Taijiquan Sedm Hvezd

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod RBR » ned 23. dub, 2006 19:14

Low píše:rbr: to víš zkoušim to.. 8)

no mě totiž je proti srsti cvičit něco čemu někdo řiká BU jen proto aby si zacvičil.. máme tu jógu, aerobic( kick atd..), taebo, sokol atd..

Máš svým způsobem pravdu, ale kolik lidí zvičí BU jen pro sebeobranu? Každý má své důvody proč cvičí BU. Buďme tolerantní. Nemáme právo lidi pro jejich důvody odsuzovat.
V jejím případě už jen to , že projevila snahu zjistit si více informací je chválihodné. Třeba jednou skončí u sebeobrany, třeba také ne. To ukáže čas.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sonicka » ned 23. dub, 2006 19:19

Low ja nikde nerekla ze nemuzu cvicit 3 hodiny denne.
Ja jsi myslim ze ti mnisi ze shaolinu nebo buhviodkud take necvici jenom kvuli sebeobrane.Kdyz nemam pravdu tak beru zpet.Jsem jenom zacatecnice.
Sonicka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » ned 23. dub, 2006 19:33

muzes ale never tomu ze to vydrzis i kdyz si ted myslis ze jo.

nevim kvuli cemu cvicej ted, shaolin je jen stroj na penize, saolinsti mnisi maj bliz k cirkusakum nez k bojovnikum..

rikam jestli chces verit me vyprdni se na kungfu, aikido, saoliny a mnichy a zacni box, kickbox, thajskej box, kyokushin - v tom ti klidně ti poradim kam.., pro holku se podle mě hodí i taekwondo, judo - koneckonců můžes zkusit tréninku od všecho a na základě toho uvidíš co se ti líbí.. to ze nekdo rika kecy typu to jsou jen sporty je nesmysl, protoze i co do realnejch situaci k sebeobrane te pripravej lip nez "opravdove" BU typu taichi Zory Jandové kde pijou cajicky a vic tlachaj nez cvicej.. i kungfu muze bejt kvalitne uceny ale jak sem rek je velka pravdepodobnost ze sednes na lep podvodnikovi, pripadne te stejne nenauci vic nez to co jsem vyjmenoval.

pokud to chces delat ciste z toho hlediska ze je to cinsky, ma to souvislosti s orientalni kulturou a ma to bejt kungfu, treba skola Pavla Macka urcite patri mezi ty kvalitnejsi ale jak sem rek myslim si ze cekas od kungfu neco jinyho nez jaky opravdu je- pripadne nez se cvici u nej, jak sem rek tvrdosti ani jinejma aspektama treninku nebude daleko od niceho co jsem vyjmenoval krom ciste sporticku TKD a Judo pripadne tvrde omezenyho boxu.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod romantimpl » ned 23. dub, 2006 19:48

Hele, Low, už chybí jenom ten náborovej leták :lol:
romantimpl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod hellas » ned 23. dub, 2006 20:29

[ pro holku se podle mě hodí i taekwondo, judo - hodí se k čemu??
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » ned 23. dub, 2006 20:51

Sonicka: asi jsi z Prahy, zkus se mrknout k Vítovi Vojtovi (Chen styl TJQ) a nebo k Duro Nurimu (Yang styl TJQ) ...

A že jsi začátečník, z toho si nic nedělej, takových je tady víc, jen to na jejich řečech není poznat ;)
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 23. dub, 2006 21:45

sonicka: vyprdni se na tyhle veci pro babovky a dej se na neco poradnyho :lol:

hellas: k cemu? no od juda a TKD nemuzes cekat o nic vic nez ti nabizi(a to co nabizi je videt hned na prvni pohled).
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod yuanfen » pon 24. dub, 2006 6:19

For Sonička: myslím, že taiji je správna voľba pre teba.Najdeš v ňom to, čo potrebuješ. :)
yuanfen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod PC » pon 24. dub, 2006 9:13

4Sonicka:
Nedej se :lol:
Jestli jsi z Prahy, nebo se sem muzes o vikendu dostat, tak se zastav na World Taichi Day, je to na uvodu tady tech stranek, tam by si mela ziskat celkem dobrej prehled o skolach Taiji v Cechach, pak se do par zajit podivat a mela bys vedet ;-)
4Low: Cece, Sonicka tu nikde nepsala o taichi pani Zorky, ale pochop, ze kazdej v tom nehleda jen mlaceni do pytlu, vyplaveni kil hormonu, a prerazeny nos. A byl bych velmi rad kdyby ceska verejnost uz konecne zacla rozlisovat mezi dovednosti Z.J. a opravdovym Tai ji quan, prekvapuje me, ze mistr diskuter toto nerozlisuje.
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod LiPai » pon 24. dub, 2006 13:36

Nazdar Sonicko,

pokud jde o 7 hvězd Tai Ji u pana Zhai tak ti jej vřele doporučuji sestava má velký rosah pohybu a různých pozic čili skvěle procvičí celé tělo. Postupně přijdou i jiné účinky cvičení, ale to už ucítíš sama.

Pokud ti jde i o sebeobranu tak to je běh na dlouhou trať pokud nemáš supervrozený instinkt dravce :wink: Ale časem to taky jde.
LiPai
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » pon 24. dub, 2006 14:49

Low píše:muzes ale never tomu ze to vydrzis i kdyz si ted myslis ze jo.

nevim kvuli cemu cvicej ted, shaolin je jen stroj na penize, saolinsti mnisi maj bliz k cirkusakum nez k bojovnikum..

rikam jestli chces verit me vyprdni se na kungfu, aikido, saoliny a mnichy a zacni box, kickbox, thajskej box, kyokushin - v tom ti klidně ti poradim kam.., pro holku se podle mě hodí i taekwondo, judo - koneckonců můžes zkusit tréninku od všecho a na základě toho uvidíš co se ti líbí.. to ze nekdo rika kecy typu to jsou jen sporty je nesmysl, protoze i co do realnejch situaci k sebeobrane te pripravej lip nez "opravdove" BU typu taichi Zory Jandové kde pijou cajicky a vic tlachaj nez cvicej.. i kungfu muze bejt kvalitne uceny ale jak sem rek je velka pravdepodobnost ze sednes na lep podvodnikovi, pripadne te stejne nenauci vic nez to co jsem vyjmenoval.

pokud to chces delat ciste z toho hlediska ze je to cinsky, ma to souvislosti s orientalni kulturou a ma to bejt kungfu, treba skola Pavla Macka urcite patri mezi ty kvalitnejsi ale jak sem rek myslim si ze cekas od kungfu neco jinyho nez jaky opravdu je- pripadne nez se cvici u nej, jak sem rek tvrdosti ani jinejma aspektama treninku nebude daleko od niceho co jsem vyjmenoval krom ciste sporticku TKD a Judo pripadne tvrde omezenyho boxu.
Co to zase plácáš Lowe, ty jsi se někdy potkal se šaolinským mnichem? dal si si snim sparring. Ne viď tak neblábol z cesty. a to že někdo vydělává prachy neznamená, že je jeho kungfu špatný a že se neumí prát. Já osobně znám šaolinskejch mnichů osobně několik a maji PERFEKTNÍ základy a perou se jak nikdo jinej, protože denně nedělaji od 6 ráno do 6 večer NIC JINÉHO(a kdybys jim řekl že jsou jenom cirkusáci, tak by ti naplácali zadek.) Tenhle tvůj výplod patří taky mezi oblíbený kungfu bullshity lidí, kteří o tom ví z odpuštěním hovno a jakmile vidí nějaký akrobatický prvekl který sami nedovedou, hned blábolí o "jediném praktickém" a oblíbené hovadiny cirkusu a atletice. :twisted:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 24. dub, 2006 14:49

já neřikám že TCH je něco šaptnýho, je možný se se tim někdo brínit umí, ale rozhodně pro to nejsou v čr podmínky. Zatimco cokoli z toho co jsem uved je tu má kvalitní zázemí a nepotřebuješ číňana aby tě něco naučil..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 24. dub, 2006 14:58

pavela: jojo s "laickým" shaolinským mnichem a nepotřebuju dělat karate abych mu rozbil držku kdy se mi zachce :lol:

základy do cirkusu skutečně dobrý, když už to stálo i s cestou takovejch peněz..

a nezlob se na mě ale jstli někdo o sobě tvrdí že ho učil 150 letej tajemnej mnich beze jména tak je to pro mě magor ať umí co chce..

a jde o to že trenér boxu si nic takovýho vymejšlet nemusí a přesto bojová akceschopnost jeho svěřenců podle jakejkoli pravidel i bez nebude o nic menší než nějakýho mnicha..(a to řikám jen ze slušnosti,protože si myslim že bude nesrovnatelně větší)

já možná převikládám bullshity ale sonicka zjevne veri tomu samymu, jen z opacny strany.. tak by bylo nacase aby nekdo dal na pravou miru jak to s kungfu je.. tedy ze pokud je uceny dobre rozdil mezi treninkem MT a jim nebude zdaleka k velkej jak se ji na prvni pohled zda..

a vsimni si kdyby napsala ze chce delat MT tak zadna debata o nicem nevznikne..

sonicka mluvila o taichi a aikidu v souvislosti pry proto ze neboli a neni to fyzicky narocny.. a ji rikam ze pokud to tak je tak je BU na nic a at jde radsi tancovat.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 24. dub, 2006 20:06

tak by bylo nacase aby nekdo dal na pravou miru jak to s kungfu je.. tedy ze pokud je uceny dobre rozdil mezi treninkem MT a jim nebude zdaleka k velkej jak se ji na prvni pohled zda

naprosty souhlas. proto k nam sonicko nechod, mi totiz otloukame, posilujeme, bouchame do pytle, sparringujeme apod.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » úte 25. dub, 2006 6:01

Low píše:pavela: jojo s "laickým" shaolinským mnichem a nepotřebuju dělat karate abych mu rozbil držku kdy se mi zachce :lol:

základy do cirkusu skutečně dobrý, když už to stálo i s cestou takovejch peněz..

Ty jsi fakt mimo misu :twisted:
Co to je laicky shaolinsky mnich? Nejakej magor z cech co prijel do shaolinu, tam zaplatil cca 50 dolaru za titul "laicky mnich" a jel zase zpatky? Delas si srandu??? 8O :D
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lala » úte 25. dub, 2006 10:50

Sonicko, romantimpl má pravdu. a Low by z tebe chtěl udělat neohroženého boxera. jdi zkusit to, co tě zaujalo a co si myslíš, že by tě mohlo bavit. mě by prostě box nebavil, tak si nebudu namlouvat, že mi zachrání život. je otázka, jestli pro holku stejně není nejlepší jako trénink sebeobrany chodit na atletiku....trénovat sprinty. :wink:
lala
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Panda » úte 25. dub, 2006 13:04

Ahoj, absolvoval jsem roční kurz pakua u Zhai Hong Yin a bylo to pro mě jako pro člověka z uplně jiného odvětví Bu velice příjemné.Rozhodně bych ho doporučil...o těch ostatních věcech co se tu psali nic nevím, ale rok je krátká doba...myslím ale že pokud si budeš chtít jen zacvičit a proniknout do cvičení,, tak tě to trápit nemusí...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod LaDaSh » úte 25. dub, 2006 15:57

Ahoj Sonicko a ostatní, prošel jsem u mistra Zhai Hong Yina řadu kurzů, které mě hodně obohatily a mohu je doporučit. Sedm hvězd je velice příjemná sestava, která dokáže uvolnit tělo a pomoct nabrat energii. Obecně se Mistr Zhai snaží žákům předat na svých hodinách maximum. V průběhu hodin se příliš nemluví, prostor pro povídání a dotazy bývá nepravidelně na konci hodiny.
Evu Zimmelovou znám již delší dobu. Vnímám ji jako člověka, který pro školu mistra Zhai udělal a obětoval víc něž kdokoliv jiný. Prošla s celou školou řadou těžkých a vyčerpávajících období. Často byla, a stále je, vystavována řadě pomluv a hrubých urážek, které spíš víc prozradí něco o jejich autorech. Dovede si stát za svým názorem a nebojí se říct co si myslí, to samozřejmě někteří neskousnou.

Pokud je opakovaně dokumentován věk kolem 120 let, pak mi nečiní nejmenší problém věřit, že člověk, který zasvětí celý svůj život kultivaci své vnitřní energie a svého těla dokáže žít o přibližně 30 let déle. Dokonce bych očekával i víc. Nové vědecké výzkumy tento potenciál lidského těla také, sice opatrně, ale připouští.
LaDaSh
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod LiPai » úte 25. dub, 2006 16:31

Ahoj LaDaSh pises pekne a asi i myslis pekne, ale nevim jestli to bude na bojovaumeni.cz mit ten spravny ohlas :cry:

Hold kultivace osobnosti a cviceni kungfu neni to same.

Vsem krasny den.
LiPai
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jox » úte 25. dub, 2006 16:40

Low píše:sonicka mluvila o taichi a aikidu v souvislosti pry proto ze neboli a neni to fyzicky narocny.. a ji rikam ze pokud to tak je tak je BU na nic a at jde radsi tancovat.
Nazdárek, dybys líp čet co tu kdo píše, možná by sis ušetřil malou urážku dámy :wink:
Sonička tu nikdy nenapsala "neboli" nebo "fyzicky narocny", ale že jede v modelingu. Pokud vim tak modeling umí hodně bolet a bejt hodně fyzicky náročnej. Co je ale nepřípustný sou monokly. Proto pro ní asi fullcontact nee.

Mimochodem, dyž někdo bere "tanec", hlavně "klasickej tanec" vážně, tak by ses musel opravdu-ale-opravdu hodně snažit, abys dosáh toho samýho na téma "fyzická náročnost" nebo "bolí". :wink:

LiPai: Jo, krásnej den, to teda dneska je :)
LaDaSh: Jinak - vypadá to že vy u vás ten věk 146 (přesně) a tajemnýho taoistu berete doslova, ne jako legendu?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...