Yin - co presne ti na tom prijde smutny?Me to taky prijde smutny ,jen nevim ,jestli myslime to samy......

Moderátor: pm
Miro píše:Ehm, tak len nahodne hned prvy a druhy link na googli:
Miro píše:Takze ak to mam zhrnut: Ano, nikdy som karate netrenoval, ale pretoze cvicim vnutorny styl, bol som schopny okamzite vidiet, ze to co predvadzal Funakoshi, je vnutorne umenie a nie ziadne kopy alebo fighting. Preto mozem kludne povedat (a tiez ako odpoved na Tvoju neskutocne drzu a arogantnu odpoved - mam na mysli napriklad ono "no nic, tesim se az prijedes"), ze rozumiem Tekki Shodan daleko lepsie nez Ty, len ciste z bezneho prehliadnutia na videu - a aj zacvicim ho lepsie ako Ty. Chapem, ze je to neprijemne, ale zmier sa s tym. Najdi si konecne skutocne dobreho ucitela a zacni rozmyslat o silach a ich drahach, nie o fighting.
A este jedna rada: skus porozmyslat o tom, ze Tvoja prchka povaha a urazlivy sposob argumentacie pravdepodobne sposobia, ze ziaden ucitel Ta nikdy nebude ucit seriozne.
lidi ,kteri cvici dlouho,tvrde ,vedi u koho a proc.
Ja vim ,ze existence posledne jmenovaneho druhu lidi v CSR ty nikdy nepripustis
zadny pot behem treninku ,natoz zrychleny dych,fighting je fuj
co jsem tak cetl nejake veci od tvych ucitelu a o nich ,myslim si ,ze ze zpusobu ,jakym to interpretujes by byli dost rozpaciti a meli by se za tebe stydet…..
ly píše:Ale vlastne asi ani o nic, co sa vobec cudujem...ono je vzdy jednoduchsie riesit aky je ten Miro snob a nafukanec ako zbehnut zo svojho karatistickeho nebicka, sundat z oci hnedy ci aky pasik a napisat zmysluplny prispevok napriklad o kata shodan v prevedeni Funakoshiho.
Lydia
ly píše:Luen,
ale prosim ta...debata zacala Funakoshiho videom, a Mirovym poukazanim na jeho mabu a krokovanie. Zda sa ti, ze na to musis byt expert na karate? Ze ho musis cvicit x rokov, mat farebne pasiky, ci dany?
Alebo na to, aby si videl kde je (alebo skor nie je) na danom videu kop? Myslim, ze nie.
Ale ako vzdy je namiesto riesenia MABU A KROKOVANIA debata o niecom uplne inom. Henk prehlasi, ze sa treba zmierit s tym, ze kde ma byt kop je kop a odkaze pripadnych zaujemcov na internet...tolko rada od experta. Cirkus? Hej, ako vysity.![]()
Marvin, som rada, ze sa dobre bavis.
Miro píše:Naucit sa zostavu je velmi jednoduche, ale ked sa ju niekto nauci, este to neznamena, ze jej rozumie a ze ju cvici spravne. Ak si ju cvicil, mozno mi budes moct vysvetlit, o co v tej zostave teda ide. Co sa tyka toho, ci su to kopy, vsimni si drahu tej jeho nohy (resp. sily) a skus si domysliet, kde by musel byt Funakoshiho oponent, aby to mohol byt kop. ... Takze ak to mam zhrnut: Ano, nikdy som karate netrenoval, ale pretoze cvicim vnutorny styl, bol som schopny okamzite vidiet, ze to co predvadzal Funakoshi, je vnutorne umenie a nie ziadne kopy alebo fighting. Preto mozem kludne povedat (a tiez ako odpoved na Tvoju neskutocne drzu a arogantnu odpoved - mam na mysli napriklad ono "no nic, tesim se az prijedes"), ze rozumiem Tekki Shodan daleko lepsie nez Ty, len ciste z bezneho prehliadnutia na videu - a aj zacvicim ho lepsie ako Ty. Chapem, ze je to neprijemne, ale zmier sa s tym. Najdi si konecne skutocne dobreho ucitela a zacni rozmyslat o silach a ich drahach, nie o fighting.
A este jedna rada: skus porozmyslat o tom, ze Tvoja prchka povaha a urazlivy sposob argumentacie pravdepodobne sposobia, ze ziaden ucitel Ta nikdy nebude ucit seriozne. ...
Raptor píše:pm píše:Samo, potreti promin, az budes umet TSK nebo tri roky cvicit tit sa jeung, pak prihod svoji trosku do mlyna, tohle je info typu slysel jsem/cetl jsem/domnivam se, tudiz k nicemu, jen hra se slovicky
SAMO = NIK = Little Arts ... mimo jiné přezdívky. Není třeba to rozebírat dál, že
pavela píše: ...Není to o stylech ale o lidech, i tzv "vnitřní"styly jsou jenom nadstavbou nad "vnější". A aniž bych kohokoliv hájil či zatracoval, musím prohlásit, že skutečně závisí na úrovni adepta, jestli v nějaké ukázce vidí málo nebo hodně...
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků