sun píše: Pátrá snad dnes vůbec někdo po tom, co je gravitace, elektrická nebo magnetická energie, pohybová energie atd. ..
Jo patra, dokonce jedna z teorii predpoklada hypoteticke castice gravitony.![]()
Moderátor: pm
Eddie píše:sun píše: Pátrá snad dnes vůbec někdo po tom, co je gravitace, elektrická nebo magnetická energie, pohybová energie atd. ..
Jo patra, dokonce jedna z teorii predpoklada hypoteticke castice gravitony.![]()
Mantis píše:Sun - moc hezky napsané. Je to krásný příklad toho, kolik cest nám vede k jednomu vrcholu.![]()
![]()
![]()
Mantis
Mantis píše:Sun - jen, je jasné, že se neustále vyvíjíme, takže co budeme říkat/psát za rok???
Ten vrchol, myslím, že opravdu tam někde ve výšinách je skutečně pouze JEDEN jediný vrchol. Jaký? Co já vím, jsem taky jen na cestě
Mantis
pavela píše:Papěť už mi, starému pánovi, neslouží, samozřejmě Hu Yaozhen. Pro Maj, vypisovat mistry Yiquanu, stejně jako Xingyiquanu by byl dlóóóuhej seznam. Z mistrem Du klidně zajdi, není problém. Dong Wu pozdravuj mistra od Pavely z Pekingu.Kdy se tu objevíš?
Dong_wu píše:MaJ:
Nedalo mi to a zavolal jsem mistrovi![]()
Rikal, ze v Pekingu WangXianzhai prohral s HuYaozhenem, coz byl take GuoYunshenuv zak. Rikal, ze mel v pekingu spoustu kamaradu, ktery cvicili Yiquan a ze to vsichni vedeli........
Mistr to vypravel takhle: Kdyz Hu YaoZhen prijel do pekingu, doslechl se co WangXianzhai vyhlasuje o yiquanu a rozhodl se tam podivat. Kdyz prisel zaradil se mezi studenty a stal v postoji (zhan zhuang). V te dobe uz ve skole vedli vyuku Wangovi zaci a kdyz prisli k Hu Yaozhenovi a chteli mu premistit ruku do jine pozice, zjistili ze s nim nedokazi pohnout. Bezeli proto za WangXianzhaiem. Ten okamzite prisel a rekl, ze Huovi ukaze jak to ma delat. Misto toho aby se s nim pokusil pohnout na nej vsak zautocil. HuYaozhen ho vsak chytil a drzel ho tak, ze se Wang nemohl pohnout. Nakonec ho pustil, rekl kdo je a odesel./////neporazitelny mistr je hovadina jako pokracovatel rodinne trdice. to jsou vsecko komercni lana pro hloupe lidi .presto si myslim ze wang xiazhai byl dobry.kdyby nebyl tak by v tehdejsi cine skolu kung fu nemnel.to ze to ucil jinak?to dela v cine kazdej sifu, nyni jedna otazka byly zde zminovany ceny p.kalize. jak vypada stredo evropska cena. s pozdravem ata
Ostatnim se omlouvam za offtopic
Proč ne? Ale samozřejmě, lepší(a levnější) je strom, případně nejbližší kungfubratr.Zvedavec píše:Tak jinak...co si myslite o pouzivani boxovacich pytlu,lap nebo proste o otloukani rukou a ramenou ve vnitrnich stylech?...da se cvicit fajing do tvrdeho pytle?
Já nevim, my jsme začli hned tlouct hlava nehlava ale musí se překonat to období krutejch modřin.Tady v Číně na to maji bylinky ale tehdy v čechách jsme nic neměli. Ale rozhodně neni dobrý tlouct pěstma, já jenom dlaní nebo předloktím. Dobrej fígl na pěsti je telefonní seznam, přivátanej na strom(vit Li Lian Jie ve filmu Severní a jižní šaolin...Zvedavec píše:No myslenka,ze otloukam strom,je me sympaticka:)...ale vazne,do pytle se muzu oprit,strom spis jen hladim,abych nebyl po par minutach uplne rosekenej...jak to vyresit? Pomalicku otloukat a pritvrzovat?
No já nevim. my jsme totiž neměli pytel. Já osobně cvičim na strom Hu Xing(tygra)Zvedavec píše:Jaky je rozdil mezi mlacenim do pytle a do stromu?...myslis,ze na tvrdym pytlu bys nedosahl stejnyho efektu?...a jaky davky /serie/ jste cvicily a jak dlouho?...delali jste primo nejaky techniky ze hsingyi nebo neco obecnyho?
Pan Ma Chuanxu je žijící legenda mezi současnými exponenty Baguazhangu v Pekingu. Narozdíl od mnoho ostatních učitelů získal slávu nikoli vítězstvími v soutěžních sestavách nebo tím, že se objevoval v časopisech o bojových uměních, ale kvůli svým bojovým schopnostem prověřeným v mnoha bojích na život a na smrt s bandity během let služby v Úřadu veřejné bezpečnosti. Teprve nedávno jeden z kolegů z Úřadu veřejné bezpečnosti odhalil některé z výkonů pana Ma v jednom z čínských časopisů o bojových uměních - Ma Chuanxu porazil v boji několik pašeráků uměleckých předmětů, chytil několik drogových dealrů, vyčistil nádraží v Zhengzhou od zlodějů a banditů (osobně jich chytil během jednoho měsíce víc než 110). To všechno dokázal bez použití jakékoli zbraně. Je pravděpodobně jediným člověkem cvičícím vnitřní bojová umění, který byl zaměstnán jako hlavní trenér bojových umění Pekingským městským úřadem veřejné bezpečnosti.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků