Moderátor: pm
RastOne píše:Nj..Ty jsi to El_Commandante nepochopil uplně stejně jako luen. Ten ukazuje Wing-Ch. a směje se mu protože si myslí že chtěl Bruce předvést JKD. A ty zase tvrdíš že JKD je myšlenka učit se side k. podle toho a toho a uder podle toho a toho..Ne,myšlenka JKD (podle meho chápání JKD)je nedívat se na nikoho tvořit si své BU,které bude obsahovat jen to co TY považuješ za důležité,co TOBĚ sedne. Vubec do toho nemotejte Brucovo JKD(myšleno jeho BU,ne myšlenku),tosi on stvořil pro sebe a ti co pochopili o čem to je,si zase tvoří a tvořili svoje JKD.Když čtu vaše příspěvky tady o JKD,jsem čím dál tím víc přesvědčen,že většina lidi stále Bruce nepochopila,a už vůbec ne myšlenku JKD. Takže jak vidíš vůbec tak dnes nemyslí každý. Je to tak lehká věc,nic složitého a stejně to do dneška vy dva a spoustu dalších vůbec nechápe. Takže svět Bu a BS ještě zdaleka nedosáhla a myslím že ani nedosáhne úrovně myšlení Jun Fan Leeho,jak je zde vidět. Genialita bruce nebyla v překročení doby,ale v překročení vnímání a smýšlení o BU. A vůbec k pohledu na jedinečnost každého člověka.Ve spojení východních filozofií s BS BU a vytvoření(nebo spíše zformulování) principu dokonalosti BU. On ani tak nevymyslel nic nového. Jeho myšlenky jsou obsaženy v Taoismu,budhismu.. které tu jsou tisíce let. Jen je ukázal i nám lidem ze západu a nevnímavým z východu a do dneška to ani mistři BU nepochopily co chtěl říct. Myslím že Bruce nebude nikdy aktuální a v tom je jeho genialita. Pro mě je to největší osobnost BU 20.století a těžko ho někdo v 21.století překoná.. luen a s tou mojí dospělostí: Je jen k pláči,(nebo smíchu?) že já nedospělý jak píšeš,jsem pochytil od Bruce víc než ty Mistře.
![]()
![]()
A těmi narážkami na mě jen ukazuješ že nemáš co říct a chováš se jak malý kluk,kterýmu někdo řekl že ježíšek neexxistuje
ukropcany píše:4luen - už iba 2 dni...
RastOne píše:Na filmy mu taky házím bobek. Hodíš nějaký odkaz kde někdo ukazuje to samé,nebospíš já jsem nepochopil co jsi tím chtěl říct. Neznám jediné video které by mohlo představit JKD jako styl..Možná proto že to styl není. A že někdo ukazuje to samé? A co to znamená? Tady snad nikdo netvrí že vymyslel nové techniky..
RastOne píše::o A kdo se tu baví o Jun Fan Kung fu? Já se bavím o JKD. A těžko bude existovat výukové video JKD,kdo by točil myšlenky že?luen další plnohodnotný příspěvek mistře,je vidět že máš co napsat..
A rozumbrada jsem asi proto,že jsem si dovolil nesouhlasit,že? Nemůžete napsat nějaký normalní příspěvek? Nebo na vše odpovídáte jen trefou do osoby která vám oponuje? Luen argumentuj jestli jsi protia máš vůbec co k tématu napsat.Ale to co píšeš v posledních příspěvcích.. Tlesk Tlesk..
![]()
![]()
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků