Wing/Ving Tsun/Chun posilování

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

svalnata postava

Příspěvekod Hark » pon 20. lis, 2006 12:26

Daneel: Problem je v tom, jak formulujes otazku. Posilovani je dobre a to ve WCH delame. I v jinych skolach se posiluje. Samotne cviceni je posilovani a strecink. Napriklad mabu, trenink s tyci, trenink s motylimi meci... Stabilni postoj se spravne rozlozenou vahou je taky posilovani. Prikladu je spousta a kazdou techniku muzes pouzit jak k procvicovani sily (posilovani), tak k procvicovani uvolnenosti, tak ke strecinku, atd.

Mit svalnatou postavu jako kulturista nebo vzperac, to znamena mit velky objem svalu, to neni pro trenink WCH dobre. Napriklad velky objem prsnich svalu a bicepsu ti znemozni dat loket na stred tela a protahovat rameno, coz je nezbytny predpoklad pro spravne cviceni slozitejsich technik.

To ale neznamena, ze WCH uprednostnuje rachitiky. Cilem BU je harmonicky rozvinuty zdravy clovek - telesne i dusevne. Starorecky ideal kalokagaty.
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pon 20. lis, 2006 12:43

Vždycky je ti síla jenom k dobru! Je sice pravda, že pokud nic neumíš a si jenom silnej tak tě slabší člově který "umí" smázne, ale ve chvíli kdy taky "umíš" se jeho menší síla projeví v tvůj prospěch! Co se týče posilování tak na posilovně nevidim vůbec nic špatnýho. Pokud neposiluješ jednostraně a důkladně se protahuješ tak je to super doplněk. V posilovně krom šachistů posilují všichni sportovci. Od maratonců přez zápasníky 8)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod karlat » pon 20. lis, 2006 13:49

Zdar diskutéři, myslím, že tato diskuse by měla větší smysl, kdyby byla vedena s někým, kdo považuje sílu za škodlivou. Jinak tady spolu pořád všichni souhlasíte. ®e fyzická síla je nutná je asi jasné každému tady na fóru, takže: VÝZVA všem, kteří mají opačný názor, ozvěte se! Je tu někdo, na koho by sedělo Luenovo trefné "rozvíjení fyzického postižení"?
Upřímně, nemyslím, že se někdo přihlásí.
Dovolím si připojit svůj názor. Myslím, že existuje jisté fyzické minimum i maximum. Dva extrémy, za jejichž hranicí není WT/(nevím, jak WCh) funkční.
Hranice minima: tělo musí být schopné nakládat s vlastní vahou, jinak mi budou silné útoky bořit taktilní reflexy. Pokud je toto minimum splněno, energie útoku se přenese do těla, které se přizpůsobí např. krokem nebo vytočením. Pokud je však reflex zbořen, cesta útočníka je volná.. Bojovník s minimální nutnou silou může plnohodnotně užít WT, ale asi se dost naběhá... Naproti tomu je-li obránce silnější, může stát jako pařez a přes jeho obranu se nikdo slabší nedostane. (což se asi těžko někdy nastane, že? Kdo by napadal silnějšího?)
Hranice maxima: Vždy tam, kde se jedná o zdravotní extrém, tedy jakési postižení z druhého konce spektra.
Myslím, že škála je velmi široká a osobně preferuji zlatou střední cestu.
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Hyperboreus » pon 20. lis, 2006 16:41

Tady není problém v tom,že být silný je špatně,to si určitě nemyslí nikdo z nás,spíš si hodně lidí/zejména mladších/podle mne plete sílu s objemem svalstva. :)
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » pon 20. lis, 2006 18:05

karlat: nějak tomu nerozumím 8O
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod karlat » úte 21. lis, 2006 13:33

No, jak bych to... v Aikido tomu říkají princip neohybatelné paže. My tomu říkáme pružinový efekt, každý taktilní reflex funguje v jistém akčním rádiu. Např. pokud vyšlu své pak sao proti úderu, potom v okamžiku kontaktu nastane několik možností. Ta špatná je, že útočníkův úder přetlačí mé pak sao a tím pádem jeho útok ke mně projde. Ta lepší možnost je, že útočníkova energie moje pak sao nezbortí, takže zůstane zachována výhodná vzdálenost. Jelikož je však útočníkova paže mnohem silnější než moje, musím se nechat přes pak sao vychýlit. Moje pak sao však nedrží útočníkovo např. 120 kg( :wink: ) ale pouze váhu vlastního těla, které se jakoby nechá "odtlačit" (fuj, odpusťte mi ten výraz). To (vlastní tělo) musím být schopen pak saem (i jinými reflexy) udržet, jinak se vzdálenost zbortí. No, a nejlepší samozřejmě je, když mé pak sao projde do prostoru útočníka, což však není moc reálné..
btw: Jak koukám, žádný pěstitel invalidity se zatím neozval?
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod henk » úte 21. lis, 2006 13:45

Karlat - to je ale opravdu spatny priklad ,kdyby ses vykaslal na nejaky taktily nebo co ,vedel bys ,ze se pak sao s nicim nepretlacuje vzhledem k tomu ,ze se pouziva ze strany a ne primo proti.Leda bys ho chtel svoji dlani placnout pres priletajici pest.
To jen k tomu prikladu.....
henk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Wing/Ving Tsun/Chun posilování

Příspěvekod luen » úte 21. lis, 2006 15:06

fakt píše:Buď zdráv
Nevím úplně přesně co znamená Tvá výzva.
Myslí si ale (protože se už trochu známe), že chceš abych napsal pár řádek o Winčun:
Takže předně nejedná se o styl čínský. Dle dochovaných záznamů zadal papež Urban I nejlepšímu šermíři té doby donu Castiliovi de la Manche úkol, aby vytvořil pěstní a zbraňový systém pro první křižácké výpravy do svaté země. Don Castilio de la Manche mající zkušenost z bojišť jižní a střední evropy dával dohromady systém, který by byl snadno naučitelný v armádě jeho svatosti. Neustále cizeloval techniky a principy. Jeho sítem neprošli techniky teatrální a málo účinné, kterými se tehdejší školy vyznačovaly. Úplně odboural kruhový princip a nahradil jej jedinou, nejkratší a nejúčinnější přímou linií. Vymyslel na tu dobu převratný úder řetězem. Zavedl boj s 2,5m dlouhým jednohlavým beranidlem atd. Když poté předváděl svůj systém před papežskou stolicí biskup z Arragosy pozamenal cituji "to je ale po čertech účinné". Tímto slavným citátem pohřbil mnohaleté snažení dona Castilia. Vatikán byl však v té době znám pro svůj vypracovaný management a tehdejší vatikánský ministr obchodu s odpustky Leonardo da Rotchildo rozhodl o prodeji Vatikumu (jak byl původní projekt nazýván) do zahraničí. V podstatě jsou známy tři hlavní proudy, kterými se tehdejší systém rozšířil. První obchodní úspěch s Vatikumen zaznamenal známý byznisman a cestovatel Marco Polo. Ten svůj produkt prodal až v číně na císařském dvoře. Císař pověřil tlumočnici Ng Mui, aby nastudovala systém a předala ho nejmladší konkubíně jménem Winčun. Tak jak se systém šířil dál je čtenářům fóra dostatečně známo. Druhým proudem šíření byli neznámí vikingští válešníci, kteří ukradli učebnici Vatikumu a uprchli s ní na americký kontinent a prodali systém indiánům. Zde se nám linie ztrácí a je až o několik století později popsána spisovatelem Karlem Mayem v nikdy nepublikovaném románu "Vinetou poslední výstřel II". Dnes víme, že hlavním pokračovatelem tradice Vatikumu v USA je Emin Boztepe, který však(a to je taková perlička) indiánem není. Třetím a zároveň posledním proudem šíření Vatikumu byl jeho prodej na sever evropy. Stalo se tak za třicetileté války. O dávno již zapomenutý systém projevili zájem ©védi. Ti poté co vydrancovali polovinu evropy, nevěděli do čeho dříve investovat a jejich zájem padl také na Vatikum. Naučil se ho generál Mikael Samuelsson, který později padl u zámku Langaelzeln v dnešním Německu. Jestli systém někomu předal je předmětem častých sporů evropských historiků.
Při svém výzkumu jsem čerpal z análů Vatikánské knihovny, kam jsem byl spolu s americkým autorem Danem Brownem vpuštěn po nátlaku humanitární organizace Mossad.
Tvůj NeFakt

Bud zdrav "Kubrte" tedy Fakte - vzdy kdyz vidim nebo slysim "BUD ZDRAV", tak to vyvola asociaci s Kubrtem :wink:

Stolici ani tu "svatou" bych s tim nespojoval :D podivej jake to vzbudilo re-akce :wink: Spousta lidi te nezna (tak dobre jako ja) a nepochopi, ze jde o zert :!: Jinak nevim o tom, ze by se wing chun nekdy cvicil ve vztahu k armade ... Tzv. "kruhovy" princip se neodboural a to, ze wing chun "stoji" pouze na přímé linii je fama :!: To, ze v te dobe byly ostatni styly teatralni muzeme povazovat take za dezinformaci :wink:

Uder retezovy, retezovity, retizkovy nebo retizkovity je taktez fama :wink: Dlouha tyc take neni zadny wing chun vynalez, ale cvici s ni temer vetsina jihocinskych stylu ...

A Ng Mui nepochazela ze severniho/Chenanskeho ©AOLÍNU, ale z jihocinskeho (fujianskeho) Siulam klastera, kteremu se rikalo a rika jizni shaolin ... ale to jsi nepsal ty, takze to jen na vysvetlenou :wink:

A jinak tzv. "pruzinovy efekt" nebo "pérový efekt" je opet nesmyslna dezinterpretace, ktera pochazi z dilny Leung Tinga - myslim/nebo jineho "umelce" :oops:

Jinak se omlouvam za to, ze jsem nereagoval hned, ale polil jsem si klavesnici vetsim mnozstvim vyborneho caje a prestala fungovat :evil:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 21. lis, 2006 18:19

Velkému množství výborného čaje zdar!

Zdravím Luene. Původně jsem ani neuvažoval o tom, že někdo vezme ten článek jinak, než jako pohádku. Přiznám se, že do daného rozsahu se mi více dezinformací vecpat nepodařilo. Z toho plynula má "jistota". Tebe však beru jako staršího bratra (pokud tomu tak není a Tvé fotky mne zmátly přijmi prosím mou omluvu) a když zpětně přemýšlím o Tvém názoru, musím leccos vysvětlit:

Můj příspěvek je pohádka.

Posilování zdar Fakt

PS: svědší o tom i podpis pod příspěvkem cituji NeFakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » úte 21. lis, 2006 18:27

Fakt napsal>

Nepatří to teda do jiné discuse? :wink: Třeba POHÁDKY BU :wink: :D

Ale jinak sem já ten mamlas co naletěl na to že to myslíš vážně... :arrow: :roll:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

.

Příspěvekod luen » úte 21. lis, 2006 19:41

fakt píše:Velkému množství výborného čaje zdar!

Zdravím Luene. Původně jsem ani neuvažoval o tom, že někdo vezme ten článek jinak, než jako pohádku. Přiznám se, že do daného rozsahu se mi více dezinformací vecpat nepodařilo. Z toho plynula má "jistota". Tebe však beru jako staršího bratra (pokud tomu tak není a Tvé fotky mne zmátly přijmi prosím mou omluvu) a když zpětně přemýšlím o Tvém názoru, musím leccos vysvětlit:

Posilování zdar Fakt

PS: svědší o tom i podpis pod příspěvkem cituji NeFakt

JJ ja to pochopil a vlastne jsem vetsinu toho prispevku neadresoval tobe jako spise "wing chunakum" :wink: Ty ho pokud vim necvicis, tak te tim nehodlam otravovat :D . Jinak par udaju tebou uvedenejch se bohuzel kolem wing chunu traduji a proto jsem na to reagoval :wink:

Ale jinak v pohode :wink: Kdybych chtel byt rejpavej, tak bych uvedl, ze to byl tvuj "nejlepsi" prispevek, ale protoze nerejpu, tak jsem to dal do uvozovek :wink: :D :lol: :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod fakt » úte 21. lis, 2006 21:07

luen píše: Ty ho pokud vim necvicis, tak te tim nehodlam otravovat :D

Neotravuješ. Vzájemnou korespondencí jsem zjistil, že Tvůj silový způsob diskuse je podložen věděním a vítám ho proto, že se dozvídám mnoho nového. Za to Ti patří můj dík. A to že winčun necvičím neznamená, že nevidím. Kungfu je jen jedno.
S přáním hezkého večera Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » úte 21. lis, 2006 21:18

luen píše:A jinak tzv. "pruzinovy efekt" nebo "pérový efekt" je opet nesmyslna dezinterpretace, ktera pochazi z dilny Leung Tinga - myslim/nebo jineho "umelce" :oops:

Pokud se nepletu,tak máš určité zkušenosti s LTWT paskvilem,víš tedy co učí,tvrdí apod.Co kdybys tedy takovýchto nesmyslných dezinterpretací uvedl víc.Je to sice nepravděpodobné,ale možná,že by to někomu mohlo alespoň trochu otevřít oči.
Pokud jsi tady už něco podobného kdysi napsal,ber mé přání jako zcela bezpředmětné :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 22. lis, 2006 0:22

defendu píše:Pokud se nepletu,tak máš určité zkušenosti s LTWT paskvilem,víš tedy co učí,tvrdí apod.Co kdybys tedy takovýchto nesmyslných dezinterpretací uvedl víc.Je to sice nepravděpodobné,ale možná,že by to někomu mohlo alespoň trochu otevřít oči.
Pokud jsi tady už něco podobného kdysi napsal,ber mé přání jako zcela bezpředmětné :wink:

NJN..., ale ja myslim, ze jsem svejma nazorama pomerne znamej - nijak se s nima netajim - snazim se byt nazorove konzistentni! Neco malo jsem uz napsal, ale hlavne o tom tady pisi vlastne skoro vsichni :!: Uvedomte si jak rozdilne skoly se na tech zakladech vlastne shodnou a to napric BU/BS - coz je asi v poradku a vetsinou to znamena jen jedno - JE TO TAK :!: :!: :!:

Dalsi vec je ta, ze se nechci pasovat do role znalce nejakych shitu a nebo se stat osobnim kritikem kazdeho trouby v oblasti BU/BS ... Cim dele se v bahne brouzdas, tim vice jim nacichnes ... Obcas neuskodi..., kdyz k tomu je napr. konkretni podnet..., ale obecne se vyhybam zbytecnemu diskutovani! Nekterym lidem stejne neverim ani pozdrav ... kolikrat reknou a napisou i pravdu, ale to se jim jen zastestilo, ze zopakovali neco, co se do te situace zrovna hodilo ... Je to takove to mechanicke opakovani a citovani necich slov ... vetsinou tomu, ale nerozumi a proto casto a radi cituji ... je to jako naucit se dlouhou basnicku ... Pak se podivas jak se dotycny hybe a malem se stydis, zes mu to veril !!! Obcas, kdyz toho neni moc a neni to moc casto, tak je to i SRANDA !!!

BU/BS maji totiz jednu obrovskou vyhodu ... daji se ukazat, porovnat a pomerit ... Jakepak tlachani tam, kde je treba jednat a fungovat :?:

Ve vztahu k nekterym individuim (to je slovo - fuj) je stejne jedno co se na jejich adresu rekne/napise - STEJNE JE TO VSECHNO PRAVDA :D :!: :wink: Nektere veci se stejne ani nedaji napsat ... jednak je to obcas peknej humac a jednak by tomu malo kdo veril - to se musi zazit a ponechme snilky jejich fantazii ... Taky se tim musi prokousat a prijit si na to sami ... v tom je to spravedlive - to totiz musi vsichni ...

Kdo uz nejaky ten patek cvici ... nemusi se spolehat na to, co nekdo rekne nebo napise ... staci se podivat jak se dotycny hybe a je JASNO !!!

Kdyz reknes nasili, konfrontace ... kazdy to vnima jinak ... Nekdo se s tim setkal a jinej to videl jen na videu (a to jeste pretacel) ... jak muzes predat sve zkusenosti a diskutovat o nich s nekym kdo si to nedovede ani predstavit ??? Napr. co tobe prijde jako "pohoda/normal" ma jinej jako ten nejstraslivejsi zazitek atd... cemu nekdo rika konfrontace je pro jineho detska hra ... Pouzivame stejna slova, ale rozdilne je chapeme a proto se mnohdy nektere nazory "nepotkaji". Lidi jsou realisti a snilci, sikovni a nemehla, poctivci a flakaci ... atd ... a takove je i jejich BU/BS + - vyjimky.

Casto poukazuji na to, co neni v poradku, ale je to jen jedna strana mince ... spousty veci je na "spravnem" miste ... zdaleka ne vse je spatne jen proto, ze o tom "brebendi" snilci a pokustoni !!!

Rika se, ze cim vic se v h...e stoura, tim vic smrdi :!:

Radsi se pojdme bavit o tom CO funguje, JAK to funguje a treba PROC to funguje :!: :?: :!: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod karlat » stř 22. lis, 2006 16:17

defendu píše:
luen píše:A jinak tzv. "pruzinovy efekt" nebo "pérový efekt" je opet nesmyslna dezinterpretace, ktera pochazi z dilny Leung Tinga - myslim/nebo jineho "umelce" :oops:

Pokud se nepletu,tak máš určité zkušenosti s LTWT paskvilem,víš tedy co učí,tvrdí apod.Co kdybys tedy takovýchto nesmyslných dezinterpretací uvedl víc.Je to sice nepravděpodobné,ale možná,že by to někomu mohlo alespoň trochu otevřít oči.

Nevím, co si představujete pod pojmem "pružinový efekt", z dřívějších rozhovorů (např. s Rozou o řetězácích) si uvědomuji, že někdy totéž nazýváme různě, tedy to, co my nazýváme řetězovým úderem lze jistě nazvat sled (samozřejmě co nejkvalitnějších a co nejúčinnějších) úderů s trvalou hmatovou kontrolou. To co nazývám "pružinovým efektem" mohu též nazvat,jak jsem se zmínil, principem neohybatelné paže, nebo také efektivní využití antagonové relaxace, nebo....... atd. To nevymyslel Leung Ting, ani Morihei Ueshiba, ani já ani nikdo jiný, jedná se o VYU®ITÍ ANATOMICKÉ STAVBY LIDSKÉHO TĚLA.
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod karlat » stř 22. lis, 2006 16:22

henk píše:Karlat - to je ale opravdu spatny priklad ,kdyby ses vykaslal na nejaky taktily nebo co ,vedel bys ,ze se pak sao s nicim nepretlacuje vzhledem k tomu ,ze se pouziva ze strany a ne primo proti.Leda bys ho chtel svoji dlani placnout pres priletajici pest.
To jen k tomu prikladu.....

Ze strany jde pouze vnitřní pak sao, pak sao vnější jistě ne, možná pro takový TAKTIL mají zdejší sinologové jiný výraz? (je fakt, že čínštinu na treninku neřešíme skoro vůbec, v tom si jistě nechám poradit!..)
Naposledy upravil karlat dne stř 22. lis, 2006 16:43, celkově upraveno 1
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod henk » stř 22. lis, 2006 16:41

Karlat - takze vnitrni jo ,ale vnejsi ne.....hm.....zajimave....
Prestoze jsem se vzdy povazoval za chlapecka s bujnou fantatii ,fakt mi unika ,jak bys to chtel udelat......
Ale je to burt ,stejne tak jako jak by sinologove rikali necemu ,co neni potreba jmenovat ani cesky....

Ja chapu tvoji potrebu napasovat na tvou verzi WT nazvoslovi to ,cemu se jinak aktivne venujes ,ale pusobi to dost smesne - tim spis v diskusi s lidma ,co maj i prakticke zkusenosti....pockej ,pockej,ted tim samozrejme nemyslim ten typ zkusenosti jako mas ty ,o vedeni treninku WT jako instruktor tu rec neni..... :wink:
henk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod karlat » stř 22. lis, 2006 16:51

To mi chceš říct, že útočníkovu pěst srážíš pak saem z vnějšku do strany? No vida, konečně jasně a zřejmě a konkrétně formulovaný rozdíl mezi WT a MGWWCh!!!
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod defendu » stř 22. lis, 2006 17:12

O.K. luene,přestaňme se šťourat v h...ech :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 22. lis, 2006 20:29

karlat píše:Nevím, co si představujete pod pojmem "pružinový efekt"

Ale ja moc dobre vim, co si pod tim mam predstavit a prave proto tvrdim - to co tvrdim :wink: )

karlat píše:z dřívějších rozhovorů (např. s Rozou o řetězácích) si uvědomuji, že někdy totéž nazýváme různě, tedy to, co my nazýváme řetězovým úderem lze jistě nazvat sled (samozřejmě co nejkvalitnějších a co nejúčinnějších) úderů...

Kdyz myslis :?: Udelej si cas a stav se ... myslim, ze prehodnotis cely svuj citat :wink:

karlat píše:s trvalou hmatovou kontrolou.

:D :?: ted si z nas strilis, vid :wink: Nebo je to nejaka forma sexualni predehry :?:

karlat píše:To co nazývám "pružinovým efektem" mohu též nazvat,jak jsem se zmínil, principem neohybatelné paže

...

karlat píše:nebo také efektivní využití antagonové relaxace

Narez, husty ... a ted vazne a trochu to pocechujeme "antagonova relaxace" je takove to jako tlacit - netlacit ve skutecnosti se opirat o soupere a kdyz jako jeho ruka uhne, tak ta tvoje se mrskne k nemu??? Jestli je to ono, tak plati co jsem napsal :wink:

karlat píše:To nevymyslel Leung Ting, ani Morihei Ueshiba

Ueshibu nechame pro ted spat, ale Leung Ting si to vymyslel a nejen to - WT JE VYMYSL LEUNG TINGA A NENI TO WING CHUN!!!!

karlat píše:jedná se o VYU®ITÍ ANATOMICKÉ STAVBY LIDSKÉHO TĚLA.

Tohle rika kazdej a hlavne ti Tingove a podivej se na ne jak se hybou ... :wink:

karlat píše:Ze strany jde pouze vnitřní pak sao, pak sao vnější jistě ne, možná pro takový TAKTIL mají zdejší sinologové jiný výraz? (je fakt, že čínštinu na treninku neřešíme skoro vůbec, v tom si jistě nechám poradit!..)

I vnejsi a mimochodem to co pises ve vztahu k pak sau je opet Tingovina ... je mi to lito, ale je to tak.

karlat píše:To mi chceš říct, že útočníkovu pěst srážíš pak saem z vnějšku do strany? No vida, konečně jasně a zřejmě a konkrétně formulovaný rozdíl mezi WT a MGWWCh!!!

©marjááá ... odkudkoliv kamkoliv. V BU nejde o to delat neco jenom tak (vetsinou proto, ze to nekdo rekne ... Hladik toho taky napovida a neni dobre to brat vazne) jak to nekdo slysel ... ale jde o to se postupne naucit pouzivat cele telo jako zbran!!! Proc ne pak saem z vnějšku do strany - funguje sice trochu jinak nez ta prvni varianta, ale jde to taky. Karle nemyslim to nijak spatne, ale ja vam ten wing chun nejak neverim :oops: Celkem se tesim az se potkame - udelej si hodne casu at to vstrebas :!:

Karle bez urazky, ale doufam, ze tam mate i jine veci o ktere by se dalo v boji oprit - pod tyhle veci bych se nepodepsal a jsou to presne ty veci kvuli kterym je uroven wing chun tak mizerna :oops:

Vim, ze to nemyslis spatne, ale jsou to klasicke povidacky ve wing tsun ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...