Sennin02 píše:luen píše:Sennin02 píše:Stejně nechápu, proč je téma JKD ve fóru "čínská bojová umění a sporty"...??? JKD je stejně americké jako třeba hamburger
Proč je JKD americký??? Protože to BL řekl, aby se to lépe prodávalo ve státech??? A nebo jak? Pokud vím jediní američani jsou ve státech indiáni
Jinak Marku, to že jsi více jak 20 let mimo to, se u někoho seriozně učit, není devíza, ale diletantismus - protože ty knihy o B.L., co jsi tenkrát scháněl ve škole u sifu I.Rzounka na začátku 90-tých let už musíš znát nazpaměť ... Nelíbí se mi tahle faleš a tohle dělání ze shitu výhodu. Pokud učí samouk není to tak, že je mimo dění BU/BS v ČR naschvál, ale znouzectnost - on takové lidi nikdo nepovažuje za seriozní trenéry, takže koukám u tebe také žádná změna ... škoda, ale myslím, že už to tak zůstane.
JKD není čínské bojové umění. Stačí?
"více jak 20 let mimo to, se u někoho seriozně učit, není devíza, ale diletantismus" - nevsouvej mi něco, co jsem neřekl a ani neměl na mysli. Měl jsem na mysli ty různé svazy a unie, které se v 90. letech vyrojily a které se rojí dodneška, když se např. v jednom stylu trhne partička, založí si vlastní svaz nebo co a pak vedou žabomyší války s původní organizací, pomlouvají se v tisku a na netu atd. - tohle mi leze krkem a takhle jsem to myslel. Stačí?
Marku stačí, takže jak dlouho a u koho se učíš???