tchaj-ti v Praze

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Dong_wu » čtv 09. zář, 2004 9:02

pavela: prosim te, muzes zlikvidovat nase stary stranky? Marek udelal aktualni, tak at v tom neni chaos.
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 09. zář, 2004 9:06

Ještě jeden skromný dotaz Kdo je Wang Hu?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 09. zář, 2004 11:13

Dong_wu píše:pavela: prosim te, muzes zlikvidovat nase stary stranky? Marek udelal aktualni, tak at v tom neni chaos.

1.bych si musel vzpomenout, kde vlastně jsou, 2 nepamatuju si heslo 3.Marek to ví, tak ať tam dá odkaz, hele kde jsou ty nový stránky, ať se mrknu?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 09. zář, 2004 22:09

[quote="pm"]neverici: ja si spis myslim, ze kdyby Zhai Hua vedela, co si napsal, dostal by si pekne pres prdel...

Jsem si naprosto jista, ze by spis uvarila tasticky a pokecaly bysme.. treba o tom, jak se podvodnik diky cinskemu obliceji stal Mistem Vsehomira..

No nic, taky mi do toho nic neni :) Mejte se.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 09. zář, 2004 22:36

Neverici píše:
pm píše:neverici: ja si spis myslim, ze kdyby Zhai Hua vedela, co si napsal, dostal by si pekne pres prdel...

Jsem si naprosto jista, ze by spis uvarila tasticky a pokecaly bysme.. treba o tom, jak se podvodnik diky cinskemu obliceji stal Mistem Vsehomira..

ac mlad, tak pametnik - dobre si pamatuju pamatnou veceri s Zhu Tiancaiem (Zhai Hua, Qin Mingtang, Radek Kolar, Pavel Frost, Ivan Rzounek... ) kde se spousta veci mezi Zhai Hua a Qinem vyresila. s Qinem a Zhai Hua jsem mimochodem videl asi pred 3 mesicema na veceri.

pokud mas neco proti Qinovi, prestan obecne plkat a delat tajemne narazky, a napis KONKRETNE, co mas na mysli.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 09. zář, 2004 23:52

Neverici píše:
pm píše:neverici: ja si spis myslim, ze kdyby Zhai Hua vedela, co si napsal, dostal by si pekne pres prdel...

Zdar,
mno - zrovna dneska jsem s Qinem shifu mluvil. A treba hned zitra muzu zavolat sve kamaradce Zhai Hua. A treba s ni a s Qinem znovu domluvit spolecnou veceri, kde muzes Ty navazat na tyhle prispevky. Co ty na to ?!
Mas na to "koule" ?! Nebo to zvladnes jenom na klavesnici :lol: ?!
YiWan
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 10. zář, 2004 8:06

To Neverici,

ja snad ani nedovedu zareagovat slušně!!!!!!!
Ale viděl jsi vůbec někdy Qina cvičit??????!!!!!!!!!!!!!
Rád bych si popovídal z očí do očí, co ty na to?????
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

pro pavela,

Příspěvekod Eddie » pát 10. zář, 2004 8:14

diky za konstruktivni odpoved, ted budu trosku konkretni, kdyby ses do rozhodl specialne venovet taoisticke vnitrni alchymii, na koho by ses obratil ? Opet dekuji predem :)
Eddie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: pro pavela,

Příspěvekod pavela » pát 10. zář, 2004 11:41

Eddie píše:diky za konstruktivni odpoved, ted budu trosku konkretni, kdyby ses do rozhodl specialne venovet taoisticke vnitrni alchymii, na koho by ses obratil ? Opet dekuji predem :)
Kdybych se chtěl věnovat taoistické alchymii, obrátil bych se na starého mistra Liu, taoistu u kláštera bílých oblaků v Pekingu. To mám nejblíž. Pro dikutující o věčné otázce Qin versus Zhaihua, radím vám dobře, nevrtejte do toho, to co se mezi nimi stalo je jejich věc a nechť to zůstane skryto za dveřmi(nebudu říkat za kterými) Ani Qin ani Zhaihu pokud se jedná o Wušu nejsou podvodníci a rozhodně umí.Pokud jste je někdy viděli spolu, tak byste si všimli, že Uhaihua říká Qinovi "starší bratře" (je starší) a rozhodně si ani jeden z nich nepřeje, aby někdo mezi nimi vyvolval rozbroje, notabene žíci, tudíž wan ben, neboli o třídu mladší generace.Nechte to smrdět, dokaď to voní, jak se kdysi říkalo :evil:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

pro pavela,

Příspěvekod Eddie » pát 10. zář, 2004 12:29

diky za odpoved Salamoune, ze pana Liu uctive pozdravuji :)
Eddie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 10. zář, 2004 13:35

Dong_wu píše:pavela: prosim te, muzes zlikvidovat nase stary stranky? Marek udelal aktualni, tak at v tom neni chaos.

Zdar!
Hod´ sem na ně odkaz please. Já v tom chaos totiž mám. :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KungPao » pát 10. zář, 2004 15:11

...
KungPao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod xiexie » pon 14. dub, 2008 13:31

Nevedla jsem kam to postnout, ale tady zaznam dnesni Snidane s Novou. Radek Kolar a mistr Zhu Tiancai

Takze koho to zajima......

http://www.nova.cz/tvarchiv/?238v=13435 ... 2008&238o=
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » pon 14. dub, 2008 14:01

No,Radek Kolář tam říká,že Taijiquan se již dnes cvičí pro koncentraci (apod.).
Já jsem myslel,že taijiquan je stále bojové umění ne ? To,že jej většina cvičí výhradně pro zdraví,relaxaci a koncentraci neznamená,že není bojové umění.
Vždyť to tu kdysi psali kluci (nevím,jestli Luen nebo PM nebo někdo jiný)že pokud necvičí komplexně (tedy i bojové aplikace),tak nemůžou říci,že cvičí taijiquan,ale jen sestavy z Taijiquan.
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pon 14. dub, 2008 14:34

No, neřekl to tolik jednoznačně.
Moderátorka: ... O čem je vůbec tady toto cvičení?

RK: No, já myslím, že je to hlavně o dýchání, je to o soustředění určitě,
je potřeba uvědomit si, že to vlastně je bojové umění a tak se i v té rodině to tradovalo jako bojové umění, nicméně dneska má to cvičení spíš význam právě pro koncentraci, správné dýchání, správnou koordinaci pohybů ...

... já myslím, že ten rok ... 1920, tam vlastně je takové to období,
kdy bojové umění v Číně ztrácí na tom smyslu úplně cvičit to jenom kvůli boji a začíná se to víc cvičit pro zdraví, pro dobré tělo ...
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kolar » pon 14. dub, 2008 15:12

Ano, je to bojove umeni a proto jsem to zminil jako odpoved na otazku, co to je za cviceni....

to ze to vetsina lidi dneska cvici z jineho duvodu je fakt a ani ja a ani ty s tim nic neudelame.

To proc to cvicime my je jina vec.

Je zajimave, ze kdyz prijede mistr Zhu Tiancai do Prahy tak i kdyz vetsina lidi v Cechach cvici Chen taiji u nektereho z jeho zaku tak je ticho... jen neco reknu behem peti minut v televizi a hned je to v diskuzi.

Radek
Naposledy upravil kolar dne úte 15. dub, 2008 13:23, celkově upraveno 1
kolar
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » pon 14. dub, 2008 15:14

BláblábláBLÁBLÁBLÁblábláblá :roll: :roll: :roll:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » pon 14. dub, 2008 23:18

RADEK
jen neco reknu behem peti minut v televizi a hned je to v diskuzi.

a co je na tom špatného ? Diskuze jsou od toho,aby se diskutovalo o všem možném. Já osobně v tom nevidím problém.
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 14. dub, 2008 23:32

xiuwei píše:No,Radek Kolář tam říká,že Taijiquan se již dnes cvičí pro koncentraci (apod.).
Já jsem myslel,že taijiquan je stále bojové umění ne ? To,že jej většina cvičí výhradně pro zdraví,relaxaci a koncentraci neznamená,že není bojové umění.
Vždyť to tu kdysi psali kluci (nevím,jestli Luen nebo PM nebo někdo jiný)že pokud necvičí komplexně (tedy i bojové aplikace),tak nemůžou říci,že cvičí taijiquan,ale jen sestavy z Taijiquan.

Aplikace, ale s bojem nema take mnoho spolecneho ... tzv. aplikace je jen ... napad ... neco pro predstavu a hlavne jen nacvik nejake konkretni dovednosti, ale porad to neni boj :wink: I kdyz mnoho lidi toto za boj povazuje. Ja to beru jen jakesi zpestreni vyuky pro zacatecniky :wink:

Neulitavat na tzv. aplikacich ... je to mor kung fu!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » úte 15. dub, 2008 10:31

Souhlasím Luene, já beru boj.aplikace jako přípravu - tak jak ty píšeš ,,nácvik,,
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...