Wing Chun Kuen Phai

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Miro » ned 31. kvě, 2009 7:14

Problem tohto fora je, ze sa tu zisli ludia z mnohych odvetvi bojovych umeni - cinske, japonske, zapadne, niekto preferuje ulicu, iny zas ring, niekto iba trenovat a nefightit vobec (len v krajnom pripade, ked uz nie je ziadna ina sanca)... A tito ludia sa navzajom vobec nepocuvaju. Fighter z ulice si moze celkom opravnene mysliet o fightroch z ringu, ze to co robia, je o fazulkach - s chranicmi a pravidlami to je realne asi tak, ako ked sa deti hraju na vojakov. Ringovy figter si zase moze celkom opravnene mysliet, ze ist na ulicu skusat svoje znalosti v praxi je asi tak chytre, ako ist k skupinke Romov s britvami v rukach a provokovat ich. Vacsina poulicnych aj ringovych fightrov si zase mysli o tych, co povazuju za blbost aj jedno aj druhe, za priposratych debilkov, ktori nemaju gule. A ti si zase myslia o predoslych dvoch tiez svoje...
To je potom naozaj tazko debatovat. Nedostatok rozumu, myslenia a neschopnost sa pozriet kriticky sam na seba, vyssie spominana neschopnost a neochota pocuvat, ale hlavne netolerancia voci niecomu inemu (ako si myslim, ci ako cvicim ja) potom sposobuju, ze z debat sa stavaju konfrontacie, kde sa za opravneneho debatovat povazuje iba ten, kto to dokaze v suboji alebo v ringu. Lenze taketo argumentovanie je v civilizovanom svete mrtve uz par storoci a tak ludia mimo bojovych umeni sa na nas divaju ako na fosilie a celkom opravnene sa smeju, aky sme odpad. Bojove umenia, namiesto toho, aby nam v zivote pomahali, z nas robia uboziakov. Dobre rano.
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 31. kvě, 2009 9:07

Sennin02 píše:Honzo, jen bych chtěl upozornit na jednu zásadní věc - Ivan zavedl stupně a pásky i u MGWWC, včetně certifikátů - a tyhle stupně jsou placený!!! Ivan by si jinak nevydělal na cesty do Číny, že? ...A nejen do Číny... Znám Ivana asi trošku dýl než Ty...
Jinak mě zaujala věta: "se schovavat za sve ucitele, mastery, grandmastery a podobne prizdisracstvi ... " - to myslíš vypsání té linie, co máš v podpisu???
Honzo - nic ve zlým, ale "kážete vodu a chlastáte víno!" Ty jsi třeba vychovanej pouliční rváč, ve svý pobočce to učíš a máš výsledky - to nepopírám, ale Ivan rváč není, nikdy se pořádně nepral a když se pral, třeba na Pavláku (mám info z první ruky), tak ho musel zachraňovat jinej, protože Ivan si se svým WCH ani neškrtnul... Ivan proto musí lidi upoutat jiným způsobem... jakým??? To ví jen Ivan ;)
Všechno to je o osobnosti - pokud učitel osobnost nemá, tak zavede pásky, zkoušky a rejžuje prašule, pokud učitel osobnost má, tak mu je tohle fuk, protože předává to, co UMÍ ON SÁM!!!

Marku nevim jestli se to doneslo k vam do Pupickova, ale u MGW zadne certifikaty ani placene zkousky nejsou!!! Mimochodem obdobna diskuze tady s tebou byla ohledne oltare a nejakych cituji, "buzku" :lol: Proste kouknes na fotky na netu, na clanky a protoze si to neumis jinak vyskladat, tak delas zavery z toho co vidis a co ses doslechl od tobe podobnych :idea:

Nevim o tom, ze by se pod vedenim meho sifu delaly nejake zkousky - a to bych asi vedet mel, protoze by se to v prvni rade tykalo me a ostatnich kdo uci ... Hele s tim pozvanim opatrne, uz to tady take bylo. Prisel jsi, sedel jak putka, kejval na vsechno jak nove prijatej traktorista do pracovniho pomeru a hlavne jestli si vzpominam, tak se ti s nekym hybat nechtelo ... a tohle jsem s tebou zazil uz nekolikrat.

Sifu si na rozdil od tebe svym trenovanim vydela na co potrebuje. Ale tobe neprislusi to jakkoli komentovat nebo se o to starat! Zavist a lhani neni hezka vlastnost ani u tech co se uci z knizek Marku. Ty vis co si o tobe myslim, co si myslim rikam nahlas. Se sifu ses videl, kdyz si shanel knizky o Bruce Leem a za podobnych situaci ... Takze pomlc o tom, ze ho znas ... a uz vubec neplacej blbosti o tom, jak moc dobre ho znas. Proc hele vubec do tehle diskuzi tahas sifu? Vsiml jsem si, ze to delas pokazde, mam si zacit myslet, ze to neni nahoda? A ze z nej mas brouka v hlave?

Ten popisek mam v profilu proto, aby bylo jasne kam patrim a za koho kopu ... Konec koncu proti kultu predku, take nic nemam ... jinak jsem nikdy nenabizel sveho ucitele (sifu), jeho ucitele - meho sigunga atd ... Vysvetlim ti co to znamena :wink: Jsi koukam dospelej chlap, aspon podle veku, tak uz mas narok na to, abys vedel jak se veci maji :lol: :wink:

Kdyz je nejaka bitka, neokecavam to tim, ze znam jednoho chlapika a ten ze se umi porvat atd ... atd ... Jdu do toho za sebe, se svejma vlastnima "kung fu argumentama" a nemam zapotrebi se pak trapne vymlouvat na cosi ... :lol: :wink: To je myslim zakladni predpoklad toho, aby se z nekoho vyvinul zdravej jedinec, kterej bude mit rovnou pater a nebude slizoun :!:

Hele Marku videl jsem sifu prat se vickrat, nez tebe napsat neco rozumneho. Vis ja se s nim opravdu znam a znam se s nim temer 20 roku a tim nemyslim nejake obcasne zdvorilostni navstevy a nebo diskuze na foru ... znam ho osobne :lol: :wink: O tom, co ty jsi slysel ... Hele takovejch historek jsem slysle o sobe :lol: Zajimave ze face to face kazdej pomlouvac pak delal, jako ze on tam neni a nikdy neexistoval :lol: Jak se rika tomuhle, hrdina s fyzickou vadou - krivou pateri? :lol:

O osbnosti Marku nemluv, vzdyt rozebiras pojem, kterej ti ani teoreticky neni znam :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 31. kvě, 2009 10:22

Tohle je opravdu legrace číst :lol:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 31. kvě, 2009 10:27

8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 31. kvě, 2009 12:44

Pokud to nepovažujete za úplnou blbost, možná bychom se tu mohli víc rozkecat o svých vlastních zkušenostech s "ulicí" a reálným konfliktem. Ona ta definice konfliktu je víceúrovňová - stejně jako příprava na ten konflikt. Někdo teoretizuje a honí si energie, někdo spáruje, někdo do toho řeže v ringu, jiný zase třeba má zkušenost ze své práce nebo do těch konfliktů cíleně chodí, aby si checknul, jak na tom je.
Jen mě to zajímá - není to reakce na Sennina apod. a kecy typu "organizovat setkání, kdy si hrajete v ringu na bojovníky z ulice". Lidi, kteří tvrdí, že je jim přes 40, léta učí BU/sebeobranu/blabla a přitom na webu vyřvávají, jak nemají problém komukoliv rozbít hubu, jsou mimo můj level.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mnich » ned 31. kvě, 2009 13:56

Sennin02 píše:
luen píše:
BizonCZ píše:Ale nevěřím tomu, že speciálně Luen si svojí školu neotevřel na základě svého stupně či certifikátu. I trenéři boxu musí mít trenérské zkoušky = papír.

Ale ty nerozlisujes dve veci:

1) je preci rozdil v tom, jestli obtezuju radoveho zaka s nejakym certifikatem, zkouskama a placenim za tyto veci ...

2) a to jestli proveruji ucitele, jestli umi a bude zarukou kvality atd ...

Jinak ja cedrtifikat nemam. Mam splneno to, co vyzaduje zakon ... u nas jak jsem psal se na prukazky a jine papirkz nehraje, protoze jak uz spravne napsal defendu ... na ulici mi pasek, canc papiru, prukazka a podobna siditka moc nepomohou. Se sifu (ucitelem) se znam jiz 19 roku v Cechach a na Slovensku jsme pokladali zaklady wing chun kung fu spolecne, resp. pod jeho vedenim ... a tak posoudi bez zkousek jestli na to mam, nebo ne ... proste zkousky nepovazuji za urcujici a dulezite.

Pokud je nekdo vyzaduje a nemuze bez nich existovat ... prosim, ale napsat, ze se tim podminuje jakasi kvalita je pri nejmensim hloupe, resp. naivni ... zvlaste, kdyz vime jak ses timhle kupci a jak je kvuli tomu "politika" ...

Pokud se tomu da vyhnout, tak to rozumne uvazujici clovek udela, kdo jde dobrovolne do lvi jamy ... je truhlik. Muj nazor a klido me za nej bizone zase oznac za cosi ... je mi to jedno :wink:

Zdaleka se nestavim do pozice, ze MGW wing chun je ten nejlepsi ..., ale tak nejak se u nas lidi naucili mluvit sami za sebe a to povazuji za dulezity signal verejnosti ... oproti tomu, se schovavat za sve ucitele, mastery, grandmastery a podobne prizdisracstvi ... 8) Povazuji za jasnej signal nekvality a nevyzralosti jedince, ktery se takto projevuje... To je vse.

Honzo, jen bych chtěl upozornit na jednu zásadní věc - Ivan zavedl stupně a pásky i u MGWWC, včetně certifikátů - a tyhle stupně jsou placený!!! Ivan by si jinak nevydělal na cesty do Číny, že? ...A nejen do Číny... Znám Ivana asi trošku dýl než Ty...
Jinak mě zaujala věta: "se schovavat za sve ucitele, mastery, grandmastery a podobne prizdisracstvi ... " - to myslíš vypsání té linie, co máš v podpisu???
Honzo - nic ve zlým, ale "kážete vodu a chlastáte víno!" Ty jsi třeba vychovanej pouliční rváč, ve svý pobočce to učíš a máš výsledky - to nepopírám, ale Ivan rváč není, nikdy se pořádně nepral a když se pral, třeba na Pavláku (mám info z první ruky), tak ho musel zachraňovat jinej, protože Ivan si se svým WCH ani neškrtnul... Ivan proto musí lidi upoutat jiným způsobem... jakým??? To ví jen Ivan ;)
Všechno to je o osobnosti - pokud učitel osobnost nemá, tak zavede pásky, zkoušky a rejžuje prašule, pokud učitel osobnost má, tak mu je tohle fuk, protože předává to, co UMÍ ON SÁM!!!
/////Hele ja cvicim u I.Rzounka 9 let a tebe neznam.Z jake prvni ruky mas to ze se muj sifu pral na pavlaku?Z mym sifu nebo sihingama jsem porad,a divim se ze o nicem nevim?!!Tak odpovez komu patrila ona prvni ruka ze ktere mas tyto informace?To cos napsal jsou same lzi.A TY JSES MIZERNEJ LHAR
mnich
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » ned 31. kvě, 2009 17:54

mnich píše:Hele ja cvicim u I.Rzounka 9 let a tebe neznam.Z jake prvni ruky mas to ze se muj sifu pral na pavlaku?Z mym sifu nebo sihingama jsem porad,a divim se ze o nicem nevim?!!Tak odpovez komu patrila ona prvni ruka ze ktere mas tyto informace?To cos napsal jsou same lzi.A TY JSES MIZERNEJ LHAR

Ata v pohode, Senin asi mysli onu "prestrelku/strkanici" z Regenta, kterej mimochodem neni na Pavlaku ... :lol:

Konec koncu nekolik z onech akteru sem pravidelne pise, takze se k tomu urco vyjadri.

Jenze to by Senin musel mit info z prvni ruky a nemit "spolehlive" zdroje jako na BU :lol: :wink:

Mimochodem Senine, kdyz uz sem davas adresu a sve proporce, proc si proste neprisel na setkani, kdyz si tam kazdej mohl dohodnout pravidla jaka chtel, mohl ses vytahnout na jedne navsteve u sifu nebo u nas ve skole a ne tam skuhrat, jak jsi unavenej a bla, bla, bla ... trochu mi unika smysl, ale koukam nejsem jedinej ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » ned 31. kvě, 2009 18:13

všem: sennin02 != senin :lol:
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod xiuwei » ned 31. kvě, 2009 18:16

khooca
všem: sennin02 != senin

Jsem právě zvažoval,zdali je to ,, PRAVÝ,, sennin nebo jen falešný nick
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » ned 31. kvě, 2009 23:28

BizonCZ: Omyl, aikido nema nejlepe zvladnute padove techniky. Milinkrat lepe je ma zvladnuto judo a podobna BU ci BS kde se sparuje aspon zapas kde sebou triskaji o zem, jsou tam momenty prekvapeni, najednou bum - a letis - tohle je proverka nakolik jsou dobre zvladnute padove techniky. A to v aikidu neni, takze aikido nema nejlepe zvladnute padove techniky.
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 31. kvě, 2009 23:52

cudles píše:BizonCZ: Omyl, aikido nema nejlepe zvladnute padove techniky. Milinkrat lepe je ma zvladnuto judo a podobna BU ci BS kde se sparuje aspon zapas kde sebou triskaji o zem, jsou tam momenty prekvapeni, najednou bum - a letis - tohle je proverka nakolik jsou dobre zvladnute padove techniky. A to v aikidu neni, takze aikido nema nejlepe zvladnute padove techniky.

nejlíp zvládnuté pádové techniky má skateboarding
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 01. čer, 2009 5:47

cudles píše:BizonCZ: Omyl, aikido nema nejlepe zvladnute padove techniky. Milinkrat lepe je ma zvladnuto judo a podobna BU ci BS kde se sparuje aspon zapas kde sebou triskaji o zem, jsou tam momenty prekvapeni, najednou bum - a letis - tohle je proverka nakolik jsou dobre zvladnute padove techniky. A to v aikidu neni, takze aikido nema nejlepe zvladnute padove techniky.

Souhlas, zapasnici ... potazmo judisti :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod krasty » úte 02. čer, 2009 6:54

Mate vubec kdy trenovat? Hlavne u Luena by me to zajimalo :o). Nic ve zlem.

Radoby trenery jsme poznal u EWTA. Cvicil jsem od svych 12 let. Mel jsme vaznou nehodu ochrnuti na pulku tela nastesti to dobre dopadlo a muzu chodit holt uz ne cvicit. Proc to pisu vzdy by jste meli zohlednovat svoje zdravi a zdarvi druhych. Par rukou uz jsme zlomil a nic prijemneho spise naopak. Napsoledy jsme neco podobneho zazil kdyz muj kamarda pri treninku blbe spadnul a zlomil si pater neni to moc prijemneho kort pro rodice a kamarady nastetsi to dobre dopadlo ma sesroubovanej krk ale dosmrti uz si nezablbne.
Ted k tem trenerum. Ta era tusim EWTA zacala v mejch 17. Jen si vzpominam ze tehdejsi treneri se vychvalovali jak umej WT a stalo se toto kdyz muj tehdejsi mistr prisel aby si me vyzkousel tak prvni co bylo tak me zmlatil predevsema. Tenkrat jsem jen drzel a cekal co se bude dit nesmelost a bazen dobre funguje. Asi po 3 trenincich jsem se osmelil a pri klasickem vyprasku jsme mu zacal proste chytat ruce, mel jsme docela silnej stisk. Bohuzel nemel rychlost tak ze to slo a pak jsme mu ty udery zacal i oplacet nu potreninku mi rekl ze uz chodit nemusim. Kdyz jsme se zeptal proc mi odpovedel ze bych mu kazil moralku :o). Tak kolik takovejch treneru a bojovniku tu asi mame? Ja jich za svuj dosavadni zivot par potkal. Jelikoz hodne znas uz se nejake to BJ ucilo tak pozname co je dobre a co ne ale novacek to ma v tomhle svete opravdu tezke.

U pana Rzounka jsem se byl na trenink podivat i si zacvicit a mohu jen doporucit. To same i u sifu Pavla ma perfektni pristup a moc mu tim to dekuji. Bohuzel zdravi nedovoli.

Obcas jsem se pripletl i do nejakych sarvatek hlavne kvuli zenskejm a popravde reknu ze ozralej hospodskej bitkar je leckdy horsi nez trenovanej bojovnik. Taky jsme narazil na par bitkaru kteri mlatili kazdeho na potkani a dost casto narazili a pak jsme byli i kamaradi. Tohle proste nepochopim. Kdy si byly popularni zapasy ve volnem stylu na Machove jezere nevim jestli si to jeste nekdo pamatuje. Dost casto jsem dostaval vejprask od lidi u kterych jsem si byl jistej ze je dostanu. Nejvetsi potupa byla od 15 lety holky co byla mistrine evropy ve WTF. Ta kopacka byla tak rychla ze ani nevim odkud se vzala :o). Proste si jen myslim ze vychvalovani nebo honeni si tricka je snad zbitecny a ta silna slova ktera tu tak strasne pouzivate jen odrazujou lidi chodit tady na BJ. Ja uz se jen obcas usmivam a rikam si jestli to mate zapotrebi. Vzdy bude nekdo lepsi, ktery Vas porazi. Nejlepsi je snad preci jen "CHUCK NORIS" ne :o). Samozrejme bez praxe se z Vas bojovnik proste nestane ale mluvenim taky ne. Ten kontakt tam musi bejt.

Kdyz tu obcas neco hledam tak je tu tezky neco najit jelikoz z tech prispevku je polovina jen o tehle narazkach. A cloveka uz to nebavi cist. Nehlede na to ze nezkusenej by si tady nevybral snad nic. I u Dimitria by me podle tehle prispevku dost odrazovalo se ucit.

Jinak si myslim ze by se BJ melo delat hlavne pro radost z pohybu a dobre odvedne prace. Ty BJ volume neni spatna vec kort kdyz se urci pravidla. Ten boj bez pravidel moc nefunguje kort na ulici kdyz se na tebe sesype 10 ciganu s klackama myslim ze moc sanci asi z nas nikdo mit nebude bohuzel se mi to stalo nechtel jsem vydat penezenku dva jsme zvladl ale kdyz jsem dostal klackem pres tlamu tak jsme sel k zemi :o).
krasty
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » úte 02. čer, 2009 8:28

krasty píše: Nejvetsi potupa byla od 15 lety holky co byla mistrine evropy ve WTF. Ta kopacka byla tak rychla ze ani nevim odkud se vzala :o).

Tomuhle prostě věřím. I Steven Seagal tvrdil, že jediné čeho se bojí je taekwondo a volume 1,2,3,4.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » úte 02. čer, 2009 11:27

jeikob píše:

Asi je zbytecny cekat az konecne jecnou naposes neco rozumynho a k veci, vid? :roll: :arrow:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 02. čer, 2009 11:55

krasty píše:Mate vubec kdy trenovat? Hlavne u Luena by me to zajimalo :o). Nic ve zlem.

Radoby trenery jsme poznal u EWTA. Cvicil jsem od svych 12 let. Mel jsme vaznou nehodu ochrnuti na pulku tela nastesti to dobre dopadlo a muzu chodit holt uz ne cvicit. Proc to pisu vzdy by jste meli zohlednovat svoje zdravi a zdarvi druhych. Par rukou uz jsme zlomil a nic prijemneho spise naopak. Napsoledy jsme neco podobneho zazil kdyz muj kamarda pri treninku blbe spadnul a zlomil si pater neni to moc prijemneho kort pro rodice a kamarady nastetsi to dobre dopadlo ma sesroubovanej krk ale dosmrti uz si nezablbne.
Ted k tem trenerum. Ta era tusim EWTA zacala v mejch 17. Jen si vzpominam ze tehdejsi treneri se vychvalovali jak umej WT a stalo se toto kdyz muj tehdejsi mistr prisel aby si me vyzkousel tak prvni co bylo tak me zmlatil predevsema. Tenkrat jsem jen drzel a cekal co se bude dit nesmelost a bazen dobre funguje. Asi po 3 trenincich jsem se osmelil a pri klasickem vyprasku jsme mu zacal proste chytat ruce, mel jsme docela silnej stisk. Bohuzel nemel rychlost tak ze to slo a pak jsme mu ty udery zacal i oplacet nu potreninku mi rekl ze uz chodit nemusim. Kdyz jsme se zeptal proc mi odpovedel ze bych mu kazil moralku :o). Tak kolik takovejch treneru a bojovniku tu asi mame? Ja jich za svuj dosavadni zivot par potkal. Jelikoz hodne znas uz se nejake to BJ ucilo tak pozname co je dobre a co ne ale novacek to ma v tomhle svete opravdu tezke.

U pana Rzounka jsem se byl na trenink podivat i si zacvicit a mohu jen doporucit. To same i u sifu Pavla ma perfektni pristup a moc mu tim to dekuji. Bohuzel zdravi nedovoli.

Obcas jsem se pripletl i do nejakych sarvatek hlavne kvuli zenskejm a popravde reknu ze ozralej hospodskej bitkar je leckdy horsi nez trenovanej bojovnik. Taky jsme narazil na par bitkaru kteri mlatili kazdeho na potkani a dost casto narazili a pak jsme byli i kamaradi. Tohle proste nepochopim. Kdy si byly popularni zapasy ve volnem stylu na Machove jezere nevim jestli si to jeste nekdo pamatuje. Dost casto jsem dostaval vejprask od lidi u kterych jsem si byl jistej ze je dostanu. Nejvetsi potupa byla od 15 lety holky co byla mistrine evropy ve WTF. Ta kopacka byla tak rychla ze ani nevim odkud se vzala :o). Proste si jen myslim ze vychvalovani nebo honeni si tricka je snad zbitecny a ta silna slova ktera tu tak strasne pouzivate jen odrazujou lidi chodit tady na BJ. Ja uz se jen obcas usmivam a rikam si jestli to mate zapotrebi. Vzdy bude nekdo lepsi, ktery Vas porazi. Nejlepsi je snad preci jen "CHUCK NORIS" ne :o). Samozrejme bez praxe se z Vas bojovnik proste nestane ale mluvenim taky ne. Ten kontakt tam musi bejt.

Kdyz tu obcas neco hledam tak je tu tezky neco najit jelikoz z tech prispevku je polovina jen o tehle narazkach. A cloveka uz to nebavi cist. Nehlede na to ze nezkusenej by si tady nevybral snad nic. I u Dimitria by me podle tehle prispevku dost odrazovalo se ucit.

Jinak si myslim ze by se BJ melo delat hlavne pro radost z pohybu a dobre odvedne prace. Ty BJ volume neni spatna vec kort kdyz se urci pravidla. Ten boj bez pravidel moc nefunguje kort na ulici kdyz se na tebe sesype 10 ciganu s klackama myslim ze moc sanci asi z nas nikdo mit nebude bohuzel se mi to stalo nechtel jsem vydat penezenku dva jsme zvladl ale kdyz jsem dostal klackem pres tlamu tak jsme sel k zemi :o).
Booože, vždycky když tyhle hrůzy čtu,říkám si jaký obrovský štěstí jsem měl,že jsem potkal mistry jaký jsem potkal(včetně Kazika kdysi v 70tejch letech na Spojích a později Du fu Kuna) a ne nějaké vypatlané zakomplexované hovedo,jako ten tvůj první sifón na WT... A o taekwondu, ehmehm,to se mi nějak asocijuje jednak nějaká velmistryně Evropy se nebyla schopná trefit do kluků od Du Fu Kuna(nemistrů nikde) kdysi na Vyšehradě, když to spolu zkoušeli,páč trénovali vedle a druhá asociace je, když jsem se minulý týden(svátek Duan Wu Jie) strašně schlastal s 20 kluky Korejci v putyce uprostřed stepi ve vnitřním Mongolsku a porovnávali jsme jejich Taekwondo s naším kung-fu a nebyli jsme se schopný trefit vůbec nikam,neboť JEDINÝ VÍTĚZ BYLA jakási místní kořalka Meng Tchou Lü(65%),která je to nejhorší co jsem kdy poznal.Fuj,už NIKDY... :D
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod littleass » úte 02. čer, 2009 14:34

Sennin02 píše:
ukropcany píše:.. ak niekomu vadí verejné pranírovanie, tak nech nelezie na verejnosť... tak ako Mireček, Sennin, Androš, Mr. X a iní srandisti v minulosti sekali strašné múdra a potom sa ukázalo aké to ozaj je

Byl bych rád, kdybys mě, ty slovenskej blbečku a chytrolínku, který všechno ví a všechno zná, nejmenoval... Múdra si, ty vybouchaná palice, nechej pro puberťáky... nikdy jsi nepoznal, jaké to "ozaj je" - zejména u mě!!! NEZNÁ© MĚ A NIKDY JSI MĚ NEVIDĚL!!! Tak co Ti dává tu odvahu???
Kdyby Ti snad vadil, Michale, tento styl konverzace, tak jen podotýkám, že je ryze Tvůj...
®e se neúčastním vašich "poskakovaček" v ringu na těch srandovních setkáních bu.vol. blablabla neznamená, že Ti nejsem schopnej rozbít mordu!
Nemám ostatně s tím žádnej problém - rozbít někomu držku - A HLAVNĚ BEZ ®ÁDNEJCH PŘIPOSRATEJCH PRAVIDEL!!!

Zdar máš docela odvahu pozvat někoho do školy na férovku bez pravidel-to je něco úplně jiného než se zúčastnit nějakého organizovaného setkání kde se nemůže nikomu nic stát jelikož je to spíše v přátelsko hospodském duchu,všichni se tam znají a mají tam spoustu pravidel :lol:
On tam ale jak psal jasně za tebou nedorazí protože se bojí to je jasný :wink:
šampion...

Jinak co se týče těch pomluv a narážek z tvé strany na Sifu Ivana Rzounka tak to bych si ráčil s tebou silně nesouhlasit :!: :idea: :wink:
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 02. čer, 2009 15:39

jeikob píše:

no vážně když denně sebou třískáš o asfalt,mramor,padáš,ze schodů,z ramp, semo tamo se vytřískáš na zabradlí. a co je hustý když jedeš rchle downhill a tedy z kopce a vůbec seš rozjetej a nečekanej kamínek. nebo zásek na rampě a let dolu na plošinu .taky mám posunutý krční obratel. ale abych byl k věci k nejlepším skejtákům patřili kluci co dělali judo!!! matěj homola třeba z wohnout.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » úte 02. čer, 2009 17:06

jeikob píše:no vážně když denně sebou třískáš o asfalt,mramor,padáš,ze schodů,z ramp, semo tamo se vytřískáš na zabradlí. a co je hustý když jedeš rchle downhill a tedy z kopce a vůbec seš rozjetej a nečekanej kamínek. nebo zásek na rampě a let dolu na plošinu .taky mám posunutý krční obratel. ale abych byl k věci k nejlepším skejtákům patřili kluci co dělali judo!!! matěj homola třeba z wohnout.
Ale kdepak. Skejťáci byli vždycky rádoby tvrďáci a nikdy nenosili chrániče (údajně proto, že překážely v pohybu. Takový Tony Hawk je toho důkazem :lol: ), takže se rakvili a rakvili...kdežto bruslaři to měli vychytaný. Měli měnší ego, ale o to větší chrániče a dokázali je využít..

Ale jinak to asi s BU nesouvisí, takže jsem pro judo :lol:
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 03. čer, 2009 15:29

khooca píše:
jeikob píše:no vážně když denně sebou třískáš o asfalt,mramor,padáš,ze schodů,z ramp, semo tamo se vytřískáš na zabradlí. a co je hustý když jedeš rchle downhill a tedy z kopce a vůbec seš rozjetej a nečekanej kamínek. nebo zásek na rampě a let dolu na plošinu .taky mám posunutý krční obratel. ale abych byl k věci k nejlepším skejtákům patřili kluci co dělali judo!!! matěj homola třeba z wohnout.
Ale kdepak. Skejťáci byli vždycky rádoby tvrďáci a nikdy nenosili chrániče (údajně proto, že překážely v pohybu. Takový Tony Hawk je toho důkazem :lol: ), takže se rakvili a rakvili...kdežto bruslaři to měli vychytaný. Měli měnší ego, ale o to větší chrániče a dokázali je využít..

Ale jinak to asi s BU nesouvisí, takže jsem pro judo :lol:

no nesouvisí ale upřesním ty chrániče. na disciplínu zvanou street tedy to skákání na zabradlí ,ze schodu a rampiček jsou chrániče k ničemu,na kolena a loket se prostě nepadá jedině při fakt obskurdním pádu. nejvíc padáte na prdel ,záda, když to podjede. když se člověk takzvaně zasekl tedy letěl dopředu tak nejvíc padal na bok a když to šlo a uměl tak kotoul a nebo se rozplácnul .no a nebo což občas končilo zraněním pod sebe šoupl hnátu,nejhorší pády ze zídek a zabradlí.
A chrániče používaj lidi co jezděj vertikální rampu ,maji vymakané sklouznutí na kolena a to třeba i z šestimetrové výšky nad zemí a z několikanásobných rotací viz pavouk hawk:)
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...