Wing Chun videa

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod jeikob » stř 03. led, 2007 23:05

Hark píše:
jeikob píše:jak se zajímám o to že začnu cvičit wing chun tak jsem objevil tohle video a proto se chci zeptat jako clovek který začíná zda to je ono.tedy základy wing chun a je li to možné použít jako prípravný treningový material.Do školy budu moc jít až tak za pul roku ,proto mne to zajímá.
díky

http://www.youtube.com/watch?v=-oFGYw0o ... ed&search=

Necvic podle videa. Ani jako pripravu.
Budes si akorat delat zlozvyky a bude Te stat hodne prace se jich zase zbavit.

Jestli chces zacit cvicit - jdi do skoly a rekni uciteli s cim mas ted problem - jestli je dobry ucitel, prizpusobi Ti trenink a necha Te cvicit co zvladnes.

A na otazku - jo, vypada to jako 'ono' :-)

Ale cvicit podle videa je dvojnasobna ztrata casu.

Díky za radu .s tím souhlasím.spíš se s tím chci seznámit .5 let jsem delal karate jistě není to wing chun.ale podobnost tu je a prece jenom mám ponetí jak se pracuje s težistem,rotačními pohyby boky.Třeba přímí uder ve wing chun je nedotočené cuki.Což mi prijde vyhodnější je to rychlejší.Postoje jsou vyší a také připomínají postoje z karate

ř
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » stř 03. led, 2007 23:31

Jeikobe never tomu.
Znalosti z karate na zacatku WCH nevyuzijes.
Fyzicku jo, roztahanost nohou taky.

Ale chce to pokoru, zapomenout uplne vsecko co ses v karate ucil.
Aby ses mohl spravne ucit WCH, musis zacit uplne prazdny, uplne od piky.

Muj SiFu delal zavodne karate. Tvrdi, ze se musel uplne vsecko odnaucit, nez mohl zacit konecne poradne cvicit WCH.

Treba to s tim cuki je pitomost. Mechanika pohybu a myslenka pro primy uder je uplne jina nez v cuki. Taky sila se generuje v primem uderu jinak.

Nehledej podobnosti.
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 03. led, 2007 23:42

Tak toje duležitá informace.No já se po pravde hlavne snažím uvolnit takž cvičím hlavně rehabilitaci a uvolnovací cviky na ramení klouby a zapestí.Určite bych rád začal co nejdřív ,ale přece jen si chci o tom promluvit z lekaři. a jelikož mne transplantovali v nemecku tak se tam dostanu až na jaře.blahově sem si myslel,že bych mohl neco zkoušet doma:)
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » čtv 04. led, 2007 9:54

jeikob píše:Tak toje duležitá informace.No já se po pravde hlavne snažím uvolnit takž cvičím hlavně rehabilitaci a uvolnovací cviky na ramení klouby a zapestí.Určite bych rád začal co nejdřív ,ale přece jen si chci o tom promluvit z lekaři. a jelikož mne transplantovali v nemecku tak se tam dostanu až na jaře.blahově sem si myslel,že bych mohl neco zkoušet doma:)

Nevim jak v jinych rodinach Wing Chun, ale u ELYWCIMAA se celou prvni sestavu (dva az tri roky) cvici predevsim uvolnenost a zvetseni rozsahu pohybu v ramenech, zapestich, kyclich a kotnicich. A stabilita. Pokladaji se zaklady pro vytvareni sily skrze spravne drahy pohybu. viz: http://en.wikipedia.org/wiki/Siu_Nim_Tao

Pouzivani sily a obouchavani se dela az v Cham Kiu.

Vyse uvedeny popis je hodne zjednoduseny, ale musel bych ti to ukazat nazivo.

Myslim, ze bys klidne mohl zacit hned - pokud tedy nemas problem s delanim namahave prace, kdy pro budovani stability musis stat v nizsich postojich (kozli postoj a postoj jezdce na koni). Zacatek je solove cviceni a uvolnene cviceni ve dvou, zadne mlaceni. Nejdriv mekkost, sila prijde pozdeji :-)
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 04. led, 2007 17:53

Hark píše:
jeikob píše:Tak toje duležitá informace.No já se po pravde hlavne snažím uvolnit takž cvičím hlavně rehabilitaci a uvolnovací cviky na ramení klouby a zapestí.Určite bych rád začal co nejdřív ,ale přece jen si chci o tom promluvit z lekaři. a jelikož mne transplantovali v nemecku tak se tam dostanu až na jaře.blahově sem si myslel,že bych mohl neco zkoušet doma:)

Nevim jak v jinych rodinach Wing Chun, ale u ELYWCIMAA se celou prvni sestavu (dva az tri roky) cvici predevsim uvolnenost a zvetseni rozsahu pohybu v ramenech, zapestich, kyclich a kotnicich. A stabilita. Pokladaji se zaklady pro vytvareni sily skrze spravne drahy pohybu. viz: http://en.wikipedia.org/wiki/Siu_Nim_Tao

Pouzivani sily a obouchavani se dela az v Cham Kiu.

Dekuju moc za rady,ale opravdu nemužu začít chodit cvičit teda do školy ,až z jara.koukal jsem na vaše stranky a bude li to možné určitě vás kontaktuju a .Na tu zakladní sestavu malá myšlenka jsem narazil na you tube i legendárního yip mana jsem videl.zajímavé je že nekdo ji cvičí velmi pomalu a nekdo dynamičteji

Vyse uvedeny popis je hodne zjednoduseny, ale musel bych ti to ukazat nazivo.

Myslim, ze bys klidne mohl zacit hned - pokud tedy nemas problem s delanim namahave prace, kdy pro budovani stability musis stat v nizsich postojich (kozli postoj a postoj jezdce na koni). Zacatek je solove cviceni a uvolnene cviceni ve dvou, zadne mlaceni. Nejdriv mekkost, sila prijde pozdeji :-)
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: -

Příspěvekod player » pát 05. led, 2007 7:39

majkx píše:
Lorien píše:
World Taichi Day 2006 demo:
http://www.youtube.com/watch?v=bSSn17AHXFg

Konečně jsem se dostal k tomu si ty videa zkouknout, moc se mi líbil hlavně ten sparring, nejvíc se mi líbil ten starší plešatý pán s vousama alá rumcajs v cca. 1.30 min. pasáži! Kdybych byl debil(ve svém pohledu) a kladl si otázku jestli čínské bu fungují, tak při pohledu na tohle video-sparring dostanu odpověď!!! Dobré gungfu, líbí se mi že při tom sparringu jdou ty reakce(útok, obrana)automaticky, prostě to z nich vystřelí a to já osobně považuju za základ dobré sebeobrany!!!

Nic ve zlem, ale kryt napr. oblokovy kop takovym zpusobem jako je ukazano na te ukazce v te pasazi co se ti tak libi = v praxi minimalne docasne rozostrene videni;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 05. led, 2007 11:49

player píše:Nic ve zlem, ale kryt napr. oblokovy kop takovym zpusobem jako je ukazano na te ukazce v te pasazi co se ti tak libi = v praxi minimalne docasne rozostrene videni;)

Co ti konkretne nesedi?
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 05. led, 2007 14:09

on mysli asi kop typu, co kope treba Crocop, jestli se nepletu, ne "klasicky mawashi" :?:
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 05. led, 2007 14:32

luen píše:
player píše:Nic ve zlem, ale kryt napr. oblokovy kop takovym zpusobem jako je ukazano na te ukazce v te pasazi co se ti tak libi = v praxi minimalne docasne rozostrene videni;)

Co ti konkretne nesedi?

Nesedi mi to, ze kdyby ten kop nebyl jen naznak, ale protahly/dokonceny, napr. tak jako to kopou thajboxeri, tak to jednou rukou neukrejes, urcite ne vnitrni rukou.
Ledaze bys mel ruku znatelne silnejsi nez ma utocnik kop, pak by to asi slo.
Nevim jak ve WCH, ale "my" se kryjem tou stranou, odkud "vitr fouka", tim myslim to, ze pokud na me utocnik utoci na mou levou stranu, tak se kreju levou rukou, ne naopak, protoze se hur(jestli vubec) muzu opacnou rukou zaprit, jestli mi rozumis.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 05. led, 2007 15:29

player píše:Nesedi mi to, ze kdyby ten kop nebyl jen naznak, ale protahly/dokonceny, napr. tak jako to kopou thajboxeri, tak to jednou rukou neukrejes, urcite ne vnitrni rukou.
Nevim jak ve WCH, ale "my" se kryjem tou stranou, odkud "vitr fouka", tim myslim to, ze pokud na me utocnik utoci na mou levou stranu, tak se kreju levou rukou, ne naopak, protoze se hur(jestli vubec) muzu opacnou rukou zaprit, jestli mi rozumis.

Rozumim :wink:

1) ten kop byl takove to "klasicke" mawashi

2) "trochu" jsem to pokazil :oops: :)

3) Vazim 95kg, pri tom pohybu do soupere/vpred, kdyz si tu nohu predas (pokud situace umoznuje/stihnes to) - cimz mirne rozloziz silu toho kopu - se to da ... nerikam, ze je to takova ta technika na jistotu, ale pokud budes v pohybu a nezustanes stat jak prkno, tak bych to nevylucoval ... konec koncu vyslo to ... ale jak uz jsem uvedl nebyl to kop s bokama a ja to pokonil Obrázek

Ale uz sem mnohokrat i riskantnejsim zpusobem "vykryl" i silnejsi kop pouze jednou rukou ... kdyz vystihnes ten spravnej moment a sikovne jdes proti te noze k souperi, tak ma co delat na te jedne noze, aby se na ni udrzel ... Proste neco/technika, co snad vsichni zname :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marty » pát 05. led, 2007 15:59

Hark píše:Jeikobe never tomu.

Muj SiFu delal zavodne karate. Tvrdi, ze se musel uplne vsecko odnaucit, nez mohl zacit konecne poradne cvicit WCH.

Treba to s tim cuki je pitomost. Mechanika pohybu a myslenka pro primy uder je uplne jina nez v cuki. Taky sila se generuje v primem uderu jinak.

Nehledej podobnosti.

Mohl by jsi popsat, v čem vidíš jinak tu mechaniku pohybu a myšlenku pro přímý úder než v cuki? A jak(kde) jinak se generuje síla v přímém úderu ? Díky.
Martin Císař
Marty
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jeikob » pát 05. led, 2007 16:15

Marty píše:
Hark píše:Jeikobe never tomu.

Nehledej podobnosti.

Mohl by jsi popsat, v čem vidíš jinak tu mechaniku pohybu a myšlenku pro přímý úder než v cuki? A jak(kde) jinak se generuje síla v přímém úderu ? Díky.

No mne by též zajímalo ,jak a kdy se ve wing chun zpevnuje uder ci zda se vubec zpevnuje zda jde jen o rychlost.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 05. led, 2007 16:20

luen píše:
player píše:Nesedi mi to, ze kdyby ten kop nebyl jen naznak, ale protahly/dokonceny, napr. tak jako to kopou thajboxeri, tak to jednou rukou neukrejes, urcite ne vnitrni rukou.

Rozumim :wink:

1) ten kop byl takove to "klasicke" mawashi

2) "trochu" jsem to pokazil :oops: :)

3) Vazim 95kg, pri tom pohybu do soupere/vpred, kdyz si tu nohu predas (pokud situace umoznuje/stihnes to) - cimz mirne rozloziz silu toho kopu - se to da ... nerikam, ze je to takova ta technika na jistotu, ale pokud budes v pohybu a nezustanes stat jak prkno, tak bych to nevylucoval ... konec koncu vyslo to ... ale jak uz jsem uvedl nebyl to kop s bokama a ja to pokonil Obrázek

Ale uz sem mnohokrat i riskantnejsim zpusobem "vykryl" i silnejsi kop pouze jednou rukou ... kdyz vystihnes ten spravnej moment a sikovne jdes proti te noze k souperi, tak ma co delat na te jedne noze, aby se na ni udrzel ... Proste neco/technika, co snad vsichni zname :wink:

Princip toho krytu chápu ,jde se do toho kopu.a obcas jsem podobný kryt při volném kumite použil,ale troufl jsem si to pouze na člověka,který kopal pomalu.proti rychlýmu mawaši jedině ustup a kryt kterýmu se šikalo myslím nataši uke .
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 05. led, 2007 16:31

no, karate uz nedelam asi 20let, ale nema mawashi jinej princip, jako high kick? Takze by podle me to co tam Luen dela na mawashi praveze fungovalo :?:
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 05. led, 2007 16:34

jeikob píše:Princip toho krytu chápu ,jde se do toho kopu.a obcas jsem podobný kryt při volném kumite použil,ale troufl jsem si to pouze na člověka,který kopal pomalu.proti rychlýmu mawaši jedině ustup a kryt kterýmu se šikalo myslím nataši uke .

JJ na rychlost jsem zapomel - nutna podminka nebyt premek prkena podlaha a umet se rychle pohybovat - chodit/behat :wink: pamatujes(player) :wink:

Jinak k tomu uderu wc vs. karate: je vlastne podobny ... klasika:

1) nezvedat ramena

2) nevyhazovat lokty

3) poradne zatnout a zpevnit pest/zapesti

4) nesmi byt bez "sily/blato/epilepticky mlynek, ale ne zase zatuhlej/pomalej" pro doplneni - ta sila v nem musi byt od zacatku a ne jen az na konci

5) neni podminkou, ze musi byt "nedotoceny" - je jich spousty akorat to nekteri nevedi a cvici jen ten jeden :wink:

6) A samozrejme, ze sila musi vychazet z celeho tela a neeeejenom z ramen a loktu

Urcite je toho vic, ale myslim, ze pro ilustraci to asi staci :wink:

PROSTE NEBOUCHAT JAK LAMA :!: (Ukropcany promine, ze jsem pouzil jeho oblibene slovo)
Naposledy upravil luen dne pát 05. led, 2007 16:48, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 05. led, 2007 16:43

luen píše:
jeikob píše:Princip toho krytu chápu ,jde se do toho kopu.a obcas jsem podobný kryt při volném kumite použil,ale troufl jsem si to pouze na člověka,který kopal pomalu.proti rychlýmu mawaši jedině ustup a kryt kterýmu se šikalo myslím nataši uke .

JJ na rychlost jsem zapomel - nutna podminka nebyt premek prkena podlaha a umet se rychle pohybovat - chodit/behat :wink: pamatujes(player) :wink:

Jinak k tomu uderu wc vs. karate: je vlastne podobny ... klasika:

1) nezvedat ramena

2) nevyhazovat lokty

3) poradne zatnout a zpevnit pest/zapesti

4) nesmi byt bez "sily/blato/epilepticky mlynek, ale ne zase zatuhlej/pomalej"

5) neni podminkou, ze musi byt "nedotoceny" - je jich spousty akorat to nekteri nevedi a cvici jen ten jeden :wink:

6) A samozrejme, ze sila musi vychazet z celeho tela a neeeejenom z ramen a loktu

Urcite je toho vic, ale myslim, ze pro ilustraci to asi staci :wink:

Díky to jsem potřeboval vedet.Chci začít cvičit wing chun ,ale nemohu dřív jak za pul roku,ale rád bych už neco cvičil doma.Jedním kolegou mi bylo rečeno že to je blbost ,že budu delat chyby a že základy z karate jsou nepoužitelné.No ale po té co jsem prošel plno videjek na you tube mi přijde,že neco cvičit mohu postoje,nekteré kryty a udery
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 05. led, 2007 16:56

jeikob píše:Díky to jsem potřeboval vedet.Chci začít cvičit wing chun ,ale nemohu dřív jak za pul roku,ale rád bych už neco cvičil doma.Jedním kolegou mi bylo rečeno že to je blbost ,že budu delat chyby a že základy z karate jsou nepoužitelné.No ale po té co jsem prošel plno videjek na you tube mi přijde,že neco cvičit mohu postoje,nekteré kryty a udery

JJ ja to sleduji a v podstate s kolegou nesouhlasim v tom, ze bys mel na vse zapomenout (ono je taky pomerne tezke neco jen tak zapomenout) ... naopak spousty veci si dobre zapamatuj a pouzij je jako "odrazovy" mustek ... muzou se i hodit ... sice se spousta veci dela jinak, ale ono taky zalezi u koho si karaco cvicil ... dobry klub = dobre zaklady, spatny klub = spatne zaklady, ale to nema co delat se stylem nybrz spise s klubem/skolou ... ja karate dlouho delal a nijak ho nezavrhuji, znam par velmi kvalitnich karatistu :wink:

Ale na druhou stranu ti take nedoporucuji nejake "domaci" studie ... to myslim neni cesta k uspechu. Pokud to mas, ale jen docasne, tak urcite ano a v nejblizsim moznem terminu zavitat do nejake wing chun skoly :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod martinYT » pát 05. led, 2007 17:14

player píše:
majkx píše:
Lorien píše:
World Taichi Day 2006 demo:
http://www.youtube.com/watch?v=bSSn17AHXFg

Konečně jsem se dostal k tomu si ty videa zkouknout, moc se mi líbil hlavně ten sparring, nejvíc se mi líbil ten starší plešatý pán s vousama alá rumcajs v cca. 1.30 min. pasáži! Kdybych byl debil(ve svém pohledu) a kladl si otázku jestli čínské bu fungují, tak při pohledu na tohle video-sparring dostanu odpověď!!! Dobré gungfu, líbí se mi že při tom sparringu jdou ty reakce(útok, obrana)automaticky, prostě to z nich vystřelí a to já osobně považuju za základ dobré sebeobrany!!!

Nic ve zlem, ale kryt napr. oblokovy kop takovym zpusobem jako je ukazano na te ukazce v te pasazi co se ti tak libi = v praxi minimalne docasne rozostrene videni;)

Můj soukromí názor je, že v samotném boji se podaří přesně technicky provést jen málo technik a přesto to velice dobře funguje. Jasně vím, že toto je ukázka, která by měla jak dobře vypadat tak aby to vypadalo tak že to funguje. Myslím, že pokud se na tuto ukázku člověk podívá tak to opravdu jak dobře vypadá tak i funguje.

Mě osobně se líbí..
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 05. led, 2007 17:22

Presne tak to mám na mysli.Rozhodně jak budu moct navštívím školu a mám pocit že vaše škola pusobí dlouho a prezentace mi přijde solidní.
A samozrejmně wing chun není karate,ale myslím že tím že jsem ho cvičil i když už je to dlouho.tak mám povedomí o tom že v Bu existuje prace z težistem ,dýcháním a postoje a pohyb funguje na nejakém principu.Cvičil jsem v klasickém oddíle tesla žižkov a tréning byl pomerne přísný a dost jsme se drželi osnov zatímco kamarád v jiném odíle druhým rokem zvládal všech pět zakladních kata mi cvičili teprve druhou.A až tretí rok nás trenér nechal cvičit na konci par minut volný sparing.Tak jsme dřeli zaklady a hezky v nízkých postojích.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » pát 05. led, 2007 17:30

Mimochodem ... kdo neveri, at prijde :wink:

Vcera jsme tu meli vzacnou navstevu, prisel na pratelske chisau OYE/Emanuele ... Bez ohledu na vysledek (ten byl dle ocekavani standardni ... ), byl jediny kdo mel "kou*e" a sam prijel k nam do skoly na porovnavani dovednosti! Je videt, ze kdyz se chce, tak to jde i bez Hysterie, osocovani ... a v pohode. cca 90 min. pratelsky kontaktniho chisau, porovnavani, ukazovani a vysvetlovani :D

To jen mala vsuvka pro ty, co se kontaktu tak stiti a delaji z toho vedlejsi kolej BU/BS :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...