Jediné a prave Wing Chun Kung Fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Sennin » úte 12. pro, 2006 21:59

pavela píše:Jasaněěě, něco vám povím, nejlepší jste VY, máte to zmáknutý a každýmu rozbijete hubu. Co může mít 80letej dědek na lavičkách společnýho s BU? Naco něco cvičit, nejlepší je se zavřít do klece a tam se rvát, kousat a škrábat, to vás naučí PRAXI, TO JE REAL. ŇákýBU, ....k smíchu. Jenom JAAAAAAÁÁ jsem borec aaaaáááaaáááá. Jsem fan dam, brjuk lí. Jsem Mike Tyson, vlastně ne, to je srábek, jsem VELKEJ ČESKEJ STREETFIGHTER :evil: :evil: :evil: ..... Já chci zpátky do Číny, tam maji lidi v hlavě mozek!!!

Pavelo, proč se rozčiluješ??? Vždyť ti kluci mají pravdu - řeší se zde (narozdíl od tématu) reálný boj...A fotografie starých mistrů wushu nemají s tímto nic společnýho - jen ukazují, jak zvládli fyzicky své tělo.
Bohužel, jak zde mnozí napsali - nikde není video s bojem těchto "dědoušků z parku"...

Pamatuješ si, jak jsi mě snažil přesvědčit, že třeba B.L. nebyl bojovník, jen herec??? Tehdy jsem na fóru oponoval, že bohužel video s jeho fighty není, ale neznamená to, že nebyl dobrej bojovník... Myslím, že věděl o reálném boji víc, než "mistři z parku".

Jo, jo - je to jejich Cesta, kterou prezentují bojové umění, je to i Tvoje Cesta, sám sis ji vybral a nikdo Tě myslím do ničeho nenutil a stejně tak se mnozí věnují reálnému boji - třeba Streetfightu, další dělají tuto Cestu jako sport, to jsou prostě jiné Cesty...

Přiznej už konečně, že reálnému boji nerozumíš a že to prostě není Tvoje Cesta - nikdo Ti to tu nebude mít za zlé. Píšeš skvělé věci o čínském wushu, dáváš tam svůj pohled, to je správné. Ale není správné, když se snažíš dokázat, že "mistr z parku" je bojovník, který by přežil na ulici, protože cvičí desítky let pravé, originální, čínské wushu...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » úte 12. pro, 2006 22:09

[Ad Sennin]
[For Pavela]
Ja jsem pro ... priznej prosim co po tobe chce Sennin. Akorat nevim co budou vsichni delat, kdyz nebudou moct dokazovat jak je cely cinsky BU k nicemu :lol:

Co vlastne vede lidi aby psali a hojne diskutovali v tematu, ktere je .. no .. tak spatne, tak neucinne, tak zastarele, plne zaslepenych naivek ? hmmm :twisted:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » úte 12. pro, 2006 22:39

tak mi vysvetlete proc na netu neni nikde video jak se timhle nekdo ubráni?? proč je plno videa boxu, různejch streetfightů, ale kdyz jde o thajchi tak je jenom sestava nebo otloukání železa atd...????to neni mysleno konfliktne jenom mi to vysvetlete!!!
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 12. pro, 2006 22:52

:D
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 18:17, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » úte 12. pro, 2006 23:06

marvin píše:ja myslim, ze sme prave vyprovokovali pavelu k tomu, ze zajtra z rana vezme kameru + prveho dedulu z parku a pofici k nejakej telocvicini kde cvicia BJJ, Sanda, Thaibox - dedulu tam vrazi - zahlasi, ze im prisli vyprasit kozuchy - natoci to a zavrie nam tu vsetkym konecne hubu ;) :twisted:

No,spravedlivé by bylo,kdyby třeba 70letý děda boxer a 70letý děda Wušu si to rozdali mezi sebou,natočilo se to a pak se to hodilo sem jako důkaz... :)
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » úte 12. pro, 2006 23:09

jenze sedmdesatiletý deda boxer se nikam nesere!
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » úte 12. pro, 2006 23:30

No,spravedlivé by bylo,kdyby třeba 70letý děda boxer a 70letý děda Wušu si to rozdali mezi sebou,natočilo se to a pak se to hodilo sem jako důkaz...

Co to povídáš ,proč 70 letej :?:
Podme logicky uvažvat,šampíon:
streetfigheru/thajskýho boxu/boxu vs šampíonovy Wu shu čínskýho

Ale ne wu shu kde se sparuje,používají se lapy atd...chci šampíona wu shu kterej běhá mezi dveřma,mlatí do gongu a dvakrát se ozve zvuk nebo jak to bylo,kde dělají formy atd...

žádný váhový kategorie,je jen problém čínskýho wu shu když se nezabívá stravovánim a posilovnou...

Nakonec najdete 188 cm a sto kilovýho Cro Copa vs 175 cm (protože čínani sou většinou trošku menší) a 65-70 Kg :!: a pak chci vidět co budou wu shu masteři co cvičí tradičně psat....

Crocop nebo někdo jinej se stomilionama hodinami sparringu,lap,pytlu a zase sparringu lap pytlu vs stomilionu hodin stani na lavičce ,běháni mezi dveřmi atd...

Chjo asi sem se nechal unést... :cry: :roll: ted když se na to dívam,je to trochu ofensivní...
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » stř 13. pro, 2006 0:26

Emanuele píše:
No,spravedlivé by bylo,kdyby třeba 70letý děda boxer a 70letý děda Wušu si to rozdali mezi sebou,natočilo se to a pak se to hodilo sem jako důkaz...

Co to povídáš ,proč 70 letej :?:

Ale ne wu shu kde se sparuje,používají se lapy atd...chci šampíona wu shu kterej běhá mezi dveřma,mlatí do gongu a dvakrát se ozve zvuk nebo jak to bylo,kde dělají formy atd...

žádný váhový kategorie,je jen problém čínskýho wu shu když se nezabívá stravovánim a posilovnou...

Nakonec najdete 188 cm a sto kilovýho Cro Copa vs 175 cm (protože čínani sou většinou trošku menší) a 65-70 Kg :!: a pak chci vidět co budou wu shu masteři co cvičí tradičně psat....

Crocop nebo někdo jinej se stomilionama hodinami sparringu,lap,pytlu a zase sparringu lap pytlu vs stomilionu hodin stani na lavičce ,běháni mezi dveřmi atd...

Chjo asi sem se nechal unést... :cry: :roll: ted když se na to dívam,je to trochu ofensivní...

Ale no jo.Vy to tady všichni moc prožíváte,jako by bylo BS nebo BU jediné ve vašem životě.To přece není pupek světa,ne? :) A Crocop a ostatní jsou dobří,ale myslím,že není třeba z nich dělat bohy,jsou to jen lidi a nikdo se z nich neposere,ne??Nebo jak to vidíš ty?Jde se ti líp spát když někoho zkopeš do kuličky?? :roll:
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Emanuele » stř 13. pro, 2006 6:48

Ale tak sme na discusním foru pro BU :wink: o čem máme duscutovat :?: :wink:

Ne tak samozdřejmě máš pravdu,bohové to nejsou a spát se mi klidněji nejde když někoho zkopu do kuličky ale je správný když už sme tady všici fighteři ,někdo mín(jako já), někdo víc když upozorníme na tyhle kluky který sou v jejich branži vpodstatě THE BEST protože jí obětovali celej život :wink:

ReSpekt :!:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Pepah » stř 13. pro, 2006 8:04

Rimmer píše:tak mi vysvetlete proc na netu neni nikde video jak se timhle nekdo ubráni?? proč je plno videa boxu, různejch streetfightů, ale kdyz jde o thajchi tak je jenom sestava nebo otloukání železa atd...????to neni mysleno konfliktne jenom mi to vysvetlete!!!

To otloukani zeleza IMHO nebude taichi .. :wink:
Prej ze na odpovedi lidi dokazou prijit sami, jenom obcas je tezky prijit na otazku ... Me by taky zajimalo proc v tematu Cinska bojova umeni a sporty se to hemzi lidmi, kteri s tim nemaji podle pisemnych projevu zadnou zkusenost a presto z jejich presvedceni o neucinosti se zda o tom ze podobnych videii, kde napr. taichi dostalo na p...l, tisice 8)
Ano mas pravdu videli mnoho videi s boxery, streetfightery a spol a nejspis zadne video napr. s taichi, ci jinym cinskym BU a to preci staci pro vyvozeni zaveru 8) Ono je to tak jednodussi. Ale proc teda musej tak zurive a vehementne diskutovat a vsude ten jejich usudek prosazovat ?? :)
Na tohle si taky kazdej dokaze odpovedet sam :wink:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » stř 13. pro, 2006 9:32

:? :? :D
Naposledy upravil marvin dne ned 11. úno, 2007 12:08, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod krovak » stř 13. pro, 2006 9:42

Rimmer píše:jenze sedmdesatiletý deda boxer se nikam nesere!

tak to prrrr... ten 70 rocny wusu dedusko sa tiez nikam nesere, to zanho tu robia pomaly vsetci diskutujuci
krovak
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Dong_wu » stř 13. pro, 2006 10:04

Emanuele píše:Co to povídáš ,proč 70 letej :?:

Puvodne jsem se nechtel zapojovat, ale neda mi to.......
Za prve - vsude v tradicnim wushu se sparuje a do neceho mlati (ikdyz to nejsou zrovna lapy), takze se tvuj pozadavek asi moc splnit neda.......
Za druhe - behani mezi dverma je jen podpurny cviceni na silu a rychlost (kterou v boji potrebujes, ikdyz to neni zrovna bojova technika) a jeden uder do gongu/dveri aby se ozvaly dve rany je jen ukazka dovednosti.

Co se tyce videa: Jake video byste chteli? Koho by na nem musel ten borec porazit aby to pro vas byl dukaz?
Kdyz prijedete do ciny, neni problem najit dedka, kterej si to s vama rozda (bez pravidel), ale s kamerou? Ani omylem! Protoze by mel strach, ze kdyz vam neco udela bude video pouzity jako dukaz proti nemu.

Sam dobre chapu, co se vam nezda - v cine jsem videl spoustu lidi, ktery mi predvadeli nejaky skvely dovednosti, ale kdyz doslo na prakticke pouziti, byli v haji. Ale taky jsem videl lidi, ktery v praxi predvedli totalni prehled. Ale jak predpokladam, dalsi argument bude - a proti komu?
Takze to sem stejne pisu zbytecne :oops: :cry:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » stř 13. pro, 2006 10:21

pavela píše:Jasaněěě, něco vám povím, nejlepší jste VY, máte to zmáknutý a každýmu rozbijete hubu. Co může mít 80letej dědek na lavičkách společnýho s BU? Naco něco cvičit, nejlepší je se zavřít do klece a tam se rvát, kousat a škrábat, to vás naučí PRAXI, TO JE REAL. ŇákýBU, ....k smíchu. Jenom JAAAAAAÁÁ jsem borec aaaaáááaaáááá. Jsem fan dam, brjuk lí. Jsem Mike Tyson, vlastně ne, to je srábek, jsem VELKEJ ČESKEJ STREETFIGHTER :evil: :evil: :evil: ..... Já chci zpátky do Číny, tam maji lidi v hlavě mozek!!!

To ale vie nastvat,ked cloveku beru jeho sny a idealy.Tie stare kung fu filmy sa tak dobre pozerali,ako nejaky starý majster vsetkych nakopal.Ja som sa ako skolkar tiez hadal,ked mi niekto tvrdil,ze mikulas neexistuje a ze na vianoce nosia darceky rodicia.
Potom nam z tej Ciny,vy co pojdete,poslite nejake fotky ako stastní stojite na namesti Nebeskeho pokoja pred sochou mao-ce tunga a mavate maovou knizkou.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 13. pro, 2006 10:52

8O
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 18:13, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » stř 13. pro, 2006 11:04

Jojo, mate pravdu pokud celemu svetu neukazete jak jste super a nejlepsi. A nenatacite o sto sest videa plne super sucker punchu, nebo ruznych zapasu s kymkoli. Nic neumite.
Pro nataceni videi a souboju musi byt motivace ... Pokud neni , tak nevim proc by nekdo kdo neco takoveho umi mel neco takoveho natacet. Aby vsechny presvedcil ? Kdo potrebuje vsechny presvedcovat, kdo potrebuje fur s nekym bojovat ? Kdyz ma nekdo sebevedomi, at uz zdrave nebo nezdrave tak to nepotrebuje. I kdyz, kdyz je nezdrave tak to nekdy potrebuje.. si ho posilovat dokazovanim si ze je nejlepsi ... a ostatni nic neumi ... :wink:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » stř 13. pro, 2006 11:08

:D
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 18:15, celkově upraveno 2
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » stř 13. pro, 2006 11:10

Mam jen jedinej dotaz, na vsechny ty tvrdaky tady: Kdo z vas tam v tech cinskej parcich byl? Kdo si to tam s nekym zkusil? Staci Ano/Ne. Nic dalsiho ano ne, .... co Marvin, Emanuel Senin. atd...?? Ja bych jen rad vedel, kdo vi o cem tu pise... diky
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » stř 13. pro, 2006 11:33

Sennin píše:

Pavelo, proč se rozčiluješ??? Vždyť ti kluci mají pravdu - řeší se zde (narozdíl od tématu) reálný boj...A fotografie starých mistrů wushu nemají s tímto nic společnýho - jen ukazují, jak zvládli fyzicky své tělo.
Bohužel, jak zde mnozí napsali - nikde není video s bojem těchto "dědoušků z parku"...

Pamatuješ si, jak jsi mě snažil přesvědčit, že třeba B.L. nebyl bojovník, jen herec??? Tehdy jsem na fóru oponoval, že bohužel video s jeho fighty není, ale neznamená to, že nebyl dobrej bojovník... Myslím, že věděl o reálném boji víc, než "mistři z parku".

Jo, jo - je to jejich Cesta, kterou prezentují bojové umění, je to i Tvoje Cesta, sám sis ji vybral a nikdo Tě myslím do ničeho nenutil a stejně tak se mnozí věnují reálnému boji - třeba Streetfightu, další dělají tuto Cestu jako sport, to jsou prostě jiné Cesty...

Přiznej už konečně, že reálnému boji nerozumíš a že to prostě není Tvoje Cesta - nikdo Ti to tu nebude mít za zlé. Píšeš skvělé věci o čínském wushu, dáváš tam svůj pohled, to je správné. Ale není správné, když se snažíš dokázat, že "mistr z parku" je bojovník, který by přežil na ulici, protože cvičí desítky let pravé, originální, čínské wushu...

Přesně tak máš pravdu
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » stř 13. pro, 2006 12:26

Frank píše:
Sennin píše:

Přesně tak máš pravdu

Ale no tak :wink:
Ano, neni spravne kdyz tady "dokazujete" ze nekdo kdo cvici desitky let, prave, originalni, cinske wushu, by na ulici neprezil. Zvlaste od nekoho kdo nema o cinskem wushu zda se ani anung :lol:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...