Praying mantis Kung fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Fukki » sob 09. zář, 2006 9:37

.
Naposledy upravil Fukki dne pát 09. říj, 2020 18:06, celkově upraveno 1
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Mantis » pon 18. zář, 2006 17:11

fakt píše:
ShogunShade píše:možná se to sem nehodí, ale kudlanka mě taky zaujala. Mám otázku, kolik stylů kudlanky vůbec je ( já vím o Shaolinský a Tai-ji kudlance) a jakej je mezi nima rozdil. Popř jestli nevíte o nějaké Prážské škole, kde kudlanku vyučují.

I kdyby nebyla odpověď, tak dík :D

Zkus google. Mě vyjelo tohle: kudlanka- sedmi hvězd
tai
osmi kroků
velkého předělu
wah lum
6 box
švestkový květ
Na rozdíli bych moc nekoukal. Třeba o Law Kwon Yuk sestavil svúj styl z 50% sevenstars 30%plum a 20% 6box.
Jediný rozdíl mezi třeba sevenstars a tai mantis vidím v tom, že jedno se cvičí sedm dní v týdnu a druhé každý den.
Jinak jestli rád boxuješ kudlanka není špatná volba

NO, dlouho jsem se nedíval na téma, které jsem sám založil, takže nakonec jsem rád, že se to tu pohlo.

Především, co jsem viděl šaolinskou kudlanku, myslím, že dnes už můžeme vidět hlavně její Wu šu verzi, osobně si myslím, že právě soutěžní formy kudlanky jsou právě z té šaolinské.
To, že styly kudlanky jsou si velmi podobné, tak to bych moc netvrdil. Například právě Tai ji a Qi Xing jsou složením velmi odlišné, např ta naše se pořád dost udržuje v pozicích kočičího postoje, ma bu, gong bu, postoj 7 hvězd, zatímco Taj ji co jsem viděl byly formy dost nízké. Dále pak ona známá technika "Kudlanka seká cikádu" se u nás používá k obouručnímu zachycení jedné ruky + možnost kopu, u Liu he a v některých Tai ji formách jsem viděl ukončení teté techniky spíše jako úder zadní stranou zápěstí na bradu, takže celková struktura této techniky byla od začátku jiná. Liu he vůbec je samostatná kapitola, protože ta má snad s kudlankou společného vůbec nejméně, alespoň co se pohybů týč, principy tam musí být dodrženy, jinak by to už kudlanka nebyla, vypadá spíše jako Xing I. 8 kroků kudlanky využívá zase hodně Shuai Jiao, což třeba my ve stylu moc nemáme.
Strašně rád bych viděl ty méně známé styly, tam bychom se možná hodně divili.

K Wah Lum, mám pocit, že tenhle název pro kudlanku použil Si fu Pui Chan v USA, kde se spíše jedná o "značku" než o styl kudlanky, pokud vím, je jeho škola zaměřena na fyzický a asi i psychický rozvoj v oblasti bojových umění, ale s určitým potlačením bojové stránky, to jsem někde četl, ale ruku do ohně za to nedám. Najděte si Wah Lum Temple a tam se dozvíte víc.

Pokud se mi podaří dokončit slibovaný článek, bude se více orientovat na náš styl, logicky... :wink:

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Mantis » pon 18. zář, 2006 17:19

Fukki píše:Opravdu krásné video toho velmistra Brandana Laie. Videa té polské školy také zajímavá. Chtělo by to nějaký odborný článek! Je to hodně poutavé čtení o tomto stylu gungfu.

I když jsem jej osobně nikdy neviděl, byl pro mě určitým vzorem, tradiční kung fu mistr, jeho kudlanka byla rychlá a účinná. Mrzí mě, že v posledních 5 letech odešla taková spousta dobrých mistrů. Myslím, že to je velká ztráta pro dnešní moderní a uspěchané BU.
Tím vlastně odchází tradice, ti lidé, kteří jsou odpovědí na zbytečné otázky typu, jestli jsou ještě tradiční styly účinné, a je lepší cvičit moderní styly nebo ty staré....?

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » úte 19. zář, 2006 7:17

Mantis píše:... Dále pak ona známá technika "Kudlanka seká cikádu" se u nás používá k obouručnímu zachycení jedné ruky + možnost kopu, u Liu he a v některých Tai ji formách jsem viděl ukončení teté techniky spíše jako úder zadní stranou zápěstí na bradu, takže celková struktura této techniky byla od začátku jiná.
Mantis

Při provádění "kudlanka přesekne cikádu" máš v dosahu spánek, ucho, bradu, krk, rameno, loket, volná žebra, ledviny, páteř, kyčel....stačí si vybrat. Cílem BU však není boj a zvláště ne zabití oponenta. Proto mi využití lokte a ramene připadá pro tréning vhodné a dostatečné. Při provedení postoje je důležité sedět na kua. Potom je tvé tělo dostatečně hmotné a střed těla dostatečně volný k provedení jak blokace soupeřových nohou, tak kopu.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » stř 20. zář, 2006 22:45

Při provádění "kudlanka přesekne cikádu" máš v dosahu spánek, ucho, bradu, krk, rameno, loket, volná žebra, ledviny, páteř, kyčel....stačí si vybrat. Cílem BU však není boj a zvláště ne zabití oponenta. Proto mi využití lokte a ramene připadá pro tréning vhodné a dostatečné. Při provedení postoje je důležité sedět na kua. Potom je tvé tělo dostatečně hmotné a střed těla dostatečně volný k provedení jak blokace soupeřových nohou, tak kopu.[/quote]

Nazdárek, Ty cvičíš kudlanku?
Hned na začátek bych chtěl říci, že kudlanka byla vytvořena jako bojový styl. Nemyslím, že v legendě o Wang langovi bylo něco o tom, že tento hledal styl, jímž by porazil jednoho mnicha (tuším opat?). O rozvoji ducha tam mnoho nebylo. Ale pokud necháme legendu legendou a podíváme se na klíčové místa útoků, hm, jak sám uvádíš, celkem dost nebezpečné, to rozvíjení ducha.
Abych se v tom nepatlal a nešťoural do něčeho, co už tu jistě bylo mnohokrát. Bojové umění bylo vždy určeno k boji a duchovní stránka se rozvíjela společně s tím, rozhodně bych neřekl, že cílem nebylo ovládnout TO bojové umění. Dalo se dělat spoustu věcí, na rozvíjení ducha, třeba se věnovat meditacím v různých nábožensko-filosofických směrech, kaligrafie atd. Tohle nechme stranou tématu kudlanky, protože to patří do jiné kategorie.

Co se týče té techniky, tak nevím, možná se bavíme o jiné technice, proto ta otázka, jestli Ty aktivně kudlanku cvičíš.
Zápěstí, loket a snad ještě rameno + kop, OK. Ale dál? zejména ty ledviny jsem si fakt nedokázal představit. Možná se tady potvrzuje to, co jsem psal, že provedení této techniky je jiné a tím i její struktura. Všichni co tohle čtete, mrkněte na tohle: http://www.shaolinlomita.com/sevenstar.htm
speciálně se mrkněte na Lo Kwon Yuk a Lee Kam Wing, tohle je finální pozice naší verze techniky "Kudlanka seká cikádu" jak se tady dostávám na spánky, uši a nedejbože ledviny, to je mi fakt záhadou. Totiž pokud ano, na 100% máte výrazně odlišnou verzi této techniky, pokud ano, pak jsi mi potvrdil, co jsem psal minule.

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 21. zář, 2006 7:37

Mantis píše:

Co se týče té techniky, tak nevím, možná se bavíme o jiné technice, proto ta otázka, jestli Ty aktivně kudlanku cvičíš.
Zápěstí, loket a snad ještě rameno + kop, OK. Ale dál? zejména ty ledviny jsem si fakt nedokázal představit. Možná se tady potvrzuje to, co jsem psal, že provedení této techniky je jiné a tím i její struktura. Všichni co tohle čtete, mrkněte na tohle: http://www.shaolinlomita.com/sevenstar.htm
speciálně se mrkněte na Lo Kwon Yuk a Lee Kam Wing, tohle je finální pozice naší verze techniky "Kudlanka seká cikádu" jak se tady dostávám na spánky, uši a nedejbože ledviny, to je mi fakt záhadou. Totiž pokud ano, na 100% máte výrazně odlišnou verzi této techniky, pokud ano, pak jsi mi potvrdil, co jsem psal minule.

Mantis

Buď zdráv Mantis
Ano kudlanku cvičím. Děkuji Ti i za uvedení zajímavých www.stránek s mnoha foto. Nemohu však na nich u výše jmenovaných najít pozici "kudlanka seká cikádu". Pro další věcnou diskusy Tě tedy prosím o malé upřesnění.
S pozdravem Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » čtv 21. zář, 2006 10:49

Tak ještě jednou, někde je chyba.
Další finální pozice "Kudlanka seká cikádu"
http://www.tang-lang.net/Zhong1.htm je to 1. fotka v duhé řadě, ukázka jiné školy 7 hvězd.
http://www.tang-lang.net/Holtmann1.htm totéž, fotka úplně vlevo dole.
Konečně jsem našel i foto, kde je pozice i s názvem
http://www.mantisfist.com/3a.html
tohle vypadá sice dost divně, ale je z toho vidět, co by to mělo být
http://www.pbase.com/foxchest/image/28618882

Bohužel se mi nepodařilo nikde najít celou techniku, ale to nevadí, je Ti snad už jasné, i když odkaz z minulého článku ukazoval přesně na to, co tam bylo psané, jak vypadá finální pozice této techniky nejen u nás. A sem opravdu nedám všechna ta místa útoků, které jsi uváděl.
Jen pro upřesnění P.Eng tuto techniku nazývá "Double mantis hand" a v Tai ji Mantis jsem našel jméno "Two Ears Fanning the Wind". Oba tyto názvy ale vyjadřují velmi podobně tu techniku, o které se bavíme.
Nikde jsem nenašel techniku "Kudlanka seká cikádu", která by byla až tak moc odlišná, jak píšeš Ty. Zajímalo by mě, kdo Tě učí (a jak dlouho) a jestli můžeš trošku více tu Tvoji techniku popsat.

Kudlance zdar

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 21. zář, 2006 11:52

Mantis píše:Tak ještě jednou, někde je chyba.
Mantis

Chyba je na mé straně

Vždy jsem se domníval, že The mantis catches the cicada znamená kudlanka chytne cikádu. Mylně jsem si Tebou popisovanou techniku vyložil jako techniku "přeseknutí v pase" a do Tvé mluvy přeložil jako "kudla přesekne cikádu".
Příklady užití pozice zobrazené na foto jsi tedy uvedl správně. Nerozumím pouze pojmu jiná struktura techniky. Nevím jestli si mám po tímto představit strukturu těla při různém záměru vykonávané techniky, nebo něco jiného.
Za vysvětlení děkuji. Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » čtv 21. zář, 2006 17:37

fakt píše:
Mantis píše:Tak ještě jednou, někde je chyba.
Mantis

Chyba je na mé straně

Vždy jsem se domníval, že The mantis catches the cicada znamená kudlanka chytne cikádu. Mylně jsem si Tebou popisovanou techniku vyložil jako techniku "přeseknutí v pase" a do Tvé mluvy přeložil jako "kudla přesekne cikádu".
Příklady užití pozice zobrazené na foto jsi tedy uvedl správně. Nerozumím pouze pojmu jiná struktura techniky. Nevím jestli si mám po tímto představit strukturu těla při různém záměru vykonávané techniky, nebo něco jiného.
Za vysvětlení děkuji. Fakt

Díky, jsem rád, že znám alespoň použití některých aplikací, teď j je řada na Tobě :wink:
Přiznám, že mě napaslo, že asi myslíš techniku "Sek do pasu", protože ten repertoir cílových ploch by odpovídal, jen jsem nemohl uvěřit tomu, že pokud kudlanku cvičíš, nevíš jak se ta technika, co jsem ukázal na pozicích L.K.Y a L.K.W, jmenje. Moje chyba.
Ale už se stalo asi nám všem, že jsme spletli název nějaké techniky, o nic nejde, důležité je, že už si rozumíme :wink:

I tak bych prosil, u koho cvičíš kudlanku a jak dlouho? Přepokládám 7 hvězd?

No a ten rozdíl: představ si např. techniku filing punch - jednoduše zvedák a back fist - zadní pěst. Na fotce ve finální pozici vypadají téměř k nerozeznání, jen cvičené oko pozná, o kterou techniku šlo.
Takže, techniky vypadají stejně, ale struktura - cesta a záměr, je jiná. Filing jde na bradu zespodu, kdežto back fist jde zvrchu na na nos či klíční kost.
Jasnější?

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » pát 22. zář, 2006 8:49

[quote="Mantis
No a ten rozdíl: představ si např. techniku filing punch - jednoduše zvedák a back fist - zadní pěst. Na fotce ve finální pozici vypadají téměř k nerozeznání, jen cvičené oko pozná, o kterou techniku šlo.
Takže, techniky vypadají stejně, ale struktura - cesta a záměr, je jiná. Filing jde na bradu zespodu, kdežto back fist jde zvrchu na na nos či klíční kost.
Jasnější?

Mantis[/quote]

O trochu ano.
Ještě pár výměn a budeme si rozumět hned napoprvé. Co se týče srovnání zvedák- zadní pěst máš pravdu. Malou pomůckou (a ne na všech foto) je pozice kontrolující ruky a lokte. U zadní pěsti je kontrolující ruka, pěst, dlaň pod loktem u druhé techniky mírně ven. U zvedáku je úhel lokte otevřenější.
S pozdravem Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pát 22. zář, 2006 10:03

..
Naposledy upravil NIK dne stř 01. lis, 2006 23:03, celkově upraveno 2
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » pát 22. zář, 2006 12:22

O trochu ano.
Ještě pár výměn a budeme si rozumět hned napoprvé. Co se týče srovnání zvedák- zadní pěst máš pravdu. Malou pomůckou (a ne na všech foto) je pozice kontrolující ruky a lokte. U zadní pěsti je kontrolující ruka, pěst, dlaň pod loktem u druhé techniky mírně ven. U zvedáku je úhel lokte otevřenější.
S pozdravem Fakt[/quote]

Super, já to s tou fotkou bral jako příklad a vidím, že Ty ses toho zhostil zodpovědně, takže se učíš z knih a z jiných materiálů, jak píše NIK?
Já tak před mnoha lety s kudlankou začínal a byl jsem vděčný, alespoň za ten zdroj informací. Podle které se učíš, pokud ano? The Secretes of 7 star PM od Lee Kam Winga?
S tou blokující rukou jsi to dobře dokreslil, ale ten blok je v provedení úplně stejný u filing i u back fist, takže v tomhle by rozdíl být neměl, pokud jsi jej našel, je to asi proto, že žádná fotka není stejná, takže cm sem cm tam.
Ten úhel lokte je přesně to, co jsem myslel :wink:

Když se vrátím zpět ke kudlance sekající cikádu, pokud by jsi touhle technikou opravdu zasáhl např. ledviny pak by se sice technika jmenovala stejně, ale asi by vypadala naprosto odlišně - tedy měla by 100% jinou strukturu.
Představ si, že v této technice přední ruka místo zachycení udělá úder zadní stranou zápěstí zespodu nahoru na bradu. Celý koncept této techniky by se musel upravit, opět, měla by rozdílnou strukturu, ale ne už zcela.

Opět tradiční otázka, jasnější? :wink:

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » pát 22. zář, 2006 13:40

Mantis píše:Super, já to s tou fotkou bral jako příklad a vidím, že Ty ses toho zhostil zodpovědně, takže se učíš z knih a z jiných materiálů, jak píše NIK?
Já tak před mnoha lety s kudlankou začínal a byl jsem vděčný, alespoň za ten zdroj informací. Podle které se učíš, pokud ano? The Secretes of 7 star PM od Lee Kam Winga?
S tou blokující rukou jsi to dobře dokreslil, ale ten blok je v provedení úplně stejný u filing i u back fist, takže v tomhle by rozdíl být neměl, pokud jsi jej našel, je to asi proto, že žádná fotka není stejná, takže cm sem cm tam.
Ten úhel lokte je přesně to, co jsem myslel :wink:

Když se vrátím zpět ke kudlance sekající cikádu, pokud by jsi touhle technikou opravdu zasáhl např. ledviny pak by se sice technika jmenovala stejně, ale asi by vypadala naprosto odlišně - tedy měla by 100% jinou strukturu.
Představ si, že v této technice přední ruka místo zachycení udělá úder zadní stranou zápěstí zespodu nahoru na bradu. Celý koncept této techniky by se musel upravit, opět, měla by rozdílnou strukturu, ale ne už zcela.

Opět tradiční otázka, jasnější? :wink:

Mantis

Buď zdráv
Zase o něco jasnější. Několik málo výměn a bude tu jasno jako v rovníkové africe.
Na Tvou otázku odpověděl někdo kdo má nick NIK. Moji odpověď máš od rána v soukromé poště. Co se týče provedení zvedáku- na tom v současné době trvám (jak budu cvičit za 10 let nevím). Vysvětlím ho na známé sestavě Kudla krade ovoce s peckou. Přibližně 11. technika v sestavě je zvedák, který následuje po výměném úderu. Po zablokování mého vým. úderu partnerem, jeho blok přeberu a odkloním. Tím udělám místo pro zvedák. Odklon je to nepatrný, nicméně na některých foto viditelný. Na lokti jsme se shodli. V počátečních fázích cvičení bývá rozdíl v předsunutí ramene. Ale to je jako s prací boků, která je u mistrů méně viditelná.
add. t m catch t cicada. Otevři knihu bongbo s foto Low Kwon Yuk. Obráze 3 a 26 a zkus říci změnu ve struktuře. Nezajímá mne levá ruka a noha. Zajímá mne pravá ruka, pravá noha a držení těla. Porovnej i obrázek č. 26 s tím, jak tuto techniku cvičíš v sestavě pro dva.
Studiu zdar Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » pát 22. zář, 2006 14:42

Buď zdráv
Zase o něco jasnější. Několik málo výměn a bude tu jasno jako v rovníkové africe.
Na Tvou otázku odpověděl někdo kdo má nick NIK. Moji odpověď máš od rána v soukromé poště. Co se týče provedení zvedáku- na tom v současné době trvám (jak budu cvičit za 10 let nevím). Vysvětlím ho na známé sestavě Kudla krade ovoce s peckou. Přibližně 11. technika v sestavě je zvedák, který následuje po výměném úderu. Po zablokování mého vým. úderu partnerem, jeho blok přeberu a odkloním. Tím udělám místo pro zvedák. Odklon je to nepatrný, nicméně na některých foto viditelný. Na lokti jsme se shodli. V počátečních fázích cvičení bývá rozdíl v předsunutí ramene. Ale to je jako s prací boků, která je u mistrů méně viditelná.
add. t m catch t cicada. Otevři knihu bongbo s foto Low Kwon Yuk. Obráze 3 a 26 a zkus říci změnu ve struktuře. Nezajímá mne levá ruka a noha. Zajímá mne pravá ruka, pravá noha a držení těla. Porovnej i obrázek č. 26 s tím, jak tuto techniku cvičíš v sestavě pro dva.
Studiu zdar Fakt[/quote]

Dnes nám to nějak vázne, žádnou soukr. zprávu jsem od Tebe nedostal, zatím.

Abych mohl komentovat, musím přesně vědět, které techniky myslíš.
1 - Když se bavíš o Mantis steals The Peach, myslíš tím Tong Long Tao Tow Kuen? Ty znáš tuhe formu? Kde ses ji naučil?

2 - Nemám knihu, kde Lo Kwan Yu cvičí nějakou formu, mimo pár jeho fotek s ním nic nemám. Nemyslíš Knihu od Lee Kam Winga "Tajemství 7 hvězd kudlanky nábožné" , jak jsem psal dříve? Pokud ano, napiš mi číslo stránky nejlépe i fota, všechna jsou očíslovaná.

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Mantis Fight

Příspěvekod Mantis » pon 25. zář, 2006 13:44

Tak jsem konečně našel i něco jiného, než formy,
pěkná ukázka použití kudlanky dnes. Dle mého buď Qi xing nebo Mei hua - krásné použití jednoduchých technik, 80% z Bung Bo!
Enjoy it :wink:

http://media.putfile.com/mantisfight

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Mantis » pon 25. zář, 2006 13:58

Dvojforma z Pong Lai Mantis což je dle mého jménom mistra
První v zeleném je Sifu John Scolaro a vbílém pak Sifu Steve Ottaviano - video je z Nick Scrima's tournament r. 2001.
My tuhle formu známe jako Sab Pa Sao a to pouze pro jednu osobu, je však vidět, že v té dvojformě je mnoho technik právě z té naší formy, což dle mého svědčí o blízké linii někde v minulosti, musím se na Pong Lai podívat pořádně.

http://media.putfile.com/Pong-Lai-Sup-Baat-Sow-2-Man

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Mantis » pon 25. zář, 2006 14:06

A další forma z téhož místa a roku

http://media.putfile.com/Master-Shr-Zhe ... Zhai-Yao-1

Tento mistr se jmenuje Shr Zhengzhong a jedná se o mix 1. Zhai Yao a salšího, pravděpodobně vytvořeno tímto mistrem pro různé soutěže a exhibice.
Trošku se mi zdálo, že tam převládly opičí pohyby, co vy na to?
V kudlance jsem stále na začátku, ale neodpustím si, že se mi ty pohyby zdají prostě nějak nedotažené.... Ale co vím. :?:

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Mantis » pon 25. zář, 2006 14:13

Další video je předváděčka je ze vzpomínaného Wah Lum KF na oslavu čínského nového roku.

http://media.putfile.com/Wah-Lum-Performance-Set

Další dvě krátké Wah Lum videa

http://wahlumkungfuclute.com/pics/Sifu.mpg

http://wahlumkungfuclute.com/pics/sifu2.mpg

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Mantis » pon 25. zář, 2006 14:21

Tohle už tu sice bylo, ale já to připomenu

http://video.google.com/videoplay?docid ... anglangmen

Toto je demonstrace během KF setkání ve Varšavě ze 4. února 2006.

Tato polská kudlanka od již vzpomínaného S.Milczárka je spojená s kudlankou v provincii Shandong, přsněji se školou v Yentai, pocházející od Lin Jingshan -> Yu Tiancheng.
Co vím, tak se jedná o kontinentální verzi 7 hvězd (Qi Xing Tang Lang)

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Mantis » pon 25. zář, 2006 14:39

A dalších pár forem, které jste už možná viděli:

Mui Far Sao Kuen - my jej cvičíme rychleji, myslím, že naše verze je kratší, ale v zásadě je pro znalé velmi jednoduché poznat, o kterou formu se jedná. V naší škole máme pokud vím jen 6 forem Mui Far a všechny mají právě ten "nádech" Mui Far", kterým se znatelně liší od Qi Xing. Jinak, z toho je patrné, že Lo Kwan You opravdu importoval do našeho systému techniky z Mui Far, čímž chtěl asi dodat více měké síly a rychlých sledů úderů, čímž se Mui Far vyznačují, pokud vím :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=o1dcEfeq40g

A tohle je singl verze výše uvedené formy Sab Pa Sao - i tady je vidět velká podobnost s naší školou, ale i tahle forma má odlišnosti a také je o něco delší.

http://www.youtube.com/watch?v=7CIvl3eb ... ed&search=

Bung Bo 100× jinak - ne, tahle forma je takřka totožná s tím, jak ji cvičíme my.

http://www.youtube.com/watch?v=zfULfGdh ... ed&search=

A Ha Fu Gau Cha - neboli setkání s černým tygrem, tahle forma je té naší celkem dost podobná

http://www.youtube.com/watch?v=ESmZ6yWQ ... ed&search=

Tohle je zajímavé, pravděpodobně se jedná o "Chaoticky spojené" z Tai ji Tang Lang.

http://www.youtube.com/watch?v=rkyhVfFc ... ed&search=

Zpomalená předchozí forma

http://www.youtube.com/watch?v=k1h9w8gi ... ed&search=

Dost videí pro dnešek :wink:

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...