Wing Chun Kuen Phai

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod luen » úte 26. kvě, 2009 13:49

ukropcany píše:
BizonCZ píše:Jak tedy pozná člověk, který toho moc nenacvičil a nemám představu o tom, co je komedie a co boj, že ten, kdo ho chce vyučovat je "učitel"? A ne jen nějaký Vámi uvedený "začátečník".
Ja myslím, že taký človek to nevie rozoznať...

Omlouvám se toto jsem přehlédl. Jak už napsal Ukrop, je to problém. Dát jednoduchej návod na to, jak má slepec rozeznat barvy, je opravdu těžké ...

Nicméně ... vycházíme-li z předpokladu, že někdo cvičí necelý rok, tak to nebude nic moc, resp. spíše nic!!! Ale nebudeme z toho dělat vědu, kdo zná naší scénu kolem TBU, je si vědom toho, že tohle a mnohé další věci jsou běžnou praxí ... také proto vypadá tato scéna, jak vypadá, že? (neprofesionalita, žádné managerské schopnosti, žádné "pedagogické" schopnosti, žádné praktické profesní schopnosti, žádná zodpovědnost, žádná koncepce, žádná metodika ... jen nadšení které, jak už napsali jiní, nestačí!!!). Ale není se čemu divit, protože od diletantů nemůžeme nic víc očekávat :evil:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DaveStone » úte 26. kvě, 2009 13:57

jox píše:
DaveStone píše:A co má tedy dělat? Jak to má zjistit aby neztratil plno času cvičením nesmyslů?

Ochrana proti sektám: Neztrácet přátele mimo ten okruh, nepohrdat jimi, sdílet zkušenosti, všímat si tak, jestli neztrácím zdravý rozum...
Myslím, že i to by mohlo tady zabírat proti nejhorším případům.

Tak sekty jsou kapitola sama pro sebe. Myslím, že jsem nikdy nenarazil na sektu, která by se skrývala za BU. Ale ono je to těžké pro začátečníka, který se chce věnovat BU, poznat co je dobrá cesta. Když jsem třeba dělal wing chun, cvičili jsme hodně takovým tím tradičním stylem - jak trenér zdůrazňoval. Prostě tradiční metody jako v Hong-Kongu. Pozorovatel by mohl říct: "To je nějaké divné, furt stojí s nohama do X, máchají rukama, ani do toho nezapojují boky jako v x-boxu, aby dali úderům větší razanci. Nebo to točení na místě s úderama, to je taky divné, to nemůže fungovat. No nic... Přihlásím se asi na thaibox."

Jde tam a to je panečku jiné kafe, rukavice, lapy, řežba, potí se jak futra od chléva... O tom tady výše něco psal Pavela, ty streetrealcombatkravmagavaletudóóó.... systémy.

Nebo třeba lidé co stabilně vystupují na Budoshow, dělají BU přes 20 let, mají tituly, certifikáty atd. Laik by si myslel, že taková škola bude ta nejlepší volba. A já nedávno potkal kámoše, který řekl: "Toho člověka (co stabilně vystupuje na budoshow) nemusím, to je sráč, toho bych vyřídil jednou rukou." Což je docela možné, bo kámoš taky dělá BU a BS několik desítek let.

Fakt těžké pro laika se v tom orientovat. Je to jak s autama, podívejte se kolik u nás jezdí Fabií HTP...a jejich majitelé jsou spokojeni. Já bych takové auto nechtěl ani za půlku ceny. A ti co mají haťapáky by třeba zase nechtěli kvalitní ojeté japonské auto.
DaveStone
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Oja » úte 26. kvě, 2009 14:21

jox píše:
DaveStone píše:A co má tedy dělat? Jak to má zjistit aby neztratil plno času cvičením nesmyslů?

Ochrana proti sektám: Neztrácet přátele mimo ten okruh, nepohrdat jimi, sdílet zkušenosti, všímat si tak, jestli neztrácím zdravý rozum...
Myslím, že i to by mohlo tady zabírat proti nejhorším případům.

Doplnil bych jeste - tvorit si nazor na zaklade vlastnich zkusenosti, ne na zaklade tvrzeni pana X (at uz je kymkoliv)...me z omylu vyvedly navstevy vice klubu BU / BS.
Oja
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Oja » úte 26. kvě, 2009 14:21

// double post
Oja
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » úte 26. kvě, 2009 14:29

DaveStone píše:... Když jsem třeba dělal wing chun, cvičili jsme hodně takovým tím tradičním stylem - jak trenér zdůrazňoval. Prostě tradiční metody jako v Hong-Kongu. Pozorovatel by mohl říct: "To je nějaké divné, furt stojí s nohama do X, máchají rukama, ani do toho nezapojují boky jako v x-boxu, aby dali úderům větší razanci. Nebo to točení na místě s úderama, to je taky divné, to nemůže fungovat. No nic...

Ahoj, aniž bych se chtěl dohadovat, to nebylo tradicí, ale neumětelstvím, které někdo vyčůraně sváděl na tradici :wink: Na místě, bez pohybu - čti práce nohou, boků atd = SHIT :!: :wink: Dobře jsi udělal, že jsi odešel ...

Přeci tradicí žádného BU není být za debila, kdykoli si někdo vzpomene, že mi dá facku :roll: :idea: Ale tradičně, jsou blázni v blázincích a různých sektičkách - s názvem TBU :evil:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod littleass » stř 27. kvě, 2009 12:22

:D 8O No jéje tak už sem to našel,více je v odkazu "Zpráva vyšetřovací komise"

http://www.volny.cz/ayukusala-varovani/
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » pát 29. kvě, 2009 8:04

Tak jsem si přečetl Vaše odpovědi a vzhledem k tomu, jak tu na foru všichni všechno víte a Vaše "kung fu" je to nejlepší. Víte, který styl, instruktor, mistr, atd. je špatný, aniž byste u něj nebo daný styl cvičili, tak jste mi tedy moc nepomohli. :( Čekal jsem, že se konečně dovím, jak poznat dobrého mistra, instruktora, učitele, když Vy jste tak dobří mistři, instruktoři, učitelé.

Ale pořád nevím, kdo Vám dal to privilegium učit, když jste si otvírali svoje školy, když se tady do Dymitriho tak pěkně navážíte, že je začátečník, že nemůže umět naučit, atd.? Zajímalo by mě, zda Vás taky někdo takhle prudil, když jste otvírali svoje školy?

Řekl bych, že nikdo. Tak bych Vás požádal, abyste dali Dymitrimu stejnou šanci jako jste měli Vy a bez blbejch keců. I když s Vámi ve většině věcí souhlasím, týkajících se TBU vs BS, reálný boj vs TBU, BS a jiných věcí, tak mě ale strašně sere ta Vaše nadřazenost s kterou tady většina dlouhodobě diskutujících vystupuje. Je fakt, že je to můj problém a Vás to nezajímá, ale chtěl jsem Vám to sdělit, protože je toto přeci veřejné fórum, že. Tak že asi tak.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » pát 29. kvě, 2009 9:10

BizonCZ:

Otevru si autoskolu...

Sam mam sice jenom papiry na osobak a ridim auto teprve rok a pul, ale uz "neco" umim, tak muzu ucit a navic muj ucitel autoskoly zna uplne vsechny dopravni predpisy a ma sesty dan v rizeni... malou motorku, velkou motorku, traktor, nakladak, autobus... cokoliv naucim.

Chces se u me Bizone ucit ridit? Bude to prima, muj ucitel autoskoly ovlada kompletni tradicni metodiku, ja sice ovladam houby, ale "neco" vim, tak to muzu predat dal a nebude to drahe :wink: .

Neprijde ti to Bizone tak trochu divne?

A vy ostatni provozovatele autoskol dejte mi "stejnou šanci jako jste měli Vy a bez blbejch keců"!

Muzu vymyslet i jiny priklad, jestli te to jeste netrklo.

Vzdyt klidne muzes k Dimitriovi chodit na treninky (bez blbejch kecu). A ke me muzes chodit na kurz svareni (uz jsem to totiz parkrat zkousel, takze "neco" umim) :wink: .
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » pát 29. kvě, 2009 10:29

Hmm... Teď jsi mě teda setřel.

Ale pořád, jsem tu teda nikde neviděl napsáno, co opravňuje někoho učit, když všechny certifikáty a zkoušky jsou k ničemu a nic neukazují o tom, co daný člověk umí?

Tak mi na tohle odpověz.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pát 29. kvě, 2009 11:26

Na to je relativne jednoducha odpoved. V cinskych styloch (neviem, ako to je u necinskych) ma oficialne pravo ucit nejaky konkretny styl iba ten, komu jeho ucitel povolil vyucovat - v takom pripade ucitel reprezentuje skolu a liniu daneho systemu.
Neoficialne moze ucit kdekto, ale v takom pripade by dotycny ucitel nemal reprezentovat ziadnu konkretnu skolu, resp. iba svoju vlastnu.

Potom sa uz iba orientujes v liniach ("rodokmenoch") - mozes si vybrat skolu s rodokmenom, ktora by Ti mala zabezpecit, ze Tvoja vyuka bude relativne kompletna - alebo si mozes vybrat skolu bez rodokmenu a dufat, ze to co sa naucis, nebude iba znoska nesuvislych veci nahodne posplacanych na hromadku.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » pát 29. kvě, 2009 11:41

Děkuji Miro za odpověď. Konečně někdo, kdo odpovídá na danou otázku.

Jinak bych se zeptal, ten učitel, který povoluje, zda může daný žák učit musí být vždy ten nejvyšší v daném stylu či to může být i učitel, který od toho nejvyššího má povolení učit? Jinak počítám s tím, že ten, kdo někomu něco povolí vyučovat, tak mu vystaví nějaký papír ( certifikát ). Těžko si to dávají tzv. "na hubu", ne?
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pát 29. kvě, 2009 13:24

Jinak bych se zeptal, ten učitel, který povoluje, zda může daný žák učit musí být vždy ten nejvyšší v daném stylu či to může být i učitel, který od toho nejvyššího má povolení učit?

V jednom style (napriklad xingyi quan alebo wingchun) je vzdy niekolko linii, takze sa neda hovorit o najvyssom ucitelovi stylu. Da sa hovorit iba o najvyssom ucitelovi nejakej linie v ramci stylu, ale aj tam to je zvycajne viac ako jedna osoba (napriklad v Chen style taijiquan v linii dediny Chenjiagou su styria, ale v odlisnych liniach Chen stylu su dalsi). Predstav si to tak, ze ucitel X ma 5 vnutornych studentov (s certifikatom), ak umrie, vsetci piati su najvyssi ucitelia jeho linie - ale ich ziaci uz tvoria odlisne linie (lebo maju roznych ucitelov) - pokial ovsem najvyssi ucitel neurcil nejaku konkretnu osobu za svojho pokracovatela linie alebo pokial sa v danom style nepovazuje za samozrejme, ze prvy disciple (najstarsi student s certifikatom) sa automaticky stava hlavou linie.
Takze je to komplikovane, zavisi to od skoly a konkretnych osob, niekde to robia tak, inde onak... Za starych cias potrdenie vacsinou daval iba najvyssi ucitel (pretoze cela skola bola jeho zivobytim, takze mal zaujem, aby to mal pod kontrolou), ale ak nejaky ziak operoval daleko od neho, tak ten ziak mohol dostat volnu ruku. Dnes ked sa bojove umenia rozliezli po celom svete, je prakticky nemozne, aby to vsetko kontroloval najvyssi ucitel, takze nizsi ucitelia maju opravnenie urcovat dalsich ucitelov (ale zase by mali o tom informovat toho najvyssieho a tak v podstate dostanu jeho suhlas - je to skutocne jedna rodina, kde clenovia maju relativne volnu ruku, ale hlava by mala byt informovana o vsetkom, co sa deje).

Jinak počítám s tím, že ten, kdo někomu něco povolí vyučovat, tak mu vystaví nějaký papír ( certifikát ). Těžko si to dávají tzv. "na hubu", ne?

Povolenie je ustne - certifikat sa dava iba pri prijimani za tzv. vnutorneho studenta (pri akceptovani studenta do linie daneho stylu) - o takom studentovi sa automaticky predpoklada, ze skor ci neskor bude ucit, takze rozhodnutie potom uz je iba ustne. Ale samozrejme sa pocita s tym, ze vyssi ucitel je vzdy ochotny potvrdit, ze nizsiemu ucitelovi to potvrdenie skutocne dal, takze za starych cias si nikto nedovolil len tak svojvolne prehlasovat, ze to povolenie ma, dalo sa to velmi lahko overit. A navyse, onen certifikat prijatia do linie sa nedaval lahko, vacsinou az po rokoch cvicenia, ked student uz poznal system pomerne dobre, takze certifikat sa taktiez da svojim sposobom povazovat za povolenie ucit. Prakticky nebolo mozne, aby dostal povolenie ucit niekto, kto nemal certifikat prijatia do linie, takze ked chces ucitela tradicnej skoly, vypytaj si certifikat - kto ho nema, pravdepodobne nema ani oficialne pravo ucit (i ked dnes uz aj tu mozu byt vynimky).

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kanec » pát 29. kvě, 2009 20:47

Miro: a není možný že tohle dřív nikdo neřešil protože měl každej Sifu pár žáků místo smečky pyžamáků a živili se třeba léčením rozlámanejch lidí? Stejně si myslím že tenhle přístup kungfu killne, někdo kdo chce makat tak se nebude motat ve smečce za kterou se musí stydět, sebevědomí je hodně důležitý je provázaný s odvahou a motivací to je radost a nestydět se říct já cvičím TOHLE!

A jakej potom má vlastně smysl rozlišovat kdo je dobrej a kdo ne, když de dneska jen o zájmovej kroužek? Co se dá čekat od někoho kdo má za cíl stádo aby ho mohl mít pod velkou střechou? Kdo má vlastní rozum dá stejně vždycky na sebe a najde co hledá a ňoumu zase vždycky zláká třeba tajči pro zdraví kterým se dá v sebeobraně usmrtit i nadopovanej agresivní boxer.

Taky miluju ty lidi co říkají: "No ale nebýt toho co cvičím tak jsem úplně v prdeli, pomohlo mi to na to a tototo." A přitom jde jen o to že ten člověk celej den seděl, měl ochablý všechny svaly, skříplou páteř a dejchal smrad, kdyby si dal každej den hodinku procházku v parku tak by měl výsledky ještě lepší než při kroucení se a hledání smyslu ve cvičení nějakýho falešnýho umění.
Kanec
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » sob 30. kvě, 2009 11:54

4ukropcany - poznal jsem hold samé slušné boxery ( třeba Pavel Fejt, atd.) a Thai boxery ( třeba Petra Kalendu z Třebíče asi znáš :) ). Jak jsem již psal výše. Velmi chápu Tvůj postoj a souhlasím s ním. Taky jsem začínal s aikidem, přes zápas, judo, ninjutsu, Taekwondo, EWTO, AVSE, Box, lehce Thai box až k free fightu, Modern Arnisu, Pekiti Tirsia, RBSD. Ale to je v podstatě jedno. Pořád jsem hledal něco, co mi obsáhne boj na ulici a bude reálné. Ze začátku jsem věděl houby, co je reál. Věřil jsem svému učiteli. Po pár letech jsem se začal ptát a hledal více. A postupně jsem se prokousával výše uvedenýmy styly. Některé jsem proběhl. U některých zůstal déle až dosud. Zjistil jsem nakonec, že mi žádný styl nedává kompletní systém, který by mě připravil na střet na ulici se všemi jeho možnými aspekty. Tak jsem byl nucen si vybrat to, co jsem uznal za nejlepší. Ale jsem rád, že jsem si tu cestu prošel, protože dokážu porovnat styly a systém výuky. Jde mi o to, že každý styl má něco do sebe.

Myslím si, že aikido má nejlépe zvládnuté pádové techniky ( teď neřeším plácání o zem, pokud padáš na betonu. Já, aby mě zase někdo nechytal hned za slova ). Ninjutsu má zase výborně zvládnuté věci ohledně špionáže, tichých přesunů, atd. - také některé jejich postupy přebraly speciální jednotky. A věřím, že bych takto mohl pokračovat.

Dle mě není ani tak podstatné, co trénuješ, ale jak. Pokud trénuješ modelové situace, sparringy, lapy, boj v postoji, na zemi, v klinči, se zbrani, beze zbraně, atd. Tak stejně nakonec přijdeš na to, co funguje a co ne. A pokud Ti nic nefunguje, tak ten styl asi nebude v pořádku, že.

Třeba v tomto si myslím, že je v naší republice ojedinělý RBSD s Martinem, který jezdí za klukama na BJJ, box a další styly. Prostě si vezme,co je v tom stylu dobré a transformuje to do své koncepce. Teď se zde vyrojila Krav Maga IKMF, tak jsem na ni začal jezdit, tak uvidíme. 8)

No, to jsem se moc rozkecal. Jde mi o to, že všichni tady plivou na zkoušky, certifikáty, atd. Ale nevěřím tomu, že speciálně Luen si svojí školu neotevřel na základě svého stupně či certifikátu. I trenéři boxu musí mít trenérské zkoušky = papír. Takže ten papír ukazuje, co by jsi měl zvládnout. A stejně Tě žádný papír nenaučí učit. Učit se naučíš pouze učením. Tak to je vše a i tak jsem toho napsal zbytečně moc.

A pokud se chceme bavit úplně na dno, tak vůbec nezáleží na stylu a na člověku = karatista může porazit thai boxera, thai boxer může porazit zápasníka, atd. Jde o to jak trénujete a jak moc jste otevřený ostatním stylům. :wink:

Tak slunce v duši a ruce vždycky u hlavy. :twisted:
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » sob 30. kvě, 2009 15:17

Jedna maličká rada pro BizonaCZ-nehledej styl kterej ti dá odpovědi na většinu toho co tě na ulici může potkat,ale hledej konkrétního člověka co ti na tvé otázky dá odpověď....sám jsi si odpověděl,že to možná bude člověk co cvičí třeba aikido,nebo tajči,ale možná taky něco jinýho a nebo vůbec nic...možná to bude fajn týpek,ale rozhodně jím takový nebyl vždycky :) a asi ani nebude mít žádný lejstro (tvrdej život certifikáty nerozdává,ty se rozdávaj jen ve vyhřátejch tělocvičnách) :lol: :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 30. kvě, 2009 17:48

BizonCZ píše:Ale nevěřím tomu, že speciálně Luen si svojí školu neotevřel na základě svého stupně či certifikátu. I trenéři boxu musí mít trenérské zkoušky = papír.

Ale ty nerozlisujes dve veci:

1) je preci rozdil v tom, jestli obtezuju radoveho zaka s nejakym certifikatem, zkouskama a placenim za tyto veci ...

2) a to jestli proveruji ucitele, jestli umi a bude zarukou kvality atd ...

Jinak ja cedrtifikat nemam. Mam splneno to, co vyzaduje zakon ... u nas jak jsem psal se na prukazky a jine papirky nehrajem, protoze jak uz spravne napsal defendu ... na ulici mi pasek, canc papiru, prukazka a podobna siditka moc nepomohou. Se sifu (ucitelem) se znam jiz 19 roku v Cechach a na Slovensku jsme pokladali zaklady wing chun kung fu spolecne, resp. pod jeho vedenim ... a tak posoudi bez zkousek jestli na to mam, nebo ne ... proste zkousky nepovazuji za urcujici a dulezite.

Pokud je nekdo vyzaduje a nemuze bez nich existovat ... prosim, ale napsat, ze se tim podminuje jakasi kvalita je pri nejmensim hloupe, resp. naivni ... zvlaste, kdyz vime jak ses timhle kupci a jaka je kvuli tomu "politika" ...

Pokud se tomu da vyhnout, tak to rozumne uvazujici clovek udela, kdo jde dobrovolne do lvi jamy ... je truhlik. Muj nazor a klido me za nej bizone zase oznac za cosi ... je mi to jedno :wink:

Zdaleka se nestavim do pozice, ze MGW wing chun je ten nejlepsi ..., ale tak nejak se u nas lidi naucili mluvit sami za sebe a to povazuji za dulezity signal verejnosti ... oproti tomu, se schovavat za sve ucitele, mastery, grandmastery a podobne prizdisracstvi ... 8) Povazuji za jasnej signal nekvality a nevyzralosti jedince, ktery se takto projevuje... To je vse.
Naposledy upravil luen dne ned 31. kvě, 2009 8:03, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin02 » sob 30. kvě, 2009 19:37

ukropcany píše:.. ak niekomu vadí verejné pranírovanie, tak nech nelezie na verejnosť... tak ako Mireček, Sennin, Androš, Mr. X a iní srandisti v minulosti sekali strašné múdra a potom sa ukázalo aké to ozaj je

Byl bych rád, kdybys mě, ty slovenskej blbečku a chytrolínku, který všechno ví a všechno zná, nejmenoval... Múdra si, ty vybouchaná palice, nechej pro puberťáky... nikdy jsi nepoznal, jaké to "ozaj je" - zejména u mě!!! NEZNÁ© MĚ A NIKDY JSI MĚ NEVIDĚL!!! Tak co Ti dává tu odvahu???
Kdyby Ti snad vadil, Michale, tento styl konverzace, tak jen podotýkám, že je ryze Tvůj...
®e se neúčastním vašich "poskakovaček" v ringu na těch srandovních setkáních bu.vol. blablabla neznamená, že Ti nejsem schopnej rozbít mordu!
Nemám ostatně s tím žádnej problém - rozbít někomu držku - A HLAVNĚ BEZ ®ÁDNEJCH PŘIPOSRATEJCH PRAVIDEL!!!
Sennin02
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sennin02 » sob 30. kvě, 2009 20:00

luen píše:
BizonCZ píše:Ale nevěřím tomu, že speciálně Luen si svojí školu neotevřel na základě svého stupně či certifikátu. I trenéři boxu musí mít trenérské zkoušky = papír.

Ale ty nerozlisujes dve veci:

1) je preci rozdil v tom, jestli obtezuju radoveho zaka s nejakym certifikatem, zkouskama a placenim za tyto veci ...

2) a to jestli proveruji ucitele, jestli umi a bude zarukou kvality atd ...

Jinak ja cedrtifikat nemam. Mam splneno to, co vyzaduje zakon ... u nas jak jsem psal se na prukazky a jine papirkz nehraje, protoze jak uz spravne napsal defendu ... na ulici mi pasek, canc papiru, prukazka a podobna siditka moc nepomohou. Se sifu (ucitelem) se znam jiz 19 roku v Cechach a na Slovensku jsme pokladali zaklady wing chun kung fu spolecne, resp. pod jeho vedenim ... a tak posoudi bez zkousek jestli na to mam, nebo ne ... proste zkousky nepovazuji za urcujici a dulezite.

Pokud je nekdo vyzaduje a nemuze bez nich existovat ... prosim, ale napsat, ze se tim podminuje jakasi kvalita je pri nejmensim hloupe, resp. naivni ... zvlaste, kdyz vime jak ses timhle kupci a jak je kvuli tomu "politika" ...

Pokud se tomu da vyhnout, tak to rozumne uvazujici clovek udela, kdo jde dobrovolne do lvi jamy ... je truhlik. Muj nazor a klido me za nej bizone zase oznac za cosi ... je mi to jedno :wink:

Zdaleka se nestavim do pozice, ze MGW wing chun je ten nejlepsi ..., ale tak nejak se u nas lidi naucili mluvit sami za sebe a to povazuji za dulezity signal verejnosti ... oproti tomu, se schovavat za sve ucitele, mastery, grandmastery a podobne prizdisracstvi ... 8) Povazuji za jasnej signal nekvality a nevyzralosti jedince, ktery se takto projevuje... To je vse.

Honzo, jen bych chtěl upozornit na jednu zásadní věc - Ivan zavedl stupně a pásky i u MGWWC, včetně certifikátů - a tyhle stupně jsou placený!!! Ivan by si jinak nevydělal na cesty do Číny, že? ...A nejen do Číny... Znám Ivana asi trošku dýl než Ty...
Jinak mě zaujala věta: "se schovavat za sve ucitele, mastery, grandmastery a podobne prizdisracstvi ... " - to myslíš vypsání té linie, co máš v podpisu???
Honzo - nic ve zlým, ale "kážete vodu a chlastáte víno!" Ty jsi třeba vychovanej pouliční rváč, ve svý pobočce to učíš a máš výsledky - to nepopírám, ale Ivan rváč není, nikdy se pořádně nepral a když se pral, třeba na Pavláku (mám info z první ruky), tak ho musel zachraňovat jinej, protože Ivan si se svým WCH ani neškrtnul... Ivan proto musí lidi upoutat jiným způsobem... jakým??? To ví jen Ivan ;)
Všechno to je o osobnosti - pokud učitel osobnost nemá, tak zavede pásky, zkoušky a rejžuje prašule, pokud učitel osobnost má, tak mu je tohle fuk, protože předává to, co UMÍ ON SÁM!!!
Sennin02
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sennin02 » sob 30. kvě, 2009 20:13

Jinak se zde již OPĚT nebudu účastnit diskuze, protože to je mrhání časem. Michal nebo Honza mi můžou napsat na email, zavolat nebo zajít za mnou - není nic snažšího... 8)
Server bojovaumeni.cz není a nebude nikdy garantem nějaké kvality v oblasti bojových umění, je to jen diskuzní server, který nezaručuje žádnou kvalitu příspěvků a přispěvatelů - obecně řečeno, můžete si tady kecat, kydat hnůj, hádat se o sračkách, organizovat setkání, kdy si hrajete v ringu na bojovníky z ulice, ale to je tak vše... Prostě sračky, nic víc... ®ádná hodnota, žádné informace, prostě nic!

A kdyby někomu chyběly informační hodnoty mé osoby, tak tady jsou:
Věk 42 let, výška 186cm, váha 85kg, bydlím v Holešovicích, Praha 7, tréninky JFCS jsou po+st od 19:00 - více info na stránkách, telefon: +420732905445, email: residev@gmail.com, ICQ: 374004982 :lol:
Sennin02
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod mirsv » ned 31. kvě, 2009 2:48

Sennin02 píše:... organizovat setkání, kdy si hrajete v ringu na bojovníky z ulice, ale to je tak vše... Prostě sračky, nic víc... ®ádná hodnota, žádné informace, prostě nic!

nic ve zlym,ale myslim,ze spousta lidi co se tady ohani ulici,by do ringu nevlezla...zadny sracky,v ringu se bojuje :!:
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...