Moderátor: pm
heheheh, tak to mi připomíná Ivánku kamaráde, "....říká tam VOLE ale já tam cítím "píčo"... Takže to teda NENI stejný, jestli chlapci nechápete rozdíl mezi slovem MODERNÍ a SOUT̬NÍ což jsou dva naprosto odlišné pojmy, pak tedy děláte v Čechách nějaké jiné, Ćeské wušu, které NEMÁ nic společného s čínským. Pokud se hlásíte km Ćínskýmu, tak se zkuste zeptat Wu Bina, jestli je to 比赛套路 nebo 现现代套路 vide ToMyslím, že na vás bude čučet jako kdybyste spadli z měsíce(nebo z ĆR) To video ze Shandongu jako co jako Petře? To je cvičení základních dovedností stejně jako před 500 lety v ¦aolinu. takže to jako příklad teda neberu. Pořád bych chtěl vidět to vaše vybájené MODERNÍ wušu, fakt to chci vidět a chci abyste mi napsali ten rozdíl mezi moderním a tradičním(ale ne proboha zase nějaký neurčitý kecy o nepoužitelnejch technikách a breakdance, to je fakt slabomyslná, konkrétně prosím). Pokud ovšem nepřistoupíte na můj názor a ten je, že rozdíl mezi nějaký moderním a tradičním a soutěžním blablabla je POUZE v tom kterém konkrétním člověku, jak to SÁM bere. Wušu je pořád stejný. PS: moc se mi líbí, jak si Ćeši vykládají celkem JASNĚ napsaná pravidla, jestli soutěžní se překládá jako Moderní, tak teda je tam napsáno vole ale "myšleno" pičoFWM píše:TO:Pavela
jasne, je tam psane tradicni a soutezni (nikoliv moderni)...ale v principu , jak psal Petr je tim zrejme mineno to stejne...
Jinak PetreVotavo mas soukromy vzkaz, mrknes na nej?:-))
PetrVotava píše:Pro Ladu
Možná ho tam ten souboj nevidíš, ale tenhle jakejkoliv tenhle SPORTOVEC, kdybys ho vyzval k boji tě uspí, že ani nebudeš vědět jak
roza píše:Nevim ,jak je na tom Lada konkretne ,treba by dostal i od moderni gymnastky bez kuzelu - jak je to s tebou,Lado?- ale moc se mi to nezda......
Tak za 1. když něco nevíte, tak vám to vysvětlim. když něco nevim já, tak si to zas necham vysvětlit já, nevim, proč bych proto měl bejt Komenský, nikdo nemůže vědět všechno. 2. To že mám za souseda Wu Bina mi nezáviď, když za mnou přijedeš do Pekingu, tak tě s nim vemu cvičit abys nebrečel a měl taky fotky na vytahování OK? (patří to k folklóru, fotit se s Wubinem fotku s nim snad má milion lidí...)Nevim proč bych měl zatáhnout břicho a dělat nějaký pózy, nejsem nejmladší, nijak to nežeru a s Wubinem se bavím jako s normálním člověkem, prostě náš milý učitel Wu.Já se s nim neprsim, vytáhnul jsem ho jenom proto. že se zaklínáte "modernim" (fuj, vůbec mi to slovo nejde z huby) Wušu a Wu Bin, jako zakladatel Beijing Wushu Teamu by měl být ve vaší interpretaci zastánce nějaký moderní gymnastiky a nejvyšší guru vašeho "moderního" (fuj) Wušu. Ale není,chybička se vloudila, Češi jsou opět o krok dál přede všemi, dohnat a předehnat. Soutěžní Wušu Ćeši naprosto zcestně interpretují jako "moderní" (fujtajbl), moderní wušu neexistuje, existuje pouze dobré a špatné wušu. A dobré wušu má mnoho významů a který si kdo vybere je jeho věc. S Wubinem u nás v parku cvičí kluci, který chtěji být šampioni, taky tam cvičeji lidi, který se chtěji umět prát, taky lidi, který se tim prostě bavěji a i lidi jako já, který cvičeji, aby se vůbec mohli k stáru hejbat. V¦ICHNI to cvičíme správně, přesto že za jiným účelem.A nikdo se nezabývá tím, jestli to někdo vymyslel před 1000 lety nebo včera. (zrovna Wubin, že ho zase vytahujuPetrVotava píše:Hele to nemá smysl. Copak já píšu o vašem bojovém umění, že je to blbost, kravina nebo nějaký jiný urážky? Zatim sem si nevšim, za to tu furt čtu od vás jaký to cvičíme my krviny, blbosti atd. To si neumíte normálně povídat bez urážek? Neumíte respektovat to, že né každej cvičí bojové umění? Vy asi musíte trpět, když je v televizi MS v gimnastice a rvete si vlasi, že se neučí bojovat. Nechodíte vy náhodou po ulici třeba s čínskym mečem u pasu a s halpartnou v ruce?:)
HLVNĚ, ®E DO TÝHLE DISKUZE SEM ©EL S TÍM, ®E SE NECHCI HÁDAT.
Ale to se musí objevit někdo jako je Roza a hned mě musí sprdnout za můj názor. Prej, že dělam chytrýho? Já nepoučuju, já si povídam (nebo aspoň chtěle sem si povídat) Já pokut vim nezačínam svůj text slovy,,Tak, abych vám to vysvětlil."(jako náš pan Velkej učitel národa na týhle diskuzi)
A hele Rozo, nevim jestli se ty číňani z toho videa učí po tréninku třeba Sandu, protože to nejsou mí známí (ale Pavela je možná zná, páč ten zná možná i Van Dama nebo Whoopi Goldbergovou,Pájo, neboj já ti věřim, že Wu Bina znáš, nemohlo mi utýct to tvoje hrdé foto.Snad jen bříško bych trochu zastrčil a nos trochu dolu, teda si to ty ne tý fotce ne?) tak nevim jestli trénujou třeba i Sandu, ale tim, že sem napsal, že by Ladu uspal, to nebylo myšlený vážně nebo jako urážka, nechci shazovat jeho bojový dovednosti. Myslel sem to tak, asi to z toho textu nebylo poznat uznávám, že trénink v Číně je daleko víc náročnější a propracovanější než u nás v ČR, takže by nám na zobák dala i čínská akrobatka.ALE POZOR ROZO, psal sem to Pavelovi a teď i tobě. NECHCI SE HÁDAT a to s tim uspáním a kdo by koho přepral, to je myšleno jako vtip, jen tak prostě mezi slovy. Tak se omlouvam, jestli se tě to dotklo.
PetrVotava píše:a ještě jeden
http://www.youtube.com/watch?v=-eg2rv-6994
Hmmm, tak to je sice pěkný divadlo s hodně prvkama pekingské opery ale na druhou stranu tam neni NIC co by se necvičilo před 200 lety, většina forem je z Di Tang Quan nebo z Beijing Opera, takže kde je to moderní??? Podotýkám, že sám nejsem příznivcem takového odvazu, ani v mých letech nemůžu být, na druhou stranu ovšem musím uznat, že tam neniu jediná věc, která by se nedala použít v praxi tím kdo to umí...PetrVotava píše:Ahoj Jeikobe no myslíš, že takovou sestavu de zacvičit bez rutiny a drilu? No určitě ne stejně jako bez rutiny a drilu nejde zacvičit bojovou sestavu. No a jak píšeš, že je to pro mladý. No oni ti nejlepší na vrcholu v tomhle sportovnim Wushu těm je kolem 30ti let třeba asi nejznámější sportovní wušista Zhao Qing Jian ten se narodil v roce 1978 takže už kolem třicítky mít bude. Na tomhle videu je on
http://www.youtube.com/watch?v=urcsw8iQIuI
Nebo Shi Kun, kterej snad cvičil do 32 let nebo tak nějak, pak ukončil sportovní karieru.
http://www.youtube.com/watch?v=f6YPbXs9hNc
PetrVotava píše:Ahoj Jeikobe no myslíš, že takovou sestavu de zacvičit bez rutiny a drilu? No určitě ne stejně jako bez rutiny a drilu nejde zacvičit bojovou sestavu. No a jak píšeš, že je to pro mladý. No oni ti nejlepší na vrcholu v tomhle sportovnim Wushu těm je kolem 30ti let třeba asi nejznámější sportovní wušista Zhao Qing Jian ten se narodil v roce 1978 takže už kolem třicítky mít bude. Na tomhle videu je on
http://www.youtube.com/watch?v=urcsw8iQIuI
Nebo Shi Kun, kterej snad cvičil do 32 let nebo tak nějak, pak ukončil sportovní karieru.
http://www.youtube.com/watch?v=f6YPbXs9hNc
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků