"LOK YIU WING CHUN" a ELYWCIMAA

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Anonymní » pát 26. zář, 2003 9:42

Neverim ti. Bez a nakopej mu zadek!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SianLang » pát 26. zář, 2003 9:50

bolo píše:Preco davas Drdlu a Kotlara na rovnaku uroven? Poznas ich oboch? Cvicil si s nimi? .........nevies o com hovoris...........

Anonymni je dalsi s obmedzenou slovnou zasobou!

Bolo

Tohle píšeš za Slovenska, nebo z Čech? Mně je jedno, kdo jseš, ale je fakt divný, že víš líp než my, co máme v "domě" 8O ...
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pát 26. zář, 2003 10:08

Anonymní píše:Neverim ti. Bez a nakopej mu zadek!

ROZKAZ, MUJ PANE !!! A co mam udelat potom ? Namazat marmeladu na prdelku pani ucitelce a poslusne ji slizat ?
Poslys - kde zijes...? Drdla a Kotlar jsou takovy sasci, ze proste nikomu nestoji za to jim nakopavat zadky. Tim se pak ani neda chlubit :lol: :lol: :lol: !
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 26. zář, 2003 11:20

Anonymni kecy. O Drdlovi moc nevim, ale o Kotlarovi se rika, ze byl dost dobrej karatista. To, co ted dela, jeste neznamena, ze ti nenakope prdel a nejspis by ti ji nakopali oba, protoze zatimco ty busis do klavesnice, oni cvici, uci a prochazi jim rukama desitky lidi. Ble, ztrata casu...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » pát 26. zář, 2003 12:10

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ach jak hluboko klesáme. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 26. zář, 2003 14:07

ahoj

pisem zo slovenska ale napriek tomu som cvicil s Drdlom niekolko krat. Je nafukany a dost nezvlada, povedzme ze "uspech" alebo technicky stupen ktory dosiahol, tym myslim ze to psychicky nezvlada, to sa samozrejme prenasa aj inam. Ja som len protestoval proti tomu aby ste ho porovnavali s Kotlarom. V konecnom dosledku je to jedno. Ak je toto tvoj nazor nebudem sa ti ho snazit menit.

Nikto nieje dokonaly a bohuzial ani ja.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 30. zář, 2003 9:25

bolo píše:ahoj

pisem zo slovenska ale napriek tomu som cvicil s Drdlom niekolko krat. Je nafukany a dost nezvlada, povedzme ze "uspech" alebo technicky stupen ktory dosiahol, tym myslim ze to psychicky nezvlada, to sa samozrejme prenasa aj inam. Ja som len protestoval proti tomu aby ste ho porovnavali s Kotlarom. V konecnom dosledku je to jedno. Ak je toto tvoj nazor nebudem sa ti ho snazit menit.

Nikto nieje dokonaly a bohuzial ani ja.

Bolo,
Drdlu znam bohuzel vic nez je mi libo. Kluk bez vzdelani z vesnice na severu Ceska, ktery z obycejneho topice v mistni textilce najednou vyrostl ve VELKEHO SIFUa a s moznosti poroucet ostatnim okolo sebe.
Jak je na tom technicky ? - umi poradne zmlatit svoje zaky, mladsi a slabsi. Sam jsem to zazil a mnohokrat videl. Ale nikdy jsem ho nevidel zapasit s nekym na jeho fyzicke a vekove urovni, s zadnym cvicencem jinych stylu jako je Thai box, box , karate apod, kteri by cvicili srovnatelne dlouhou dobu jako on. To ze ma spoustu tezkych psychickych problemu vidi jeho zaci nejpozdeji hned druhy trenink a proto take nema zadne dlouhodobe zaky, jako napr Mila Jedlicka, ktery je mimochodem ve vsech ohledech nesrovnatelne lepsi. Srovnani s Kotlarem mozna pokulhava, ale osobnost je opravdu vpodstate stejna.
Petr K.[/b]
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: "LOK YIU WING CHUN" a ELYWCIMAA

Příspěvekod Anonymní » úte 07. říj, 2003 11:08

Michal - LKWCh píše:"LOK YIU WING CHUN" a ELYWCIMAA

Asi rok a půl cvičím "LOK YIU WING CHUN". Neustále slyším od svého SIFU kritiku na ostatní odrůdy a učitele tohoto stylu KUNG FU. ®e když to "není LOK YIU", stojí to "za prd". Přitom cvičení je velmi neslané nemastné, dokola PAK SAU KWAN SAU, SAT SAN JOI, bla bla bla... Když porovnám svého učitele s jedním kde jsem byl nedávno "na čaji", musím říct, že lituji že necvičím radši s ním (začnu). Všechno je hrozně tajemné. WILHELM BLECH tu pořádá semináře, na které ale sám nejezdí - místo sebe pošle někoho jiného. Kdybych chtěl jet do HONG KONGU za LOK YIU, tak sám nesmím, musím s oficiální výpravou pod taktovkou WILHELMA BLECHA. A to je sakra drahé a navíc jen na pár dnů (btw. : proč do Evropy nejezdí na semináře synové LOK YIU nebo on sám ?). Tady jsem se navíc dočetl, že LOK YIU ani není nejstarší žijící YIP MANův žák. A přitom je právě tohle středobod ELYWCIMAA reklamy a působení na potencionální zájemce ! Prostě po té době mám už nějakého brouka, nejsem spokojený ani s učitelem, ani s ELYWCIMAA a ani s tím co se tam učí. A je nás hodně - alespoň u nás v našem klubu. Chci se zeptat - má ještě někdo nějaké zkušenosti s českýma školama ELYWCIMAA, má vůbec někdo nějaké pozitivní ? Který SIFU je podle vás nejpřijatelnější a rozumí WING CHUN víc než tomu jak mne znechutit a stahnout o všechny peníze ?
Co vlastně je, nebo má být na "LOK YIU WING CHUN" tak neporovnatelně dobré a lepší ?
Michal

Kde všude vlastně u nás jsou školy Lok Yiu Wing Chun a kdo jsou jednotliví instruktoři? Na oficiálním webu toho o tomhle moc nemají...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

WCH

Příspěvekod Anonymní » pon 13. říj, 2003 12:06

myslim, ze vyber WCH tu je v porovnani se zahranicim hodne slabej. Tak asi jako se vsim. I kdyz sem WCH, znam jednu super skolu, uci se spis na soukromy bazi nebo jen par lidi. Je to styl Emina Boztepeho a je fakt super. Nikdo nikoho nepomlouva a ucta k mistrum WCH je samozrejmost. Pokud chce vyzkouset trochu jinej pristup, napis mi na tashi@centrum.cz treba pro tebe budu moct neco udelat. Jinak drilum stejnejch cviku se nevyhnes, pokud se chces nekam dostat :) Trva to, ziskat ty spravny tlaky a uvolnenost.....holt detma nezatopis :-))
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: WCH

Příspěvekod Anonymní » pon 13. říj, 2003 20:04

Michalovi píše:myslim, ze vyber WCH tu je v porovnani se zahranicim hodne slabej. Tak asi jako se vsim. I kdyz sem WCH, znam jednu super skolu, uci se spis na soukromy bazi nebo jen par lidi. Je to styl Emina Boztepeho a je fakt super. Nikdo nikoho nepomlouva a ucta k mistrum WCH je samozrejmost. Pokud chce vyzkouset trochu jinej pristup, napis mi na tashi@centrum.cz treba pro tebe budu moct neco udelat. Jinak drilum stejnejch cviku se nevyhnes, pokud se chces nekam dostat :) Trva to, ziskat ty spravny tlaky a uvolnenost.....holt detma nezatopis :-))

PROSIM ???
slabej vyber ??? To nemyslis vazne...
Kdyz nepocitam tech nekolik skol EWTO, potom WT u odpadliku (EBMAS, Avci a AVSE), tak tu je Lok Yiu Wing Chun, Mai Gei Wong, Jim Fung, v Ostrave Kotlar, potom nekdo od Wong Shun Leunga v tom TIGERS Wing Chun... linky na vsechny tyhle cesky skoly jsou na OKOUNU, klub Wing Tsun nebo v lincich na webu Mai Gei Wong u Rzounka... Myslim, ze skol tu mame na vyber vic nez dost.[/url]
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Debata

Příspěvekod Anonymní » stř 22. říj, 2003 13:04

Zdravííím !! Docela mě baví (pobavila) tahle debata... Kritika fotek zcela na místě určitě nebude neboť co daná situace nastiňuje fotka určitě nevypoví a co oba adepti při demonstraci prožívají, taky až tak viditelná není:)) Tak se mejte a nemám čas čus :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Debata

Příspěvekod Anonymní » stř 22. říj, 2003 13:39

rintintintin píše:Zdravííím !! Docela mě baví (pobavila) tahle debata... Kritika fotek zcela na místě určitě nebude neboť co daná situace nastiňuje fotka určitě nevypoví a co oba adepti při demonstraci prožívají, taky až tak viditelná není:)) Tak se mejte a nemám čas čus :wink:

...no vis, ono je to tak, ze nekdy se staci podivat i na fotografii a vis svoje... A tohle je zrovna ten pripad... Co prozivaji oni "adepti" pri demonstraci nevim - ale ja pri pohledu na ne trpim, kdyz pomyslim jak se Wing Chunu prave kvuli takovym a jim podobnym vsichni Thai boxeri, karatisti, boxeri apod. smejou...
Mstitel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

wch foto

Příspěvekod Anonymní » stř 22. říj, 2003 14:53

No... Chtěl jsem jen nenápadně sdělit, že to co má ten člověk poctivým dlouhodobým cvičením v sobě (viz osoba na fotce-víc bez komentáře), to nejde vidět a vyzní to až do případné oběti. A okolí v tom taky nic nezaregistruje.. Myslí, že LOK YOU WING CHUN je toho typickým příkladem, ale každý si v něm najde své, pokud si nenajde třeba THAI BOX a další bojová umění.......Tím nic nenadzdvihuji a nepodceňuji, každý je nějakým směrem zaměřen, ať na sílu, "či" její obcházení. Stejně je to jen práce s tělem.. Každého jedince jakéhokoli umění.. :idea: 8O
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

rintintintin

Příspěvekod Jamamba » čtv 23. říj, 2003 8:04

No víš, ale z fotky už třeba z výrazu tváře poznáš nasazení a přístup toho jedeince a to je trochu ten problém, když něco cvičíš měl by jsi v ten moment do toho dát vše, vím že to není lehké, ale tak je lepší pak to nikde nevystavovat. Podívej se na jejich obličeje a uvidíš s jakým úmyslem a nasazením to dělají!?
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: wch foto

Příspěvekod Anonymní » čtv 23. říj, 2003 9:10

rintintintin píše:No... Chtěl jsem jen nenápadně sdělit, že to co má ten člověk poctivým dlouhodobým cvičením v sobě (viz osoba na fotce-víc bez komentáře), to nejde vidět a vyzní to až do případné oběti. A okolí v tom taky nic nezaregistruje.. Myslí, že LOK YOU WING CHUN je toho typickým příkladem, ale každý si v něm najde své, pokud si nenajde třeba THAI BOX a další bojová umění.......Tím nic nenadzdvihuji a nepodceňuji, každý je nějakým směrem zaměřen, ať na sílu, "či" její obcházení. Stejně je to jen práce s tělem.. Každého jedince jakéhokoli umění.. :idea: 8O

Hm, "osobu na fotce" osobne znam z par seminaru - rychlokvasni instruktori z Frydku-Mistku... Priklad toho jak se LOK YIU WING CHUN na ruznych mistech v republice dela jinym, odlisnym zpusobem a marketingem. LOK YIU WING CHUN je v posledni dobe cca 3 let hlavne zarnym prikladem jak jde asi dobra vec uplne od zakladu zkazit pristupem par lidi. :( A nezlob se na me, par "fighteru" jsem uz videl a par totalnich poseru taky. TO co je uvnitr se VZDY zrcadli i navenek...
mstitel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 23. říj, 2003 10:58

ZDRAVÍM.. Nechci ti vyvracet tvé nabyté vědomosti o instruktorech z F-M, ale taky jsem je spatřil a ačkoli jsem v tomhle odvětví pohybu docela laikem, tak i přes to mám názor, že v sobě už toho nemálo vybudovali a informace, kterýma se vypracovávají jsou ochotní předávat dál (samo - něco za něco, ať finance, či úsilí adeptů ).. Odkud máš zkušenosti ty, mohu-li se zeptat ?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 23. říj, 2003 21:59

rintintintin to mstitel píše:ZDRAVÍM.. Nechci ti vyvracet tvé nabyté vědomosti o instruktorech z F-M, ale taky jsem je spatřil a ačkoli jsem v tomhle odvětví pohybu docela laikem, tak i přes to mám názor, že v sobě už toho nemálo vybudovali a informace, kterýma se vypracovávají jsou ochotní předávat dál (samo - něco za něco, ať finance, či úsilí adeptů ).. Odkud máš zkušenosti ty, mohu-li se zeptat ?

z druhyho konce stejneho provazu a v "tomhle odvetvi pohybu" nejsem az tak laikem.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 24. říj, 2003 11:47

Z toho bych usoudil, instruktora WCH z druhého konce republiky :D 8O :D Ale to je éédno. Mějte séé
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Jokerovi

Příspěvekod Anonymní » sob 29. lis, 2003 2:47

Joker píše:
Norm píše:Asi jsi zapomněl, že fotka je jen zachycení okamžiku, jeden moment. :idea:
Pro lepší představu by jsi měl zvednou zadek od monitoru :!: a navštívit nějakou školu a podívat se na realitu a ne jen na naaranžované fotky v časopise nebo na webu.

Howgh! :)

Blbecku,
zadek zvedam uz deset let u Peti Machacka a jestli mas pochybnosti tak se prijd podivat a ptej se po me :-)))
joker

<font color="red">hmm... tak to tady tak zlehka sleduju a fakt by mne zajímalo kterej je ten JOKER co u mne cvičí už 10 let, takže se přihlaš kámo probereme spolu úctu k ostatním bojovým uměním a umělcům :twisted: Vám zde se omlouvám za kratičký vstup do jistě plodných diskuzí :lol: :lol: :lol: Petr Macháček</font>
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: "LOK YIU WING CHUN" a ELYWCIMAA

Příspěvekod Anonymní » stř 03. pro, 2003 11:07

Bojove umeni je cesta, ktera je Tobe vlastni. Pokud ti nevyhovuje Tvuj ucitel (at uz psychicky nebo fyzicky) - je na Tobe jestli to prekousnes a budes chtit naucit se jeho umeni, nebo to neprekousnes - a pak je lepsi jit jinam. Kazdopadne je pitomost hazet hlinu na jmeno rodiny, kdyz mas zkusenosti pouze s jednim z ucitelu. Slovem zkusenosti mam na mysli minimalne dvoulety pravidelny trenink.

Osobne si myslim, ze kazdy ucitel reprezentuje SVUJ nahled na bojove umeni, ktere cvici. Co ucitel to osobity pristup k umeni. Rodina zarucuje kvalitu svych ucitelu. Nicmene kazdy ucitel ma volnost JAK ucit. Kdyz se rozhodne, ze bude pul roku cvicit jen formy a nic jineho - je to jeho vec. Tvoje vec je pro zmenu jestli to vydrzis. Jednim ze zpusobu jak udrzet standard rodiny jsou zkousky probihajici za dozoru jinych ucitelu z rodiny.

Zacal jsem trenovat Wing Tsun u renegata, cloveka, ktery mel za sebou priblizne prvni formu u EWTO a pak odesel. Pak jsem presel k ELYWCIMAA ucitelum na Morave (SiFu Cholevik, SiGung Kozar). Nadchla me uvolnenost, dusevni pohoda, jasne formulace na co se soustredit. A snaha ucitelu naucit. Skladba treninku byla zajimava a bylo jasne odkud a kam smeruje. Po roce a pul soukromych hodin jsem odcestoval na pul roku do Britanie. Tam jsem se ucil Chow Chung Wing Chun u Jesse Whatleyho. Zarazilo mne, ze po jednom a pul roce intenzivniho cviceni ELYWCIMAA WCH mi byli nejlepsimi partnery pro cviceni lide, kteri studovali Chow Chung WCH po 5 a vice let. Je asi neco divneho, kdyz student Siu Lim Tao (prvni sestava) muze dat zabrat studentum Biu Tze (Bil Jee, ..., proste treti sestava). Nicmene byli tito lide uvolneni a pohodovi, nehrali si na hrdiny nebo bohy a nemysleli si, ze sezrali vsechnu moudrost sveta.

A to je podle mne mezi studenty i uciteli to nejhlavnejsi a nejvic potrebne - respekt, tolerance. I k jinym stylum a jejich protagonistum. Ucime se byt lepsim clovekem telesne i dusevne - nebo jen byt boxerem se spoustou kecu o svem mistrovstvi?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...