Wing Chun

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Sennin » čtv 20. pro, 2007 17:49

luen píše:
Sennin píše:
jeikob píše:menšík byl takový bruce lee.mistr boje bez boje :D no pamatuju ze svých skejtáckých let,že ukecat skinheda či hooligena na letný u kyvadla býval občas problém.takže musela nastoupit občas oblíbená sestava block skateboardem uder truckem a rychlý úprk :lol:

No, ono je ukecat a UKECAT... A názory, že agresivního jedince nejde zklidnit bez boje jsou tak naivní, jako lidé, kteří je prezentují - zřejmě proto, protože to neumí a protože to vyžaduje docela velké znalosti psychologie, řeči těla a diplomacie - to už vyžaduje jiné znalosti než jen sparring v ringu :wink:

Myslel jsem to tak Marku, ze kdyz se rozhodnu jit do boje, tak na me muze kdokoli zkouset jakekoli psychologicke poucky ... proste ho sejmu a hotovo pet :wink:

Je to otazka toho jestli ale chci skutecne a nebo je to jen poza :lol:

No počkej...to už je ale něco jiného - to je právě to napadení. Ty se rozhodneš jít do boje, ale ten druhý s tebou nesouhlasí - otočí se a nechce s tebou nic mít... Takže ty ho prostě i přes to napadneš?
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Head2k » čtv 20. pro, 2007 18:02

Sennin píše:No počkej...to už je ale něco jiného - to je právě to napadení. Ty se rozhodneš jít do boje, ale ten druhý s tebou nesouhlasí - otočí se a nechce s tebou nic mít... Takže ty ho prostě i přes to napadneš?
Myslím, že tu trochu převracíš role. Může se samozřejmě stát i to, že se do tebe nějaký hovado pustí, i když se otočíš a dáš najevo, že se prát nechceš. Někoho vyhecuje, že se mu postavíš, jinému může dodat kuráž, že se mu postavit nechceš.
Já souhlasím s tím, že naprostá většina konfliktů se dá řešit bez použití násilí a že u takového řešení člověk ani nemusí ztratit tvář. A upřímně, může mi být i jedno, jestli si o mně někdo bude myslet, že jsem srab.
Ale taky věřím tomu, že jsou situace, které se ukecat nedají, popřípadě které bych ani ukecat nechtěl.
Jinak ještě poznámka: Je mi 27 a když nepočítám nějaké ty šťouchance na základce, tak jsem se ještě nikdy naostro nepral, protože k tomu nebyl důvod. A věřím, že to tak zůstane i nadále.
Head2k
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » čtv 20. pro, 2007 18:04

Sennin píše:
luen píše:
Sennin píše:
jeikob píše:menšík byl takový bruce lee.mistr boje bez boje :D no pamatuju ze svých skejtáckých let,že ukecat skinheda či hooligena na letný u kyvadla býval občas problém.takže musela nastoupit občas oblíbená sestava block skateboardem uder truckem a rychlý úprk :lol:

No, ono je ukecat a UKECAT... A názory, že agresivního jedince nejde zklidnit bez boje jsou tak naivní, jako lidé, kteří je prezentují - zřejmě proto, protože to neumí a protože to vyžaduje docela velké znalosti psychologie, řeči těla a diplomacie - to už vyžaduje jiné znalosti než jen sparring v ringu :wink:

Myslel jsem to tak Marku, ze kdyz se rozhodnu jit do boje, tak na me muze kdokoli zkouset jakekoli psychologicke poucky ... proste ho sejmu a hotovo pet :wink:

Je to otazka toho jestli ale chci skutecne a nebo je to jen poza :lol:

No počkej...to už je ale něco jiného - to je právě to napadení. Ty se rozhodneš jít do boje, ale ten druhý s tebou nesouhlasí - otočí se a nechce s tebou nic mít... Takže ty ho prostě i přes to napadneš?

Kdyz budu chtit nebo to vyhodnotim, tak ze musim ... tezko mu pomuze se otocit a delat, ze se ho to netyka. Byt hrdina a pak delat, ze ja ne, ja muzikant na me moc nezabira ... naopak dam mu prilezitost, aby se i pro priste choval slusne za kazdou cenu ... ne jen kdyz narazi na nekoho kdo nema problem s tim si nenenchat kalit na hlavu.

Nezohlednuji nijak zakon ... protoze kdo z aghresoru hledi na zakony, slusnost ...??? To je realita fightu :wink: REAL STREET :lol:
Naposledy upravil luen dne čtv 20. pro, 2007 19:25, celkově upraveno 2
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 20. pro, 2007 18:18

Sennin píše:
jeikob píše:
Sennin píše:

No jenže pokud někdo na vás přijde a jeho cíl a dá se říct zábave je že vás napadne,tak to neukecáte.Ale zajímavé bylo s nima diskutovat ,když se role obratila nás bylo víc a oni byli v úzkých.agresivního jedincelze vetšinou ukecat pokud on ucití že by prohrál.Pak lze ukecat někoho kehož agrese nevychazí přímo z agrese ale z jiného důvodu.velká čast konfliktů třeba v klubu na diskotéce.třeba nedorozumnění kolem slečny a podobně

Jasně, že když tě chce někdo sejmout, tak tě sejme, ať děláš cokoliv. Ale ten, kdo tě chce opravdu sejmout se nechová agresivně a nedá to ani najevo. Agresivita při napadení vznikne na nějaký popud - není to jen tak, že je někdo více či méně agresivní. A právě ten popud - spouštěč je asi tak nejdůležitější součást konfliktu. Pokud není spouštěč - nevznikne konflikt a spousta lidí si toto neuvědomuje a dává tak dost často záminku (aniž si to uvědomí) a potom se diví, že byli napadeni.

No já nevím asi jo.ale jo jenže já mám zkušenosti jen z mladí pravě z těma partičkama skinů a nebo ruzných jak se jim řikalo agresivních diskofilů a ty žadný divadlo nehrali prostě se rovnou chovali agresivně.s těma diskofilama pracovní název prostě týpci ze sídlištních diskotek se občas domluvit dalo vetšinou že někdo nějakýho znal.ale ze skínama jakmile přilítli dlažební kostky a lahve a človek slyšel dusot martenek domluva nebyla možná
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 20. pro, 2007 18:28

To nic, jen jsem si dovolil hodit svůj skromný a soukromý názor, vycházející z mých osobních zkušeností - přece jen dělám skoro celý život (po střední škole a vojně, tj. přes 20 let) v oblasti bezpečnosti, pár let jsem dělal vyhazovače v klubech, na diskotékách i v barech, mnohokrát jsem byl na lajně při koncertech a na fotbalech, pár skromných let jsem dělal i soukromého ochránce podnikatelům atd. Nejsou za mnou potyčky v ringu nebo na tatami, ale skutečné zásahy a konflikty.
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 20. pro, 2007 18:58

Sennin píše:To nic, jen jsem si dovolil hodit svůj skromný a soukromý názor, vycházející z mých osobních zkušeností - přece jen dělám skoro celý život (po střední škole a vojně, tj. přes 20 let) v oblasti bezpečnosti, pár let jsem dělal vyhazovače v klubech, na diskotékách i v barech, mnohokrát jsem byl na lajně při koncertech a na fotbalech, pár skromných let jsem dělal i soukromého ochránce podnikatelům atd. Nejsou za mnou potyčky v ringu nebo na tatami, ale skutečné zásahy a konflikty.

tak to je samozřejmý já to nezpochybnuju .ale máte zkušenost z jiné pozice.toho kdo má komflikt neutralizovat či zabranovat byl jste vyškolen.já byl mladý kluk ,kterej se pohyboval v určitým prostředí a měl nějaký životní styl.bohužel mladí mají potřebu nějak mezi sebou bojovat někteří a vyhledávat nepřítele.mimochodem právě ochranka často některý konfilkty utlumila ,ale zažil jsem i ochranku tedy týpky ,který toho postavení zneužívali a bouchli si víc než bylo třeba
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 20. pro, 2007 19:12

Sennin píše:To nic, jen jsem si dovolil hodit svůj skromný a soukromý názor, vycházející z mých osobních zkušeností - přece jen dělám skoro celý život (po střední škole a vojně, tj. přes 20 let) v oblasti bezpečnosti, pár let jsem dělal vyhazovače v klubech, na diskotékách i v barech, mnohokrát jsem byl na lajně při koncertech a na fotbalech, pár skromných let jsem dělal i soukromého ochránce podnikatelům atd. Nejsou za mnou potyčky v ringu nebo na tatami, ale skutečné zásahy a konflikty.

Tak tedy nerozumim tvemu dotazu? Dostalo se ti predpokladam moznosti se s ulici seznamit. Vycet je hezkej, ale nic nerikajici ... ja hlidal v Moskve Putinova poradce (Yuri Vasilevich Shustov), mel jsem bezp. agenturu, hlidal jsem napr. na prvni Superstar (Aneta Langerova), par podnikatelu v K. Varech (p. Sedlak ...), delal jsem supervizora v SBA VAN Group (motorkare na Dzbane, Rock for People, colors of ostrava ... vlastne vetsinu festivalu v CR, ktere poradaji Sony music) ... akorat, ze se tim nejak neohanim. Je trapna napsat u ceho vseho jsem byl, co jsem delal a pak byt prekvapen z toho, ze existuje moznost napadeni :lol:

Ale opet je to OT a tohle vsechno si muzeme povedet az prijdes ... jestli prijdes? :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 20. pro, 2007 19:37

luen píše:

Tak tedy nerozumim tvemu dotazu? Dostalo se ti predpokladam moznosti se s ulici seznamit. Vycet je hezkej, ale nic nerikajici ... ja hlidal v Moskve Putinova poradce (Yuri Vasilevich Shustov), mel jsem bezp. agenturu, hlidal jsem napr. na prvni Superstar (Aneta Langerova), par podnikatelu v K. Varech (p. Sedlak ...), delal jsem supervizora v SBA VAN Group (motorkare na Dzbane, Rock for People, colors of ostrava ... vlastne vetsinu festivalu v CR, ktere poradaji Sony music) ... akorat, ze se tim nejak neohanim. Je trapna napsat u ceho vseho jsem byl, co jsem delal a pak byt prekvapen z toho, ze existuje moznost napadeni :lol:

Ale opet je to OT a tohle vsechno si muzeme povedet az prijdes ... jestli prijdes? :wink:

Taky pěkný výčet, ale já jsem odpovídal tímto Jeikobovi :wink: na ty jeho zkušenosti a chtěl jsem mu tím říct, že konflikty se sídlištními diskofily jsou jen začátek...
Vůbec není trapné napsat, že mám tyto zkušenosti - pouze nejmenuji, protože většina mých konfliktů byla de facto anonymní, prostě jsem ty lidi neznal (které jsem vyváděl, zadržoval či jinak pacifikoval) :wink:
A vůbec nejsem překvapený z možnosti napadení - rozuměl jsem tvé poznámce tak, že vznikne nějaká hádka/konflikt a ty jsi rozhodnutý ho za jakoukoliv cenu řešit pěstmi aniž bys bral v potaz, že ten druhý to pěstmi řešit nechce a prostě nad tebou mávne rukou, otočí se a odchází. Takže takhle jsem to myslel, proto ta poznámka, že když se někdo v konfliktu otočí a nechce ho stupňovat do fyzického napadení a ty ho přesto napálíš, tak je to napadení... (jinak osobně jsem i tak stále ve střehu a čekám nečekané :wink: ).
Už to neřeš, pokecáme osobně o našich zkušenostech, ju?
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 20. pro, 2007 19:43

jeikob píše:

tak to je samozřejmý já to nezpochybnuju .ale máte zkušenost z jiné pozice.toho kdo má komflikt neutralizovat či zabranovat byl jste vyškolen.já byl mladý kluk ,kterej se pohyboval v určitým prostředí a měl nějaký životní styl.bohužel mladí mají potřebu nějak mezi sebou bojovat někteří a vyhledávat nepřítele.mimochodem právě ochranka často některý konfilkty utlumila ,ale zažil jsem i ochranku tedy týpky ,který toho postavení zneužívali a bouchli si víc než bylo třeba

Jasně, to je to "nevybouřený mládí" :wink: Ostatně jsme všichni tímto obdobím prošli - pak už je další cesta, jestli se budeš učit bojovat abys konflikty řešil stejnou měrou (a dostával se tak do dalších potíží) nebo jestli se budeš učit bojovat, abys konflikty neutralizoval - to je ale na móóć dlouhé povídání.
Jinak k tý ochrance - všude jsou lidé dobří (těch je naštěstí většina) a lidé špatní, kteří tuto profesi znehodnocují a zneužívají.

P.S. Jinak vykat mi nemusíš, tady na fóru si většinou tykáme a je to tak lepší.
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 20. pro, 2007 20:26

Sennin píše:
jeikob píše:

Jasně, to je to "nevybouřený mládí" :wink: Ostatně jsme všichni tímto obdobím prošli - pak už je další cesta, jestli se budeš učit bojovat abys konflikty řešil stejnou měrou (a dostával se tak do dalších potíží) nebo jestli se budeš učit bojovat, abys konflikty neutralizoval - to je ale na móóć dlouhé povídání.
Jinak k tý ochrance - všude jsou lidé dobří (těch je naštěstí většina) a lidé špatní, kteří tuto profesi znehodnocují a zneužívají.

P.S. Jinak vykat mi nemusíš, tady na fóru si většinou tykáme a je to tak lepší.

jo ono při internetové komunikaci vzniká plno nedorozumnění.A hlavně mám už tohle období dávno dávno za sebou je mi 34 :D to byla ranná 90 léta první kluby ,právě ruzné party z jižního města.jinak já a vetšina mých známych se nebyli ti co by někoho napadali jo pravda teda je že některý skejtáci byli provokatéři. chtěl jsem jen poznamenat že právě těžké je to u mladých lidí tenhle druh konfliktu,které vznikají averzí vůči skupinama navzájem ,komfiktama v podnicích a že to jiný druh zkušenosti ,ale asi jí má každý ,který nějak v mladí žil bouřlivěji.a pokud jde o mně neutočil jsem nikdy první ani konflikty nevyhledával bohužel si občas našli mně.souhlasím že nejlepší řešení je to ukecat .ale jinak ukecavá človek co má 2m a jinak hubenej malej.rozhodně nechci nikoho navádet aby se pral zbytečně
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 20. pro, 2007 20:40

popíšu třeba situaci které jsme museli čelit skoro dva roky byl to rok 94 a 95 .jezdili jsme na letné jak je kyvadlo řiká se tomu v hantýrce u stalina.prostě si nás vybrali jako cíl a vetčinou k večeru na podzim či začátkem jara kdy mohli nosit bombry a lidí tam tolik nebylo.tak přišli ze všech stran začli házet dlažební kostky a lahve a rychle naběhli.a my dlouho jsme reagovali chaotickým utekem a odnesl to ten co to nestihl.jednou dokonce 14 letý kluk sebrali mu prkno a zbiliho.dvakrát jsem nestihl utect .jednou se mi podařilo se ubranit a probít a podruhý jsem dostal dost po hubě a měl jsem nakoplé žebro.Nekolikrát jsme byli na policii ti se nám vysmáli.Tak jsme se rozhodli že povedeme válku ,přestaneme utíkat tedy mi starší.a po několika střetech ,kdy naopak oni utíkali byl klid mimochode.pamatuju že jsme dva chytli dostali akorát par facek ano facek opsali jsme si adresy z jejich občanek a byl klid.akorát měl občas smůlu někdo kdo jel sám a někde na ně narazil.no mně by zajímalo jak takové situace řešit kdy nějaká parta někoho napadá jinou partu,která o tu agresi nestojí.řekl bych že to může být aktualní i dnes
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 20. pro, 2007 20:51

OK. Myslel jsem tím "mládím" - všeobecně... Jinak jestli se stále zdržuješ na Jižáku, tak se někdy stav na pokec - info v mém podpisu/webovky...

Obecně řešení konfliktů je složitý proces - taky tomu věnuji velkou část výuky (ať již mé vlastní osoby, tak i osob, kterým předávám mé zkušenosti) a nelze to popsat v pár větách na fóru.
Ve zkratce: člověk musí mít jisté sebevědomí, tj. že ví, na co stačí - a to jak po psychické, tak i po fyzické stránce (včetně znalosti technik) a hlavně nesmí mít strach - takový ten všeobecný. V konfliktu - i ve slovním - už nastávají změny v organismu a v myšlení - člověk se připravuje. Na útok nebo na útěk! Některé změny jsou viditelné, ale lze je někdy potlačit, že nejsou zjevné, ale někdy to prostě nejde - když třeba proti tobě stojí dvoumetrový, stokilový, nasraný a ožralý chlap nebo když jsou agrasoři dva, tři. Třesení nohou, bušení srdce nebo změna/třesení hlasu k tomu někdy patří a není to známka slabosti, jak se mnohdy myslí. Pokud si člověk umí uvědomit svůj strach a umí ho/snaží se ho ovládat a má jisté sebevědomí, má snažší cestu k řešení konfliktů než člověk, který buď svůj strach potlačuje nebo přeceňuje a nebo ho kompenzuje agresivitou a který nemá žádné nebo nízké sebevědomí nebo naopak má sebevědomí přehnané - a opět to řeší agresí.
No dal by se o tom napsat celý román :wink:
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 20. pro, 2007 21:15

Na jižák sem občas zavítal v mladí.Ted již žiji poklidným životem a již dlouho dlouho jsem a tukám na dřevo v komfliktní situaci nebyl a doufám nebudu.ale tuhle historku se vybral jako určitou situaci ,která může mladý potkat.jasně to co píšeš je otázka psychologická.mně spíš zajímá obecnější řešení zrovna když vás neustále atakuje určitá skupina lidí
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 20. pro, 2007 21:27

jeikob píše:Na jižák sem občas zavítal v mladí.Ted již žiji poklidným životem a již dlouho dlouho jsem a tukám na dřevo v komfliktní situaci nebyl a doufám nebudu.ale tuhle historku se vybral jako určitou situaci ,která může mladý potkat.jasně to co píšeš je otázka psychologická.mně spíš zajímá obecnější řešení zrovna když vás neustále atakuje určitá skupina lidí

Nějaké obecnější řešení jaksi neumím popsat, protože (jak jsem již psal) je to složitý proces. I dlouhodobá "šikana" určité skupiny lidí je velký problém - zde jen, že taková situace (ke které nemusí dojít, pokud je řešena v prvopočátku) už vyžaduje jistý přístup státních orgánů, ale ne vždy to pomůže...

Ale třeba tu někdo nějaký obecný postup napíše :wink:
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 20. pro, 2007 22:30

no on částečně problém agrese je řekl bych daný tím,jak je postihovaná.dám příklad někdo někoho zbije velmi surově ,ale náhodou mu nezpůsobí žadné vetší zranění a je to braný jako přestupek.jistě něco jiného je ,když se poperou dva co se znaji z vesnice o holku.Ale pokud vás takhle napadne cizí človek.projevy agrese by měli být daleko přísněji trestaný už od těch zdánlivě banálních.já nevím třeba čtvrt rok vezení.
no a často človek se dovídá jak někdo terorizuje okolí a zasáhne se až když sestane něco zavažného
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 20. pro, 2007 22:45

Sennin píše:Už to neřeš, pokecáme osobně o našich zkušenostech, ju?

Jasna vec, ted uz tomu chnapu :wink: Mimochodem v lednu mam spousty casu ... budu tento mesic na volne noze :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » čtv 03. led, 2008 15:19

Man fok pak sao-kuen dril

Můžete mi něco napsat o tomhle drilu.Jak hodně je součástí WCH a jestli je pravidelnou součástí tréninku.Ve fma / Jkd je to velmi známé jako Hubud dril.Zajímalo by mě jestli ten název je původní nebo si ho někdo vymyslel aby popsal přejatý dril.Rozhodně mi nejde o debatu co kdo převzal,ale pouze jen a jen o info.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...