JKD

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod player » pát 25. črc, 2008 22:08

Trian : ano, v tramvaji, v metru nebo v davu, kde je hlava na hlave skutecne sotva zvednu nohu;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » sob 26. črc, 2008 11:05

Trian píše:4RBR:
Ja niesom práve mušia váha, ale tiež pri free fighte "poskakujem". Prebral som to zo savate, kde tréneri neustále kladú vysoké nároky na pohyb... Pokiaľ v rovnakej miere používaš nohy aj ruky, je viac-menej nevyhnutné na udržanie vzdialenosti neustále "poskakovať" (pojmom poskakovanie mám na mysli samozrejme klasický pohyb zo sandy, boxu a pod...). Samozrejme, že pri jude, bjj a pod asi poskakovať nikto nebude :lol:

Nevím jak vypadá to poskakování v savate. Mám je dotaz, zda-li se v savate podmetá?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » sob 26. črc, 2008 11:07

RBR píše:
Trian píše:4RBR:
Ja niesom práve mušia váha, ale tiež pri free fighte "poskakujem". Prebral som to zo savate, kde tréneri neustále kladú vysoké nároky na pohyb... Pokiaľ v rovnakej miere používaš nohy aj ruky, je viac-menej nevyhnutné na udržanie vzdialenosti neustále "poskakovať" (pojmom poskakovanie mám na mysli samozrejme klasický pohyb zo sandy, boxu a pod...). Samozrejme, že pri jude, bjj a pod asi poskakovať nikto nebude :lol:

Nevím jak vypadá to poskakování v savate. Mám je dotaz, zda-li se v savate podmetá?

RBR

vypadá zajímavě, hlavně ten rytmus :-)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 26. črc, 2008 17:36

Trian píše:4player+luen:
:lol: :lol: :lol: Teda naozaj pecka, tá hádka o jednej bojovej scéne z filmu, úplne zbytočná... V jednom sa musím playera trochu zastať - luen, neskutočne zovšeobecňuješ a čo si napísal, by som napísal aj ja s tým, že o B.L. neviem skoro nič. Keby si hodil nejaké fakty, bolo by to zaujímavejšie (alebo napísal zo svojho pohľadu celý článok o JKD, ak sa tomu venuješ). Myslím, že mnohých by to zaujalo a niektorý by prestali špekulovať.
Nie každý má chuť čítať milión zdrojov... také zovšeobecnenie na základe poznatkov z fachu by padlo...

Asi mas pravdu, chtelo by to nejaka fakta, jenze stanou se zase predmetem diskuze, protoze kdyz uvedu neco jinak resp. odlisne veci od obecne prezentovanych nazoru, tak se to stejne tak stane predmetem diskuze. Lidi, kteri ho znali z kung fu rodin, kteri s nim meli neco osobne do cineni, tak se to stejne schodi s tim, ze na wikipedii je neco jineho ... viz. ten jeho slavnej souboj o kterem jsem tady psal :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » sob 26. črc, 2008 18:31

RBR: Nevím proč pořád řešíš ten přísun. Samozřejmě že od klávesnice tě napadne 10 důvodů proč ho nedělat. V dobách kdy jsem hodně kopal a závodil jsem ho dělal běžně a s úspěchem.
Nevím jestli si na to vzpomínáš ale tímto přísunem jsem ti prošel při sparringu k nosu :D (kdysi v Olomouci na Dukle). A podmet jsi mi nestačil provést - takže záleží na situaci - nemá cenu to řešit.

A obecně k BL. Ono je důležité si uvědomit, že Dan Inosanto má oproti BL tu výhodu, že zatím neumřel a mohl se dál vzdělávat. Nedá se srovnávat dnešní DI a BL který je dávno mrtvý. Já sám nevím jak na tom byl Dan když cvičil s Brucem.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » sob 26. črc, 2008 18:52

NAIA píše:
A obecně k BL. Ono je důležité si uvědomit, že Dan Inosanto má oproti BL tu výhodu, že zatím neumřel a mohl se dál vzdělávat. Nedá se srovnávat dnešní DI a BL který je dávno mrtvý. Já sám nevím jak na tom byl Dan když cvičil s Brucem.

Jo tak to je hodně trefná věta
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » sob 26. črc, 2008 23:08

ukropcany píše:Chlapci, to, že nerozoznáte dobré od zlého vy, ešte neznamená, že to nerozoznajú iní... HOCIKTORÝ chlapec, ktorý 2 roky x-boxuje sa hýbe lepšie... nevidíte to? Tak choďte k očnému! :evil: Keby hento predvádzal hocikto z nás, tak je to sračka a keď to predvádza on, tak už to nie je sračka? Aj ja som žral Seagala, aj VanDamma... dokiaľ som nezačal skúšať niektoré techniky a zrazu mi to furt nejako nešlo... :lol: až neskôr som zistil, že bez "spoluskokana" to nepôjde... :cry: :x :twisted: A nebola chyba v tom "...že som to nevedel"... ono to proste nefunguje... 8) Ide totiž o to, že sa nebavíme na tému "je vyšportovaný", ale na tému "bol to najlepší (alebo aspoň super) fighter" :idea: Jox to trafil presne! Keby ste zobrali Voláka (nič proti nemu), tak jak sa ten len hýbe? Ale je to boj? Kto bojuje, zistí za 5 sekúnd, že nie je...

Semsi vzpomnel, cituju ted jen tak volne takze nic proti nikomu, že tenhle pán podle boxerských standardů boxuje uplně strašně...a přitom je to dle mého názoru!! jeden z největších killerů light heavy v současnoti a myslím že titul bude časem jeho...zkrátka ne vždycky můžeme posuzovat něčí styl podle našich omezených měřítek http://www.dailymotion.com/relevance/se ... hida_sport
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » ned 27. črc, 2008 0:19

Safra, tady se ale rozjela vražedná diskuze... :twisted:

Za mého mládí pro mě byl Bruce Lee velmi zajímavou postavou z oblasti BU. Vždy jsem byl zarytej realista, takže jsem jeho filmy bral s rezervou, ale ostatní (tehdy) dostupné informace mě tehdy opravdu zaujaly. Například ona proklamovaná filozofie JKD mi rozhodně nebyla cizí - zatímco některé školy BU striktně učily styl boje bez ohledu na rozlišné dispozice cvičenců, JKD hlásalo opak, což mi tehdy připadalo docela revoluční. Prostě podle informací, které jsem tehdy měl k dispozici, jsem tak nějak věřil, že BL byl opravdu výbornej bojovník. Ale jak jsem dospíval a rostla má praxe v oblasti BU / BS, oči se otevírali a přišly pochybnosti, jestli to všechno není jen taková bublina... Například právě ono přizpůsobení stylu boje dispozicím jednotlivce vlastně není vůbec nic převratnýho, protože jak jsem na vlastní kůži poznal - minimálně v BS se používá naprosto automaticky a nedělaj z toho nic zázračnýho... Tehdy jsme s kámošema dokonce měli i nějakou knížku o JKD a zkoušeli jsme nějaký techniky, mimo jiné včetně onoho slavného "inchpunche". Nedělalo nám problém techniku tohoto "úderu" zvládnout, snožmo stojícího člověka jsem dokázal odhodit jako nic (úplnej Bruce :twisted: ), ale rychle jsme při sparringu přišli na to, že v boji s hýbajícím se a ve střehu stojícím soupeřem je to nepoužitelný. A přišly otázky, k čemu je tenhle úder, kterýmu se v "propagandě" okolo BL dávala taková důležitost, vlastně dobrej? K pouťovýmu vystoupení? Takže jsme o BL a jeho JKD ztratili zájem, protože učit se něco z knížky je hovadina a nikdo opravdu fundovaný u nás JKD netrénoval. A jak to vidím dnes? BL rozhodně byl výborně pohybově nadanej, zvládal rozličné techniky z BU a uměl to vše jako herec prodat. Jistě, podle sehraných scének ve filmu opravdu nelze posoudit to, jaký je kdo bojovník. Ale ruku na srdce - ony od BL údajně poražené protivníky vlastně nikdo nezná a nikdo ani ten boj neviděl... Osobně se domnívám, že BL s jeho hmotností ani nemohl být nějakou KO mašinou, fyzické zákony platí pro každýho. Ovšem ten sem vloženej klip, kde BL mlátí do pytle - to mě opravdu dorazilo. Nalejme si čistého vína přátelé - člověk, kterej je opravdovej bouchač, nebude pleskat do pytle jako naprostá pí*a, on totiž opravdovej bouchač jinak než pořádně bouchat ani nedokáže. :?
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 27. črc, 2008 9:31

NAIA píše:RBR: Nevím proč pořád řešíš ten přísun. Samozřejmě že od klávesnice tě napadne 10 důvodů proč ho nedělat. V dobách kdy jsem hodně kopal a závodil jsem ho dělal běžně a s úspěchem.
Nevím jestli si na to vzpomínáš ale tímto přísunem jsem ti prošel při sparringu k nosu :D (kdysi v Olomouci na Dukle). A podmet jsi mi nestačil provést - takže záleží na situaci - nemá cenu to řešit.

Jeden mráček déšť nedělá :D . Hned jak jsem viděl, že si se do té debaty vložil, tak mě bylo jasné , že tam na mě něco z té sranda pinkačky vytáhneš. :D Ano jediným kopem si ke mě dostal, ale nemám už moc ponětí jakým, ale dost pochybuji, že to bylo yoko-geri, nebylo to náhodou nějaké mawašo?
Ovšem to neznamená, že když jsem já tam něco prochrápal, že jsi to udělal technicky správně a někdo zdatnější by to nepotrestal. :wink:
Proč jsi přestal hodně kopat?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » ned 27. črc, 2008 9:54

ukropcany píše:4panda - neprovokuj, áno? :twisted: :wink:

Teď když trénuju pod Lukášem si můžu nějakou tu provokavi dovolit néééé :lol: :P :wink:
Fakt je že jsem spíš chtěl ukázat pár lidem Lyoto Machidu...a žádná reakce, asi na něj založím vlastní thread :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 27. črc, 2008 10:06

Panda píše:Fakt je že jsem spíš chtěl ukázat pár lidem Lyoto Machidu...a žádná reakce, asi na něj založím vlastní thread :)

Ja na to koukal :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 27. črc, 2008 10:56

©mankote, co se řeší kopy s přískokem? Tohle jsme v TKD dělali běžně :roll:
Ono když se člověk trochu hýbe, tak proč to tam nepinknout 8)
Ale už to bude dobrých 14 let, tak třeba to teď dělají jinak :D
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » ned 27. črc, 2008 11:02

TongPo píše:Osobně se domnívám, že BL s jeho hmotností ani nemohl být nějakou KO mašinou, fyzické zákony platí pro každýho.

Tamto ostatní nevím , ale s tou hmotností...
Každej, kdo trénoval v Číně v parku byl světkem letajících dvoumetrových bělochů a malých o třicet kilo a pevně stojících číňánů.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » ned 27. črc, 2008 11:12

Wushupetr - ale pendrek,akorat tak svedkem letajicich blbecku ,barvu nerozlisujic.
Nebo je druha varianta,ze ten shodou okolnosti o 30 kilo tezsi clovek chtel od toho lehciho treninkovou informaci,takze musel trpelive se sebou nechat zametat VE CVIKU a cekat ....
Jinak by to dopadlo tak,jak naznacuje TongPo a parky by byly plny rozmazlejch zlutejch mrtvolek.....
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 27. črc, 2008 11:14

player píše:RBR:
Nemas BL nakoukaneho, ale vis, ze se provedeni kopu lisi, hmmm.
Uz si tu zacinam pripadat jak v Kocourkove, nikoho BL vlastne nezajima, nemaj ho nakoukaneho, nascteneho, ale presne vedi co cvicil, co dovedl nebo nedovedl, jake je presne vyzneni pojmu JKD...opravdu zajimave.

Nemám jej tak podrobně nastudovaného jako ty. Protože jsem teď v rámci této neplodné diskuze několikrát koukal BL yoko.geri tak jsem si všiml té odlišnosti u kopů toho borce si sem hodil.
Tato debata se posunula úplně jinam než původně byla. JKD je mě ukradené. BL považuji za prvního herce, který postavil svou úspěšnou kariéru na BU. Jestli své moudra vykrádal je mě také jedno, pokud mají obecnou platnost, tak není pro mě důležité, kterého jsou zdroje.
Jinak končím v tého naprosto neplodné debatě o ničem.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 27. črc, 2008 11:37

RBR píše:Tato debata se posunula úplně jinam než původně byla. JKD je mě ukradené. BL považuji za prvního herce, který postavil svou úspěšnou kariéru na BU. Jestli své moudra vykrádal je mě také jedno, pokud mají obecnou platnost, tak není pro mě důležité, kterého jsou zdroje.
Jinak končím v tého naprosto neplodné debatě o ničem.

RBR

:wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » ned 27. črc, 2008 11:41

Jinak ten úder, myslím, že na pevně stojícího třeba Lukáše Konečného by ten úder neměl vliv, ale ne každej je Lukáš Konečný. Ne každej kdo přepadá na ulici je stokilovej nařachanec.

k BL:
Podle mě nemá cenu řešit jestli byl člověk, kterej dělal do Wushu a zároveň byl herec dobrej nebo ne. Vemte si Jet Liho. Taky jaká je to hvězda, ale když se kouknete na ty jeho sestavy, tak v tý éře bylo plno lídí, co byly lepší jak on, třeba Hu Jian Qiang. To samý hvězda z pekingskýho Wushu Teamu Zhao Qing Jian,, kterej taky vyhrává jen kvůli jménu páč byl za mlada dobrej, ale je tam plno lidí lepších jak on.
Plno lidí má jméno a nezaslouží si to a plno lidí jméno nemá a měli by mít.
BL jméno má, měl a bude, páč toho udělal dost, víc než kdokoliv tady. Posuzovat někoho z videa ale přitom tvrdit, že od x let mrtvýho nic nepochytš je divný.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 27. črc, 2008 11:41

wushupetr píše:
TongPo píše:Osobně se domnívám, že BL s jeho hmotností ani nemohl být nějakou KO mašinou, fyzické zákony platí pro každýho.

Každej, kdo trénoval v Číně v parku byl světkem letajících dvoumetrových bělochů a malých o třicet kilo a pevně stojících číňánů.

A jak myslis, ze bys lital s thai boxerem nebo boxerem??? a je jedno jestli v parku nebo v ringu :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » ned 27. črc, 2008 11:49

luen píše:
wushupetr píše:

A jak myslis, ze bys lital s thai boxerem nebo boxerem??? a je jedno jestli v parku nebo v ringu :wink:

To nevím proto jsem psal jen o tý váze ne o žádnejch boxerech
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 27. črc, 2008 15:06

wushupetr píše:Jinak ten úder, myslím, že na pevně stojícího třeba Lukáše Konečného by ten úder neměl vliv, ale ne každej je Lukáš Konečný. Ne každej kdo přepadá na ulici je stokilovej nařachanec.

k BL:
Podle mě nemá cenu řešit jestli byl člověk, kterej dělal do Wushu a zároveň byl herec dobrej nebo ne. Vemte si Jet Liho. Taky jaká je to hvězda, ale když se kouknete na ty jeho sestavy, tak v tý éře bylo plno lídí, co byly lepší jak on, třeba Hu Jian Qiang. To samý hvězda z pekingskýho Wushu Teamu Zhao Qing Jian,, kterej taky vyhrává jen kvůli jménu páč byl za mlada dobrej, ale je tam plno lidí lepších jak on.
Plno lidí má jméno a nezaslouží si to a plno lidí jméno nemá a měli by mít.
BL jméno má, měl a bude, páč toho udělal dost, víc než kdokoliv tady. Posuzovat někoho z videa ale přitom tvrdit, že od x let mrtvýho nic nepochytš je divný.

Ty trumbero napsal jsem, ze te nikdo mrtvej nic nenauci ... jestli se pletu, tak jdi za B.L. a nech ho at ti neco ukaze, opravi ...
Kdyz nechapes co tady pisu ja, tak urcite vyborne rozumis B.L., ze?

Totiz to nejstupidnejsi co clovek muze udelat je, ucit se styl, ktery autor dik smrti nestihl dodelat resp. v kazde fazi sveho zivota ho ucil jinak a jinak chapal ... takze kdo si chce zadelat na problem at se uci nedodelane veci od mrtveho autora ... kazdy muze delat cokoli a dela to dobre, ze?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...