QIN NA

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod MartinMartin » ned 18. úno, 2007 22:03

snoori:
Ach jo....jak uz psal PM..premyslej..
Techniky nezapomene,protoze cvici techniky! Xing yi je zalozeny na 5 zakl.technikach,ktery je treba procvicovat..
Navic diky sestave se neco naucis..a kdyz uz to neco umis tak uz ti je jedno jak ses to naucil.
Jako kdyz ridis auto na zacatku musis myslet na to kdy tam hodis kvalt ,kdy zmacknes pedal atd. A kdyz uz umis ridit tak na to nemyslis,chapes?:o)
Ted neco pro litlle ass:
Jaky to je bejt az na samym dne lidsky dustojnosti? Dostal ses tak daleko,ze uz sis s tebou nechce nikdo ani spinit ruce. Zamysli se nad sebou...!
MartinMartin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pm » pon 19. úno, 2007 10:53

kdo neumi anglicky, pro toho je ucebnice pri studiu uzitecnou pomuckou, kdo uz anglicky umi, muze ucebnici zahodit. Snooorri, wake up a zacni misto cteni cvicit neco poradnyho
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SAMO » pon 19. úno, 2007 11:25

La-jia píše:
SAMO píše:
pm píše:
SAMO píše:Cože Du Fu Kun???Vždyť Dong Wu jednou psal že si ani nepamatuje všechny sestavy své školy a že by ovládal vrcholné Qin Na???To se mi nezdá.Kort když sem ho viděl cvičit.Nějak mne jeho cvičení nepřesvědčilo.A Dong Wu-na to že u něj cvičí přes deset let-sorry,ale taky celkem bída.Po deseti letech u mistra...

SAMO, uz postoaprve si koledujes o presdrzku. vubec bych se nedivil, kdyby na Tebe nekdo z kluku od Du shifu skocil a ukazal ti "celkem bidu".

vyvracis oblibene porekadlo "ja nejsem paranoidni, ale to neznamena, ze po me nekdo nejde".jsi paranoia osobne, a jde po Tobe uz pulka lidi co delaji b.u. v Pisku, Praze a buhvikde jeste. good luck, dude

No prosimtě....nevšiml sem si že by po mě někdo šel...to budeš mít Paranoiu asi ty.Nesmíš tolik koukat na akční filmy :lol: :lol: :lol:
To že se kluci od Du uražej za to že zde vyjádřim svůj názor mluví samo za sebe že... :wink: :lol:
Takže Thank Very Much

Ty nejsi hoden kritizovat našeho mistra.

Omyl-já můžu kritizovat cokoliv a kohokoliv,protože sem svobodný člověk.Takže zapni.Chápu že prostředí věznic a jiných potupných pracovišť člověka jistým způsobem zbavuje svobody,ale nepřenášej to na mě :!: Děkuji
SAMO
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SAMO » pon 19. úno, 2007 11:44

pavela píše:
SAMO píše:
pm píše:
SAMO píše:Cože Du Fu Kun???Vždyť Dong Wu jednou psal že si ani nepamatuje všechny sestavy své školy a že by ovládal vrcholné Qin Na???To se mi nezdá.Kort když sem ho viděl cvičit.Nějak mne jeho cvičení nepřesvědčilo.A Dong Wu-na to že u něj cvičí přes deset let-sorry,ale taky celkem bída.Po deseti letech u mistra...

SAMO, uz postoaprve si koledujes o presdrzku. vubec bych se nedivil, kdyby na Tebe nekdo z kluku od Du shifu skocil a ukazal ti "celkem bidu".

vyvracis oblibene porekadlo "ja nejsem paranoidni, ale to neznamena, ze po me nekdo nejde".jsi paranoia osobne, a jde po Tobe uz pulka lidi co delaji b.u. v Pisku, Praze a buhvikde jeste. good luck, dude

No prosimtě....nevšiml sem si že by po mě někdo šel...to budeš mít Paranoiu asi ty.Nesmíš tolik koukat na akční filmy :lol: :lol: :lol:
To že se kluci od Du uražej za to že zde vyjádřim svůj názor mluví samo za sebe že... :wink: :lol:
Takže Thank Very Much
Tvoje tzv. vyjádření názoru si po sobě přečti a zamysli se nad tim, jestli to dokážeš. Je totiž naprosto idiotský. Kluci od Du Fu kuna se neurážej, ale tobě by mohli něco urazit, když budeš tímhle stylem pokračovat, Mistře Velká Hubo :lol:

No prosimtě-nevim kdo tu byl velká huba před pár měsíci a pak když mělo dojít na boj tak si ani nebyl schopnej zavolat...Takže klídek Jamesi Bonde :lol: :lol: :lol:
SAMO
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » pon 19. úno, 2007 12:13

SAMO píše:
pavela píše:
SAMO píše:
pm píše:

Takže Thank Very Much
Tvoje tzv. vyjádření názoru si po sobě přečti a zamysli se nad tim, jestli to dokážeš. Je totiž naprosto idiotský. Kluci od Du Fu kuna se neurážej, ale tobě by mohli něco urazit, když budeš tímhle stylem pokračovat, Mistře Velká Hubo :lol:

No prosimtě-nevim kdo tu byl velká huba před pár měsíci a pak když mělo dojít na boj tak si ani nebyl schopnej zavolat...Takže klídek Jamesi Bonde :lol: :lol: :lol:
ty si tak blbej až to bolí, já jsem jenom po konzultacích s Dongwu a dalšími usoudil, že se nemá ubližovat mentálně retardovanejm víš? Byl jsem v Čechách jenom týden a nezbyl mi čas ani na to abych navštívil kamarády, natož abych jím plýtval pošťuchováním s mentálem. Ale jestli opravdu stojíš o to abych ti naplácal na zadek, v květnu jsem v Čechách jako na koni. Jak to tady napsal kolega, klesnul jsi už na takovou úrovaň, že si s tebou už nikdo nechce špinit ruce, little ass
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » pon 19. úno, 2007 14:45

:lol: :lol: :lol: "pošťuchování s mentálem", safra to je ten správnej termín kterej tu tak dlouho s assem provozujem
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pon 19. úno, 2007 15:18

Sorry, osobne veci si prosim vybavujte sukromne, dik.

Moderator
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » pon 19. úno, 2007 19:06

SAMO píše:
La-jia píše:
SAMO píše:
pm píše:

Takže Thank Very Much

Ty nejsi hoden kritizovat našeho mistra.

Omyl-já můžu kritizovat cokoliv a kohokoliv,protože sem svobodný člověk.Takže zapni.Chápu že prostředí věznic a jiných potupných pracovišť člověka jistým způsobem zbavuje svobody,ale nepřenášej to na mě :!: Děkuji

Nepleť si svobodu s blbostí. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: QIN NA

Příspěvekod FSS-MP » pon 05. bře, 2007 16:47

SAMO píše:
karpi píše:Nevíte, zda někdo cvičí toto umění v ČR (nejlépe v Praze) - na úrovni hodné zřetele ?

Čus!

Mimo školy Zhai Fenga sem se nedávno rozhodl navštěvovat školu Bílého Jeřába(Bai He Quan)

©kola Bai He je hodně známá svými technikami CHIN NA.
V praze vede dlouholetý přímý žák Sifu YANG JWING MINGA Michael Vašíček.
Adresu kde se cvičí najdeš na- www.fengshanshi.info

Zdárek VR :wink:

Muzes nam sdelit ve ktere dny navstevujes skolu Bileho Jeraba (presneji receno hodiny Bileho Jeraba v klubu Feng Shan Shi) ?
Musis byt totiz neviditelny a nebo chodit nekam jinam !
FSS-MP
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod css94381672 » sob 01. zář, 2007 0:48

chtěl bych se zeptat:

1. jaký je rozdíl mezi technikami qinna a kyusho (dim mak) ?
2. jsou knížky typu http://www.cadpress.sk/qinna.htm na něco dobrý?

díky za info
css94381672
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod beishaolin » pon 05. lis, 2007 22:21

css94381672 píše:chtěl bych se zeptat:

1. jaký je rozdíl mezi technikami qinna a kyusho (dim mak) ?
2. jsou knížky typu http://www.cadpress.sk/qinna.htm na něco dobrý?

díky za info

1. qinna (擒拿) dovednost chyceni a drzeni (omlouvam se za neumely preklad). vetsinou se pod timto pojmem oznacuji techniky umoznujici kontrolovat/znehybnit protivnika (paky, skrceni, oddeleni svalu, udery na akupunkturni body) a nebo v uzsim slova smyslu jen paky a skrceni.

2. dianmo (點脈) nebo dianxue ... stlacit tepnu / akupunkturni bod. cilem je aby oponent byl znehybnen nebo umrel hned pri nebo v kratke dobe po uderu na "spravne misto" :)

aby se clovek naucil qinna, musi to proste cvicit + vedet neco o mechanice a anatomii tela a dokazat ji citit na oponentovi. jen tak je mozne s minimalni namahou kontrolovat fyzicky silnejsiho protivnika. kdo ma dobrou zkusenost s qinna se podle knizek naucit techniky. V podstate to ale nema smysl. qinna by mela byt situacni (napr. jako dusledek tuishou) nemelo by jit o nasprtanou dovednost typu A da uder B provede paku. dulezite je cvicit a citit a ne cist.

jestli o qinna vubec nic nevis nejakou knizku si klidne precti at mas aspon nejake intro do problematiky.
beishaolin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cudles » pon 05. lis, 2007 22:48

Omyl :oops:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod css94381672 » pon 05. lis, 2007 23:38

to beishaolin
..ok, díky
(jen ještě pro jistotu--to dianmo nebo dianxue je tedy to samo jako dim mak, ok?)
css94381672
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod beishaolin » úte 06. lis, 2007 0:27

css94381672 píše:to beishaolin
..ok, díky
(jen ještě pro jistotu--to dianmo nebo dianxue je tedy to samo jako dim mak, ok?)

ano. dim mak je v kantonske cinstine to stejne co dianmo v mandarinske cinstine.
beishaolin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » úte 06. lis, 2007 8:24

A blízce to souvisí. lidi kteří umí dobře Čin-na ovládají většinou dobře i Tien Süe :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 06. lis, 2007 9:07

ne dian mo, ale dian mai (kant. dim mak); dian xue = kant. dim yut. jsou to kategorie qinna:

a) cuo gu (cho gwat) = lamani kosti, vykloubeniby
f) fen jin (fan gam) = trhani slach
b) bi qi (bai hei) = zapeceteni dechu (destrukce ohryzku, vyrazeni dechu, skrceni.... )
c) dian xue/dian mai (dim yut/dim mak) = utoky na vitalni body/meridiany

jelikoz jde v qinna o kontakt, nelze se naucit z knihy ani z videa (natoz z onech horsich nez spatnych, co vysly v CAD Pressu - zajimalo by me kde se panove ucili c.b.u.). treba CAD Press vyda knizky o qinna od Yang Jwing-Minga - pro seznameni s problematikou to staci. pripominam, ze qinna neni samostatny styl, aleintegralni soucast vetsiny cinskych systemu (ktere vetsinou vzdy maji nejake kopani, mlaceni, zapaseni i paceni).

imho je v qinna tak jak se dnes prezentuje strasne moc bullshitu - osobne jem i sympatictejsi qinna typu arm bar nebo naked rear choke z BJJ nez carymaryfuk s meridianama.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 06. lis, 2007 14:07

Osobně jsem zažil účinky Dian Xue od jednoho obyčejného číňana, problém je, že má prsty jako železný kolíky a navíc je to železo doběla rozpálený. To je potom Dian Xue, ne žádný teorie a kungfu energetika :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 06. lis, 2007 14:10

pavela píše: a navíc je to železo doběla rozpálený. To je potom Dian Xue, ne žádný teorie a kungfu energetika :lol: :lol: :lol:
A čím si je tak rozpaluje? ®e se trefí?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » úte 06. lis, 2007 14:16

pm píše:ne dian mo, ale dian mai (kant. dim mak); dian xue = kant. dim yut. jsou to kategorie qinna:

a) cuo gu (cho gwat) = lamani kosti, vykloubeniby
f) fen jin (fan gam) = trhani slach
b) bi qi (bai hei) = zapeceteni dechu (destrukce ohryzku, vyrazeni dechu, skrceni.... )
c) dian xue/dian mai (dim yut/dim mak) = utoky na vitalni body/meridiany

Dekuji, takhle to znam i ja :)
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » stř 07. lis, 2007 3:19

jox píše:
pavela píše: a navíc je to železo doběla rozpálený. To je potom Dian Xue, ne žádný teorie a kungfu energetika :lol: :lol: :lol:
A čím si je tak rozpaluje? ®e se trefí?
Kdyz tim prstem mackne na nektery body,tak to je pocit jako rozpaleny zelezo,neda se to vzdrzet.Samozrejme nema rozpaleny prsty,jenom silny :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...