Moderátor: pm
Miro píše:Ja tady do toho nechci teda nejak rejpat, ale pokud Miro myslí povestnym generalem Li Jinglin tohoto pana (viz info tady a tady), tak ten zil v letech 1885 - 1931 a z toho, co tady bylo uvedeno, tak pani Fu Shuyun nastoupila na Central Kuoshu Academy az v roku 1933. Bud se teda oba dva uvedene odkazy spletly v uvedení umrti mistra Li Jinglin, a nebo mi tady nesedi data, kdy kdo kde s kym mohl cvicit ...
Parada, kapitulujem, splietol som to, priznavam. Kiez by takychto ostrozrakych tu bolo cim viac! Raptor, vdaka, je nacase zacat vazit kazde slovo. ...
Miro
Xiao píše:Knizka od Cromtona sa mi vzdy pacila, ale asi som nesiel tak moc do hlbky.sun píše:... a pro opravdu náročné cvičence (ale počtou si určitě i začátečníci)je
teď k mání:"Prubířské kameny ověřující pravost
umění Tchaj-ťi čchuan neboli Tajná předání rodiny Jangů" ....
... tato kniha je naozaj asi len pre narocnych, v jednej kapitole si clovek precita dlhy rozhovor o tom, ako Yang Lu Chan presviedca Yang Cheng Fua, aby sa venoval rodinnemu umeniu a pomohol tak celej Chine, no a v inej kapitole zisti, ze sa nikdy spolu nevideli, pretoze jeden zomrel skor, nez sa stihol druhy narodit. Cize kniha plna misticizmu. Vypada to, ze su to prelozene rozne uvody, zavery a rozpravy z roznych povodnych knih, co niekomu moze vyhovovat.
Cheng Man Ching - Nic vam netajim: kedysi mi knihu pozical Sun, bola celkom zaujimava, az do okamihu, ked nejaky Chengov ziak povedal nieco v tom zmysle, ze ked zacal Mistr cvicit, cela miestnost sa rozziarila jeho energiou. Vtedy som si uvedomil, ze predsa len to boli hippies, a bohvie co brali.
No a nie ze by ma to nejako moc zaujimalo, ale neviete, ako dlho sa Cheng u Cheng Fua ucil? Ja som sa uz docital ze: vobec, pol roka, 3 roky (z roznych pramenov). No a preco je ta jeho zostava ina nez klasicky Yang styl?
Xiao píše:A tym si chcel povedat co? Nejak mi to uniklo.
gronsk píše:Co se tohoto problému týče (i když by to skoro stálo za novou diskusi): další zajímavý materiál se dá najít na stránkách aymta.org ve článku "Wang Yen-nien talks about Zhang Qinlin". Dočteš se tam nejen o tom, že Yang Chen-fu není skutečným dědicem linie Yang, ale také zmínku o kořenech Cheng Man Chingových (Zheng ManQing) dovedností v tui-shou. Sám profesor Cheng prý v jedné ze svých knih uvádí Zhang Qinlina jako svého skutečného zasvětitele do hlubšího porozumění taichi (což je i nepřímá odpověď na to, proč se jeho forma v podstatných rysech liší od sestavy Yang)...
petr
pavela píše:Ten článek vo degeneraci taiji byl naprosto v pořádku a je absolutně jedno jestli ten studoval 20 let a jinej 3 měsíce. Protože ten článek je doloženej fotkama a to je důkazt nejzlevnější. Protože všichni přítomní mají jistě oči.Jenom ještě zajímavost, byl tu zmíněn Li «inglin, jestlipak znáze tu historku,které se v Číně říká Han Muxia napichuje Li «inglina? Jestli ne, přeložím to a pošlu pořadatelům serveru jako veselou historku, při všech Li «inglinovejch kvalitách si jednou taky naběh...
Raptor píše:..., dedic linie Yang muze byt zase jen nekdo z rodiny Yang, nikdo jinej. ...
Zhang Qinlin byl urcite zatracene dobrej, ale rozhodne se nestal dedicem Yang Jian Houa namisto Yang Cheng Fua ...
Yvan píše:Raptor píše:..., dedic linie Yang muze byt zase jen nekdo z rodiny Yang, nikdo jinej. ...
Zhang Qinlin byl urcite zatracene dobrej, ale rozhodne se nestal dedicem Yang Jian Houa namisto Yang Cheng Fua ...
A já si celý čas myslel, že taiji, stejně jako celibát, není dědičné.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků