Moderátor: pm
Dong_wu píše:pavela: prosim te, muzes zlikvidovat nase stary stranky? Marek udelal aktualni, tak at v tom neni chaos.
Neverici píše:pm píše:neverici: ja si spis myslim, ze kdyby Zhai Hua vedela, co si napsal, dostal by si pekne pres prdel...
Jsem si naprosto jista, ze by spis uvarila tasticky a pokecaly bysme.. treba o tom, jak se podvodnik diky cinskemu obliceji stal Mistem Vsehomira..
No nic, taky mi do toho nic neniMejte se.
Neverici píše:pm píše:neverici: ja si spis myslim, ze kdyby Zhai Hua vedela, co si napsal, dostal by si pekne pres prdel...
Jsem si naprosto jista, ze by spis uvarila tasticky a pokecaly bysme.. treba o tom, jak se podvodnik diky cinskemu obliceji stal Mistem Vsehomira..
No nic, taky mi do toho nic neniMejte se.
Kdybych se chtěl věnovat taoistické alchymii, obrátil bych se na starého mistra Liu, taoistu u kláštera bílých oblaků v Pekingu. To mám nejblíž. Pro dikutující o věčné otázce Qin versus Zhaihua, radím vám dobře, nevrtejte do toho, to co se mezi nimi stalo je jejich věc a nechť to zůstane skryto za dveřmi(nebudu říkat za kterými) Ani Qin ani Zhaihu pokud se jedná o Wušu nejsou podvodníci a rozhodně umí.Pokud jste je někdy viděli spolu, tak byste si všimli, že Uhaihua říká Qinovi "starší bratře" (je starší) a rozhodně si ani jeden z nich nepřeje, aby někdo mezi nimi vyvolval rozbroje, notabene žíci, tudíž wan ben, neboli o třídu mladší generace.Nechte to smrdět, dokaď to voní, jak se kdysi říkaloEddie píše:diky za konstruktivni odpoved, ted budu trosku konkretni, kdyby ses do rozhodl specialne venovet taoisticke vnitrni alchymii, na koho by ses obratil ? Opet dekuji predem
xiuwei píše:No,Radek Kolář tam říká,že Taijiquan se již dnes cvičí pro koncentraci (apod.).
Já jsem myslel,že taijiquan je stále bojové umění ne ? To,že jej většina cvičí výhradně pro zdraví,relaxaci a koncentraci neznamená,že není bojové umění.
Vždyť to tu kdysi psali kluci (nevím,jestli Luen nebo PM nebo někdo jiný)že pokud necvičí komplexně (tedy i bojové aplikace),tak nemůžou říci,že cvičí taijiquan,ale jen sestavy z Taijiquan.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků