MessiaH píše:Nezalezi na protivnikovi, ale na tobe samotnem.Tělo dává člověku hranice a jen duch mu otevírá nekonečno.
To mas pravdu, ale to jak ses dobrej poznas az ve chvili, kdy se s nekym srovnas....tudiz potrebujues protivnika
Moderátor: pm
MessiaH píše:Nezalezi na protivnikovi, ale na tobe samotnem.Tělo dává člověku hranice a jen duch mu otevírá nekonečno.
Lidi, boj je hnus a bojová umění jsou k ničemu, ta nás nezachrání! Až to takhle začneme brát, tak potom nám BU budou tím nejlepším a hlavně funkčním nástrojem
Virgee píše:Jsem dostatečně při rozumu, abych věděl, o co na tomhle sajtu jde.
Zkus si přečíst hned následující větu a pochopíš. Nebo nepochopíš hned, ale jednou určitě.
Jsem prostě skeptik - nic mi zatím tuto myšlenku nebylo schopno vyvrátit.
Doufal jsem, že ten post napíšu dost jasně, aby z něj bylo možno pochopit tu myšlenku, ale jak se zdá, mám, jako obvykle, problém přesně formulovat svou myšlenku
Virgee píše:Sai:
A to si nějak protiřečí?
Pokud se nemýlím, tak tvrdím-li, že život je boj a zároveň že boj je hnus tak mě to implikací dovádí k tvrzení že život je hnus(ný). To není lež, nebo snad protimluv.
Druhou věcí je kontext. Ale Ty jsi jeden z těch co si moc hlavu se souvislostmi nelámou, že? Vytrhávat věci z kontextu a jimi podporovat své osobní antipatie (podle Tvých příspěvků soudím, že to možná ale nebude osobní jako spíš obecná antipatie, odpor ke všem, kdo si myslí jiné věci než Ty, ó božský).
A život že není boj? Ty, který jsi tak velkým Mistrem a znalcem snad tvrdíš, že nemusíme bojovat třeba proti sobě, své lenosti, abychom byli lepšími v BU?
Sai píše:Virgee píše:Sai:
A to si nějak protiřečí?
Pokud se nemýlím, tak tvrdím-li, že život je boj a zároveň že boj je hnus tak mě to implikací dovádí k tvrzení že život je hnus(ný). To není lež, nebo snad protimluv.
Druhou věcí je kontext. Ale Ty jsi jeden z těch co si moc hlavu se souvislostmi nelámou, že? Vytrhávat věci z kontextu a jimi podporovat své osobní antipatie (podle Tvých příspěvků soudím, že to možná ale nebude osobní jako spíš obecná antipatie, odpor ke všem, kdo si myslí jiné věci než Ty, ó božský).
A život že není boj? Ty, který jsi tak velkým Mistrem a znalcem snad tvrdíš, že nemusíme bojovat třeba proti sobě, své lenosti, abychom byli lepšími v BU?
Virgee, s tím že život je boj plně souhlasím, jen jsem nevěděl že bu jsou na nic a že život je hnus... vždycky jsem si totiž myslel že je hnusný jenom někdy...
proč taky kácet celou jabloň když na něm visí jenom jedno shnilé jabko??
Jayo píše:Myslim si, ze ak niekto studuje BU do hlbky, da mu to ovela viac, nez zlepsenie sebaobrany. Ale vyzera to tak, akoby to bolo pre nasu mentalitu nepochopitelne. Pre nasu mentalitu by bolo najkrajsie byt Jackie Chanom, ktory si kraca po ulici a vsetkych zbije, a to je dovod preco sa chceme venovat BU. A dosiahnut to v co najkratsom case. Zda sa mi, ze niektori ludia zacnu s kung-fu, ale casom, ked zistia aka dlha cesta to k tomu cielu je, prestupia na box, thaj-box atd, lebo to prinasa rychlejsie vysledky. Toto je umenie?
Cest vynimkam, ktore sa snazia zmenit tuto mentalitu v sebe, ktora nam bola nedobrovolne vstepovana uz od malicka.
player píše:Muj pohled na cviceni sestav uz se tu probiral,to prezkocim.
Vidim to nasledne,kdyz uz se ucit nejakou sestavu,tak jedine az po prakticke aplikaci.Pokud se clovek nauci a zafixuje si dane pohyby,pak snadno narazi v praxi.Rikam to proto,protoze ve spouste skol se uci kata podle obrazku v knizkach,obrazne receno.Proste ucitel predvede pohyby a zak se je snazi napodobit a zapamatovat.Aplikace(tedy realne/prakticke vyuziti) technik v sestave obsazene se rozebiraji az mnohem pozdeji,coz vidim jako velkou chybu.Takto naucene sestavy maji velmi maly efekt ve spojitosti s vyuzitim "na ulici",jestli vubec nejaky.
Cago;)
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků