb... Pokiaľ v rovnakej miere používaš nohy aj ruky, je viac-menej nevyhnutné na udržanie vzdialenosti neustále "poskakovať" (pojmom poskakovanie mám na mysli samozrejme klasický pohyb zo sandy, boxu a pod...). Samozrejme, že pri jude, bjj a pod asi poskakovať nikto nebude
RBR píše:Trian píše:4RBR:
Ja niesom práve mušia váha, ale tiež pri free fighte "poskakujem". Prebral som to zo savate, kde tréneri neustále kladú vysoké nároky na pohyb... Pokiaľ v rovnakej miere používaš nohy aj ruky, je viac-menej nevyhnutné na udržanie vzdialenosti neustále "poskakovať" (pojmom poskakovanie mám na mysli samozrejme klasický pohyb zo sandy, boxu a pod...). Samozrejme, že pri jude, bjj a pod asi poskakovať nikto nebude
Nevím jak vypadá to poskakování v savate. Mám je dotaz, zda-li se v savate podmetá?
RBR
Trian píše:4player+luen:
![]()
![]()
Teda naozaj pecka, tá hádka o jednej bojovej scéne z filmu, úplne zbytočná... V jednom sa musím playera trochu zastať - luen, neskutočne zovšeobecňuješ a čo si napísal, by som napísal aj ja s tým, že o B.L. neviem skoro nič. Keby si hodil nejaké fakty, bolo by to zaujímavejšie (alebo napísal zo svojho pohľadu celý článok o JKD, ak sa tomu venuješ). Myslím, že mnohých by to zaujalo a niektorý by prestali špekulovať.
Nie každý má chuť čítať milión zdrojov... také zovšeobecnenie na základe poznatkov z fachu by padlo...
NAIA píše:
A obecně k BL. Ono je důležité si uvědomit, že Dan Inosanto má oproti BL tu výhodu, že zatím neumřel a mohl se dál vzdělávat. Nedá se srovnávat dnešní DI a BL který je dávno mrtvý. Já sám nevím jak na tom byl Dan když cvičil s Brucem.
ukropcany píše:Chlapci, to, že nerozoznáte dobré od zlého vy, ešte neznamená, že to nerozoznajú iní... HOCIKTORÝ chlapec, ktorý 2 roky x-boxuje sa hýbe lepšie... nevidíte to? Tak choďte k očnému!Keby hento predvádzal hocikto z nás, tak je to sračka a keď to predvádza on, tak už to nie je sračka? Aj ja som žral Seagala, aj VanDamma... dokiaľ som nezačal skúšať niektoré techniky a zrazu mi to furt nejako nešlo...
až neskôr som zistil, že bez "spoluskokana" to nepôjde...
![]()
![]()
A nebola chyba v tom "...že som to nevedel"... ono to proste nefunguje...
Ide totiž o to, že sa nebavíme na tému "je vyšportovaný", ale na tému "bol to najlepší (alebo aspoň super) fighter"
Jox to trafil presne! Keby ste zobrali Voláka (nič proti nemu), tak jak sa ten len hýbe? Ale je to boj? Kto bojuje, zistí za 5 sekúnd, že nie je...
NAIA píše:RBR: Nevím proč pořád řešíš ten přísun. Samozřejmě že od klávesnice tě napadne 10 důvodů proč ho nedělat. V dobách kdy jsem hodně kopal a závodil jsem ho dělal běžně a s úspěchem.
Nevím jestli si na to vzpomínáš ale tímto přísunem jsem ti prošel při sparringu k nosu(kdysi v Olomouci na Dukle). A podmet jsi mi nestačil provést - takže záleží na situaci - nemá cenu to řešit.
ukropcany píše:4panda - neprovokuj, áno?![]()
Panda píše:Fakt je že jsem spíš chtěl ukázat pár lidem Lyoto Machidu...a žádná reakce, asi na něj založím vlastní thread
TongPo píše:Osobně se domnívám, že BL s jeho hmotností ani nemohl být nějakou KO mašinou, fyzické zákony platí pro každýho.
player píše:RBR:
Nemas BL nakoukaneho, ale vis, ze se provedeni kopu lisi, hmmm.
Uz si tu zacinam pripadat jak v Kocourkove, nikoho BL vlastne nezajima, nemaj ho nakoukaneho, nascteneho, ale presne vedi co cvicil, co dovedl nebo nedovedl, jake je presne vyzneni pojmu JKD...opravdu zajimave.
RBR píše:Tato debata se posunula úplně jinam než původně byla. JKD je mě ukradené. BL považuji za prvního herce, který postavil svou úspěšnou kariéru na BU. Jestli své moudra vykrádal je mě také jedno, pokud mají obecnou platnost, tak není pro mě důležité, kterého jsou zdroje.
Jinak končím v tého naprosto neplodné debatě o ničem.
RBR
wushupetr píše:TongPo píše:Osobně se domnívám, že BL s jeho hmotností ani nemohl být nějakou KO mašinou, fyzické zákony platí pro každýho.
Tamto ostatní nevím , ale s tou hmotností...
Každej, kdo trénoval v Číně v parku byl světkem letajících dvoumetrových bělochů a malých o třicet kilo a pevně stojících číňánů.
luen píše:wushupetr píše:TongPo píše:Osobně se domnívám, že BL s jeho hmotností ani nemohl být nějakou KO mašinou, fyzické zákony platí pro každýho.
Tamto ostatní nevím , ale s tou hmotností...
Každej, kdo trénoval v Číně v parku byl světkem letajících dvoumetrových bělochů a malých o třicet kilo a pevně stojících číňánů.
A jak myslis, ze bys lital s thai boxerem nebo boxerem??? a je jedno jestli v parku nebo v ringu
wushupetr píše:Jinak ten úder, myslím, že na pevně stojícího třeba Lukáše Konečného by ten úder neměl vliv, ale ne každej je Lukáš Konečný. Ne každej kdo přepadá na ulici je stokilovej nařachanec.
k BL:
Podle mě nemá cenu řešit jestli byl člověk, kterej dělal do Wushu a zároveň byl herec dobrej nebo ne. Vemte si Jet Liho. Taky jaká je to hvězda, ale když se kouknete na ty jeho sestavy, tak v tý éře bylo plno lídí, co byly lepší jak on, třeba Hu Jian Qiang. To samý hvězda z pekingskýho Wushu Teamu Zhao Qing Jian,, kterej taky vyhrává jen kvůli jménu páč byl za mlada dobrej, ale je tam plno lidí lepších jak on.
Plno lidí má jméno a nezaslouží si to a plno lidí jméno nemá a měli by mít.
BL jméno má, měl a bude, páč toho udělal dost, víc než kdokoliv tady. Posuzovat někoho z videa ale přitom tvrdit, že od x let mrtvýho nic nepochytš je divný.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků