Efektivita vnitřních stylů v praxi?!

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Eddie » pon 06. zář, 2004 10:04

sun píše: Pátrá snad dnes vůbec někdo po tom, co je gravitace, elektrická nebo magnetická energie, pohybová energie atd. ..

Jo patra, dokonce jedna z teorii predpoklada hypoteticke castice gravitony. 8)
Eddie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod sun » pon 06. zář, 2004 10:45

Eddie píše:
sun píše: Pátrá snad dnes vůbec někdo po tom, co je gravitace, elektrická nebo magnetická energie, pohybová energie atd. ..

Jo patra, dokonce jedna z teorii predpoklada hypoteticke castice gravitony. 8)

No mám spíše dojem, že zkoumají projev gravitace a tedy hledají částice, které projevují gravitaci. Ale co to ta gravitace je? Když takovou částici najdeš, která se projevuje gravitačně, to ještě neznamená, že budeš vědět, co to vlastně ta gravitace je. Ten, kdo chce jezdit rychle na lyžích z kopce musí umět využívat projevu gravitace a zvyšovat její účinek pomocí věcí, které vyzkoušel, ten co chce umět taijiquan musí umět využívat projevů qi. Ale ani jeden z nich nemusí vědět co ta qi nebo gravitace vlastně je. Tak nějak jsem to myslel. Zkoumat podstatu budou lidi pořád, to je jasný,ale je chyba to přehodit. Bez učení pouze ťápat o podstatě.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » pon 06. zář, 2004 11:58

Sun - moc hezky napsané. Je to krásný příklad toho, kolik cest nám vede k jednomu vrcholu. :D :D :D

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Dong_wu » pon 06. zář, 2004 12:01

MaJ:
Ja ti zkusim od Dufukuna zjistit presny jmena. Me by zase zajimaly ty tvoje historky :) Pokud mozno i s jmeny zucasnenych.

Jinak co vim, tak Wang Xianzhai zacal v pekingu vyucovat xingyi, ale protoze bylo slozite a mel proto malo zaku upravil ho na yiquan (cili vlastne z komercnich duvodu). Pokud vim, tak svoje (tusim 4 nejlepsi zaky ucil xingyi).
Taky jsem v cine slysel, ze v shanghaji prohral s nejlepsim boxerem a proto yiquan cvici nektere boxerske praktiky (tohle ale neni od Dufukuna - v cine mi to rikal jeden mistr i se jmenem toho boxera, ale to z hlavy nevylovim a asi bude tezke ho dohledat).
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » pon 06. zář, 2004 12:19

MaJ:
Nedalo mi to a zavolal jsem mistrovi :wink:
Rikal, ze v Pekingu WangXianzhai prohral s HuYaozhenem, coz byl take GuoYunshenuv zak. Rikal, ze mel v pekingu spoustu kamaradu, ktery cvicili Yiquan a ze to vsichni vedeli........
Mistr to vypravel takhle: Kdyz Hu YaoZhen prijel do pekingu, doslechl se co WangXianzhai vyhlasuje o yiquanu a rozhodl se tam podivat. Kdyz prisel zaradil se mezi studenty a stal v postoji (zhan zhuang). V te dobe uz ve skole vedli vyuku Wangovi zaci a kdyz prisli k Hu Yaozhenovi a chteli mu premistit ruku do jine pozice, zjistili ze s nim nedokazi pohnout. Bezeli proto za WangXianzhaiem. Ten okamzite prisel a rekl, ze Huovi ukaze jak to ma delat. Misto toho aby se s nim pokusil pohnout na nej vsak zautocil. HuYaozhen ho vsak chytil a drzel ho tak, ze se Wang nemohl pohnout. Nakonec ho pustil, rekl kdo je a odesel.

Ostatnim se omlouvam za offtopic
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » pon 06. zář, 2004 13:17

Mantis píše:Sun - moc hezky napsané. Je to krásný příklad toho, kolik cest nám vede k jednomu vrcholu. :D :D :D

Mantis

Jaký vrchol máš na mysli?

Jinak jsem chtěl ještě dodat, že moje shora uvedené názory, jsou názory dnešního dne a vůbec netuším, jaké budou moje názory zítra.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » pon 06. zář, 2004 15:55

Sun - jen, je jasné, že se neustále vyvíjíme, takže co budeme říkat/psát za rok???
Ten vrchol, myslím, že opravdu tam někde ve výšinách je skutečně pouze JEDEN jediný vrchol. Jaký? Co já vím, jsem taky jen na cestě :wink:

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sun » pon 06. zář, 2004 16:07

Mantis píše:Sun - jen, je jasné, že se neustále vyvíjíme, takže co budeme říkat/psát za rok???
Ten vrchol, myslím, že opravdu tam někde ve výšinách je skutečně pouze JEDEN jediný vrchol. Jaký? Co já vím, jsem taky jen na cestě :wink:

Mantis

No, vzhledem k těm třem smiles, si říkám jestli nemyslels vyvrcholení :-)
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » pon 06. zář, 2004 19:20

Néééééé :lol:

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Diky Dongwu

Příspěvekod pavela » úte 07. zář, 2004 7:38

Papěť už mi, starému pánovi, neslouží, samozřejmě Hu Yaozhen. Pro Maj, vypisovat mistry Yiquanu, stejně jako Xingyiquanu by byl dlóóóuhej seznam. Z mistrem Du klidně zajdi, není problém. Dong Wu pozdravuj mistra od Pavely z Pekingu.Kdy se tu objevíš?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Diky Dongwu

Příspěvekod Dong_wu » úte 07. zář, 2004 7:44

pavela píše:Papěť už mi, starému pánovi, neslouží, samozřejmě Hu Yaozhen. Pro Maj, vypisovat mistry Yiquanu, stejně jako Xingyiquanu by byl dlóóóuhej seznam. Z mistrem Du klidně zajdi, není problém. Dong Wu pozdravuj mistra od Pavely z Pekingu.Kdy se tu objevíš?

To vis, mam babu, mam praci, mam plny zuby zlutaku :twisted: :oops:
Tak nevim :)
Dufa samozrejme pozdravovat budu.
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ata » úte 07. zář, 2004 14:49

Dong_wu píše:MaJ:
Nedalo mi to a zavolal jsem mistrovi :wink:
Rikal, ze v Pekingu WangXianzhai prohral s HuYaozhenem, coz byl take GuoYunshenuv zak. Rikal, ze mel v pekingu spoustu kamaradu, ktery cvicili Yiquan a ze to vsichni vedeli........
Mistr to vypravel takhle: Kdyz Hu YaoZhen prijel do pekingu, doslechl se co WangXianzhai vyhlasuje o yiquanu a rozhodl se tam podivat. Kdyz prisel zaradil se mezi studenty a stal v postoji (zhan zhuang). V te dobe uz ve skole vedli vyuku Wangovi zaci a kdyz prisli k Hu Yaozhenovi a chteli mu premistit ruku do jine pozice, zjistili ze s nim nedokazi pohnout. Bezeli proto za WangXianzhaiem. Ten okamzite prisel a rekl, ze Huovi ukaze jak to ma delat. Misto toho aby se s nim pokusil pohnout na nej vsak zautocil. HuYaozhen ho vsak chytil a drzel ho tak, ze se Wang nemohl pohnout. Nakonec ho pustil, rekl kdo je a odesel./////neporazitelny mistr je hovadina jako pokracovatel rodinne trdice. to jsou vsecko komercni lana pro hloupe lidi .presto si myslim ze wang xiazhai byl dobry.kdyby nebyl tak by v tehdejsi cine skolu kung fu nemnel.to ze to ucil jinak?to dela v cine kazdej sifu, nyni jedna otazka byly zde zminovany ceny p.kalize. jak vypada stredo evropska cena. s pozdravem ata

Ostatnim se omlouvam za offtopic
ata
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » čtv 09. zář, 2004 15:41

Tak jinak...co si myslite o pouzivani boxovacich pytlu,lap nebo proste o otloukani rukou a ramenou ve vnitrnich stylech?...da se cvicit fajing do tvrdeho pytle?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 11. zář, 2004 3:43

Zvedavec píše:Tak jinak...co si myslite o pouzivani boxovacich pytlu,lap nebo proste o otloukani rukou a ramenou ve vnitrnich stylech?...da se cvicit fajing do tvrdeho pytle?
Proč ne? Ale samozřejmě, lepší(a levnější) je strom, případně nejbližší kungfubratr.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

4Pavela

Příspěvekod Anonymní » ned 12. zář, 2004 8:43

No myslenka,ze otloukam strom,je me sympaticka:)...ale vazne,do pytle se muzu oprit,strom spis jen hladim,abych nebyl po par minutach uplne rosekenej...jak to vyresit? Pomalicku otloukat a pritvrzovat?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: 4Pavela

Příspěvekod pavela » ned 12. zář, 2004 12:52

Zvedavec píše:No myslenka,ze otloukam strom,je me sympaticka:)...ale vazne,do pytle se muzu oprit,strom spis jen hladim,abych nebyl po par minutach uplne rosekenej...jak to vyresit? Pomalicku otloukat a pritvrzovat?
Já nevim, my jsme začli hned tlouct hlava nehlava ale musí se překonat to období krutejch modřin.Tady v Číně na to maji bylinky ale tehdy v čechách jsme nic neměli. Ale rozhodně neni dobrý tlouct pěstma, já jenom dlaní nebo předloktím. Dobrej fígl na pěsti je telefonní seznam, přivátanej na strom(vit Li Lian Jie ve filmu Severní a jižní šaolin... :wink:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 12. zář, 2004 17:20

Jaky je rozdil mezi mlacenim do pytle a do stromu?...myslis,ze na tvrdym pytlu bys nedosahl stejnyho efektu?...a jaky davky /serie/ jste cvicily a jak dlouho?...delali jste primo nejaky techniky ze hsingyi nebo neco obecnyho?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 13. zář, 2004 14:13

Zvedavec píše:Jaky je rozdil mezi mlacenim do pytle a do stromu?...myslis,ze na tvrdym pytlu bys nedosahl stejnyho efektu?...a jaky davky /serie/ jste cvicily a jak dlouho?...delali jste primo nejaky techniky ze hsingyi nebo neco obecnyho?
No já nevim. my jsme totiž neměli pytel. Já osobně cvičim na strom Hu Xing(tygra)
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » úte 14. zář, 2004 15:33

Já bych se vrátil k tématu tohoto threadu - efektivitě vnitřních stylů v praxi, a odkázal zájemce mimo jiné například na tenhle rozhovor Jarka Szymanskiho s panem Ma Chuanxu, expertem Liang stylu Baguazhang z Pekingu.

Dovolil bych si z tohoto článku přeložit část úvodu:

Pan Ma Chuanxu je žijící legenda mezi současnými exponenty Baguazhangu v Pekingu. Narozdíl od mnoho ostatních učitelů získal slávu nikoli vítězstvími v soutěžních sestavách nebo tím, že se objevoval v časopisech o bojových uměních, ale kvůli svým bojovým schopnostem prověřeným v mnoha bojích na život a na smrt s bandity během let služby v Úřadu veřejné bezpečnosti. Teprve nedávno jeden z kolegů z Úřadu veřejné bezpečnosti odhalil některé z výkonů pana Ma v jednom z čínských časopisů o bojových uměních - Ma Chuanxu porazil v boji několik pašeráků uměleckých předmětů, chytil několik drogových dealrů, vyčistil nádraží v Zhengzhou od zlodějů a banditů (osobně jich chytil během jednoho měsíce víc než 110). To všechno dokázal bez použití jakékoli zbraně. Je pravděpodobně jediným člověkem cvičícím vnitřní bojová umění, který byl zaměstnán jako hlavní trenér bojových umění Pekingským městským úřadem veřejné bezpečnosti.

Pozor, originální článek je v angličtině.
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 15. zář, 2004 4:09

MIstr Ma jistwě není jediným u VB v pekingu, já osobně znám několik policajtů co taky dělají Vn BU
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...