Hung Gar - článek

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Anonymní » úte 03. srp, 2004 14:01

Anonymní píše:
Anonymní píše:
ALKAS píše:Ještě na vysvětlenou … :

V příspěvku sifu Huška byl naznačen rozdíl mezi výukou na semináři a výukou v TRADIČNÍ škole. Pavela vyňal z kontextu, překroutil a zesměšnil to, co sifu Hušek napsal. Tím znevážil jeho osobu, způsob výuky jeho učitele a tisíciletou tradici čínských bojových umění! Je to o to horší, že si vůbec neuvědomuje fakt, že sifu Hušek je stejná generace, jako Pavelovo učitelé!
Podle Konfuciánského učení (kterým jsou řízeny tradiční školy) nezanechat potomky je menší hřích, než zanechat špatný odkaz. (Bud učit někoho, kdo nemá dobrý morální charakter, nebo dělat úpravy ve stylu). Oba tyto hříchy nejsou nic proti tomu, pohanit či pošpinit jméno našich předchůdců.
Proto se Petr Dostál zachoval naprosto přesně tak, jak měl. Jeho odpověď na urážlivý komentář Pavely byla 100% správná. Pavela, i když mluví čínsky a žije v Číně, je pouze řadovým studentem bojových umění, jakých jsou po celém světě statisíce, s tím rozdílem, že on nemá vychování a respekt pro nikoho a zodpovědnost k nikomu. Raději chodí po parcích a paběrkuje, než aby prokázal úctu a respekt. O jeho znalostech čínských bojových umění se dá pochybovat. Neznalost rozdílu mezi Wu Shu (výplod kulturní revoluce – 1967) a tradičním čínským bojovým uměním je neomluvitelná. Tak jako jeho selektivní znalost čínské historie. Komunisté věděli, že mnohem účinnější než zakázat bojová umění, je nahradit je něčím, co vypadá jako bojové umění a je hezké napohled. Osvědčilo se to … Takové skutečnosti, jako že tradiční učitelé bojových umění (představovali minulost) byli vězněni, mučeni, věšeni a stříleni – to Pavelovi zázrakem uniká. Také mu uniká způsob tradičního (konfuciánského) myšlení, protože se nikdy v tradiční škole neučil a nepoznal celý systém tradičního učení. Jak tedy může pomlouvat a zesměšňovat něco, čemu vůbec nerozumí!!
Proto jsme byli šokováni a o to více nás mrzelo, že sifu Rzounek a Macek neshledali nic špatného na Pavelových urážkách a ještě veřejně napomínali Petra, čímž potvrdili, že Pavela má „pravdu“! Je to o to horší, že tato konfirmace přišla od dvou respektovaných představitelů tradičních čínských bojových umění!
Snad někdy pochopíte, že Pavela není v ČR přínosem kung-fu, ale jeho tragédií!!

S úctou,

ALKAS - sifu George Hušek ( to není nick, to je jméno! ) + všichni studenti …
jsem ata z ceske skoly maigei wong wing chun zak ivana rzounka, 1.co se tejka tajneho predavani v gong fu.tak si myslim ze mistr jiri husek ma pravdu.skutecne se nektere trenigove posupy neukazovali drive kazdemu.stim kamuflovanim mam osobni zkusenost ale tu dam k dobru u piva protoze na netu by to zase vyvolalo fatalni tragedii. 2.ale pravdu ma i pavela boxerske povstani ukazalo cinskem lidu ze gong fu je v porovnani se strelnejma zbranema k smichu.a tak skutecne v kazdem obchodaku koupite co drive bylo tajne,byl jsem tam vim ocem mluvim.i zde mam nekolik osobnich zkusenosti ale jak jsem rekl zdelim je napokecu u pivka ale ne zde na netu /chytne se toho nejakej blb a.../ 3.pavle dostale kde jsi byl kdyz hladik nevibiravim zpusobem urazel tveho sifu a magdu.kdyby si byl skutecny hrdina tak bys mu za to dal do drsky.moc mne mrzi ze nemuzu jet za panem huskem

SIFU Hladík je můj učitel a řikal mi,že žádného pana huska nikdy neurážel.
Taky řikal,že žádnej ata ani rzounek mu do držky nikdy nedali.Tak nevim přoč se tady nějakej ata vytahuje a hrdině na mého SIFU posílá někoho,když na něj sám nestačí.Za další nevim proč se nějakej ata sere do diskuse o hung garu,když cvičí vinčun. hele za 1.rekni kdo jsi2.no problem.3.domluvime misto a tam si to s tvojim misteriem hladikem dam4.jeste ma umne vroubek za ty urazky.moto-z hledim nahore
J.K.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

hung gar-clanek

Příspěvekod ata » úte 03. srp, 2004 14:35

to oradek vejs jsem psal ja
ata
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: ...

Příspěvekod Anonymní » úte 03. srp, 2004 14:55

YiWan píše: Ale to je spis tema k pivku a ne sem, na internet...

Jasne. I tak dik za strucne demicko :))
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: hung gar-clanek

Příspěvekod Anonymní » stř 04. srp, 2004 6:42

ata píše:to oradek vejs jsem psal ja

Kdo to je já
J.K.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ata » stř 04. srp, 2004 15:22

Anonymní píše:

Kdo to je já
J.K.
nevim rikal ze hladikova zak
ata
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » čtv 05. srp, 2004 6:33

ata píše:
Anonymní píše:

Kdo to je já
J.K.

Ještě jednou polopatě : kdo to je ata
J.K.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » čtv 05. srp, 2004 7:29

Anonymní píše:
ata píše:
Anonymní píše:

Kdo to je já
J.K.

Ještě jednou polopatě : kdo to je ata
J.K.

čistě teoreticky je možné že J.K. = ATA. Ovšem pokud se zaregistuješ budeš mít přístup do seznamu členů tak zjistíš, že ATA je vojebávák.To snad hovoří za vše. A pokud platí shora uvedená rovnost, pak ty jsi taky vojebávák. :-))
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 05. srp, 2004 7:36

Proč se teda vojebávák Ata povyšuje na vojebáváka J.K.,když sou teda stejný vojebáváci :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ata » čtv 05. srp, 2004 14:20

Pepino píše:Proč se teda vojebávák Ata povyšuje na vojebáváka J.K.,když sou teda stejný vojebáváci :lol: :lol:
sory ale pri mem hovoru s tim anonymemj.j.k jsem se zapomnel registrovat.tak ze nad nikoho se nepovisuju pouze zasilam odpoved panu anonimovi.jesli te zajima kdo jsem tak si precti celou diskuzi.nevim proc bych to mnel porad kazdemu dokola opakovat vyprosuju si aby jste mne davali dohromady z nejakym j.k.a nelezte na moji stranku.to neni mysleno pouze na tebe ale na vsechny internetove stourali co nemaji co na praci
ata
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pát 06. srp, 2004 9:26

ata píše:
Pepino píše:Proč se teda vojebávák Ata povyšuje na vojebáváka J.K.,když sou teda stejný vojebáváci :lol: :lol:
sory ale pri mem hovoru s tim anonymemj.j.k jsem se zapomnel registrovat.tak ze nad nikoho se nepovisuju pouze zasilam odpoved panu anonimovi.jesli te zajima kdo jsem tak si precti celou diskuzi.nevim proc bych to mnel porad kazdemu dokola opakovat vyprosuju si aby jste mne davali dohromady z nejakym j.k.a nelezte na moji stranku.to neni mysleno pouze na tebe ale na vsechny internetove stourali co nemaji co na praci

jaká je vlastně ta tvoje stranka ty ostravo.To abych věděl kam příště nelézt.Co si tu furt něco vymýšláš.Už drž hubu nebo ťa vyměnim :!:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 26. led, 2006 12:22

Bonhartt píše:OK, videl jsi je cvicit.
Na druhou stranu to co tady rikas jsou tvoje subjektivni nazory (o kvalite cviceni Ad,Hr)...
Zrejme jim to LCHS do oci nerekl (sory ale pomluvy za zady nemam rad-a zrovna u LCHS bych to necekal...) a predpokladam ze to co ti rekl kdyz odesli ti nemuze nikdo nestrany dolozit?

Vysvetli mi proc se to tak dela? ...ze kdyz nekdo neumi zaklady tak se klidne muze ucit takove pokrocile veci...(...kvuli penezum)? Kdyz to bylo tak hrozne, proc si to neutnul... a nezacali jste je ucit zaklady?
Je pekne ze si zaplatili korekci tygra a jeraba, ale melo by sna byt v LCHS zajmu aby cvicili autenticky ne?

vyber z tvych stranek:
...4 základní zbraně klasického gungfu (tyč, šavli, kopí a meč) se již naučil či si opravil během předchozích návštěv mistra Lama v Hongkongu... + teda halapartna, motyli mece.
Dale rekneme 2 sparingove formy bezezbrani, cca 5 rucnich forem a tusim ze dve sparing formy se zbranemi.
Coz mi dava cca 15 forem za zhruba 5 let. Do toho bych mel jeste zapocitat to, ze jsi se ucil od zacatku vsechny postoje, udery, znas vyznam/aplikaci vsech pohybu...
No nemuzu si pomoct, ale vezmu-li, ze se se svymi uciteli setkavas prilezitostne (byt jsou to setkani v trvani tydnu az mesicu) ...prijde mi to dost jako rychlokurz... :(

"Ten, kdo chce stavet dum, se nejprve stara o pevne zaklady."

Podporuje to par dalsich veci:
... ucit jsi zacal (spolu s Kocianem) po par mesicich cviceni "praveho HG" u YCW...
Z cehoz vysuzuji ze zrejme to "zahozeni vseho stareho" nebylo az tak zhave (a nebo to bylo od vas dost nezodpovedne)
...dale mi prosim netvrd ze po 2 letech jsi dokazal ZVLADNOUT (mimo jinych veci) sap yin kyun a predvadet jej v nemecku... naucit se pohyby to jo... ale tobe jde prece o gf a ne o uceni se pohybu bez vyznamu ne?

Jo jak říkáš- více či méně dobrých škol... :D
Ale to už jsi mohl rovnou napsat i Hladíka... bude třeba patřit k těm horším, ale bude na seznamu... Spis mi to prijde zes vymenoval skoly kere sou v cesku a s keryma nejsi na "valecne stezce"...

Vis co rekl kdysi LCHS Sewerovi? Ze nezna HG...

Rad bych se zepal u koho cvici D. Kral (sem uz o nem neslysel ani nepamatuju...)
Zaky Garskeho mas namysli P. Lorenzovou? No jo... uz to je rok co u nej cvici ://

Citace z její stránky:
Po staletí zůstával Hung Gar i ostatní styly Kung – Fu tajemstvím svých učitelů a jejich žáků. Revoluční událostí bylo, když Lam Sai Wing a jeho žáci napsali knihy, ve kterých popsali klasické formy stylu Hung Gar:
– Gung Gee Fook Fu Kuen
– Fu Hok Sheong Yin Kuen
– Tit Sin Kuen
Díky těmto knihám byly dovednosti zachovány i pro další generace žáků stylu Hung Gar.

nebo
...Stával se stále známějším (Hung Che Gung)a jeho styl byl nejlepší z 5 nejznámějších stylů té doby...

???!!! jak tohle muze vubec nekdo napsat-navis ucitel skoly? To netusim... ://

Zajimalo by me kolik z tech lidi co jsi vypsal ma kuprikladu zajem cvicit primo s rodinou Lam- kdyz uz k tomu maji prilezitost.
Kdyz tady byl v cervnu LCHF tak na jeho seminarich nebo hodinach byli ucitele/zaci techto skol: Hladikovci, Adamkovci, Hrankajovci, Hauskovci, Solfronkovci. Tot fse. Pokud se nemylim.
Jaxi uz rekl na LCHS byli: Mackovci :), Hrankajovci, Adamkovci, Hauska, ...?
Jestli to neni tajne tak prosim dopln i dalsi- celkem me to zajima...

Co se tyce posledni casti- toho o tom oficialnim zastupci, pokračovateli,...
To je vyloženě marketingová věc... když máš "zákaznika", musíš ho přesvědčit o "kvalitě svého zboží"... forma je na každém z vedoucích školy (ty taky davas na prvni strane stranek jasne najevo ze patris pod LCHS). ... je pravda ze nekteri to prehaneji, ale pro me za me at si trhnou

No vsak o tom to je... (PM: ...se snazim dat na primou otazku primou odpoved)
Jinak neber si tu diskuzi osobne... ale me strasne sralo jaxte se na tomdle foru spokojene poplacavali po zadech jaxte dobri a svorne nadavali na Hladika... :)

Vidím, že přes zranění kloubů jsem se dostal ke šlápnutí na kuří oko. Které navíc pálí po více než dvou letech.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...