PapaZhai

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod luen » ned 06. pro, 2009 17:59

fakt píše:Kungfu je tak široký, že je z něj těžký něco nevytěsnit. Miro upřednostňuje "................................" a proto těžko potěší cizí manželku. Pořád na tý svý najde něco hezkýho. Ty vnímáš i ostatní manželky ( a teď zrovna nemysly na tu mojí). No překroč je, když tam tak leží. Miro tu svojí uspokojí líp a líp. A Roza ty ostatní taky. Je někdo horší? Ne - každý to dělá po svým. A proto si máme o čem povídat.

Klasický příklad: Článek o prasečí chřipce
1. čte: blíží se epidemie
2. čte: nechte se naočkovat
3. čte: nenechte se naočkovat
4. čte: Baxter patří Rockefelerům
5. čte: WHO založili Rockefeleři
6. čte: zase koncentráky
7. čte: a co Rotšíldi, Morgani, Bušíci...
8. nečte: stará se o svý
9. k...a došla mi Plzeň, kde je Janoj

Konecne neco k vecneho a k tematu :lol: :wink:

PS: mimochodem uz jsi ockovanej?
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » ned 06. pro, 2009 18:30

Pavela - chtěl bych tě požádat,pokud budeš mít čas,abys Cui Rui Bina navštívil.
Já o něm samozřejmě jen četl,ale myslím,že je to pašák.Hlavně by mě zajímal ten průběh tréninku přímo u WXZ.Bude to vědět od pana Yao,následníka WXZ,u kterého cvičil.
Prosím,zeptej se ho i na ty údajné úspěchy na soutěžích.

Děkuju a pozdravuju

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » ned 06. pro, 2009 18:35

Dong_wu - dík,že ses zapojil do debaty.
Vidíme to hodně podobně,takže se jen obávám,že budeš zařazen do stejné skupiny,jako já :lol:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » ned 06. pro, 2009 18:45

marian - ne,není to od člověka,který v jeho škole necvičil.
Naopak je tu v archívu celá diskuse,kde stav popisovali bývalí a odcházející žáci.
A mimo internetu je tu i dost osobních setkání s lidmi ,co odešli a popsali situaci.

Pražská scéna BU neni tak velká,vidíme si tu do talíře.Tím spíš je směšné,když se někdo snaží "uvařit" si něco ,aby to ostatní neviděli....

Ne,každá škola BU není sekta.®áci ostatních škol totiž nemají problém s komunikací pod pohrůžkou sankcí......

Pokud si někdo říká Učitel Bojového umění,a svoje žáky za 8 let nenaučí lautr nic,tak obelhává - buď neni Učitel nebo ne bojového umění......

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » ned 06. pro, 2009 21:04

luen píše:[

Očkujou nás, že se máme naočkovat.
Já to do sebe stříknout nenechám, nejsem baba.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » ned 06. pro, 2009 21:05

roza píše:Pokud si někdo říká Učitel Bojového umění,a svoje žáky za 8 let nenaučí lautr nic,tak obelhává - buď neni Učitel nebo ne bojového umění......

Roza

Tady v tom není ale Zhai výjimečnej.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » ned 06. pro, 2009 21:27

fakt píše:
luen píše:[

Očkujou nás, že se máme naočkovat.
Já to do sebe stříknout nenechám, nejsem baba.

Sorry za off topic, ale tohle není prdel. Volal jsem ve středu známýmu na Moravu. Byl v tom telefonu nějakej smutnej a pak z něj vylezlo, že v pondělí mu umřel tata - 3 dny po očkování na chřipku :evil: .
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kwaicheng » ned 06. pro, 2009 21:47

Otázka je, jestli opravdu umřel kvůli tomu, že mu bylo podáno to očkování a 3 dny na to zemřel, anebo jestli mu bylo podáno očkování a tři dny na to ho zajela šalina.
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » ned 06. pro, 2009 21:48

Panove v tom dotazniku, kterej k tomu vyplnujou sestry v CR, je krome osobnich udaju na prvnim miste otazka, jestli pacient umrel na nasledky ockovani ... zacinam se bat, jinak se tez omlouvam za OT.

4Roza: ale oni nechteji argumentovat, jen nemaji co rici, tak to zkousi takto :wink: i u Hladika to bylo obdobne ... :roll:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod littleass » ned 06. pro, 2009 23:28

fakt píše:Když chci dát jemu - jdu k němu.
Když nechci dostat od něj - schovám se.
Když chci kecat o počasí - kecám o počasí.

add. Když chci dát jemu - jdu k němu: jako kudlanka, jeřáb, tygr, srostlé obočí, velký vůz, pall mall, prostě jdu k němu.

No to se brzy stane jen až tě znova uvidim ve městě :lol: :twisted:
Ale nepůjdu ale rovnou poběžim a hned ti jí vypálim :wink:
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marian » pon 07. pro, 2009 6:34

roza píše:marian - ne,není to od člověka,který v jeho škole necvičil.
Naopak je tu v archívu celá diskuse,kde stav popisovali bývalí a odcházející žáci.
A mimo internetu je tu i dost osobních setkání s lidmi ,co odešli a popsali situaci.

Pražská scéna BU neni tak velká,vidíme si tu do talíře.Tím spíš je směšné,když se někdo snaží "uvařit" si něco ,aby to ostatní neviděli....

Ne,každá škola BU není sekta.®áci ostatních škol totiž nemají problém s komunikací pod pohrůžkou sankcí......

Pokud si někdo říká Učitel Bojového umění,a svoje žáky za 8 let nenaučí lautr nic,tak obelhává - buď neni Učitel nebo ne bojového umění......

Roza

Ty si u nas v skole cvicil?
Co sa tyka 7 hviezd a wudangu, ked nie je nikto kto by to chcel cvicit ako nieco ine nez zdravotne cvicenie, a tym chcel myslim, ze ozaj zacne riadne makat, tak sa to na boj ucit neda. To ze niekto hovori, ze to chce cvicit na boj ale ma problem este na zdravotno- rekreacnej urovni je ina vec.
Za seba ako ziaka shaolinu si nemyslim, ze som sa nic nenaucil, a to sa tyka zdravotnej stranky tak aj bojovej. U nas v skole sa ako prve ucilo shuaijiao a ja nemam problem si to s hocikym vyskusat. Kludne aj s tebou, mozes posudit sam ci som sa nic nenaucil.
A komunikacia pod pohruzkou sankcii je blbost, ja nemam a ani som nemal problem komunikovat s kymkolvek a neviem kto by ma mal za to sankciovat.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marian » pon 07. pro, 2009 7:44

Bolo tu nasej skole vycitane, ze sa prilis neprezentuje na verejnosti. Z mojho pohladu sa nebolo kde prezentovat. V sucasnosti u nas nie je nijaka seriozna tuishou alebo sanda sutaz, sita na cbu. To je hlavny problem, preco sa tu stale tolko diskutuje. Podla mna takato sutaz to je forma komunikacie medzi bu skolami, ktora ma vahu.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod raffaj » pon 07. pro, 2009 10:31

for marian -
Za seba ako ziaka shaolinu si nemyslim, ze som sa nic nenaucil, a to sa tyka zdravotnej stranky tak aj bojovej. U nas v skole sa ako prve ucilo shuaijiao a ja nemam problem si to s hocikym vyskusat. Kludne aj s tebou, mozes posudit sam ci som sa nic nenaucil.
A komunikacia pod pohruzkou sankcii je blbost, ja nemam a ani som nemal problem komunikovat s kymkolvek a neviem kto by ma mal za to sankciovat.[/quote]

Jen tak pro zajímavost - mohl bys prosím Mariane popsat co a jak učil Zhai v rámci výuky ©aolinu ( tedy kurikulum - sestavy, sestavy pro dva, zbraně, speciální cviky atd. - jména a v jakém pořadí ses je učil)?

díky
raff
raffaj
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod JRup » pon 07. pro, 2009 10:53

littleass píše:
fakt píše:Když chci dát jemu - jdu k němu.
Když nechci dostat od něj - schovám se.
Když chci kecat o počasí - kecám o počasí.

add. Když chci dát jemu - jdu k němu: jako kudlanka, jeřáb, tygr, srostlé obočí, velký vůz, pall mall, prostě jdu k němu.

No to se brzy stane jen až tě znova uvidim ve městě :lol: :twisted:
Ale nepůjdu ale rovnou poběžim a hned ti jí vypálim :wink:

Aby to nedopadlo jako když ses měl setkat s PM :roll: .
Nevím jestli jsi byl někdy s Faktem na pivu, ale přihoď si dalších 20 kg...
Asi jsi chtěl říct, že až ho potkáš, tak mu ze zdvořilosti při-pálíš cigaretku :lol: .
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » pon 07. pro, 2009 12:46

marian -
ty INFORMACE jsou od lidí z jeho školy.
To,že já nejsem z jeho školy je tady každýmu jasný.
Píšeš o sobě,ne o škole.K tvým úspěchům a dovednostem ti gratuluju.Stejně tak k tvé schopnosti komunikovat s ostatními.

Jsi první zástupce této školy,který to takhle má.
Po 8 letech,potom,co škola skončila.....
Není to málo a pozdě? Snad mi tu většina rozumí,že tohle jsou ty zásadní otázky......

PS:Za to,že to tu nechce nikdo cvičit jinak než zdravotně,si můžou číňani a různí Mirové sami.Deset let kritizuju způsob,jakým se vytváří mediální obraz čbu.Kdy si každá levicová hipísácká dilina z prváku na fildě myslí,že po třech hodinách u Koláře může čbu zasvěceně komentovat.
Když napíšu že nemůže a vysvětlím proč,tak pro půlku jsem fašoun a druhá mi vysvětluje,že jsem se z bu nic nenaučil,když nemám úctu k jiným.....

Kluby karate ,jiu-jitsu a kickboxu jsou plný lidí,kteří chtějí cvičit i bojově.....klidně by mohli chodit i na kungfu,kdyby jim mělo co nabídnout.

Což obecně sice má,ale v konkrétních případech je to u nás bída,přátelé,bída.......

Ale to vy přece všichni dobře víte,jen tu prostě se škůdcema držíte basu.....
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 07. pro, 2009 14:50

roza píše:...
Ale to vy přece všichni dobře víte,jen tu prostě se škůdcema držíte basu.....

:evil: :wink: :lol: To at mi radeji ruce upadnou ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: PapaZhai

Příspěvekod SiuLouFu » pon 07. pro, 2009 15:37

marian píše:Ty si u nas v skole cvicil?
Co sa tyka 7 hviezd a wudangu, ked nie je nikto kto by to chcel cvicit ako nieco ine nez zdravotne cvicenie, a tym chcel myslim, ze ozaj zacne riadne makat, tak sa to na boj ucit neda. To ze niekto hovori, ze to chce cvicit na boj ale ma problem este na zdravotno- rekreacnej urovni je ina vec.
A komunikacia pod pohruzkou sankcii je blbost, ja nemam a ani som nemal problem komunikovat s kymkolvek a neviem kto by ma mal za to sankciovat.

Ahoj, muzu se zeptat, jak dlouho si cvicil u Shi Fu Zhai Hong Yina pripadne pod Evou Zimmelovou? A kde a co cvicis ted? Predem dekuji za odpoved.
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Hmmmm

Příspěvekod LiPai » pon 07. pro, 2009 20:36

Ahoj Mariane.
Jde vidět, že nemáš nic lepšího na práci než sedět u PC a ztrácet čas na tomto naprosto zoufalém fóru. Nebo při tom aspoň stojíš v mabu?

Nezapomeň že budeš tvrdě postižen za to že se bavíš s někým mimo NA©I Sektu!!!!
Tady mě ty projevy osobní ubohosti vždycky bavili. ©koda je že nemám více času si tu občas zajít a přečíst si pár blábolů....

Všichny přispěvovatelé by se měli hlavně chytit za nos a přemýšlet co je to slovo a jakou má sílu, ale v dnešní době to asi je dosti mimo mísu, hlavně na internetu to je někdy někde (zde téměř vždy) akorát nechutný průjem.

Kde jste všichni experti byli když se děla ta zvěrstva....doma u počítače.
Pokud vás to nezajímalo, tak proč tu teď píšete své pohádky???

Moc tomu nerozumím proč má někdo opakovaně potřebu stále kopat do starého Mistra wushu přitom se ani nepřijít podívat na jeho trénink. Proč někdo demostruje svoji sílu virtuálními útoky na Evu Zimmelovou, kterou nikdy neviděl natož s ní mluvil.

Nevím, nevím, ale člověku se chce až brečet když to vidí, že nejenom naši politikové svou pěkný hovada, ale že to proniklo už i do kruhů BU cvičenců mě dosti mrzí.
Jediná naděje co mi zůstává je že zde opravdu píše jen stále stejná hrstka chudáků a zbytek lidí se kterými občas mluvím okolo BU se tomuto žalostnému pokusu o BU forum spíše smějí nebo jej ani neznají.

Nechám jalových řečí a jen dodám:
Rodinu Zhai znám dobře a jejich vnitřní věci jsou jejich vnitřní věci proboha řešte si své rodiny, OK.
Co se tu prezentuje o stylu výuky ve škole sifu Zhai není přesné (jak by mohlo když to píšou lidi co to někde slyšeli nebo přečetli) a zkreslené každým jedincem co se snaží něco reprodukovat.
Nikdy jsem neměl problém komunikovat s kýmkoliv a cvičit cokoliv a kdekoliv, nikdy mě za to nikdo nepostihoval, tak nevím kdo to říká a proč.
Rozhodnutí sifu Zhai mě zasáhlo jako blesk, ale co můžu dělat než ho přijmout, stejně je to škoda, pro nás všechny.

Těším se na dutě rezonující odpovědi.

PS Mariane hlavně nevyhazuj prachy za cestu k Pavelovi co by s toho tak asi bylo!?.
LP
LiPai
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » úte 08. pro, 2009 4:19

Marian a ostatní postižení velkým taoistou: rodinu Zhai znám lépe než kdokoliv v ČR, neboť jsem se se Zhai Hua zkamarádil cca tejden po jejím příletu do ČR, což už je skoro 15 let. Můžete se jí zeptat. Na tom, že je starej pán ®hai podvodník ve smyslu falšování svého učitele a stylu trvám. Když jsem se potkal s Zhaiem několik dní po tom co na pozvání Zhai Hua dorazil do Čech, na otázku u koho se styl "Wudang" učil bylo povýšené mlčení. S neskutečným pobavením jsem později sledoval vznik legendy o 120letém Taoistovi tajného jména. Nevím KDE a od KOHO se styl Wudang 7 hvězd naučil alě něco mi říká, že od 120letého taoisty to nebylo.Viděl jsem na 1.předváděčce na Betlémském náměstí, kam mě Zhaihua pozvala starého pána cvičit a připadalo mi to jako zpatlanina xingyitaiji ve stylu 64 dlaní z Pakua.Proti tomu nic, v Číně se cvičí leccos.Ale legendy o taoistech tajících své jméno před žákem, kterému předali veškeré tajemné vědění si nechte pro blbečky, já tohle nežeru. marijáne pokud mě chceš navštívit a dát si tuishou klidně, i když tuišou z taiji moc necvičím, dělám hlavně Xingyi. Najisto mě najdeš každoý víkend v 6.30 v parčíku v severovýchodním cípu Ci Yun Si Qiao. Kromě toho že tě můžu naučit tuišou, můžu ti taky sáhodlouze vyprávět o rodině Zhai...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 08. pro, 2009 4:36

Roza: ad.: Wanga už asi nepotkám,abych se ho zeptal..... Dodávám k tomu co napsal Dongwu: Ale stačí zajít za Du Fu Kunem, ten se s nim znal a hlavně se často pral s jeho žákama neb cvičili se starym Wangem poblíž. Za Cui Rui Binem se stavím jak mi vyjde čas. Prej je dobrej.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...