ArchEron píše:no podlamna je yang tjq nieco ako vylepseni chen

viem ze principi su stejne ale zmena je naime v zostavach,myslim ze zostavy boli vylepsene hlavne po bojovei stranke,proste lepsie efektivita v boji .Lenze v tejto dobe sa moc neviucuje v yangu maly ram atd vecinu sa uci 108zostava a zbrane.a ja v tjq nehladam
len zdravie ale aj vynikajuci bojovy sistem lenze v tejto dobe to malokto trenuje tak aby sa to tomu boju podobalo.
chceby somsa chcel dobre naucit chi-kung ake su v tjq
inac aj ten shaolin chi-kung sa ma zaujma,kedy si som chcel chodit na shaolin ale to som us od bocil od temy.
diki za odpovede
Pavele a ty cvicis co?? shaolin?
Ahoj, já jsem byl donucen k cvičení Shaolinu až mými mistry mnichy

, protože jako praktikující Buddhista jsem měl pořád na talíři, že udělám ostudu ©aolinu, protože Buddhista patřící k ©aolinu musí přece něco umět ze ©aolin stylu, když by někdo chtěl ukázat co v tom šaolínu cvičíme. A přestože jsem měl k šaolin stylům odpor,protože se se už dlouho věnuji Xinyi a vnitřním stylům vůbec(Pakua Taiji), tak jsem později zjistil, že to vůbec není špatné a to co mniši učí jako tradiční styly je super. Hlavně pojetí vnitřních cvičení Shaolin stylu vůbec nejsou k zahození a navíc se tím dře fyzická kondice, což je dobré na zhubnutí, mimo jiné

Ale samozřejmě, kdo vydržel cvičit Xin Yi Liu He přes 10 let tak už u toho vydrží, protože to je fantastický styl. Ošklivý a jednoduchý na pohled a neuvěřitelně těžký,namáhavý a složitý na cvičení. Ze všech stylů které jsem cvičil nebo cvičím mám nejradši Xingyi a to hlavně to, s kterým jsem kdysi začal, styl linie Wang Ji Wu-Zhang Bao Yang-Du Fu Kun. Cvičil a zkoumal jsem v Číně s mnoha slavnými a uznávanými mistry Xingyi, Shao Jin Zhang, Wang Wan You,žáci Wang Xiang Zhai atd. ale tak komplexní a high level Xingyi jako cvičí Zhang Bao Yang jsem zatím nikde nenašel, už se ani v Číně moc nevidí. Xing Yi cvičí spousta lidí ale většinou jsou to patlaniny všeho možného do sebe a odpočinkový styl na předvídění na mistrovství (a to bohužel i například styl Di Guo Yonga,který vede asociaci Xing Yi, o jeho předchůdci Luo Da Chengovi a jeho Ar Guo Tou stylu ani nemluvě

, styl Wang Ji Wu-Zhang Bao Yang je čistý a ryzí jako jarní potůček, dodnes jsem nenašel lepší Xinyi!

©koda,že to takhle cvičí míň a míň lidí. Zkoušel jsem to učit v parku kde cvičíme jednoho spolubratra a vzdal to po dvou týdnech. Tai Fei Jin 太费劲儿...