Wing Chun Kuen Phai

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod JRup » stř 03. čer, 2009 16:17

Pády z prkna ... hmm, nic moc.
Mám známýho co má z toho skejtování šrouby v kyčli. No hnůj. Viděl jsem z toho úrazy a myslím, že tam chrániče nepomohou - klouznutí deskou po zábradlí a pád na rozkrok, vymknutý kotníky, zlomeniny, rozseknutá hlava od letícího prkna a jiné. Ale dá se to jinak šolíchat podobně jako cokoliv relativně bezpečně.
Jo a ještě jedna specialita - když je skejt rychlejší než tělo, tak se ruce, záda a chodidla octnou v jedné úrovni, řekněme půl metru nad zemí, a následuje pád zádama na asfalt. Bon apetit.

No a jak říká Jeikob, "pradědeček" Toník Hawk chrániče obvykle nosí bo jeho specialitou je "účko" a tam je to minimálně in a možná i o něco bezpečnější než na tý ulici.

No myslím, že od těch pádů by jsme se mohli dostat k lyžím a biku a pád z kola to je taky žůžo!
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » stř 03. čer, 2009 16:19

4senin:

-zadne zkousky, certifikaty, a placeni za ne se u nas od zacatku MGW nevede, nic jsem nezavedl - jsem pobocka cinske skoly s HQ vGzh
-hahaha, Honza me zna Sennine dyl nez TY Usmívající)) a "rvac" opravdu nejsem, uz nejsem malej kluk ze Zizkova.
- ten "pavlak" myslis ty bujare oslavy, kde-ze jsou ty zlate casy mladi, Aruturovych narozenin? Takovych strkanic bylo... Jo, tam jsem dostal jednu primo na frnak:-), libovka. A CO? Neprustrelnej nejsem.

Takze zkousky nedelam, certifikaty nedavam, pasky se taky nijak neplati... Tak nevim, FAKT Sennine nevim jak to delam. Napis mi to Usmívající, nebo se stav ve skole, od pondeli uz jsem zase doma!
cest

Tohle mi senine poslal sifu z Hong Kongskeho letiste, leti z5 do Cech, tak se zastav :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod krasty » stř 03. čer, 2009 17:38

pro Luena
červenec
28. 6. - 5. 7.
2.000,- Kč
VELKÝ týdení LETNÍ SEMINÁŘ ! cvičební/zkouškový, Pnětluky

Jak mam rozumet "zkouskovy" kdyz nemate zkousky? Omlouvam se za to slovickareni. Vzdy jsem zazil zkousky i kdyz se nedavaly pasky nebo certifikaty. Vzdy to bylo jen zkouska ze zvladnuti formy (setavy).
Nevim nu.
krasty
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » stř 03. čer, 2009 18:16

JRup píše:Pády z prkna ... hmm, nic moc.
Mám známýho co má z toho skejtování šrouby v kyčli. No hnůj. Viděl jsem z toho úrazy a myslím, že tam chrániče nepomohou - klouznutí deskou po zábradlí a pád na rozkrok, vymknutý kotníky, zlomeniny, rozseknutá hlava od letícího prkna a jiné. Ale dá se to jinak šolíchat podobně jako cokoliv relativně bezpečně.
Jo a ještě jedna specialita - když je skejt rychlejší než tělo, tak se ruce, záda a chodidla octnou v jedné úrovni, řekněme půl metru nad zemí, a následuje pád zádama na asfalt. Bon apetit.

No a jak říká Jeikob, "pradědeček" Toník Hawk chrániče obvykle nosí bo jeho specialitou je "účko" a tam je to minimálně in a možná i o něco bezpečnější než na tý ulici.

No myslím, že od těch pádů by jsme se mohli dostat k lyžím a biku a pád z kola to je taky žůžo!

Zatím nejlepší příspěvek o skejtování na BU.cz.
Přejmenovávám Tě na sifi Prkno.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » stř 03. čer, 2009 18:55

krasty píše:pro Luena
červenec
28. 6. - 5. 7.
2.000,- Kč

Jak mam rozumet "zkouskovy" kdyz nemate zkousky? Omlouvam se za to slovickareni. Vzdy jsem zazil zkousky i kdyz se nedavaly pasky nebo certifikaty. Vzdy to bylo jen zkouska ze zvladnuti formy (setavy).
Nevim nu.
Ach bože, Honza to napsal už 100x - žádné zkoušky se nedělají a nikdy nedělaly. To, že je to na stránkách je historická záležitost a upřímně řečeno to nikoho nezajímá.. :wink:
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » stř 03. čer, 2009 19:45

khooca píše:
červenec
28. 6. - 5. 7.
2.000,- Kč

Nevim nu.
Ach bože, Honza to napsal už 100x - žádné zkoušky se nedělají a nikdy nedělaly. To, že je to na stránkách je historická záležitost a upřímně řečeno to nikoho nezajímá.. :wink:

No, vzhledem k tomu, jak se tu Luen prezentuje, že žádný zkoušky nedělá, za nic se neplatí, Luen učí z lásky, tak docela zajímá. A pokud datum 25.7.2009 - 1.8.2009 je pro Tebe historie, tak to nevím, co je pro Tebe budoucnost. Je to při nejmenším podivné a po všech těch Luenových postech to budí docela rozpačitý dojem. Řekl bych to asi tak, že tu Luen káže vodu a pije víno. A i kdyby to tu Luen napsal 10000000000000000000x tak bych řekl, že stránky jsou důležitější, protože ty Vás prezentují a měli by na nich být aktuální informace a to nemluvím znovu o tom datumu. I když je možný, že sifu Ivan Rzounek, ten seminář naplánoval už před 10ti lety a už na těch stránkách tak dlouho tvrdne, to by potom vysvětlovalo tu Tvojí historii. :roll:
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » stř 03. čer, 2009 23:09

fakt píše:Zatím nejlepší příspěvek o skejtování na BU.cz.
Přejmenovávám Tě na sifi Prkno.
Takhle už mi prosím neříkej. Když tak JRupe, HejRupe, Prde, Tryskovej Prde (Jet Rup) :D . Díky.
Tituly vytahují oslové a titulama jiní oslové oslovují. Vždyť jsme lidi (snad), ne?
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » stř 03. čer, 2009 23:20

BizonCZ píše:No, vzhledem k tomu, jak se tu Luen prezentuje, že žádný zkoušky nedělá, za nic se neplatí, Luen učí z lásky, tak docela zajímá. A pokud datum 25.7.2009 - 1.8.2009 je pro Tebe historie, tak to nevím, co je pro Tebe budoucnost. Je to při nejmenším podivné a po všech těch Luenových postech to budí docela rozpačitý dojem. Řekl bych to asi tak, že tu Luen káže vodu a pije víno. A i kdyby to tu Luen napsal 10000000000000000000x tak bych řekl, že stránky jsou důležitější, protože ty Vás prezentují a měli by na nich být aktuální informace a to nemluvím znovu o tom datumu. I když je možný, že sifu Ivan Rzounek, ten seminář naplánoval už před 10ti lety a už na těch stránkách tak dlouho tvrdne, to by potom vysvětlovalo tu Tvojí historii. :roll:
Tebe možná reprezentují Tvoje stránky, nás naše kungfu. Víc nemám co dodat.
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » čtv 04. čer, 2009 5:46

červenec
28. 6. - 5. 7.
2.000,- Kč

Nevim nu.

To je bic na me, ale rozhodne ne na moje zaky nebo na zaky sifu Ivana. On se koukne jestli jsem ukazal "latku" zakum a jestli je misto wing chunu napr. neucim otevirat cakry :lol: Jak uz jsem napsal, zadne zkousky nemame a za celejch 19 roku co cvicim jsem u sifu zadne zkousky nedelal ...

Zkousky byly vzdy jen ve vztahu k onem nemeckym organizacim, ale nikdy nedelal nikdo zkousky u nas a je to davna historie, protoze min. od roku 99 letame do ciny cvicime u sigunga wong nim yi a neni treba nejakych placenych certifikatu.

Takze pro ty nechapava jelitka - Zkousky nemame!!! - bizone kdys jeste neco nechapal, tak dej vedet :wink: Popr. tady muzes presvedcovat kluky od nas, ze zkousky delaji, protoze ty to musis vedet lip, ne? :lol:

Kdyz sesnin napsal, to co napsal, tak vedel ze lze ... pise sifu smsky s pranim do noveho roku, chodi k nemu obcas na caj a pokec a i prez to se neubrani zavisti, byt ze sebe dela kamarada. Na tohle presne pasuje povestna zmrdologie - komplex lidi z pupickova... :evil:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod krasty » čtv 04. čer, 2009 6:51

Ach ju tak kdyz to berete takhle tak nejlepsi je si to na strankach nechat opravit, kdyz uz to mate i v ceniku je to trochu divny pro laika a zacatecnika hooooodne matouci.
Luene jak motivujes zaky? Hodne lidem zkousky pomahaji maji motivaci to jestli je opravnena nebo ne je jina vec.

BizoneCZ zadarmo to nedela. Nebo ten cenik na tech strankach taky neplati?
Je to tezke porovnavat ale treba LGHK.org maji moc pekne stranky. Jenze ucitele a zaky nedelaj stranky ale to co umi. Rekl bych ze se tam ucej neco jineho nez jak delat wwwstranky:o).
A zas bych rekl ze se tu utoci na Luena nez aby se nechal prostor pro Wing Chun Kuen Phai.
krasty
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » čtv 04. čer, 2009 7:08

krasty píše:Ach ju tak kdyz to berete takhle tak nejlepsi je si to na strankach nechat opravit, kdyz uz to mate i v ceniku je to trochu divny pro laika a zacatecnika hooooodne matouci.
Luene jak motivujes zaky? Hodne lidem zkousky pomahaji maji motivaci to jestli je opravnena nebo ne je jina vec.

BizoneCZ zadarmo to nedela. Nebo ten cenik na tech strankach taky neplati?
Je to tezke porovnavat ale treba LGHK.org maji moc pekne stranky. Jenze ucitele a zaky nedelaj stranky ale to co umi. Rekl bych ze se tam ucej neco jineho nez jak delat wwwstranky:o).
A zas bych rekl ze se tu utoci na Luena nez aby se nechal prostor pro Wing Chun Kuen Phai.

Nene v poho, ja tyhle virtualni prestrelky neberu vazne :wink: Proc opravit? To je opravdu zkouska, ale ne takova jak ji chce vnimat bizon.

Rozumej, sifu se na me zaky skutecne podiva a zajima se o to, jestli ti kluci umi, co umet maji. Ale nikdo neni fakticky zkousen ve smyslu: zasedne porota, predstoupi zak a ukazuje, co mu moudrej porodce prikaze. Tohle divadlo neni na miste - kritizuji tento a podobne pristupy!

Dale nikdo nepodminuje nic zadnema financema!!! U nas se plati pouze za cviceni!!! - dalsi vec, kterou na cele veci kolem zkousek kritizuji!!!

Kdyz nekteri kluci jeli na Pnetluky poprve, tak se to resilo a nakonec se na konci seminare jeden ptal a kdy ty zkousky budou :arrow: kdyz jsem mu rekl, ze uz se stalo, tak jsme se spolecne zasmali a bylo. Jestli nekdo napr. bizon, rozumi tomu, co mam na strankach a nebo ne, pro mne neni podstatne jako to, jestli to chapou nasi zaci :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 04. čer, 2009 7:44

luen píše: Tohle divadlo neni na miste - kritizuji tento a podobne pristupy!

Takovy zpusob zkousek ma svoje klady, jednim z nich muze byt prave ta motivace. Je neco jineho, kdyz si pomoci takovych zkousek nekdo akorat plni kapsu a prodava certifikaty... stejne jako kdyz treba zaky nuti kupovat tricka se znakem dojo atd.
To ale neznamena, ze jsou certifikaty a zkousky (a treba i ty tricka) automaticky vsechny k nicemu, nebo ze je to cele jen divadlo. Vsechno zalezi jen na lidech...
Naposledy upravil pucmaz dne čtv 04. čer, 2009 7:56, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 04. čer, 2009 7:55

pucmaz píše:
luen píše: Tohle divadlo neni na miste - kritizuji tento a podobne pristupy!

Takovy zpusob zkousek ma svoje klady, jendim z nich muze byt prave ta motivace. Je neco jineho, kdyz si pomoci takovych zkousek nekdo akorat plni kapsu a prodava certifikaty... stejne jako kdyz treba zaky nuti kupovat tricka se znakem dojo atd.
To ale neznamena, ze jsou certifikaty a zkousky (a treba i ty tricka) automaticky vsechny k nicemu, nebo ze je to cele jen divadlo. Vsechno zalezi jen na lidech...

No jasně, já nezpochybňuji to, že někdo rád takové oficialitky - třeba ve vztahu k JBU to už má jakousi tradici a pokud jsou na to lidi naučení, proč ne? Ale ve wing chunu tyhle věci nejsou, tak proč je zavádět a lživě tomu pak říkat tradice - to je to, co mě na tom štve. Někdo si v evropě udělá kšeft s cancem papíru a křivácky tomu začne říkat tradice :evil:

O tom tady celou tu dobu píši ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » čtv 04. čer, 2009 8:31

khooca píše:
BizonCZ píše:No, vzhledem k tomu, jak se tu Luen prezentuje, že žádný zkoušky nedělá, za nic se neplatí, Luen učí z lásky, tak docela zajímá. A pokud datum 25.7.2009 - 1.8.2009 je pro Tebe historie, tak to nevím, co je pro Tebe budoucnost. Je to při nejmenším podivné a po všech těch Luenových postech to budí docela rozpačitý dojem. Řekl bych to asi tak, že tu Luen káže vodu a pije víno. A i kdyby to tu Luen napsal 10000000000000000000x tak bych řekl, že stránky jsou důležitější, protože ty Vás prezentují a měli by na nich být aktuální informace a to nemluvím znovu o tom datumu. I když je možný, že sifu Ivan Rzounek, ten seminář naplánoval už před 10ti lety a už na těch stránkách tak dlouho tvrdne, to by potom vysvětlovalo tu Tvojí historii. :roll:

Né, že bych tuhle odpověď nečekal. :-D Takže na svých stránkách podáváte nepravdivé informace. Hezký. :wink:
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 04. čer, 2009 8:40

BizonCZ píše:
khooca píše:

Né, že bych tuhle odpověď nečekal. :-D Takže na svých stránkách podáváte nepravdivé informace. Hezký. :wink:

ne, jen neumis cist a pak je jedno co ma kdo na strankach :lol: :wink: uz jsem to sem napsal i s vysvetlenim - ty prostě chceš certifikát a zaplatit za něj, co? :lol: Tak to musíš jinam :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 04. čer, 2009 8:45

On certifikát nechce, chce pás 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » čtv 04. čer, 2009 8:55

luen píše:
BizonCZ píše:
khooca píše:

ne, jen neumis cist a pak je jedno co ma kdo na strankach :lol: :wink: uz jsem to sem napsal i s vysvetlenim - ty prostě chceš certifikát a zaplatit za něj, co? :lol: Tak to musíš jinam :wink:

Nevím, kdo z nás dvou neumí číst. Já psal někde, že chci pás, certifikát, atd.? Nějak jsem si toho nevšiml. Umíš to moc hezky. Vsouvat lidem, co neřekli. Ale čemu se vůbec divím.

Já jen poukazoval na to, že je jsou rozdíly v tom, co prezentujete na svých aktualizovaných stránkách a co zde píšeš. Pokud s tím máš problém, tak je asi něco špatně. Nebo si ty stránky smažte. když tam nejsou relevantní informace.

Naštěstí žádný stránky nemám, protože mě prezentuje moje "kung fu". To si budu muset někam naspat.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tonglong » čtv 04. čer, 2009 9:24

Nechapu jak jeste nekdo nepochopil, ze dnes jiz zijem ve svobodnem svete. Tak jako kazdy z nas ma naprosto svobodnou volbu jestli se chce venovat Karate, Aikido, Kung fu nebo na priklad Sumo atd, tak ma naprosto svobodnou volbu v jake skole chce byt a kolik casu, usili a financi tomu chce venovat. V nekterych skolach vyzaduji uniformy, jinde certifikaty nebo ucast na soutezich, nebo velke castky penez a nebo pouze slusne a cestne chovani.
Konecne rozhodovani je pouze a pouze na studentovi v jake skole chce byt. Nikdo nikde byt nemusi! Kazdemu z nas vyhovuje neco jineho a proto je tolik moznosti jak svuj cas vyplnit. Nakonec je jen dobre, ze je vyber. Tak se aspon najde skola pro kazdeho. To, ze JA to vidim jinak, mi jeste nedava pravo ostatni posuzovat a odsuzovat.
Pokud nekdo uctuje moc penez, neni dostatecne kvalifikovany, vyzaduje nesmysly a ma studenty, tak je to rozhodnuti tech studentu byt v takove skole, at se nam to zda sebevic nepochopitelne.
George
tonglong
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » čtv 04. čer, 2009 9:43

tonglong píše:Nechapu jak jeste nekdo nepochopil, ze dnes jiz zijem ve svobodnem svete. Tak jako kazdy z nas ma naprosto svobodnou volbu jestli se chce venovat Karate, Aikido, Kung fu nebo na priklad Sumo atd, tak ma naprosto svobodnou volbu v jake skole chce byt a kolik casu, usili a financi tomu chce venovat. V nekterych skolach vyzaduji uniformy, jinde certifikaty nebo ucast na soutezich, nebo velke castky penez a nebo pouze slusne a cestne chovani.
Konecne rozhodovani je pouze a pouze na studentovi v jake skole chce byt. Nikdo nikde byt nemusi! Kazdemu z nas vyhovuje neco jineho a proto je tolik moznosti jak svuj cas vyplnit. Nakonec je jen dobre, ze je vyber. Tak se aspon najde skola pro kazdeho. To, ze JA to vidim jinak, mi jeste nedava pravo ostatni posuzovat a odsuzovat.
Pokud nekdo uctuje moc penez, neni dostatecne kvalifikovany, vyzaduje nesmysly a ma studenty, tak je to rozhodnuti tech studentu byt v takove skole, at se nam to zda sebevic nepochopitelne.
George

Amen. Zase po dlouhé době rozumný post. :)
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 04. čer, 2009 10:13

BizonCZ píše:
tonglong píše:Nechapu jak jeste nekdo nepochopil, ze dnes jiz zijem ve svobodnem svete. Tak jako kazdy z nas ma naprosto svobodnou volbu jestli se chce venovat Karate, Aikido, Kung fu nebo na priklad Sumo atd, tak ma naprosto svobodnou volbu v jake skole chce byt a kolik casu, usili a financi tomu chce venovat. V nekterych skolach vyzaduji uniformy, jinde certifikaty nebo ucast na soutezich, nebo velke castky penez a nebo pouze slusne a cestne chovani.
George

Amen. Zase po dlouhé době rozumný post. :)

Přesně a Dmitry sem může zase v klidu psát o WCHKP 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...