Jendis píše:OK,já Ti to neberu,máš rád tradiční postupy.Jenže jsi trošičku agresivnější při jejich obhajobě a máš tendence to,co se Ti nezdá,hanět.
Souhlasím, uvědomuju si a zatím to neměním... Proto jsem v kolektivu tak oblíbený

Patrik
Moderátor: pm
Jendis píše:OK,já Ti to neberu,máš rád tradiční postupy.Jenže jsi trošičku agresivnější při jejich obhajobě a máš tendence to,co se Ti nezdá,hanět.
Jendis píše:Trošku jinak....tradiční přístupy a postupy jsou určitě fajn-jen do doby,kdy vidíš,jak se při zkouškách sejdou dva týpci a jen tak si udělej např.2 dan.![]()
![]()
Ty dřeš jako hovado a potom na to čumíš jako malej Jarda
![]()
![]()
A začneš si o tradičních postupech myslet svoje,že
![]()
![]()
Jendis píše:Takovej Bruce Lee si vymyslel to svoje Jeet Kune Do.Taky ze začátku všichni pyskovali,nevěřili a pomlouvali.Postupem času to ustalo![]()
![]()
a dneska má tisíce(a určitě víc) následovníků.Taky skončil s "tradičními postupy" a nikdo neřekne ani popel.
Proč![]()
Jendis píše:Protože to byl naprosto úchvatný bojovník,který šel svou cestou a vyjjímečně mu to fungovalo.Prozkoumal kdejaký styl BU,"vykradl" to,co ho zaujalo,dal tomu formu a bylo.Takže i "moderní postupy" mají určitě něco do sebe.Zase je pravdou,že zatímco Bruce Lee to dělal pro sebe a lidi,tak dneska to spousta "vychcánků" dělá pro prachy.Vyselektovat ty dobré ale dokáže jen málokdo(neexistuje škola,kterou by někdo nepomluvil,nevybereš si--nikdo ti stoprocentně neřekne,že tahle škola je bez chybičky).
A teď mi řekni-----CO S TÍM
![]()
![]()
Gino píše:Ty tisíce následovníků mu dala převážně televize. Tím ale neříkám ani píp proti JKD - to bych si nedovolil.
George Husek píše:Prosim vas nechte ho uz spat. Kdyz si udelate domaci ukol, tak zjistite, ze to byl HEREC! Tak jako Tom Cruise neni ani letec bojoveho letadla tak (Top Gun) ani samuraj (Last Samurai) tak Bruce Lee je pouze herec. V dobe kdy zacal delat gung fu v San Franciscu to bylo asi jako kdyz pan Hladik zacal ucit gung fu v Praze. Stacil srandovni oblecek, par divnejch pohybu a vsichni mu to bastili. Bruce Lee se nikdy!!! neucil od zadneho ucitele!!! Pouze si vymenoval lekce s Yip Man(em). Sifu se chtel ucit tancovat tango a BL byl v tom dobry. Na oplatku mu sifu ukazal par pohybu z win chun, ktere by jste marne hledali v jeho filmech tak jako tak.
Ta blbina o tom, aby jste ignorovali tradici (Jit Kun Do) je asi tak jako kdyby vam nekdo rekl, ze nepotrebujete gramatiku, pismenka atd a ze on vas hned bude ucit jak psat basne. Nakonec vsichni co se od nej "ucili", kazdy dnes dela neco naprosto jineho.(Nemaji zadny zaklad)
Jedine obeti byly ti pitomci co si mohli dovolit v roce 1972 zaplatit $75 na hodinu (vetsinou herci z Hollywoodu) to je presne tolik, kolik jsem si vydelaval za cely tyden. Prestante s touto mentalni masturbaci jestli je David Carradine lepsi nez Van Damme atd. To jsou herci!!! My snima nemame nic spolecneho. Oni to cvicili par mesicu a desetileti se tim fantasticky zivi.
Jendis píše:Vážený pane Husku,jestli jste si nevšiml,tak tato debata je naprosto něčem jiném...uznávám,že ke konci se nám to trošinku zvrhlo,to je fakt.Nicméně jste to trošku vytrhl z kontextu....spíše byste se,jako respektovaný učitel a mistr,mohl vyjádřit k tématu,ne?Nebo ke zmíněné otázce---proč to vychází lidem,kteří sami sobě "udělí" nějaký stupeň?
wushi píše:Mám však ten pocit, že sa vytráca podstata BU - v čínštine sa tomu hovorí daode a wude, čiže súbor tých vlastností ako charakter, poctivosť, česť, morálka...
Jendis píše:Prostě je mi z pohledu na různé "mistry" občas smutno,no.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků