Ahoj ,
jestli zas po nejake dobe mohu prispet :
Ukropcany - tady si ja zas dovolim (po dlouhe dobe) nesouhlasit s tebou.Tam kde je zak az na poslednom mieste ,podle mne ,to stoji za H..no.Metodu a ucitele nepodcenuju ,naopak ,ale tak jako ty bych to nedefinoval.Sorry.
Nejspis se ale mijime ve dvou ruznych uhlech pohledu ,v sirsi diskusi bychom se nejspis shodli.....
JRupe zdar ,smel bych vedet ,s kteryma cinskyma ucitelema jsi to konzultoval?Myslim tu metodiku.A pokud o ni posledni dobou skutecne premyslis ,k cemu jsi dospel?
Neni to zadna provokace,skutecne mne to zajima.Pokud chces ,tak do SZ.Dik
Ohledne cinanu ,kteri jsou u nas az 15 let - budeme se dal bavit na obecne urovni ,ktera sice nikoho neurazi ,ale take nic neresi?Budeme se dal bat prispevku naivnich hlupacku o tom ,jak by nas nasi ucitele meli naucit skromnosti a ucte ,nebo se tu uz konecne nekdo rozhodne nahlas rict zjevnou pravdu ?
Ti, kteri by snad mohli neco naucit (Qin) ,musi ucit sracky aby se uzivili ,zbytek uci sracky protoze nic jineho neumi...( je uplne jedno ,jestli neumi bojovat ,nebo neumi ucit ,nebo neumi cvicit ,proste v celkovem efektu je to sracka......neni tu relevantni jakakoliv diskuse ,jediny relevantni zjevny fakt je ,ze nejlepsi zaky od techto "mistru" zesmesni kazdy prumerny cvicenec nejen fyzicky ,ale i v teoreticke diskusi....Apropos ,vztekejte se jak chcete ,urazeni piste a volejte ,nejsem anonym.)
Ano ,pro ty hloupejsi ,tim zbytkem jsem skutecne myslel celou rodinku Zhai a ostatni ,a tim "snad" u Qina jsem myslel ,ze ani u nej tomu nedavam zadnou velkou nadeji......
O bilych "mistrech a ucitelich" se tu snad taky bavit nemusime ,je jedno ,jestli si to vymysli sami ,nebo maji za sebou koupeny rodokmen a velkou skolu....neni rozdil mezi zlutou srackou a bilou srackou.
Proc tak emotivni prispevek?
Protoze si ,narozdil od vetsiny diskutujicich,skutecne myslim ,ze treninkova metoda Taiji je prostredek k ziskani plnohodnotnych bojovych ,praktickych ,dovednosti.A kdyz vidim,jaky sracky se misto toho uci ,je mi to k vzteku.
Roza
PS: Ale ano ,je mi to jasne ,bude to velka sranda ,kdyz Roza rekne jmena i tech bilych.....Ale proc bych mel mel zminovat Radka,Zdenka,Jiriho nebo Romana ,kdyz muzu radeji s uctou zminit Pavla,ktery dela co muze ,aby tu Taiji nebylo pro smich kralikum....
PPS:JRupe ,myslis ze je v TJQ tak tezke dojit ke gong fu?