Moderátor: pm
fakt píše:Buď zdráv
Nevím úplně přesně co znamená Tvá výzva.
Myslí si ale (protože se už trochu známe), že chceš abych napsal pár řádek o Winčun:
Takže předně nejedná se o styl čínský. Dle dochovaných záznamů zadal papež Urban I nejlepšímu šermíři té doby donu Castiliovi de la Manche úkol, aby vytvořil pěstní a zbraňový systém pro první křižácké výpravy do svaté země. Don Castilio de la Manche mající zkušenost z bojišť jižní a střední evropy dával dohromady systém, který by byl snadno naučitelný v armádě jeho svatosti. Neustále cizeloval techniky a principy. Jeho sítem neprošli techniky teatrální a málo účinné, kterými se tehdejší školy vyznačovaly. Úplně odboural kruhový princip a nahradil jej jedinou, nejkratší a nejúčinnější přímou linií. Vymyslel na tu dobu převratný úder řetězem. Zavedl boj s 2,5m dlouhým jednohlavým beranidlem atd. Když poté předváděl svůj systém před papežskou stolicí biskup z Arragosy pozamenal cituji "to je ale po čertech účinné". Tímto slavným citátem pohřbil mnohaleté snažení dona Castilia. Vatikán byl však v té době znám pro svůj vypracovaný management a tehdejší vatikánský ministr obchodu s odpustky Leonardo da Rotchildo rozhodl o prodeji Vatikumu (jak byl původní projekt nazýván) do zahraničí. V podstatě jsou známy tři hlavní proudy, kterými se tehdejší systém rozšířil. První obchodní úspěch s Vatikumen zaznamenal známý byznisman a cestovatel Marco Polo. Ten svůj produkt prodal až v číně na císařském dvoře. Císař pověřil tlumočnici Ng Mui, aby nastudovala systém a předala ho nejmladší konkubíně jménem Winčun. Tak jak se systém šířil dál je čtenářům fóra dostatečně známo. Druhým proudem šíření byli neznámí vikingští válešníci, kteří ukradli učebnici Vatikumu a uprchli s ní na americký kontinent a prodali systém indiánům. Zde se nám linie ztrácí a je až o několik století později popsána spisovatelem Karlem Mayem v nikdy nepublikovaném románu "Vinetou poslední výstřel II". Dnes víme, že hlavním pokračovatelem tradice Vatikumu v USA je Emin Boztepe, který však(a to je taková perlička) indiánem není. Třetím a zároveň posledním proudem šíření Vatikumu byl jeho prodej na sever evropy. Stalo se tak za třicetileté války. O dávno již zapomenutý systém projevili zájem ©védi. Ti poté co vydrancovali polovinu evropy, nevěděli do čeho dříve investovat a jejich zájem padl také na Vatikum. Naučil se ho generál Mikael Samuelsson, který později padl u zámku Langaelzeln v dnešním Německu. Jestli systém někomu předal je předmětem častých sporů evropských historiků.
Při svém výzkumu jsem čerpal z análů Vatikánské knihovny, kam jsem byl spolu s americkým autorem Danem Brownem vpuštěn po nátlaku humanitární organizace Mossad.
Tvůj NeFakt
fakt píše:Velkému množství výborného čaje zdar!
Zdravím Luene. Původně jsem ani neuvažoval o tom, že někdo vezme ten článek jinak, než jako pohádku. Přiznám se, že do daného rozsahu se mi více dezinformací vecpat nepodařilo. Z toho plynula má "jistota". Tebe však beru jako staršího bratra (pokud tomu tak není a Tvé fotky mne zmátly přijmi prosím mou omluvu) a když zpětně přemýšlím o Tvém názoru, musím leccos vysvětlit:
Můj příspěvek je pohádka.
Posilování zdar Fakt
PS: svědší o tom i podpis pod příspěvkem cituji NeFakt
luen píše: Ty ho pokud vim necvicis, tak te tim nehodlam otravovat![]()
luen píše:A jinak tzv. "pruzinovy efekt" nebo "pérový efekt" je opet nesmyslna dezinterpretace, ktera pochazi z dilny Leung Tinga - myslim/nebo jineho "umelce"
defendu píše:Pokud se nepletu,tak máš určité zkušenosti s LTWT paskvilem,víš tedy co učí,tvrdí apod.Co kdybys tedy takovýchto nesmyslných dezinterpretací uvedl víc.Je to sice nepravděpodobné,ale možná,že by to někomu mohlo alespoň trochu otevřít oči.
Pokud jsi tady už něco podobného kdysi napsal,ber mé přání jako zcela bezpředmětné
defendu píše:luen píše:A jinak tzv. "pruzinovy efekt" nebo "pérový efekt" je opet nesmyslna dezinterpretace, ktera pochazi z dilny Leung Tinga - myslim/nebo jineho "umelce"
Pokud se nepletu,tak máš určité zkušenosti s LTWT paskvilem,víš tedy co učí,tvrdí apod.Co kdybys tedy takovýchto nesmyslných dezinterpretací uvedl víc.Je to sice nepravděpodobné,ale možná,že by to někomu mohlo alespoň trochu otevřít oči.
Pokud jsi tady už něco podobného kdysi napsal,ber mé přání jako zcela bezpředmětné
henk píše:Karlat - to je ale opravdu spatny priklad ,kdyby ses vykaslal na nejaky taktily nebo co ,vedel bys ,ze se pak sao s nicim nepretlacuje vzhledem k tomu ,ze se pouziva ze strany a ne primo proti.Leda bys ho chtel svoji dlani placnout pres priletajici pest.
To jen k tomu prikladu.....
karlat píše:Nevím, co si představujete pod pojmem "pružinový efekt"
karlat píše:z dřívějších rozhovorů (např. s Rozou o řetězácích) si uvědomuji, že někdy totéž nazýváme různě, tedy to, co my nazýváme řetězovým úderem lze jistě nazvat sled (samozřejmě co nejkvalitnějších a co nejúčinnějších) úderů...
karlat píše:s trvalou hmatovou kontrolou.
karlat píše:To co nazývám "pružinovým efektem" mohu též nazvat,jak jsem se zmínil, principem neohybatelné paže
karlat píše:nebo také efektivní využití antagonové relaxace
karlat píše:To nevymyslel Leung Ting, ani Morihei Ueshiba
karlat píše:jedná se o VYU®ITÍ ANATOMICKÉ STAVBY LIDSKÉHO TĚLA.
karlat píše:Ze strany jde pouze vnitřní pak sao, pak sao vnější jistě ne, možná pro takový TAKTIL mají zdejší sinologové jiný výraz? (je fakt, že čínštinu na treninku neřešíme skoro vůbec, v tom si jistě nechám poradit!..)
karlat píše:To mi chceš říct, že útočníkovu pěst srážíš pak saem z vnějšku do strany? No vida, konečně jasně a zřejmě a konkrétně formulovaný rozdíl mezi WT a MGWWCh!!!
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků