Chap sau

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Raptor » pon 28. srp, 2006 15:11

Zdenek Kurfurst

Právě jsem dotelefonoval se sifu Uglowem. Objasnil jsem mu situaci a on požádal mne, ať na net dám jeho názor.

Tady je:

Chap Sau je čínský princip, který byl předáván Wong Fei Hungem i Lam Sai Wingem. Kdo říká, že jej nezná, tak jej pravděpodobně nikdy nepoznal nebo mu nebyl předán.

Mimo jiné tento princip je i ve výuce rodiny Lau, která není spojena s linií Lam.

Pokud se bude někdo chtít přesvědčit o realitě Chap Sau, jsem ochoten přijet do Prahy a "make a bridge" s kýmkoliv. Totéž platí, pokud někdo pochybuje o mých slovech v onom článku, protože tímto pochybuje o celé naší Hung Gar linii a rodině.

Jim Uglow sifu

Toto je jeho vyjádření a já se do toho nemám dál míchat a nemám nijak komentovat žádné další vaše příspěvky. Z jeho pohledu je to věc Hung Gar, do které já, jako jeho pouhý žák Tai Ji Quan nemám co mluvit. Hodlá to řešit jen on a jeho žáci tohoto stylu z Londýna.

Proto rád přistupuji na Pavlův návrh vůči mé osobě - cituji:
"přesuneme debatu ("chap sau") z roviny osobní do roviny konkretní, Uglow sifu jsem jiz psal. Až zjistiš, kdo je Milar, veřejně se omluví".
S tímto návrhem souhlasím a až zjistím, kdo Milar je, zajistím jeho omluvu.

Ve svém definitivně posledním příspěvku (jak pevně věřím) chci ocenit Pavla Macka, který dokázal najít a nabídnout ve vyhrocené situaci smírné řešení.

Přece jen v mých 40 letech mne na "souboje" tak moc neužije :-)
Tímto mu vzdávám hold a má mou úctu.

Zdenek Kurfürst

P.S. Sifu Uglow ve své reakci vycházel z článku o chap sau od Steva Rowa, který je mnoho let starý. Nezná onu „českou verzi“ na kterou se ho v mailu ptal Pavel Macek a skutečně jsem nebyl schopen mu ji do telefonu zpětně přeložit.
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 28. srp, 2006 15:42

ad "chap sau" - jak jiz bylo receno, v nasi linii neni, a v zadnem pripade nam tam nechybi. mame na vec ocividne rozdilny nazor a jsme dohodnuti jak se Zdenkem Kurfurstem, tak Uglow sifu na osobnim setkani a debate o teto a jinych zalezitostech.

Zdenek se zarucil, ze Milar - pokud je opravdu jeho zakem - se za vyse uvedene pomluvy a lzi rozhodne omluvi, a poslal mi e-mail s prosbou k adminum o uzamceni fora, ke ktere se pridavam.

respekt.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovaumeni.cz » pon 28. srp, 2006 15:47

uzamceno
redakce bojovaumeni.cz
bojovaumeni.cz
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...