"LOK YIU WING CHUN" a ELYWCIMAA

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Re: "LOK YIU WING CHUN" a ELYWCIMAA

Příspěvekod Anonymní » ned 01. úno, 2004 17:03

Reference
Petr KOZÁR
trenér čínského kung fu Lok Yiu Wing Chun

Při prvním testování přípravku "Energizer" jsem byl příjemně překvapen. Tak výrazný fyzický výkon mé tělo při běžném tréninku ještě nevydalo...

http://www.neocyberneticum.com/index.php?p=reference

:lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 25. úno, 2004 14:14

Ani jsem nevedel, ze "SI-FU" Petr Kozar je zakem Mistra Lok Yiu v Hong Kongu !
viz : http://tkdfm.taekwondo.cz/archiv/clanek_archiv.php?ktery=clanek191.inc
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » čtv 26. úno, 2004 10:47

Le Blamage píše:Ani jsem nevedel, ze "SI-FU" Petr Kozar je zakem Mistra Lok Yiu v Hong Kongu !
viz : http://tkdfm.taekwondo.cz/archiv/clanek_archiv.php?ktery=clanek191.inc

Zdar a sílu,
to je spíš hodně srandovní omyl :) , Petra Kozára pamatuju jako kluka kterému to nejenom šlo ve cvičení, ale i měl "rozum". Pravda ovšem je, že hodně lidí i když cvičí u "Franty Vokurky" trpí dojmem, že se učí u "Lok Yiu", "Mai Gei Wonga", "Leung Tinga" (jenom proto, že jsou členy jejich Asociace)... i když jejich instruktor se jmenuje úplně jinak :wink: a tyhle pány třebas ani v životě neuvidí...
cest
yw
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 26. úno, 2004 15:30

Ahoj, no Kozar je sice businessman prního kalibru, ale myslim si ze neni potreba tohle komentovat. Uprimne receno si vzpominam na YiWanovo chovani kdyz zacal cvicit u W. Blecha a nemyslim si ze by zrovna byl v pozici, kdy tohle muze komentovat. Kdo, zacil, vi o cem hovorim.
Uprimne je mi česke scény Wch dost líto, je zde jen pár kvalitních učitelů ochotných sve umění nezjiště předávat.
PePa
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 26. úno, 2004 21:24

Anonymni PePa píše:Ahoj, no Kozar je sice businessman prního kalibru, ale myslim si ze neni potreba tohle komentovat. Uprimne receno si vzpominam na YiWanovo chovani kdyz zacal cvicit u W. Blecha a nemyslim si ze by zrovna byl v pozici, kdy tohle muze komentovat. Kdo, zacil, vi o cem hovorim.
Uprimne je mi česke scény Wch dost líto, je zde jen pár kvalitních učitelů ochotných sve umění nezjiště předávat.
PePa

Tak moment Anonymni PePo -
co mas konkretne na mysli timhle : "vzpominam na YiWanovo chovani kdyz zacal cvicit u W. Blecha a nemyslim si ze by zrovna byl v pozici, kdy tohle muze komentovat" !!!
To bych moc rad vedel a ti kluci kteri jsou se mnou dodnes asi taky:-)))! A rovnou pridej hrdino svoje jmeno at vim s kym se bavim, anonymni srab ktery ma nadelano v kalhotech (ale tolik toho pamatuje a vi "jak to bylo":-))) doufam nejsi :wink:!
yw
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 27. úno, 2004 13:36

Ahoj Yiwane,

nebo mam radeji pouzit vyraz si-fu??Rika se preci ze si-fu je tvuj ucitel a druhy otec a myslim ze toho ma clovek jednoho na cely zivot... rad bych se ti omluvil sa svuj vcerejsi komentar. Myslim, ze toho pamatuji dost konec EWTO, pote ČAWCH, nakonec ELY. Mae jsem nezazil mel jsem moznost si zacvicit s lidmi od tebe, ale tezko se dle toho da poznat kvalita vyuky. Nevim jestli jsem zbabelec doufam ze ne, jen chci proste zustat anonymni nic vic, nic min.
Myslim, ze jsem clovek ktery te uznaval/va za cloveka ktery udelal pro WCH v Cechach moc a ktery me mnohemu naucil....Nicmene ne vsechny kroky a pristupy jsem schvaloval (ale na to si musis odpovedet ty sam ). Uprimne ja citim smutek z toho kam se ubira ceske Wch. Pro me byl Wch "way of life", ale dle meho nazoru, zde prevladl ve vyuce Wch komercni pristup ( asi oba vime o cem mluvim ).
Proto se ti jeste jednou omlouvam.....i za to ze to propiram takhle verejne...
WCH yat pai
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 27. úno, 2004 13:36

Ahoj Yiwane,

nebo mam radeji pouzit vyraz si-fu??Rika se preci ze si-fu je tvuj ucitel a druhy otec a myslim ze toho ma clovek jednoho na cely zivot... rad bych se ti omluvil sa svuj vcerejsi komentar. Myslim, ze toho pamatuji dost konec EWTO, pote ČAWCH, nakonec ELY. Mae jsem nezazil mel jsem moznost si zacvicit s lidmi od tebe, ale tezko se dle toho da poznat kvalita vyuky. Nevim jestli jsem zbabelec doufam ze ne, jen chci proste zustat anonymni nic vic, nic min.
Myslim, ze jsem clovek ktery te uznaval/va za cloveka ktery udelal pro WCH v Cechach moc a ktery me mnohemu naucil....Nicmene ne vsechny kroky a pristupy jsem schvaloval (ale na to si musis odpovedet ty sam ). Uprimne ja citim smutek z toho kam se ubira ceske Wch. Pro me byl Wch "way of life", ale dle meho nazoru, zde prevladl ve vyuce Wch komercni pristup ( asi oba vime o cem mluvim ).
WCH yat pai
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » pát 27. úno, 2004 13:52

PePa píše:Ahoj Yiwane,

WCH yat pai

Zdar a sílu PePo !
díky za odpověď. Podívej, asi nikdo není spokojený se vším co kdy udělal, řekl, neudělal apod... takže i já. Kam se ubirá "české WCh" to nevím - vím kam směřujeme my, moje škola :wink: ! Jestli Tě to zajímá, přijď někdy na čaj - vždycky rád vidím staré známé !
s mnoha pozdravy
YiWan

PS (jen na okraj, neber to nijak jako podmět k diskuzi nebo výtku, či nějakou hlubokou myšlenku) - k tomu "schvalování" : víš, ve škole kung fu může schvalovat nebo neschvalovat její vedoucí, pro její členy je vyhrazeno brát na vědomí a přispůsobit se nebo nevzít na vědomí a jít o dům dál:-). Nedovedu si představit, že bych svému SIFU řekl : "...tohle Ti neschvaluju !" :-).
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 28. úno, 2004 18:31

Nazdar PePo, jsem žákem Sifu Yiwana, a to už nějakých cca. 9 let ? Zkrátka pamatuju ještě doby u ELY. Nevím proč chceš zůstat anonymní, ale nakonec je to tvoje věc (na druhou stranu mužeš být kdokoliv a Yiwana a jeho školu znáš jenom z doslechu, -jak to máme vědět, že?- proto bych ti taky doporučoval návštěvu-na čaj). Návštěvu Yiwanovy školy Ti vážně doporučuju, třeba pak změníš svůj názor na WCH v ČR, možná zaznamenáš, jak už to tak bývá po 5-8-10 letech ?, že to co píšeš, nemusí být úplně tak pravda. Nakonec nějlepší je přesvědčit se na vlastní oči (po 5-8-10 letech?). Taky bys mohl vysvětlit ten komerční přístup - znáš snad nějakou lidskou činnost nebo někoho, kdo něco učí zdarma ? Já ne. Takže se neostýchej, určitě budeš vítán. WCH yat pai.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marty » sob 28. úno, 2004 18:43

Nazdar PePo, jsem žákem Sifu Yiwana, a to už nějakých cca. 9 let ? Zkrátka pamatuju ještě doby u ELY. Nevím proč chceš zůstat anonymní, ale nakonec je to tvoje věc (na druhou stranu mužeš být kdokoliv a Yiwana a jeho školu znáš jenom z doslechu, -jak to máme vědět, že?- proto bych ti taky doporučoval návštěvu-na čaj). Návštěvu Yiwanovy školy Ti vážně doporučuju, třeba pak změníš svůj názor na WCH v ČR, možná zaznamenáš, jak už to tak bývá po 5-8-10 letech ?, že to co píšeš, nemusí být úplně tak pravda. Nakonec nějlepší je přesvědčit se na vlastní oči (po 5-8-10 letech?). Taky bys mohl vysvětlit ten komerční přístup - znáš snad nějakou lidskou činnost nebo někoho, kdo něco učí zdarma ? Já ne. Takže se neostýchej, určitě budeš vítán. WCH yat pai.
Marty
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Petr Kozár a Lok Yiu

Příspěvekod Hark » pon 08. bře, 2004 15:22

Petr byl nejméně na jednom semináři v Hong Kongu, kde si zacvičil s Lok Yiu. Osobně bych příležitost potkat se s jednou z legend Wing Chun považoval za jednu z met ve svém životě a taky se jí rád pochlubil.
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 08. bře, 2004 19:31

jj, taky bych se tim chlubil, takova vec se stava velmi zridka

zdravim vsechny
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Petr Kozár a Lok Yiu

Příspěvekod Anonymní » pon 08. bře, 2004 20:18

Hark píše:Petr byl nejméně na jednom semináři v Hong Kongu, kde si zacvičil s Lok Yiu. Osobně bych příležitost potkat se s jednou z legend Wing Chun považoval za jednu z met ve svém životě a taky se jí rád pochlubil.

to Hark - Na semináři v Hong Kongu ? Aha, jak dlouho tam byl? Potkat se s "legendou" ??? To myslíš pana Lok Yiu ? On je legenda? Aha...

to "slunko offline" - "takova vec se stava velmi zridka" - jak to myslíš? Zřídka? Taková věc?
Herr Meister
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 08. bře, 2004 20:38

Ahoj vsem,

a co je v tvem pripade legenda? Jak by jsi popsal legendu? Jestli je to clovek ktery ma urcity kredit v nejakem oboru a je v nem vyhledavanou autoritou tak asi ano ne...Myslis ze Lok Yiu neni autoritou Yip Manovske linie WCH/da -li se o necem takovem hovorit/??Zajimalo by me koho by jsi v tom pripade za WCH Yip Manovske vetve WCH autoritu oznacil /mimo Yip Mana / ?? Co treba Wong Shun Leung?
Dalsi otazkou je jakym zpusobem se prezentuje P. Kozar...znam lidi kteri se zucasnili podobnych seminaru take, ale nedokazili nebo nechteli to takto prodat /ale to je asi jeho osobni vec / nad kterou neni snad nutno se pozastavovat. Kdyby se takto neprezentoval, tak by asi nemel co do ust. Je to smutne, ale je to v dnesni dobe proste tak /rozhodne tohoto nejsem priznivcem/.
Nemelo by se spise zkoumat, jaky je ucitel a jak kvalitne dokaze ucit / potazmo je jeho WCH??/ Co se tyka te moznosti, pokud vim neni to, az takovy problem staci mit dost penez a byt na urcite urovni WCH u ELY nic svetaborneho.
WCH YAT PAI!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 08. bře, 2004 21:07

Dave píše:Ahoj vsem,

a co je v tvem pripade legenda? Jak by jsi popsal legendu? Jestli je to clovek ktery ma urcity kredit v nejakem oboru a je v nem vyhledavanou autoritou tak asi ano ne...

Takový kredit jako Lok Yiu má v Hong Kongu každý druhý učitel WCH. Otázka : je Lok Yiu vyhledávanou autoritou? Slyšel jsi o tom viď? Od koho? Od lidí co u něj cvičí? Nebo od lidí co cvičí u někoho kdo cvičí u někoho kdo u něj cvičí? A jsme u toho. Slyšel jsi to od někoho z Hong Kongu???

Myslis ze Lok Yiu neni autoritou Yip Manovske linie WCH/da -li se o necem takovem hovorit/??Zajimalo by me koho by jsi v tom pripade za WCH Yip Manovske vetve WCH autoritu oznacil /mimo Yip Mana / ?? Co treba Wong Shun Leung?

Na rozdíl od Lok Yiu je Wong Shun Leung člověk s desítkama prokazatelných, zdokumentovaných soubojů. Kolik jich má Lok Yiu? Prokazatelně zdokumentovaných? Když jsi řekl taxikáři v Hong Kongu že chceš cvičit WCH, poslal tě za Wong Shun Leungem. Když se zeptáš kohokoliv kdo má něco společného s KUNG FU v Hong Kongu na WCH, zná Wong Shun Leunga. To bude asi ta "legenda". Mimochodem vím minimálně o desítce lidí kteří právě od Lok Yiu (ještě za Yip Manova života) utekli k Wong Shun Leungovi.

Dalsi otazkou je jakym zpusobem se prezentuje P. Kozar...znam lidi kteri se zucasnili podobnych seminaru take, ale nedokazili nebo nechteli to takto prodat /ale to je asi jeho osobni vec / nad kterou neni snad nutno se pozastavovat.

V případě Kamila Komma a Petra Brunnera je to tak, že by chtěli ale neví jak na to :-))). A taky ví kde vlastně byli , co tam cvičili a jaký z toho měli pocit (když se budeš chtít zeptat odkud znám jejich pocity, tak od jednoho z nich).

Kdyby se takto neprezentoval, tak by asi nemel co do ust. Je to smutne, ale je to v dnesni dobe proste tak /rozhodne tohoto nejsem priznivcem/.

Co třeba nabízet dobré bojové umění místo báchorek o pobytu v Hong Kongu. Přesvědčit lidi tím co umím, ne tím co řeknu. Ještě jednou, jakže dlouho tam byl ???

Nemelo by se spise zkoumat, jaky je ucitel a jak kvalitne dokaze ucit / potazmo je jeho WCH??/

Přesně tak.

Co se tyka te moznosti, pokud vim neni to, az takovy problem staci mit dost penez a byt na urcite urovni WCH u ELY nic svetaborneho.
WCH YAT PAI!

S poslední částí tvojí věty se zcela ztotožňuji.
Herr Meister
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 09. bře, 2004 9:22

Ahoj,

mas pravdu v Honkongu jsem nikdy cvicit nebyl ( nevim zda - li je dobre ci nikoliv ) nicmene jsem moznost si zacvicit v u P. Bayera ( snad vis o koho se jedna ). Ptal jsem ho na jeho nazor na Ely, Blecha, Lok Yiu etc. a nedostalo se mi zadne negativni odpovedi krom toho, ze uci kvalitni WCH ( uznavam ze to muze byt zpusobeno diplomatickym chovanim ).
Co se tyka neumeji / nechteji u Kamila Komma si myslim, ze to proste tak neni ( dovolim si tvrdit, ze jeho skola byla nejmene komercni z Ely ).Petra Brunnera si nedovolim hodnotit, jelikoz ho prakticky neznam ( myslim tak, abych neco mohl hodnotit ).
Nabizet kvalitni WCH - myslim, ze o tom neni sporu - nedovolim si, ale hodnotit kvalitu WCH jeho osoby videl jsem ho jen na seminarich - ty jsi mel moznost srovnani, ze to dokazes???
V zadnem pripade se nesnazim Kozara zastavat - co jsem mel moznost videt a slyset mi prislo, ze je bussinesman, ale to preci nevylucuje, ze muze mit dobre WCH.
WCH Yat Pai
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 09. bře, 2004 9:27

Velice se omlouvam, ale jeste by me zajimala ta jmena lidi kteri od Lok Yiu presli k WSHL. Chtel bych si rozsirit sve obzory ( a uznavam ze jsou asi male, nikde jsem totiz zadne zminky o necem nenasel ).
Diky moc
Dave
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » úte 09. bře, 2004 11:23

Zdar a sílu,
pokud dovolíte, přidám trochu svojí:-).

Ahoj,
mas pravdu v Honkongu jsem nikdy cvicit nebyl ( nevim zda - li je dobre ci nikoliv )

Pokud se týče "cvičení v Hong Kongu", mám v tom směru svoje za sebou. Jako zkušenost to bylo určitě dobré, z dnešního pohledu věci ale vím, že pro "cvičení" o ničem. Pokud se něco nezměnilo (a určitě ne) cvičí se tam pouze 6 dní a jen na večerním tréninku. Celý pobyt dokáže člověku pěkně "otevřít oči" (a vyluxovat peněženku). Zbožné pozorování Lok Yiu ještě nikomu kung fu určitě nevylepšilo - a nic jiného za 6 dní nestihne nikdo (mimo pochodování po Nathan road nahoru a dolu abych pak mohl tvrdit, že znám Hong Kong - jak to tam chodí, rozdávat rozumy :-) )...

nicmene jsem moznost si zacvicit v u P. Bayera ( snad vis o koho se jedna ). Ptal jsem ho na jeho nazor na Ely, Blecha, Lok Yiu etc. a nedostalo se mi zadne negativni odpovedi krom toho, ze uci kvalitni WCH ( uznavam ze to muze byt zpusobeno diplomatickym chovanim ).

no, s Phlipipem jsem se setkal jeste s Honzou Novákem, Danem Stružkou a Jirkou Lamplotem v Holandsku na cvičení s Wong Shun Leungem, Wang Kiu a Tsui Sheung Tingem v roce 1994. Tehdy o Lok Yiu, W.Blechovi a ELYWCIMAA mluvil/i znatelně jinak... No ono je to 10 let, svět se točí, všechno je v pohybu, řeči se říkají... Já osobně si myslím, že ELY a Blech učí na evropské poměry prvotřídní "Hong Kong Yip Man Wing Chun"!

Co se tyka neumeji / nechteji u Kamila Komma si myslim, ze to proste tak neni ( dovolim si tvrdit, ze jeho skola byla nejmene komercni z Ely ).Petra Brunnera si nedovolim hodnotit, jelikoz ho prakticky neznam ( myslim tak, abych neco mohl hodnotit ).
Nabizet kvalitni WCH - myslim, ze o tom neni sporu - nedovolim si, ale hodnotit kvalitu WCH jeho osoby videl jsem ho jen na seminarich - ty jsi mel moznost srovnani, ze to dokazes???

Vím že to nebylo mířeno na mě (:-) všechny jsem je učil tak to nechci komentovat :-) ) tak to nechám ležet stranou a nebudu odpovídat já, nechám to na "Herr Meister".

V zadnem pripade se nesnazim Kozara zastavat - co jsem mel moznost videt a slyset mi prislo, ze je bussinesman, ale to preci nevylucuje, ze muze mit dobre WCH.

Zatím neznám "bussinesmana" s "dobrým WCH"...Petr je možná (doufám) vyjímka :wink: .

WCH Yat Pai

Co je "yat pai" tomu velice dobře rozumím, co je ale sákriš pořád to "WCH"?

Velice se omlouvam, ale jeste by me zajimala ta jmena lidi kteri od Lok Yiu presli k WSHL. Chtel bych si rozsirit sve obzory ( a uznavam ze jsou asi male, nikde jsem totiz zadne zminky o necem nenasel ).
Diky moc
Dave

pan Meister to potom asi doplní - já vystřelím tak od boku, nemam čas se šťourat v papírech :
Leung Pui Chun(->Tsui Sheung Tin), Ng Chun Hong (->Wong Shun Leung), Lee Chee Kong (->Duncan Leung), Lam Man Hok (->Wong Shun Leung), Cheng Kong (->Way Yan)...a další.

Pak ještě k té "legendě" a "autoritě" - v tom souhlasím s příspěvkem "herr Meistera", navíc když znám pohled na věc z hong kongské strany, který je výrazně odlišný od toho co se prezentuje mimo Hong Kong, kdy s oblibou všechno přeháníme, přibarvujeme a přizpůsobujeme :-).
Tak, čest !
yw
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Wilhelm BLECH

Příspěvekod Anonymní » úte 01. čer, 2004 5:39

Zde neco k WILHELMU BLECHOVI :

"You should ask Wilhelm Blech? I think you only get stupid answers there. You can ask a lot of WK (Wang Kiu) students about this German guy and they tell a very funny story. Blech never pay money- he only say to WK, that he get later a BMW for the lessons.
He never give him, only drove with WK in his own BMW, he has buyed, because he had a lot of schools in Germany.
Later he tell that WK want that he buy him a BMW for some lessons. The truth is, that Blech NEVER pay anything for his lessons. He try to bring bad storys about WK, that no one in Germany come to the idea to ask WK for hisself.
Thats the honourly story about Wilhelm Blech"

ZDROJ - http://www.vingtsun.com.hk/forum/
prispevek - "Wang Kiu is out to teach again."
------------------------------------------------------------------------------------

Wang Kiu je opet cinny a o BLECHOVI verejne hovori - tak jako jeho zaci co ho pamatujou! Vsichni zazijete velmi neprijemne prekvapeni, a to i ze strany LOK YIU a jeho synu !
2Dave
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 07. čer, 2004 8:35

Nahledl jsem na stranky www.wingchun.cz a v sekci ukazka obrany jsem nepochopil k cemu na dane fotce slouzi ruce v pozici Bong Wu. Predevsim Bong Sao. Zatim jsem ho chapal jako pasivni reakci nebo rekneme uder, ale takhle samo o sobe jen jako pozici ho nechapu. Najde se nekdo, kdo by mi to vysvetlil? Dik!

Obrázek
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...